• Boys 15-1 start met uitzege op Heerenveen o15

  De 15-1 van Alphense Boys kende qua resultaat een prima start van de competitie met een 2-3 uitzege bij en tegen Heerenveen o15. De 13-1 wist een 1-3 achterstand tegen Fc Volendam o13 nog te herstellen (het werd 3-3) Zie foto. De 17-1 ging keihard onderuit tegen Willem II o17 (0-4). De 19-1 speelde een nuttige oefenwedstrijd tegen FC Utrecht o19 (3-1 verlies). De 17-2 speelde de finale van het Deventer toernooi tegen Go Ahead Eagles 17-1 en verloor maar net met 1-0.

   

  Alphense Boys 19-1 speelde vandaag een oefenwedstrijd tegen FC Utrecht O19, wat uitkomt in de Eredivisie. Een goede tegenstander, met enkele aanwinsten vanuit het buitenland, maar AB heeft de eerste 10 minuten het betere van het spel. Brutaal wordt er voetballend gezocht naar de oplossing vooruit en door goed druk te zetten wordt FC Utrecht min of meer verrast. De samenwerking tussen de linies hierin is goed te noemen. Dit resulteert na 12 minuten in de O-1: Max de Haas, die vandaag voor het eerst meespeelt en linksback staat, lanceert Julian met een splijtende pass en laatstgenoemde blijft hij alleen voor de keeper koelbloedig en rond keurig af. 

 • Na deze goal komt FC Utrecht beter in de wedstrijd en hanteren zij een hoger baltempo. Ondanks overwicht van FC Utrecht, weet de verdediging, bestaande uit Nabil, Mike, Lars en Max, goed overeind te blijven. Toch is er een moment van niet adequaat ingrijpen, waardoor FC Utrecht een losse bal in het 16 meter gebied kan oppikken en inschieten: 1-1. Over een weer zijn er wat kleine kansjes te noteren, maar blijft de stand gelijk. De tweede helft toont een ander beeld. FC Utrecht wil koste wat kost winnen en vooral hun voorwaartsen maken indruk met dribbels en acties. Een kwartier na rust krijgt FC Utrecht een penalty, nadat Dyrell, die voor Max in de plaats is gekomen, zijn directe tegenstander neerhaalt. Deze wordt feilloos binnen geschoten en het wordt 2-1. AB komt steeds moeilijker van eigen helft af, al zijn er wel enkele goede counters te constateren. 1 van die counters leidt bijna tot een goal van Jessy, die goed voor zijn man komt, maar de goede voorzet van Boyd niet weet te verzilveren. 

 • Dit zou de 3-2 zijn geweest. Utrecht heeft namelijk 10 minuten hiervoor de 3-1 gemaakt. Dit blijft zo. Een wedstrijd met twee gezichten, maar vooral een met uitgangspunten voor volgende week, als de competitie van start gaat. Komende dinsdag oefent de 19-1 om 20.00 uur thuis tegen ARC 2 en volgende week zaterdag volgt dan de eerste competitiewedstrijd thuis om 15.15 uur tegen RODA JC o19

   

  Alphense Boys 17-1 start vandaag thuis de competitie tegen de JO17-1 van  BVO Willem II. De verwachtingen zijn hooggespannen, daar de Boys zich vorige week  als enige amateurteam plaatsten bij de laatste 16 van de landelijke beker na een spectaculaire winst na strafschoppen tegen de JO-16 van PSV. Tot zover het goede nieuws. Willem II krijgt namelijk na 30 seconden al een enorme kans om de score te openen. De Boys zijn gewaarschuwd zou je denken, maar de eerste 10 minuten grossiert de verdediging en het middenveld in foute passes en diepe ballen in de voeten van de tegenstander. Na 10 minuten lanceert Tim van de Loo linksbuiten Gyan de Regt. Gyan snelt om de rechtsback van Willem II en snijdt het strafschop gebied binnen. Hij kiest voor een schot in de korte hoek en de bal gaat via de paal en keeper terug het veld in.

