• Woensdagnieuwtjes

  Afgelopen zondag 8 september heeft de JO9-1 van Alphense Boys, het JD Voetbalschool toernooi gewonnen bij voetbalvereniging Quick Steps in Den Haag. Met een 2de plaats in de poule met onder o.a. De Betrokken Spartaan JO9-1, TOGB JO9-1 en voetbalschool Parami Utrecht, behaalde de JO9-1 de halve finale. In de halve finale tegen Quick Steps JO9-1 lieten de boys gelijk zien dat ze nu ook de finale wilde halen. Wat in de poule fase heel moeizaam lukte was in deze wedstrijd geen probleem, namelijk de kansen afmaken en doelpunten maken. Het werd zo ook een afgetekende 3-0 overwinning. In de finale stond voetbalschool Parami Utrecht te wachten, waar in de poule nog zeer onverdiend van werd verloren. Was het in de finale eenrichtingsverkeer op het doel van Parami en pakten de boys met heerlijk voetbal een dik verdiende 2-0 overwinning. Wat uiteraard na afloop een mooi feestje gaf voor de spelers en trainers (zie foto boven).

  Onze keeperstrainer Ron Martin heeft zich opgegeven voor de cursus keeperstrainer UEFA B. Het betreft vijf cursusavonden in Hoofddorp en start op vrijdag 27 september

 • Alphense Boys 17-1 heeft voor komend seizoen voor iedere thuiswedstrijd een balsponsor weten te regelen (iig tot januari hebben we sponsoren weten te strikken). Afgelopen zaterdag was JCJ Onderhoudsbedrijf van Jan Bovenlander (Den Haag) de balsponsor van de wedstrijd Alphense Boys o17 – Willem II o17.

  In het dagblad AD Groene hart stond vorige week dit artikel: Voetballertjes van Alphense Boys worden ‘net zo goed als Frenkie’ door analyseren van eigen tv-beelden. Hoe kun je als voetballer net zo goed leren passen en dribbelen als Frenkie de Jong? Of zo robuust verdedigen als Virgil van Dijk? Bij voetbalclub Alphense Boys krijgen voetballertjes vanaf 10 jaar sinds kort al professionele tv-beelden van wedstrijden en trainingen voorgeschoteld door hun trainers. ,,Heel leerzaam, want beelden liegen niet.” Twee bolvormige camera’s zijn vorig jaar op de tribune van het hoofdveld van Alphense Boys aangebracht. Die volgen automatisch de bal op het veld en missen zodoende geen enkel belangrijk moment in een wedstrijd of een training. Paul Bahlmann, technisch coördinator van de jeugdselecties bij Alphense Boys, is dan ook razend enthousiast over het analysesysteem van VoetbalTV, dat de club gebruikt voor voetballers vanaf 10 jaar tot en met het eerste elftal. ,,We hadden sinds een jaar al VoetbalTV om samenvattingen te kunnen maken van de wedstrijden van ons eerste elftal. Door een upgrade worden alle wedstrijden op ons hoofdveld opgenomen en kunnen de selectietrainers individuele beelden van iedere speler selecteren, bekijken en met hem of haar bespreken.”

 • De innovatie is voor Alphense Boys een vereiste om de hogere status als zogeheten regionale jeugdopleiding te behouden bij de KNVB. De in het verleden vaak gelauwerde jeugdtak van de voetbalclub uit Alphen is daarmee uniek in het Groene Hart. ,,We waren al even op zoek naar een passend analysesysteem en zijn blij met deze oplossing. De trainers en spelers die ermee werken vinden het fantastisch en heel leerzaam, want de beelden liegen niet. We hopen dat VoetbalTV ook snel aan onze wens voldoet om beelden persoonlijk naar spelers te kunnen sturen.”  Bezorgt het jonge voetballertjes dan geen stress of faalangst nu ze zo geconfronteerd worden met hun tekortkomingen? ,,Nee, juist niet”, bezweert Bahlmann. ,,Onze trainers zijn allemaal gediplomeerd en de meesten zijn ook werkzaam in het lichamelijk onderwijs. Zij weten precies hoe ze op een leuke, relaxte manier die beelden moeten bespreken. Bovendien blijkt uit de psychologie dat van overgebrachte informatie ondersteund met beeld liefst 95 procent blijft hangen. Terwijl dat met woorden alleen vele malen lager is. Een win-win situatie voor trainers en spelers.”

