• Boys 19-1 opent met knappe zege op Roda JC o19

  Alphense Boys 19-1 begon vandaag pas met de competitie in de 1e divisie en verraste met een heerlijke 4-0 overwinning. Op de foto uitblinker Julian Markvoort Beke. De 17-1 herstelde zich goed van de nederlaag van vorige week en kwam met een 0-3 overwinning terug uit Beverwijk. De 15-1 verloor met 1-3 van NAC Breda o15. De 13-1 won in de laatste minuut met 1-2 bij en tegen Spartaan’20 o13.

   

  Alphense Boys 19-1 speelde vandaag de eerste competitiewedstrijd van het seizoen tegen Roda JC o19. De mannen van trainer Revy Rosalia boekten een verrassende maar ook dik verdiende 4-0 overwinning. Al in de 6e minuut kopte Frank van de Hoorn de bal uit een corner van Samir steenhard bij de 1e paal in de kruising (1-0).

 • Even later kreeg Roda JC de ideale mogelijkheid op de gelijkmaker, maar keeper Bas Schol wierp zich voor de bal. In de 40e minuut kopte uitblinker Julian Markvoort Beke een voorzet van rechts panklaar voor de voeten van Boyd Roodnat die zich prachtig vrijkapte maar wel naast schoot. In de 41e minuut moest een Roda JC speler met een rode kaart van het veld. Vlak voor het rustsignaal draaide Julian razendsnel op de achterlijn om zijn tegenstander en kwam met de perfecte voorzet die door Junior Sonowo kiezelhard onder de lat werd gekopt (2-0). Kort na rust ging Julian aan de solo i.p.v. direct af te drukken. Weer later ging Julian alleen op de Roda keeper af, die won en daarna werd de rebound inzet van Boyd van de lijn gehaald. In de 57e minuut viel dan eindelijk de bevrijdende 3-0 door een harde diagonale uithaal van Junior die daarmee zijn tweede treffer van de middag maakte.  

 • In de 62e minuut werd het 4-0 door Boyd die de rebound pakte na een schot van Jessy op de keeper. Na de rust was Alphense Boys oppermachtig en mogen de overgebleven 9 Roda JC veldspelers hun keeper bedanken dat het ‘’maar’’ 4-0 werd. Met wat meer overzicht had de score zelfs dicht bij de dubbele cijfers kunnen komen. Kansen waren toen niet besteed aan o.a. Jessy Janse (2x), Taner (2x) en Samir.

 • Ook ‘’spaarde’’ de uitstekend leidende scheidsrechter de tegenstander uit Kerkrade door een buiteling van Taner over de keeper niet te bestraffen met een strafschop. Maar het was wel genieten van het spel van deze jonge Alphense Boys ploeg. Het stond achterin als een huis en pas in de slotfase moest keeper Bas Schol zelfs letterlijk zijn hoofd gebruiken om ook nog de ‘’nul’’ te houden. Volgende week speelt de 19-1 om 14.30 uur uit tegen De Graafschap o19

   

  De uitslagen in de 1e divisie bij de 19-1

  Alphense Boys o19 – Roda JC o19        4-0

  Fortuna Sittard o19 – PEC Zwolle o19   1-1

  FC Volendam o19 – Zeeburgia o19        3-0

  Willem II o19 – De Graafschap o19        1-1

  Excelsior o19 – VVV Venlo o19               2-2

  Spartaan’20 o19 – Fc Emmen o19          1-2

   

  De stand in de 1e divisie bij de o19

  1. Alphense Boys o19                      1-3
  2. Fc Volendam o19                           1-3
  3. Fc Emmen o19                              1-3
  4. Excelsior o19                                 1-1
  5. VVV Venlo o19                               1-1
  6. Fortuna Sittard o19                        1-1
  7. PEC Zwolle o19                              1-1
  8. Willem II o19                                 1-1
  9. De Graafschap o19                         1-1
  10. Spartaan’20 o19                             1-0
  11. Zeeburgia o19                                1-0
  12. Roda JC o19                                   1-0