 • In de 12e minuut wordt er achterin bij de Boys voor de voetballende oplossing gekozen i.p.v. dat de bal weggewerkt wordt en dit leidt tot onnodig balverlies en de 0-1. Een minuut later stuurt Tim met een crosspass opnieuw Gyan op avontuur. Gyan kapt zijn man uit, komt vanaf links naar binnen, maar helaas gaat zijn geplaatste schot rakelings over de rechterkruising. Het spel van de Boys is onrustig en als er even gecombineerd wordt  is de eindpass onzuiver en komt Willem II er steeds via de flanken gevaarlijk uit. In de 20e minuut ontsnappen de Boys wederom, wanneer na acute kleurenblindheid en balverlies op het middenveld, maar er gelukkig niet goed wordt afgerond.  De Boys gaan de laatste 10 minuten wat beter samenspelen, maar missen scherpte in de afronding. De beste aanval zien we in de 34e minuut, wanneer Myles Veldman een diepe bal op Jayden geeft.

 • Jayden gaat om de linksback van Willem II heen, maar diens voorzet vanaf rechts wordt helaas door Gyan bij de tweede paal over gekopt. De Boys mogen blij zijn dat het bij rust nog maar  0-1 staat.  In de eerste minuut van de tweede helft krijgen de toeschouwers een deja vu, want Willem II is feller in de duels en ook nu  kan de rechtsbuiten na een diepe bal de achterlijn halen. De Boys verdediging zit met hun gedachten nog in de kleedkamer, want de bal wordt teruggetrokken op de spits, die tussen drie verdedigers in (die ‘’lucht dekken’’) de 0-2 vrij in mag schieten. Vervolgens wordt het blessureleed  voor de ploeg van trainer Jeffrey van Dijk nog vergroot, want verdediger Metahan Bekgoz moet door assistent Bas Brands met een enkelblessure van het veld worden gedragen. In de 55e minuut legt Willem II een diepe bal achter de Boys-verdediging en snelt een aanvaller recht op doelman Björn IJzendoorn af en die trekt aan de noodrem wanneer hij gepasseerd wordt. Het levert hem een gele kaart en een strafschop op. De penalty wordt benut en zo staan de Boys op een 0-3 achterstand. Daar waar Willem II de ene fitte wisselspeler na de andere in kan brengen, zitten er inmiddels 5 geblesseerde verdedigers aan Alphense zijde op de bank en tribune. De Boys kunnen geen vuist meer maken en in de 73e minuut kan de snelle voorhoede van Willem II wederom vrij doorlopen en de eindstand op 0-4 bepalen. De Boys zijn vandaag afgetroefd op inzet, slimheid en effectiviteit. En staan weer met beide benen op de grond. Volgende week moet de draad weer opgepakt worden in Beverwijk, alwaar de JO17-1 om 12.45 uur tegen DEM JO17-1 speelt. 

   

  Uitslagen in de 1e divisie bij de o17-1

  Alphense Boys o17 -  Willem II o17         0-3

  RODA JC o17 - Almere City o17            3-2

  FC Dordrecht o17- Kon HFC o17          3-1

  NAC o17- De Graafschap o17            ???  

  AFC o17 - DEM o17                               6-0

  VVV Venlo o17 - Excelsior o17               4-1                 

   

  De stand in de 1e divisie bij de o17

  1. AFC o17                           1-3
  2. VVV Venlo o17                  1-3
  3. Willem II o17                    1-3
  4. Fc Dordrecht o17               1-3
  5. Roda JC o17                      1-3
  6. Almere City                       1-0
  7. Kon HFC o17                     1-0
  8. Excelsior o17                     1-0
  9. Alphense Boys o17          1-0
  10. DEM o17                           1-0
  11. NAC Breda o17                  0-0
  12. De Graafschap o17             0-0

   

  Alphense Boys 17-2 speelde vandaag een erg leuk en goed georganiseerd toernooi in Deventer. In de poulefase werd gewonnen van Diepenveen 17-1 (4-0), Schalkhaar 17-1 (1-0) en Hattem 17-1 (1-0). In de finale van Go Ahead Eagles 17-1 de tegenstander (met Rens Boer op doel die vorig seizoen nog bij Alphense Boys speelde). De mannen van trainer Jeffrey Verweij speelden een prima wedstrijd met veel strijd en goed voetbal en verloren nipt met 1-0. Een leuke dag en prima toernooiwedstrijden. Volgende week zaterdag speelt de 17-2 de laatste bekerwedstrijd om 12.15 uur uit tegen ARC 17-1