  Zaterdag 14 september om 20.00 uur is het weer BINGO bij Alphense Boys. Om 19.00 uur gaat de kantine open en om 20.00 uur gaan de balletjes weer rollen. Iedereen is welkom

   

  Programma thuiswedstrijden selectieteams

   

  Zaterdag 14 september

  09.00 uur      AB E-Top – Aarlanderveen 13-1 (beker)

  11.00 uur      AB 14-1 – Hellevoetssluis 14-1 (vrsch)

  13.00 uur      AB 15-1 – NAC Breda 15-1 (comp)

  15.15 uur      AB 19-1 – Roda JC 19-1 (comp)

   

  Zondag 15 september

  14.00 uur      AB zondag 1 – JOS/Watergraafsmeer 1

   

  Maandag 16 september

  18.30 uur      AB 17-2 – Kampong 17-1 (vrsch)

   

  Dinsdag 17 september

  18.30 uur      AB 14-1 – De Meern 14-1

  18.30 uur      AB E-Top – VVSB o12

  20.00 uur      AB 17-1 – FC Hoang Anh Gia Lai 17-1

   

  Wij adviseren alle leden in ieder geval wekelijks de woensdagnieuwtjes te lezen, want daar staat veel nieuws in. Het zou leuk zijn als we interessante berichten (grappig, triest of gewoon leuk om te lezen) toegestuurd krijgen (liefst met foto) die wij kunnen plaatsen in de woensdagnieuwtjes, Dus ook van jouw team! Paul.Bahlmann@hetnet.nl

  Volgende week woensdag (18 september) is het jaarmarkt in Alphen a/d Rijn en zijn er geen woensdagmiddagtrainingen voor de guppen, F-league, o8 en o9 teams die dan trainen o.l.v. de DCT. Alle andere trainingen gaan wél door. Traint uw team toch niet op die avond, laat dat dan even weten via een mailtje naar: Paul.Bahlmann@hetnet.nl

  Voetbalschool De Complete Techniek gaat op zondag 22 september weer met de zondagse techniek cursus beginnen op veld 2 bij Alphense Boys. Op zondag 15 september bieden ze eerst een gratis proefles aan van 09.30 tot 11.00 uur. Daarna kan je dus beslissen of je ook echt die cursus (12 weken op zondagmorgen) wil gaan volgen. Opgeven bij: www.decompletetechniek.nl

  Op veld 4 staan nog twee zeer antieke maar ook idylische dug-outs. Een soort bushokjes. De tand des tijds heeft er duidelijk wel invloed op gehad, maar dit mag toch bij een amateurclub?. Onlangs heeft Kees de Rijk (bouw en onderhoud) wat noodreparatie’s gepleegd en is de dug-out weer even waterdicht. Het zou toch zonde zijn om deze historische dug-out’s af te breken?

 • Tijdens onze reis naar het nog onontdekte Madagascar afgelopen zomer hebben Jochem (Alphense Boys JO17-3) en Thijs (oud jeugdlid Alphense Boys, huidig Zwammerdam 1) op de zaterdagmiddag mee mogen voetballen in de dorpsderby in het binnenland van Madagascar. Zonder de taal te spreken werden de dorpsteams samengesteld en trokken Jochem en Thijs allebei de klaargelegde versleten tenues aan, de medespelers veelal zonder kousen of schoenen gingen het veld in. 35 graden, geen gras maar harde zandgrond (veld 5 is een fantastisch veld hierbij vergeleken….). Doelen van kromme takken, de plaatselijke jeugd als supporter langs de geïmproviseerde zijlijn die hun eigen dorp aanmoedigen.

 • Twee keer dertig minuten werd er op het scherpst van de snede gespeeld om de eer van het dorp van die week. Thijs en Jochem zaten deze wedstrijd bij het winnende team (2-1) inclusief de onterecht afgekeurde goal van Thijs. Thijs en Jochem zaten bij het dorp dat een versleten set tenue’s had, maar de tegenpartij moest het doen zonder gelijke shirts. Het lijkt ons fantastisch om deze hele bijzondere ervaring verder te brengen door deze twee dorpen te helpen met voetbalspullen die wij toch niet meer gebruiken.

