• J012-1 in de slotfase onderuit in oefenwedstrijd tegen vv Spirit

  In het weekend van 14 september stond er geen wedstrijd gepland voor de JO12-1. Een mooie gelegenheid voor een oefenwedstrijd. Vv Spirit uit Ouderkerk was graag bereid naar Alphen af te reizen. Het was prachtig weer waardoor het ook voor de toeschouwers extra genieten was.

  De oefenwedstrijd gaf ons de gelegenheid om meerdere opstellingen uit te proberen, waarbij de jongens zelf ook mochten aangeven waar zij graag een keer wilden spelen. Ongeacht de uitslag heeft de wedstrijd in ieder geval nieuwe opzichten opgeleverd waardoor wij volgende week nog sterker met de competitie verder kunnen gaan.

  De wedstrijd begon voortvarend voor de Boys. Vol energie vielen zij aan en zetten de spelers van vv Spirit onder druk. De bal kon vaak snel onderschept worden en de aanval van Spirit kwam slechts tot een paar afstandsschoten die door keeper van het eerste kwart Florin, makkelijk opgepikt konden worden.

  De aanvallers van de Boys bestormden in het eerste kwart het doel van Spirit. Dit leidde al snel tot succes. Adam gaf een corner vanaf de rechterkant van het veld hoog voor het doel. Spits Rayan gebruikte zijn lengte goed en kopte de bal langs de keeper voor de 1-0.

  Niet lang daarna kwamen de Boys op 2-0. Bilal kwam met een mooie beweging voorbij zijn tegenstander. Op hoge snelheid sneed hij vanaf het rechter middenveld naar het doel toe. Zijn voorzet belandde vervolgens bij Jasper die de bal via zijn hoofd, op zijn knie en vervolgens met zijn voet uiteindelijk de bal in het doel kreeg.

  Het was duidelijk dat de nieuwe posities voor veel jongens nog wel een beetje wennen was. Hierdoor lukte het vv Spirit om toch een keer door de defensie heen te breken en de 2-1 te scoren.
  De Boys lieten zich hier echter niet door uit het veld slaan en bleven goed voetbal op de mat leggen. In het tweede kwart van de eerste helft hadden ze de overhand in de wedstrijd en kwamen vlak voor rust met een goal van Bilal met 3-1 voor.

  Ook in de tweede helft werden de verschillende posities weer gehusseld. Het spel van de Boys werd af en toe wat onrustig, maar regelmatig kwamen ze er snel en goed uit. Goede kansen volgende elkaar snel op. Ballen op de paal en prima reddingen van de keeper van Spirit voorkwamen echter dat de voorsprong verder kon worden uitgebouwd. vv Spirit bleef hierdoor vertrouwen houden in een goede afloop en bleven proberen de defensie van de Boys te verschalken. In plaats van een voorsprong kwam Spirit daardoor op 2-3 door een hoge bal vanaf grote afstand die net over Florin het doel in plofte. Niet lang daarna kwam Spirit zelfs op gelijke hoogte door een afvallende bal die snoeihard in de linker bovenhoek werd geknald.

  Het spel golfde daarna op en neer met de beste kansen voor de Alphense Boys. Het geluk liet de Alphenaren echter in de steek en het bleef lange tijd 3-3.

  In de eindfase van de wedstrijd trok vv Spirit toch nog aan het langste eind. Een schot op doel werd door een verdediger van de Boys van richting veranderd. Keeper in het laatste kwart Jasper probeerde met een reflex en zijn vingertoppen de bal nog uit het doel te tikken maar in tweede instantie verdween de bal alsnog over de doellijn.

  Helaas ging de wedstrijd verloren, maar het was een goede oefening ter voorbereiding op de rest van het seizoen.