   

  Alphense Boys 15-1  moest al om half 8 aanwezig zijn op de parkeerplaats voor de verre uitwedstrijd tegen Heerenveen o15. Het was nog niet helemaal licht en de oogjes van de spelers waren klein. Bijna twee uur moesten we in de bus zitten en rond half 10 kwamen we aan op het terrein van Heerenveen waar een prachtig hoofdveld op ons stond te wachten.

 • Het idee om goed uit de startblokken te komen en de fysiek kleinere spelers van Heereveen aan te pakken vanaf het begin, leek niet te zijn aangekomen. Heerenveen nam direct het initiatief en het vele uitstappen en uit positie lopen bracht Heerenveen elke keer in de gelegenheid om de vrije man te vinden. Precies dat uitstappen zorgde ervoor dat Heerenveen al na 1 minuut een geweldige kans kreeg en ook scoorde. Gelukkig voor ons was de bal al over de achterlijn geweest en telde de goal niet. Ook deze waarschuwing was niet genoeg om een andere houding te laten zien, want na twee minuten lag de bal er wél in. Heerenveen pakte door en bleef opzoek naar de goal. Met beter veldspel vanuit Heereveen-kant en slordigheden en veel lange ballen van onze kant, kregen ze daar ook alle mogelijkheid toe. Pas na 15 minuten kregen de Boys grip op de wedstrijd en konden wij ook denken aan aanvallen. We werden rustiger aan de bal en konden zelf ook wat kansjes creëren. Na ongeveer 27 minuten kreeg Jaynilson een goede mogelijkheid, maar hij schoot hard voorlangs na een goede actie. In de 32e minuut lieten we zien hoe je een fantastische goal maakt door de as. Jarno ging de dubbele 1-2 combinatie aan met Cedric, hij kreeg de bal bij de doorgelopen Tygo Vos en hij schoot koelbloedig raak oog in oog met de keeper.

 • Na de 20e minuut hadden de Boys ook meer overwicht en werd Heerenveen alleen vlak na de goal nog even gevaarlijk met een mogelijkheid. De 2e helft begon gelijk goed. We hadden wat punten aangescherpt en vier minuten na rust werd er een goede combinatie aan de linkerkant op eigen helft opgezet. Gilano speelde de bal naar Jaynilson, die was verhuisd naar de linkerkant. Jaynilson ging de combinatie aan met Tygo Vos en laatstgenoemde begon aan een rush van 40 meter. Met een effectieve lichaamsschijnbeweging kreeg hij vrij baan en kon hij in de korte hoek raak schieten (1-2). Heerenveen reageerde door aanvallender te wisselen. Zij gingen met een vierkant op het middenveld spelen met twee diepe 10-en. Dit zorgde bij ons voor verwarring, keuzes en een overwicht voor Heerenveen. Een overtreding op randje 16 en de daaropvolgende vrije trap bracht de score weer gelijk, 2-2. De Boys vochten voor elke meter en kregen via Steve en Jaynilson (beiden 1 op1 met de keeper) nog hele goede mogelijkheden. Ook Heereveen werd heel dreigend, maar tot echt lastige schoten kwamen zij niet. In de 75e minuut kregen we een vrije trap aan de linkerkant naast de 16 meter. Emin ging achter de bal staan. Hij draaide de bal perfect in en vond het hoofd van Delano Vos. Hij kopte geweldig binnen en de ontlading was groot.

 • Na nog vier spannende minuten floot de scheidsrechter op zijn fluitje en was iedereen door het dolle heen. Het betere veldspel hadden we zeker niet. Bij vlagen was het voldoende, maar dat moet echt beter. We kunnen wel heel trots zijn op de werklust. Ook op karakter kun je wedstrijden winnen. Volgende week staat de thuiswedstrijd tegen NAC Breda op het programma. Om 13:00 wordt er afgetrapt op het hoofdveld in Alphen a/d Rijn. 