   

  Alphense Boys 17-1 moet na de thuisnederlaag tegen Willem II vorige week vandaag laten zien dat ze uit het juiste hout zijn gesneden tegen RKVV DEM JO17-1 uit in Beverwijk. De eerste 10 minuten lijken de Boys echter op houten klazen. DEM is sneller in de omschakeling, wint de duels en is zuiverder in de passing. Verdediger Myles Veldman weet tot twee keer toe zijn ploeg voor een achterstand te behoeden. Er wordt teveel gelopen met de bal en pas in de 13e minuut zien we de eerste serieuze doelpoging van de Boys. In de 20e minuut wordt de toch al door blessureleed gehavende verdediging van de Boys  wederom geconfronteerd met een tegenvaller, wanneer Jordy Nieuwendijk hinkend het veld moet verlaten. Zijn broer Dylan vervangt hem en Romeo Pieters, die op de bank op een houtje zat te bijten, komt op 10 te spelen. Terwijl de Boys aan de zijlijn nog naar de omzettingen  van trainer Jeffrey van Dijk luisteren en beide ploegen aan een semi drinkpauze bezig zijn, besluit de scheidsrechter onverwachts het spel in het doelgebied van DEM te hervatten en sprinten alle spelers over het veld om hun positie in te nemen. Een hilarisch gezicht dat veel vraagtekens opwerpt langs het veld en op de tribune. René van der Gijp zou niet meer bijkomen indien hij het had gezien. Maar feit is wel dat de ploeg wakker is geschud en beter gaat voetballen.  In de 28e minuut passeert Gyan de Regt drie man op de achterlijn en legt de bal panklaar terug op Kaan Temur, maar deze mist de kans op de openingstreffer op een meter van de goal.  Gyan kopt even later in de handen van de keeper. En zo stapelen de kansen zich op voor de Boys en zakt DEM steeds verder in. De goal hangt in de lucht, maar hij valt nog niet. Yassine Bousdadi schiet een vrije kans over en heeft pech dat een volgend schot van de lijn wordt gehaald. Zo tellen we 4 kansen voor rust en is het wachten op een voorsprong voor de Boys.  Kaan, Myles en Yassine krijgen in de eerste 10 minuten van de tweede helft kansen om de score te openen, maar de in het  kanariegeel gehulde Beverwijkse goalie redt de thuisploeg keer op keer. Te bizar voor woorden. In de 68e minuut lukt het  Gyan de Regt de ban te breken wanneer hij de bal na goed afjagen van Tim van der Loo (op de achtergrond op onderstaande foto)

 • in de voeten krijgt gespeeld en met een sleep om de DEM doelman heen gaat en de 0-1 binnenschiet. De ontlading op de tribune is tot in Alkmaar te horen.  In de 77e minuut wint Tim een duel, stoomt op richting de rechtercornervlag en trekt de bal perfect terug op man of the match: Gyan, die de trekker voor de tweede keer overhaalt en de 0-2 scoort.

 • In de 88e minuut geeft Tim zijn derde assist van vandaag op Romeo Pieters, die laat zien dat hij ook uit het goede hout is gesneden, want hij neemt de bal aan en prikt de 0-3 geplaatst in de verre hoek binnen en bepaalt daarmee de einduitslag. Aanstaande dinsdagavond om 20.00 uur speelt Alphense Boys O17 thuis een oefenwedstrijd  tegen FC Hoangh Anh Gia Lia O17 uit Vietnam. Deze ploeg heeft net als Alphense Boys een samenwerkingsverband met Feyenoord. Ze wonnen al van BarendrechtO17 en Almere City O17, dus het belooft een mooie pot te worden. Kom dat zien ! Volgende week zaterdag volgt dan de thuiswedstrijd (13.00 uur) tegen Almere City o17.

