• Interessante maar zware oefentegenstanders

Vandaag moesten enkele Boys teams flink aan de bak. De 19-1 won een oefenduel tegen Roda’23 (5-2). De 17-1 oefende in een drieluik tegen Sparta Rotterdam o17 (0-3) en Kon HFC o17 (0-0). De 17-2 won afgetekend van Maarssen 17-1 (9-0). De 13-1 speelde ook een drieluik tegen Almere City o13 (1-4) en Fc Twente o13 (2-2, zie foto). De zaterdag 1 won wederom. Nu met 1-3 bij en tegen Woerden. Alphense Boys zondag 1 oefende bij en tegen s’-Gravenzande (zaterdag hoofdklasser) en won knap met 0-4.

Alphense Boys 19-1 oefende vandaag thuis tegen Roda’23 19-1 (2e divisie). Na een moeizame eerste helft (1-2 achterstand) werd er uiteindelijke een prima tweede helft gespeeld en liepen de mannen o.l.v. coach Hicham Rbii (trainer Revy Rosalia was door werkzaamheden verhinderd) uit naar een 5-2 overwinning. De openingsgoal kwam op naam van Boyd Roodnat (intikkertje).

• Daarna scoorde Roda’23 2x kort achter elkaar. In de tweede helft was Alphense Boys echt de baas in het veld. Eerst scoorde Boyd de gelijkmaker (2-2), vervolgens knalde Jessie Janse op fraaie wijze de 3-2 binnen.

• Frank van de Hoorn kopt hoog opspringend de bal uit een corner op de keeper, maar kon de rebound simpel binnentikken (4-2). Het slotakkoord was van Samir Messaoudi, die eerder al een keer de lat had geraakt maar vlak voor het laatste fluitsignaal de bal schitterend van links in de verste hoek draaide (5-2).

• Komende dinsdag oefent de 19-1 om 20.00 uur thuis tegen DWS 19-1

Alphense Boys 17-1 speelt vandaag een drieluik tegen Sparta Rotterdam JO17-1 en Koninklijke HFC JO17-1. De Boys zijn nog steeds niet compleet vanwege blessures, dus er is maar een smalle bank voor trainer Jeffrey van Dijk en diens assistent Bas Brands. Alle ploegen spelen één helft van 45 minuten tegen elkaar. De openingsfase tegen BVO Sparta gaat redelijk gelijk op. Balverlies van de Boys op het middenveld leidt de eerste grote kans voor Sparta in, maar de spits schiet de voorzet net over. Gyan de Regt wordt in de 14e en 18e  minuut gelanceerd door Yassine Bousdadi, maar diens schoten belanden in de handen van de keeper of gaan net over. Net voor de eerste drinkpauze in de 24e minuut valt de 0-1, wanneer een Spartaan dwars door het centrum op mag stomen en de bal op de spits aflegt. De Boys hanteren steeds vaker de lange bal, maar de zuiverheid en de eindpass ontbreken om echt gevaarlijk te worden. In de 32e minuut houdt  keeper Bjorn IJzendoorn in een één tegen één situatie de bal goed tegen. Verdedigers Metehan Bekgoz en Lucio Hollander weten het achterin nog wel dicht te houden, maar in de 40e minuut is er een diepe bal op de rechtsbuiten en die legt de bal perfect terug op de ingelopen ex Alphense Boys speler Jelle Hak, die de bal  keihard vanaf de penaltystip binnen mag schieten: 0-2. Eén minuut voor tijd velt de  Rotterdamse spits (zie foto) het vonnis met de 0-3.

• Na een korte rust- en drinkpauze speelt de 17-1 direct de tweede  helft tegen de 17-1 van de Koninklijke HFC. Deze ploeg speelt komend seizoen ook in de eerste Divisie. De thuisploeg krijgt na een kwartier een mogelijkheid om de score te openen wanneer Gyan van rechts een scherpe voorzet aansnijdt op Yassine, maar die stuit op de keeper. Dylan Nieuwendijk stuurt in de 22 e minuut Gyan weg op rechts. Gyan kapt zijn man uit en krult de bal vanaf de rand zestien … op de lat. Amin Nasri schiet de vrije rebound helaas tegen de voeten van de keeper. De Boys hebben het betere van het spel, maar de krachten beginnen langzaam aan door de hitte weg te vloeien. In de 25e minuut zien we een mooie aanval die start bij Gyan, die een diepe bal op Lucio geeft. Die trekt de bal perfect terug op de vrijstaande Dylan, maar diens schot belandt … op de linkerpaal. In de 38e minuut wordt Gyan nog eenmaal met een crosspass gelanceerd, maar de laatste man van HFC lanceert vervolgens Gyan en krijgt een terechte rode kaart voor het neerhalen van een doorgebroken speler. De vrije trap levert geen goal op en zo eindigt de tweede wedstrijd van Alphense Boys in een bloedeloos gelijkspel. Komende maandag oefent de 17-1 om 19.00 uur thuis tegen Olympia 19-1