   

  Uitslagen in de eredivisie laag bij de o15

  Heerenveen o15 - Alphense Boys o15  2-3

  NAC o15 - Spartaan’20 o15         4-1

  De Graafschap o15 - FC Volendam o15           6-3

  FC Den Bosch o15 - FC Twente o15     0-3

   

  De stand in de eredivisie laag bij de o15

  1. De Graafschap o15            1-3
  2. NAC o15                           1-3
  3. FC Twente o15                   1-3
  4. Alphense Boys o15          1-3
  5. Heerenveen o15                 1-0
  6. Spartaan’20 o15                 1-0
  7. Fc Volendam o15                1-0
  8. Fc Den Bosch o15               1-0

   

  Alphense Boys 14-1 speelde vandaag een bekerwedstrijd uit tegen Sportlust’46 14-1. Sportlust  begon ambitieus en vol vertrouwen aan de wedstrijd.

   

 • Ondanks de positieve warming-up begonnen de boys toch te slap aan de wedstrijd. Binnen vijf minuten stond het 2-0 voor Sportlust. De boys hadden gelukkig nog  bijna de hele wedstrijd om de stand om te draaien. Het tempo werd opgevoerd. In de  20ste minuut kwam de bal voor de voeten van Milan, die vanaf de rand 16 meter uithaalde op de goal  2-1. Niet veel later werd de bal door Luca ingespeeld op Tim die Dani aan de rechterzijde wegstuurde. Sven kwam van buiten naar de goal toe gesprint waarna hij de opmaat aangespeelde bal van Dani tegen de touwen werkte. 2-2.

 • De boys waren back in business . Nog voor rust kwam Sven over links door, waarna hij Appie bediende. Zijn schot werd gepareerd door de keeper, waarna Tim de bal binnen tikte. 2-3. Sportlust wilde graag rusten, maar daar dachten de boys anders over.  Sportlust werd hoog onder druk gezet waardoor de bal verovert werd op het middenveld door Milan. Deze stuurde direct Appie diep. Met zijn snelheid en voetbeweging verschalkte hij de keeper 2-4.  Nog was de dadendrang van onze “goden zonen”  niet voorbij. Benjamin zag de gestarte Sven op de linker flank vrij komen en gaf  een diepte pass.  Sven hield het overzicht en gaf de bal vanaf de achterlijn voor. De naar binnen gekomen Dani nam de bal aan, kapte de tegenstander uit en schoot de bal in de rechterbovenhoek. 2-5.

 • Na de rust gingen de boys weer actief opzoek naar meer doelpunten. Sven scoorde de 2-6,  Ilias de 2-7. Nog was de honger van de boys niet gestild.  Onze Youri scoort met een een prachtige "Sneijder" kopbal de 2-8 (zie de facebook pagina van de Jo14). Ilias zette de eindstand van 2-9 op het scorebord. Het team is aan het groeien. Voor aanvang van de wedstrijd starten de boys gezamenlijk met een peptalk en worden goals met zijn allen gevierd!  Het plezier straalt van het team. Alleen ben je sneller maar samen komen ze verder.  Op naar de volgende wedstrijd! Volgende week zaterdag oefenen ze om 11.00 uur thuis tegen Hellevoetssluis 14-1

   

  Alphense Boys 13-1 startte vandaag de competitie met een thuiswedstrijd tegen FC Volendam o13. De ploeg van trainer Robin Stolwijk speelde geen goede wedstrijd maar toonde wel veel veerkracht door in het laatste kwart een 1-3 achterstand terug te brengen naar een 3-3 gelijkspel. Vooral in de eerste helft had Alphense Boys het erg lastig met de felle ploeg uit Volendam. Meermaals werd op gevaarlijke plekken in het veld de bal verloren en creerden de bezoekers uit het vissersdorp daar uit wat mogelijkheden. Aan de andere kant werd de voorzet van Bryan Verdel van richting veranderd en belandde bovenop de lat.