   

  Uitslagen in de 1e divisie bij de o17-1

  DEM o17 - Alphense Boys o17                0-3

  Willem II o17 – NAC Breda o17               1-2

  Kon HFC o17 – Roda JC o17                   5-0

  De Graafschap o17 – AFC o17                6-4

  Excelsior o17 – Fc Dordrecht o17           2-3

  Almere City o17 – VVV Venlo o17           1-2

   

  De stand in de 1e divisie bij de o17

  1. VVV Venlo o17                    2-6
  2. Fc Dordrecht o17                2-6
  3. NAC Breda o17                   2-6
  4. AFC o17                             2-3
  5. Kon HFC o17                       2-3
  6. Willem II o17                      2-3
  7. De Graafschap o17              2-3
  8. Alphense Boys o17           2-3
  9. Roda JC o17                        2-3
  10. Almere City                         2-0
  11. Excelsior o17                       2-0
  12. DEM o17                             2-0

   

   

  Alphense Boys 17-2 speelt vandaag de tweede bekerwedstrijd, uit ARC 17-1 (die een klasse hoger speelt) In het eerste gedeelte van de wedstrijd zijn de ploegen aan elkaar gewaagd zonder dat er aan beide kanten grote kansen te noteren vallen. Toch komen de Boys na 20 minuten met 1-0 achter. De bal wordt verkeerd teruggespeeld naar de as van het veld waardoor de spits van ARC in balbezit komt, de spits wil Aaron omspelen maar Aaron tikt de bal goed weg naar de zijkant. Tot ieders verbazing beoordeelt de scheidsrechter de situatie anders en hij legt de bal op de stip. Deze kans is wel aan de speler van ARC besteed (1-0). Een paar minuten later legt ARC een prima aanval op de mat waar de Boys geen antwoord op hebben, 2-0. De Boys besluiten dat het nu genoeg is geweest en laten de bal sneller van voet tot voet gaan. Dit leidt tot genoeg kansen, maar het vizier staat niet op scherp. Jesse Belt geeft nog wel een prima pass op Jayden Daleman die de bal behendig langs de keeper van ARC tikt, maar helaas wordt Jayden ten onrechte teruggefloten voor buitenspel. In de rust worden er wat wissels doorgevoerd en dit resulteert erin dat de Boys grip op de wedstrijd hebben. Er worden wederom veel kansen gecreëerd, maar het duurt lang voordat er één verzilverd wordt. Yousef Mohamed stuurt de bal in de diepte en Jayden Daleman omspeelt de keeper en schiet de bal er vanuit een moeilijke hoek in (2-1).

 • Er volgt nog een slotoffensief, maar de bal wil er niet meer in. Vandaag hebben de Boys een wijze les geleerd: wanneer je niet in iedere teamfunctie je persoonlijke taak uitvoert dan zal de tegenstander hier zeker van gaan profiteren. Volgende week begint de competitie voor de O17-2 met een thuiswedstrijd tegen Westlandia O17-1, aanvang 11.00 uur.

   

  Alphense Boys 15-1 speelde de eerste thuiswedstrijd van het seizoen met NAC Breda o15 als tegenstander. Zowel wij als NAC hadden hun eerste wedstrijd gewonnen. Een spannend potje stond ons dus te wachten. We zeiden voor de grap nog voor de wedstrijd: ‘’ als we net zo beginnen als vorige week (binnen 1 minuut 1-0 achter), en ook eindigen zoals vorige week (2-3 winst), vind ik alles prima’’. Aan het eerste gedeelte hebben we ons prima gehouden, want binnen 1 minuut keken we wederom tegen een achterstand aan….. Een steekbal naar de linksbuiten, vervolgens een voorzet en de bal kon moeiteloos binnen gewerkt worden door een volkomen vrijstaande aanvaller. In de beginfase hadden we enorm veel moeite met het middenveld van NAC. Heel sterk en ze stonden heel diep en brachten daardoor veel gevaar omdat de onderlinge communicatie bij AB niet goed was. Na 15 minuten ging dat beter. Echter was daar in de 14e minuut een individuele fout aan de zijlijn, met balverlies tot gevolg. De bal kwam bij de vrijstaande 10 die de bal op doel schoot. Niels zat er goed bij, maar kon het schot net niet keren (0-2).

