• Boys 1 naar Meppel

  Alphense Boys reist zondag voor de tweede wedstrijd van het seizoen naar Meppel, waar om 14.00 uur wordt afgetrapt tegen MSC/Amslod. We zijn natuurlijk benieuwd of de Boys op de grens van Drenthe en Overijssel een goed vervolg kan geven aan de uitstekende start van afgelopen zondag, de 3-0 overwinning op het hoog aangeslagen VV Hoogeveen. In deze prille fase van de competitie valt nog moeilijk iets te zeggen over de krachtsverhoudingen, maar zo beginnen is altijd lekker natuurlijk.

  Beter in elk geval dan hoe MSC het bij SDO deed. In Bussum werd met 4-1 verloren, maar wat schreef de Meppeler Courant? Dat MSC zichzelf ernstig te kort had gedaan en dat vond trainer Berry Zandink ook: "Zijn we in de afwerking scherper, dan gaan we hier gewoon met drie punten weg. Veel mensen zullen nu wel denken dat we weer een knetter aan de kont hebben gehad." Deze uitdrukkingen kenden we nog niet, maar we voelen wat de trainer bedoelt. Hij refereerde ermee aan de twee zware nederlagen die MSC in de oefenperiode moest incasseren. Van het gerenommeerde ACV werd met 9-0 verloren en tegen VV Hoogeveen (...) werd het 10-1. De verliespartij van afgelopen week zal extra krachten oproepen bij de thuisclub, die met een overwinning op de Boys in één klap met de teleurstelling kan afrekenen.

  Alphense Boys maakte het verschil tegen VV Hoogeveen in de tweede helft, ook al kon het daarin aanvankelijk nog alle kanten op. Net als voor de pauze kregen de bezoekers na rust de grootste kans om de score te openen. De Boys hadden toen wel een veldoverwicht en kwamen even later dan ook niet onverdiend op voorsprong. De goal kwam tamelijk gelukkig tot stand, omdat een schot van Wessel Meiring door de bil van Kees Tol per ongeluk van richting werd veranderd en zo de keeper kansloos maakte.

  De Boys, met vier ‘nieuwe’ spelers in de basis en verder allemaal spelers uit de eigen jeugdopleiding, maakte de wedstrijd daarna geroutineerd af. Kees Tol scoorde de 2-0 na een mooi lopende aanval en vlak voor tijd legde andermaal Wessel Meiring met een rush vanaf de eigen helft, inclusief twee passeeracties, de basis voor de derde goal van Tol. De spits maakte daarmee natuurlijk indruk, maar dat deed de ploeg als geheel ook. "Wessel had een fantastische invalbeurt", complimenteert Van Heek, die de luxe van een ‘sterke bank’ heeft. "We hebben een selectie met twintig gelijkwaardige spelers, die allemaal de ambitie hebben om naar de Derde Divisie te promoveren. Dat is een lange weg, nog 29 wedstrijden, en daarvoor hebben we iedereen hard nodig. De mogelijkheden zijn er en tegen Hoogeveen hebben we ook bewezen dat we een wedstrijd goed uit kunnen spelen. Voorlopig kijken we niet verder vooruit dan de eerstvolgende wedstrijd. MSC is nu de belangrijkste."

  MSC/Amslod - Alphense Boys, zondag 8 september 2019, aanvang 14.00 uur. Sportpark Ezinge, Ezingerweg 58A, Meppel. Scheidsrechters: W. Wiersma, T. Balta. Studio Alphen doet verslag van de wedstrijd.

  Programma Hoofdklasse A

  MSC/Amslod-Alphense Boys, VOC-Emmen, HBS-SDO, Quick'20-Leonidas, Hoogeveen-Alcides, JOS Watergraafsmeer-Be Quick 1887, RKAVV-Hollandia, SJC-RKVV Velsen.

   

  Stand Hoofdklasse A

  1. HBS                            1-3 (4-0)
  2. SDO                            1-3 (4-1)
  3. Alphense Boys        1-3 (3-0)
  4. Leonidas                   1-3 (2-1)
  5. SJC                             1-3 (1-0)
  6. Hollandia                  1-1 (4-4)
  7. JOS W’meer             1-1 (4-4)
  8. Quick’20                   1-1 (1-1)
  9. RKVV Velsen            1-1 (1-1)
  10. Be Quick 1887         1-1 (0-0)
  11. RKAVV                       1-1 (0-0)
  12. VOC                           1-0 (1-2)
  13. Alcides                       1-0 (0-1)
  14. MSC/Amslod            1-0 (1-4)
  15. Hoogeveen              1-0 (0-3)
  16. Emmen                      1-0 (0-4)