 • Halverwege de eerste helft kwam Volendam op voorsprong, na een inschattingsfout verdween de bal in het doel (0-1). Vooral aan de bal had Alphense Boys het erg moeilijk en creerde het nagenoeg geen open kansen. Wel werd nogmaals de lat geraakt uit een vrije trap van Damian Zijsling. Na rust verdubbelde Volendam al snel de voorsprong, na een onhandige overtreding mocht vanaf elf meter worden aangelegd (0-2). Wel lukte het bij momenten beter om de bal in bezit te houden. Hier kwam ook de aansluitingstreffer uit, op rechts werd Hakan Argun diep gestuurd door Matz Flipse en die won de sprint van de uitkomende keeper nipt en rondde de bal zorgvuldig af (1-2).

 • Waar het gejuich nog maar net voorbij was lag de bal opnieuw in het doel, ditmaal aan de andere kant en de marge was weer twee voor Volendam. Niet uit het veld geslagen toonde Alphense Boys veerkracht en drong het Volendam steeds iets verder terug al bleef het oppassen voor snelle uitvallen. Met nog 15 minuten te spelen scoorde Alphense Boys, uit een afslagen corner nam Bryan de bal op de rechterslof en met een hoge boogbal stuiterde de bal binnen (2-3, 1e foto). Enkele minuten later werd het 3-3, over links ging Bjorn Titulaer (zie foto onder) goed door en zijn voorzet vanaf de achterlijn werd in eigen doel gelopen (3-3, 2e foto).

 • Volendam was het kwijt, bijna leverde dit ook nog een 4e Boys-treffer op maar de keeper redde goed op een schot van Alec Lansman. Arjan de Graaf maakte weer een heerlijke fotoreportage van deze wedstrijd. Klik maar op deze link en dan mag en kan iedereen deze foto’s gratis downloaden: https://photos.app.goo.gl/LrqMgqv4SuqW6Ajx5

  Aanstaande dinsdag speelt Alphense Boys o13 om 18.30 uur een oefenwedstrijd thuis tegen ARC o13. Volgende week zaterdag gaat de o13 om 10.45 uur op bezoek bij Spartaan’20 o13 in Rotterdam.

   

  Uitslagen in de 1e divisie hoog bij de o13

  Alphense Boys o13 - FC Volendam o13           3-3

  Zeeburgia o13 - Spartaan’20 o13           3-0

  PEC Zwolle o13 - Almere City o13         4-2

  Go Ahead Eagles o13 - NAC o13           1-3

   

  De stand in de 1e divisie hoog van de o13

  1. Zeeburgia o13                   1-3
  2. PEC Zwolle o13                  1-3
  3. NAC o13                            1-3
  4. Alphense Boys o13          1-1
  5. FC Volendam o13               1-1
  6. Go Ahead Eagles o13          1-0
  7. Almere City o13                  1-0
  8. Spartaan’20 o13                 1-0

   

  Alphense Boys 13-2 speelde vandaag de bekertopper Tegen ARC JO13-1. Het fysiek sterke ARC nam de touwtjes meteen in handen en drukte ons direct naar achter. Dit zorgde voor slordigheden in het spel en werden wij uit onze positie getrokken. Doordat de boys uit hun positie gespeeld werden kwam de 0-1 op het scorebord. De spits stond helemaal vrij en schoot hem goed binnen. Hierna kreeg ARC nog wat kansen op de 0-2 maar daar zat Daniel goed tussen. Na ongeveer 15 minuten draaide de wedstrijd en pakten de boys de wedstrijd in handen. Het positiespel ging steeds beter en dat resulteerde door een aantal goede kansen. Miljan werd goed diep gestuurd door Naoufal en liep meteen goed door.

 • Helaas zag Miljan niet de vrije man en probeerde zelf te scoren, net naast. We voelen het, de 1-1 zit in de lucht! De boys drukte goed door en kregen nog een goede kans vanuit een corner, waarbij Miljan de korte hoek kiest. De keeper zit er goed aan en redt. Hieruit kwam een snelle counter van ARC en zij benutte dit moment goed 0-2... Dit was ook meteen de ruststand. In de rust maakten we duidelijk dat we zo moeten blijven voetballen dan zou alles goedkomen... De boys begonnen meteen fel en bleven kort jagen op de tegenstander hierdoor kreeg ARC geen ruimte om te voetballen en keuzes te maken. In de 40e minuut gaf Stef een fantastische assist op Miljan die de 1-2 op het scorebord zetten.