 • Een fase van veel beter voetbal van AB volgde. Met goede combinaties en een duidelijk veldoverwicht. We kwamen er beter uit en konden vanuit combinaties gevaarlijker worden. Vooral via Emin konden we een aantal keer dreigend worden. Uit een afgeslagen corner konden we terugkomen, maar Gilano stond buitenspel na de voorzet van Aldo en de goal werd afgekeurd. Een paar minuten later was daar wel de gelijkmaker. Een penalty werd benut door Emin, nadat hij zelf tegen de grond was gewerkt.

 • Een paar minuten later werd ook Tygo naar de grond gewerkt. Nog steviger dan een paar minuten ervoor. Iedereen zag een penalty, behalve de scheidsrechter. We gingen rusten met een 1-2 achterstand. De 2e helft rechtten we onze rug en gingen we voor de overwinning. Wederom hadden we het betere van het spel. Tot veel kansen leidde het echter niet. NAC was uiterst effectief en maakte de 1-3 na wederom individueel balverlies. Hierna nam AB nog wat risico, maar eigenlijk konden we geen uitgespeelde aanvallen creëren. Een onnodig verlies en qua veldspel ook onterecht. Eigenlijk was het een omgekeerde wedstrijd van vorige week. Dit keer hadden wij het betere van het spel en ging de tegenstander er met de winst vandoor.

 • Positief is wel dat er een hele duidelijke stijgende lijn te zien is in de groepsdynamiek en in de speelwijze ontwikkeling ondanks de korte tijd dat de groep bij elkaar is. Individuele fouten kunnen altijd voorkomen, daar moeten we van leren en elkaar vooral helpen. Maar in grote lijnen is de ontwikkeling zeker zichtbaar en dat is goed. Volgende week zaterdag speelt de 15-1 om 12.30 uur uit tegen De Graafschap o15. Fotograaf Arjan de Graaf maakte een mooie fotoreportage. Klik maar op deze link en dan kan je de foto’s ook makkelijk en geheel gratis downloaden: https://photos.app.goo.gl/Hacj6pRFHbf5Dwvt6

   

  Uitslagen in de eredivisie laag bij de o15

  Alphense Boys o15 - NAC Breda o15                 1-3

  FC Twente o15 – Heerenveen o15                     0-0

  Spartaan’20 o15 – De Graafschap o15

  FC Volendam o15 – Fc Den Bosch o15             2-2

   

  De stand in de eredivisie laag bij de o15

  1. NAC o15                           2-6
  2. FC Twente o15                  2-4
  3. De Graafschap o15            1-3
  4. Alphense Boys o15         2-3
  5. Heerenveen o15                2-1
  6. Fc Volendam o15               2-1
  7. Fc Den Bosch o15              2-1
  8. Spartaan’20 o15                1-0

   

  Alphense Boys 14-1 speelde vandaag een oefenwedstrijd tegen hoofdklasser Hellevoetsluis O14-1. Op papier een tegenstander die geen probleem moet zijn voor de O14-1 en dit bleek ook in de wedstrijd. De Boys drukten gaven direct druk vooruit en gaf Hellevoetsluis geen kans tot opbouwen wat resulteerde in kansen voor AB maar ondanks dit lukten het de 14-1 niet om te scoren waardoor het na 20 minuten nog steeds 0-0 stond. Na wat wissels begon het wel steeds meer te lopen en scoorden AB 3x waardoor de ruststand 3-0 was. De tweede helft was beter, passing was zuiverder, het positiespel was beter en daardoor ging ook het maken van doelpunten veel makkelijker wat resulteerde in een mooie 11-0 overwinning.