 • Daarom zijn wij op zoek naar een team dat nog een set team kleding heeft dat niet gebruikt wordt, die wij naar dat dorp op kunnen sturen samen met nog meer aanvullende voetbal spullen. Dus als er ook nog voetbalschoenen zijn die al veel te snel te klein zijn geworden….altijd goed!  Langs de lijn stonden tientallen guppies, F’jes en ander grut… wij hebben onze derbystar bal achter gelaten voor de kleintjes, maar hoe gaaf zou het zijn als we voor hen een tenue kunnen opsturen….Op meerdere plaatsen tijdens onze trip hebben we gemerkt dat je geen taal hoeft te spreken…..de voetbal spreekt de taal! Mocht je nog spullen over hebben dan hoor ik dat graag en stuur een mail naar Raymond Nulle, r.nulle@promaat.eu 

 • Afgelopen zaterdag werden er enkele enorme uitslagen geboekt bij de diverse bekerwedstrijden:

  AB 14-2 – DOSR 14-1        20-0

  ARC 13-4 – AB 13-3           2-17

  ASW 16-1 – AB 16-2          1-16

  AB 14-4 – DOSR 14-2        17-2

  AB 13-6 – Alphen 13-3      15-0

   

  Espen van Ee (ex-Alphense Boys, 1e foto) die nu bij Vitesse speelt zit bij de voor-selectie van het Nederlands team van jongens onder 17 jaar.

  Yassin Oukili (ook ex-Alphense Boys en nu Vitesse, 2e foto) speelde vorige week mee met Vitesse 1 in de oefenwedstrijd tegen Heerenveen. Yassin is nog o19 speler, maar speelt al bij de beloften van Vitesse.

 • Alphense Boys E-Top pakt eerste prijs van het seizoen. Zondag 8-september jl speelde Alphense Boys E-Top een 8 tegen 8 toernooi bij Blauw-Zwart. Er waren drie poule's met 4 teams. Tijd per wedstrijd is 18 minuten. De nummers 1 van elke poule en de beste nummer 2 plaatsen zich voor de finale poule. Alphense Boys E-Top zit in poule C waar ze gaan strijden tegen KFC, Onze Gezellen en Graaf Willem VAC. De eerste wedstrijd moeten de boys even op gang komen, maar eindigt in een 1-0 overwinning tegen KFC. De tweede wedstrijd tegen Onze Gezellen uit Haarlem is het veldspel al een stuk beter. De winst is dan ook meer dan terecht, 3-1. De derde wedstrijd in de poule zijn de jongens los en via zeer fraai combinatie voetbal wordt er gewonnen van Graag Willem VAC met maar liefst 7-0. De Finale poule is een feit en daar wachten: Graveland, AS'80 en Blauw-Zwart. De eerste wedstrijd tegen Graveland wordt een mooie 4-0 overwinning. De tweede wedstrijd wacht AS'80 uit Almere. Deze ploeg had ook nog niks verloren dus we waren gewaarschuwd. Echter ook AS'80 krijgt alle hoeken van het veld te zien en de Boys winnen met 2-0. De laatste wedstrijd tegen Blauw-zwart eindigt in 5-0 en de eerste prijs van het seizoen is binnen. 

 • Donyell Malen is de laatste dagen volop in het nieuws geweest als debutant van het Nederlands elftal. Enkele Jaren geleden (2012) speelde hij nog bij Ajax D1 en kwam toen voor een competitiewedstrijd naar Alphense Boys met daarin ook nog Mathijs de Ligt en Justin Kluivert Herkent u Donyell Malen in deze foto?

 • Afgelopen zaterdag heeft de JO8-3 van Alphense Boys zijn eerste wedstrijd gespeeld uit tegen Koudekerk JO8-2. Voor deze jongens een bijzondere wedstrijd, want het was niet alleen hun eerste wedstrijd samen. Maar de meeste spelers in de JO8-3 zijn een jaar jonger dan de tegenstanders in de competitie waar ze in spelen. Omdat zij wat voorlopen op hun eigen leeftijdsgenoten krijgen zij de uitdaging om alvast te wennen aan echte wedstrijden en dus tegen oudere tegenstanders spelen. Maar ondanks dat hun tegenstander ouder is dan de meeste spelers, toonde de jonge boys mannen totaal geen ontzag en verpulverden zij Koudekerk met maar liefst 22-0! Al voor de rust stonden de dubbele cijfers al op het bord en kon erbij een stand van 12-0 limonade gedronken worden. De doelpunten werden zo aardig verspreid over de 2 helften met 9 goals van Tayler, 8 van Joa, 4 van Juraj en 1 van Mees. Quinn hield zijn doel schoon en Jelte zette de lijnen strak uit in de verdediging. De verbazing bij de ouders van Koudekerk was groot toen ze hoorde dat het pas de eerste wedstrijd was van deze jonge mannen samen. Goed werk van de coaches Bas en Dominique en op naar de volgende wedstrijd komende zaterdag thuis om 11.30 uur.