 • Dit ruikt naar meer! De boys bleven geconcentreerd en uit hun taken voetballen. Achterin werd het telkens goed neergezet en vanuit het middenveld werd er vaak de ruimtes goed klein gemaakt. De 2-2 werd gemaakt in de blessuretijd van de wedstrijd door een assist van Arza, waarbij Miljan er goed tegen aan zat. Dat zou dan wat zijn 2-2 in de laatste minuut! De jongens geloofden er nog in om er meer uit te halen  en ARC kon niet meer. Arza  (zie foto) werd goed diep gestuurd door Joep en gaf de bal direct voor.

 • Miljan probeerde de bal in te koppen en schramde de bal. Hierdoor kwam de bal in de voeten van Dezhean en schoot hem goed binnen 3-2 wat een team prestatie!!Komende maandag oefent de 13-2 om 18.30 uur thuis tegen Kon HFC 13-2 en volgende week zaterdag spelen ze de laatste bekerwedstrijd om 10.00 uur uit tegen Jodan Boys 13-1. Een gelijkspel zou dan voldoende zijn om door te bekeren.

   

  Alphense Boys E-Top speelde vandaag een bekerwedstrijd tegen de JO13-3 van AVV Alphen. Met drie grote kansen in de eerste vijf minuten tijd is meteen duidelijk welk team de wedstrijd gaat beheersen. Maar Alphense Boys laat na de mogelijkheden te benutten. Het lijkt of de scherpte nog ontbreekt.  Het duurt tot de tiende minuut voordat de  E-Top de overmacht weet om te zetten in een voorsprong. Met een mooi afstandsschot van Louay vliegt de 1-0 in de touwen. Twee minuten later maakt Adam de 2-0, met een hard pegel laag links in de hoek. Onhoudbaar voor de keeper, die het hardste moet werken van alle spelers op het veld. Maar zich kranig weert, en nog heel wat doelpunten weet te voorkomen. Een prettig zonnetje afgewisseld met donkere wolken en regen, dat is het weerbeeld. En zo ziet het spel er ook uit. Keurig uitgespeelde aanvallen en mooie acties worden opgevolgd door onrustig, bij vlagen slordig voetbal. Menig aanval strandt in buitenspel. Afstandsschoten vliegen over of naast. En de jongens vergeten de ruimte te zoeken en voetballend de voorsprong verder uit te breiden. In de 20e minuut maakt Hussein de 3-0. Het spel van de boys wordt rustiger en beter. De buurjongens in oranje-zwart zakken steeds meer in. De bal komt niet over de middenlijn, behalve bij een uittrap van de keeper van de tegenstander. In de 25e minuut passeert Tunc drie spelers op links en tikt vakkundig de 4-0 in. Het vijfde en zesde doelpunt staan op naam van Dinand.

 • Er volgen nog een paar wilde schoten op doel. Vlak voor rust heeft de goalie van Alphense Boys zijn eerste balcontact. Na rust wordt de 6-0 voorsprong rap omgezet in 7-0 met een doelpunt van Marouane. Twee minuten later  krijgt David alle ruimte om door de verdediging te wandelen: 8-0. Uit een corner vanaf links schiet Jurre de 9-0 binnen. Er volgen vijf mooie aanvallen over rechts. Telkens opnieuw wordt de ruimte opgezocht bij Lars, wat leidt tot doelpunten van Lars zelf (10-0)

 • en, via voorzetten op maat van de rechtsbuiten, tot goals van David (11-0, zie foto onder) en Tunc (12-0). Keeper Mustafa mag nog twee keer een bal raken. Voor het overige gaat het spel voor de goal van AVV Alphen door. Marouane, Louay en Adam brengen de eindstand op 15-0. Komende dinsdag oefent de E-Top om 18.30 uur thuis tegen DWS E-Top en volgende week zaterdag volgt dan de laatste bekerwedstrijd om 09.00 uur thuis tegen Aarlanderveen 13-1.

 • De zaterdag 1 verpletterde beker tegenstander Roodenburg met 0-10. Later morgen een verslag