 • Maar voor de O14 is 1x in het weekend voetballen nog niet genoeg…. dus gaan ze morgen nog naar Wassenaar voor een O15 toernooi waar de tegenstanders van hogere huizen zullen komen. Volgende week begint voor de O14-1 eindelijk de competitie waar ze al bijna 6 weken naar toe aan het werken zijn, en waar de jongens naar uitgekeken hebben om er een mooi en succesvol seizoen van te gaan maken! Komende dinsdag oefent de 14-1 om 18.30 uur thuis tegen De Meern 14-1. Volgende week zaterdag starten ze de competitie in de 2e divisie met een uitwedstrijd (10.00 uur) tegen Westlandia 14-1

   

  Alphense Boys 13-1 ging vanmorgen op bezoek in Rotterdam voor de competitiewedstrijd tegen Spartaan'20 o13. Een voor de ploeg van trainer Robin Stolwijk lastig te bespelen tegenstander dat bleek eerder in een oefenwedstrijd en op het Hollandia-toernooi (beide keren werd het 0-1 voor Spartaan'20). De start van de wedstrijd was van beide teams wat voorzichtig en afwachtend. De eerste schoten waren van Spartaan'20 maar steeds van te ver om gevaarlijk te worden. In de 15e minuut dacht Alphense Boys op voorsprong te komen, Thijs Hansen reageerde alert en volleerde de afgeslagen bal via de onderkant van de lat binnen. Helaas voorafgaand had de scheidsrechter 'duwen' geconstateerd en de treffer werd geannuleerd. Dit bleek wel het moment dat Alphense Boys iets meer controle kreeg en de bal iets langer in bezit kon houden. Niet veel later werd het alsnog 0-1, over links ging Bjorn Titulaer goed door en zijn harde voorzet werd verlengd door Alec Lansman waardoor Hakan Argun bij de 2e paal kon binnentikken (0-1).

 • Vlak voor rust was een tweede treffer dichtbij, spits Alec moest een lange weg afleggen vanaf de middenlijn en kwam in de afronding net wat kracht tekort. Vlak na rust kopte Alec uit een voorzet van Bjorn goed in maar de redding van de keeper was even fraai. Langzaam werd Spartaan'20 wat sterker en Alphense Boys had moeite met het spelen van de vele duels. Halverwege de tweede helft werd de stand na een dieptepass ook gelijk getrokken (1-1). De strijd van beide kanten was gaaf om te zien maar ging vaak ten koste van de kwaliteit aan de bal. De wedstrijd stevende af op 1-1, dat Alphense Boys in de laatste minuut alsnog terug op voorsprong kwam daar had niet iedereen meer op gerekend. Bryan Verdel krulde een corner met zijn linkerbeen prachtig in de verre hoek.

 • De scheidsrechter liet nog heel even doorspelen en Spartaan'20 kreeg nog een grote kans op de gelijkmaker, de lat boven keeper Vince Spoorenberg bracht redding. De ontlading bij het laatste fluitsignaal was groot. Dat we in het proces stappen maken, bleek wel toen de spelers na afloop zelf aangaven dat we niet groots gespeeld hadden maar dat het wel fijn was om te winnen. Volgende week zaterdag speelt Alphense Boys o13 om 11.00 thuis tegen koploper Zeeburgia o13.

   

  Uitslagen in de 1e divisie hoog bij de o13

  Spartaan’20 o13 - Alphense Boys o13               1-2

  Fc Volendam o13 – PEC Zwolle o13                  3-3

  NAC Breda o13 – Zeeburgia o13                        2-5

  Almere City o13 – Go Ahead Eagles o13          1-1

   

  De stand in de 1e divisie hoog van de o13

  1. Zeeburgia o13                   2-6
  2. PEC Zwolle o13                  2-4
  3. Alphense Boys o13          2-4
  4. NAC o13                            2-3
  5. FC Volendam o13                2-2
  6. Go Ahead Eagles o13           2-1
  7. Almere City o13                   2-1
  8. Spartaan’20 o13                  2-0