Na de winst tegen Houten O17-1 (10-2) van afgelopen woensdag was het vandaag tijd voor Alphense Boys 17-2 om de eerste thuis-oefenwedstrijd van het seizoen op sportpark De Bijlen te spelen tegen v.v. Maarssen O17-1. De wedstrijd werd gespeeld in de verzengende hitte. De Boys hebben als doelstelling om beter met welke omstandigheden dan ook om te gaan dan de tegenstander. Het begin van de wedstrijd was wellicht nog wat stroef vanaf de kant van de Boys, maar na 13 minuten was het Kevin Harder die op aangeven van Jayden Daleman de score opende. Net als afgelopen woensdag wist Kevin uiteindelijk 4 doelpunten te maken.

• De ruststand was 5-0 door doelpunten van Haris Mrkalj en Jayden Daleman. Na rust stond er grotendeels een andere ploeg op het veld, daar er spelers binnen de lijnen kwamen die afgelopen donderdag voor het eerst hadden getraind. De Boys bleven de taken goed uitvoeren en liepen door mooie goals van Amin Maasland (zie foto onder), Kevin Harder, Daniël Lopes Varela en nogmaals Haris Mrkalj uit naar de verdiende 9-0 eindstand.

• Een goede wedstrijd vanaf de kant van de Boys om te werken aan de speelwijze en de onderlinge afstemming. Aanstaande woensdag speelt de O17-2 thuis om 19.00 uur de oefenwedstrijd tegen DWS O17-2, waarna zaterdag 31 augustus om 11.00 uur de bekerwedstrijd tegen FC Lisse O17-2 volgt.

Alphense Boys 15-1 speelt morgen het toernooi bij Die Haghe om de Aad Mansveld Cup. Ze spelen in een poule met Royal Antwerp, FC Dordrecht, AFC, Spijkenisse en BFC. Komende dinsdag oefent de 15-1 dan om 18.30 uur thuis tegen DWS 15-1

Alphense Boys 14-1 speelde AB O14-1 een O15 toernooi bij Westlandia met merendeel divisieteams. In de eerste wedstrijd tegen Barendrecht 15-1 was de 14-1 scherp en fel waardoor Barendrecht 15-1 zelfs wat afwachtend ging voetballen, dit had mede ook te maken met het goede spel van AB. AB creëerde veel kansen waaruit Kevin uiteindelijk de 1-0 uit een vrije trap vanaf randje 16 meter scoorde.

• Vlak daarna uit weer een corner volgt in derde instantie een schitterende boogbal van Dahli in het uiterste hoekje, 2-0! De tweede wedstrijd was tegen Sparta AV 15-1 wederom was AB hier de betere ploeg maar maakten de kansen niet af waardoor het 0-0 bleef. Hierdoor bleef Sparta in de wedstrijd waardoor ze uiteindelijk de 0-1 maakten en later in de wedstrijd een penalty kregen waaruit de 0-2 werd gemaakt. Dus helaas onterecht verloren. De derde en laatste wedstrijd tegen AFC 34 15-1 was vanaf het begin moeilijk AB had in de eerste wedstrijden veel moeten geven en in combinatie met het warme weer was het gewoon op, ook hadden een aantal spelers last van blessures of van ziekte en konden gewoon niet meer spelen, waardoor AFC 34 gewoon veel te goed was en AB 0-4 verloor. Door deze uitslagen ging AB als derde door in de poule en kwamen in de volgende wedstrijd tegen DHC een wedstrijd om te beslissen wie voor de 5/6de plek moet spelen of voor de 7/8de plek ondanks dat AB niet eens meer 11 fitte spelers op het veld kon zetten ging het nog niet eens zo slecht en creëerden AB veel kansen alleen werden deze kansen weer niet afgemaakt, en dan krijgt de 14-1 zoals wel vaker met het bekende gezegde te maken: ‘’als je zelf niet scoort doet je tegenstander dat wel’’ en zo maakten DHC de 0-1 en dit was ook de einduitslag. Hierdoor moest AB de laatste wedstrijd tegen Barendrecht spelen voor de 7de/8de plaats. 10 minuten voor de wedstrijd kwam de coach van Barendrecht naar AB toe met de vraag of we de wedstrijd niet konden spelen omdat zei nog maar 9 spelers hadden, hier waren wij zelf ook blij mee aangezien wij ook geen volledig elftal meer konden opstellen. Dus zo eindigden AB JO14-1 als 7de op het toernooi. Komende dinsdag oefent de 14-1 om 18.30 uur thuis tegen FC Dordrecht 14-1

Alphense Boys 13-1 speelde vanmorgen op het eigen sportpark ‘de Bijlen’ een drieluik met Almere City o13 en FC Twente o13. In de eerste wedstrijd ging de ploeg van trainer Robin Stolwijk hard onderuit tegen Almere City (1-4). Daarna rechtte de spelers de rug en ondanks een vroege 2-0 achterstond tegen FC Twente werd er tegen de eredivisionist met 2-2 gelijkgespeeld.