 • Mike van Vliet (22, keepte vijf jaar in de jeugdopleiding van Alphense Boys) heeft de strijd om eerste doelman van Noordwijk (2e divisie) gewonnen. Afgelopen zaterdag werd hij zelfs de keeper in het ‘’elftal van de week’’ van het Leids Dagblad na zijn heldenrol in de derby tegen Rijnsburgse Boys (0-1 winst)

 • Said Hamulic (ex-Alphense Boys) is weer clubloos. In februari 2019 was hij (nae en half jaar zonder club) even speelgerechtigd voor Go Ahead Eagles, waar hij eind van dit seizoen werd weggestuurd. Er leek een profavontuur in het buitenland aan te komen, maar uiteindelijk lukte dit niet. Said hoopt nu in de winterstop alsnog een profclub in het buitenland te vinden.

  De Herfsttoernooien 2019 voor diverse jeugdselectieteams staan op de kalender. Voor iedere leeftijdsklasse zijn er twee poules met 5 deelnemers (dus 10 in totaal) wat moet leiden tot een grote en kleine finale. Op dit moment is er nog plaats in iedere categorie en hebben zich 57 teams ingeschreven. Hieronder de datums:

  Maandag 21 oktober:         Toernooi voor o14-1 (2006, divisie niveau)

  Dinsdag 22 oktober:           Toernooi voor o13-1 (divisie niveau)

  Dinsdag 22 oktober:           Toernooi voor o12/o11 die  al 11 tegen 11 willen spelen

  Woensdag 23 oktober:       Toernooi voor o15-1 (divisie niveau)

  Woensdag 23 oktober:       Toernooi voor o12-1 teams (2008, 8 tegen 8)

  Donderdag 24 oktober:      Toernooi voor o13/o12, niveau hoofdklasse/1e klasse) 11-11

  Vrijdag 25 oktober:              Toernooi voor o9-1 teams (2011, 6 tegen 6)

  Vrijdag 25 oktober:              Toernooi voor o10-1 teams (2010, 6 tegen 6)

  Vrijdag 25 oktober               Toernooi voor o11-1 teams  (2009) 8 tegen 8

  Inschrijven kan vanaf nu bij: toernooien@alphenseboys.nl

   

  De kersttoernooien 2019-2020 van Alphense Boys (op onze twee kunstgrasvelden) gaan we ook weer organiseren. Voor iedere leeftijdsklasse zijn er twee poules met 5 deelnemers (dus 10 in totaal) wat moet leiden tot een grote en kleine finale. Hieronder de datums:

  Maandag 23 december:     Toernooi voor o13/o12,niveau hoofdklasse/1e klasse)

  Vrijdag 27 december:         Toernooi voor o10-1 teams (2010, 6 tegen 6)

  Vrijdag 27 december          Toernooi voor o11-1 teams  (2009) 8 tegen 8

  Zaterdag 28 december       Toernooi voor o9-1 teams (2011, 6 tegen 6)

  Zaterdag 28 december       Toernooi voor o8-1 teams (2012, 6 tegen 6)

  Zondag 29 december         Toernooi voor o12/o11 die  al 11 tegen 11 willen spelen.

  Maandag 30 december      Toernooi voor o14-1 (2006, divisie niveau)

  Donderdag 2 januari:          Toernooi voor o13-1 (divisie niveau)

  Vrijdag 3 januari                  Toernooi voor o12-1 teams (2008, 8 tegen 8)

  Zaterdag 4 januari              Toernooi voor o15-1 (divisie niveau)

  Inschrijven kan vanaf nu bij: toernooien@alphenseboys.nl

   

  Op vrijdagavond 27 september zal de eerste clinic van dit seizoen voor de samenwerkende amateurverenigingen (SAV) gehouden worden bij v.v. Alphense Boys. Jeffrey van Dijk (zie foto, trainer van onze 17-1 (1e divisie) zal een praktijktraining geven met het volgende thema: ‘’Trainingsvormen gericht op het creëren van scoringskansen uit een voorzet’’. Alle trainers en leiders zijn van harte welkom

   

  De samenvatting van de wedstrijd MSC - Alphense Boys is te zien via deze link: https://www.youtube.com/watch?v=XoKkriNrXo4

  Komende zondag speelt ons eerste elftal weeer thuis en proberen zij zich te herstellen van deze nederlaag. 14.00 uur tegen Jos/Watergraafsmeer

   

  Uitslagen gisteravond:

  AB 13-1 – ARC 13-1           4-1

  AB 14-1 – Alexandria’66 14-1       3-0

  AB E-Top – Alphen 13-2    12-1

  AB 19-1 – ARC 2         4-1

  DWO 1 – AB zat 1       1-1

  AB zondag 1 – Voorschoten’97 zat 1     4-0