   

  Alphense Boys 13-2 speelde vandaag tegen Jodan Boys JO13-1 voor de beker. We begonnen meteen sterk aan de wedstrijd en namen de heft in handen. Jodan Boys speelde de bal goed diep waardoor de spits direct 1 op 1 kwam 1-0. Niet veel later scoorde Jodan boys de 2-0 uit een corner. Dit was tevens ruststand. In de 2e helft begonnen de boys goed fel en creëren ook kansen. Naoufal kreeg een goede kans op de 2-1 door een goede pass van DeZhaën maar ging net langs de goal. Enkele minuten later schoot Joep op de lat waarbij Naoufal de rebound scoorde. De jongens geloofden er weer in en kwamen vaak voor de goal. Helaas kwam er geen goal. Na weer een diepte bal van Jodan Boys scoorde zij de 3-1 en heel snel kwam de 4-1. Door een halve terugspeelbal waarbij de keeper de bal pakte kregen zij een indirecte vrije trap. 5-1 dit resulteerde direct de eindstand. Volgende week zaterdag start de 13-2 de competitie in de 3e divisie met een thuiswedstrijd tegen AS’80 13-1

   

  Alphense Boys E-Top trof vandaag opnieuw een ploeg die weinig tegenstand kon bieden. De JO13-1 van Aarlanderveen werd met 11-0 verslagen. Winst met grote cijfers betekent niet automatisch goed voetbal. Met name in de eerste helft van de wedstrijd zien de toeschouwers langs het hoofdveld rommelig spel. Passes komen niet aan, aanvallen stranden in de verdedigingskluts. In de 15e minuut leidt een aanval over links tot een voorzet op Marouane, die de bal vanaf rechts voor de goal weet te krijgen, waarna David kan intikken (1-0). Een paar minuten later is het Lars die met een afstandsschot voor de 2-0 tekent. Louay lijkt het derde doelpunt op zijn schoen te hebben, maar zijn knaller gaat net over. Als de ruimte wordt gezocht, is het spel van de boys een feest om naar te kijken. Er staat een team waarvan de spelers elkaar steeds beter weten te vinden. Kleine foutjes op het middenveld worden door de verdedigers van de boys effectief hersteld. Met hun snelheid lopen ze de lange jongens van Aarlanderveen eruit. Vlak voor rust zorgt Dinand, als een echte spits in de kleine ruimte, voor de 3-0.

 • Direct na het fluitsignaal voor de tweede helft laten de jongens zien dat ze met een opdracht de kleedkamer zijn uitgekomen. Via een keurig opgebouwde aanval gaat het in vijf tikken naar doelpunt nummer vier door Imrane. Een afstandsschot laag links in de hoek van Marouane leidt tot de 5-0. Nu laten de jongens zien hoe ze een technisch zwakkere tegenstander de baas kunnen zijn. Twee corners leiden tot doelpunt zes en zeven. De eerste komt op naam van Lars, die telkens voor gevaar zorgt over rechts. De tweede is een prachtige volley van Jurre. Er is tien minuten lang constante druk op het doel van Aarlanderveen. Uittrappen van de keeper van de tegenstander belanden in de voeten van de Alphense aanvallers. Met een afstandsschot maakt Marouane de 8-0; een zuivere voorzet van Louay kan door Dinand mooi worden ingekopt: 9-0. Het is Adam die uit een corner voor de 10-0 zorgt

 • Dinand zet de eindscore op 11-0.  Komende dinsdag oefent de E-Top om 18.30 uur thuis tegen VVSB o12. Volgende week start de competitie met een thuiswedstrijd tegen Alphia 13-1 (09.00 uur)

   

  Alphense Boys zaterdag 1 werd vandaag uitgeschakeld voor de beker door een 3-1 uit nederlaag tegen Lugdunum

   

  Morgen (zondag) speelt Alphense Boys zondag1 om 14.00 uur thuis tegen Jos /Watergraafsmeer