• De start tegen Almere City was goed en het kreeg zelfs de eerste twee goede mogelijkheden om de score te openen maar de lat en de keeper stonden een openingsdoelpunt in de weg. Na tien minuten was het vooral Almere City dat dominant was. Vooral in het tonen van durf en het nemen van initiatief bleef Alphense Boys achter en dan loop je tegen deze tegenstanders achter de feiten aan. Hakeem scoorde de enige treffer voor de 13-1. De ploeg wilde het tegen FC Twente o13 graag beter doen en was strijdbaar (ondanks de snelle 0-2 achterstand). De jongens speelden met lef en overtuiging en waren vaak in staat samen de bal af te pakken. Hierdoor hadden we vaker de bal dan de tegenstander, was de technische vaardigheid van een hoger niveau en door het beter maken van eigen keuzes maken we uiteindelijk eerst de aansluittreffer (via Bryan Verdel) en vlak voor tijd ook de verdiende gelijkmaker via 13-2 speler Yassir Bakkali.

• Komende dinsdag oefent de 13-1 om 18.30 uur thuis tegen DWS 13-1. Onze fotograaf Arjan de Graaf was weer aanwezig en maakte een aantal fraaie foto’s van de drieluik. Klik maar op deze link en je kan de foto’s gratis downloaden:

Alphense Boys 13-2 speelde vandaag tegen SDZ 13-1. Een tegenstander die ook in de 3e divisie speelt en dus ook een waardige tegenstander. In de eerste helft begonnen we redelijk aan de wedstrijd en creëren we een aantal kansen via Arza en DeZhaën. Hierbij zat de keeper er goed tussen en hielt de wedstrijd op een 0-0. Enkele minuten later kwam Yassir goed door en schoot op de goal. De keeper zat er weer tussen maar de rebound werd gemaakt door Arza.

• Hierna kreeg SDZ de overhand en werden we overlopen. De 1-1 kwam ook redelijk snel door verkeerd instappen vanuit de verdediging. Net voor rust scoorde SDZ de 1-2 schot van afstand en de 1-3 goed in de korte hoek. Na de rust begonnen de boys weer wat sterker aan de wedstrijd. Niet heel veel later kregen de boys de deksel op de neus met de 1-4. Het moment dat het middenveld en verdediging stond te kijken hoe de tegenstander kon schieten. Hierna ging de wedstrijd op en neer maar tot echte kansen kwam het niet. Wel scoorde Miljan de 2-4 door goed werk van Yassir. Dit was ook de einduitslag. Komende woensdag oefent de 13-2 om 18.30 uur thuis tegen De Dijk 13-1

Alphense Boys zaterdag 1 oefende uit tegen Woerden 1 en kwam terug met een 1-3 overwinning. Het was geen beste wedstrijd maar het team van de trainers John Cuvelier en Ron Martin kwam ook nooit in de problemen. Al in de 2e minuut gaf Sahr Kabuta de lage voorzet op Stojan Cekic en die wist hiermee wel raad (0-1). In de 22e minuut mocht Woerden een strafschop nemen. Die werd gemist maar moest worden overgenomen vanwege te vroeg in lopen. En toen ging de penalty er wél in (1-1). Na rust was het al snel 1-2. Mustapha Yachou gaf de pass op Jesse Boateng en die scoorde tussen de benen van de keeper door. In de 80e minuut was het Marwan Fennich die vanaf randje 16 meter de bal keurig in de kruising draaide (1-3). Komende dinsdag oefent de zaterdag 1 om 20.00 uur uit tegen Vianen 1

Alphense Boys zondag 1 oefende tegen ’s-Gravenzande (zaterdag hoofdklasse) en won met 0-4. Kees Tol scoorde 3x (zie foto) en Thijs Hoogenboom 1x. De trainers waren tevreden over het spel en de spelers beginnen elkaar steeds beter te begrijpen. Komende zondag start de zondag 1 de competitie met een thuiswedstrijd (14.00 uur) tegen Hoogeveen