• Wisselende oefenresultaten Boys teams

  Vandaag (zaterdag) kwamen 7 selectieteams in actie en speelden een oefenwedstrijd. De 19-1 verloor vlak voor tijd van PEC Zwolle (zie foto), de 17-1 speelde met 2-2 gelijk tegen Cambuur, de zondag 1 verloor vlak voor tijd met 1-0 van Kozakken Boys en de zaterdag 1 won met 9-0 van Hertha.

   

  Alphense Boys 19-1 oefende vandaag voor het eerst en had meteen een prima tegenstander gevonden in mede 1ste divisionist PEC Zwolle O19. Afgelopen week werd de groep langzaamaan wat completer, maar door wat blessuregevallen en late terugkomers van vakantie, deden zowel Yassine als Amin van de O17- 1 mee om de groep aan te vullen. Vooraf is aangegeven dat vooral het verdedigende aspect vandaag belangrijk zal worden. Na wat aftasten in het begin, nam PEC Zwolle het heft in handen en door positiewisselingen en veel beweging zonder bal weten zij elkaar erg makkelijk te vinden. Kanttekening is dat zij niet echt gevaarlijk worden. Dit komt door met name het goede spel van de verdediging van Alphense Boys. PEC Zwolle was wat fitter, sneller, tactisch wat verder, maar ondanks het overwicht, krijgt Alphense Boys na 15 minuten enkele mogelijkheden om tot een doelpoging te komen. Helaas is de eindpass niet verzorgd. Daarnaast wordt er ook teveel onnodig balverlies geleden, waardoor PEC Zwolle steeds meer op de helft van Alphense Boys komt te spelen. Na een goede actie van hun rechtsback, die ver op de helft van Alphense Boys de bal ontvangt, kiest hij ervoor om een poging te wagen en via een been van een Alphense Boys speler, verdwijnt de bal hoog in het doel: 0-1. Op wat speldenprikjes van beide kanten na, blijft het spelbeeld hetzelfde. De tweede helft vertoont snel een ander beeld. Alphense Boys drukt meer vooruit en weet meer in de duels te komen, die nu ook gewonnen worden.

 • Hierdoor kantelt het spelbeeld en door het agressievere spel van Alphense Boys krijgen zij ook meer ruimte in balbezit. Er worden nog steeds genoeg verkeerde keuzes gemaakt, maar de intenties zijn duidelijk en er wordt nadrukkelijk gezocht naar een goal. Deze komt uiteindelijk ook: Samir loopt perfect diep in de ruimte op een lange bal en wipt de bal schuin voor het goal (zie foto onder), waar de 16 jarige Yassine Bousdadi van de O17-1 (zojuist ingevallen) prima meeloopt en de bal genadeloos inschiet:  1-1.

 • Alphense Boys ruikt bloed en wil voor de overwinning gaan. Yassine Bousdadi had de winnende goal zelfs op zijn schoen, maar zijn prima volley in de 86e minuut, werd even prima gestopt door de goalie van PEC Zwolle.

 • De domper kwam een minuut later, PEC Zwolle profiteert van foutief druk zetten en maakt de 1-2 vlak voor tijd. Een wedstrijd met twee gezichten, maar vooral een wedstrijd waarop Alphense Boys kan voortborduren. Door vele kleine blessures kan de 19-1 komende dinsdag niet in actie komen en hoopt zaterdag 24 augustus weer voldoende fitte spelers te hebben voor de oefenwedstrijd tegen Roda’23 19-1 (thuis om 15.15 uur)

  Alphense Boys JO17-1 speelt in de eerste voorbereidingsweek van seizoen 2019-2020 zijn tweede oefenwedstrijd. De eerste werd woensdag met 4-2 gewonnen tegen de JO18-1 van VVIJ. Vandaag is BVO Cambuur Leeuwarden JO17-1 op bezoek op sportpark de Bijlen. Er zijn wat wijzigingen in het team vanwege uitgeleende spelers aan de A1 en blessureleed. Toch starten de Boys furieus in de openingsfase. Reeds in de 2e minuut komen ze op een 1-0 voorsprong, Gyan de Regt scoort de openingstreffer in de verre rechter benedenhoek na een individuele actie

   

 • In de fase tussen de 10e en 30e minuut golft het spel op en neer en komt Cambuur er met een aantal counters gevaarlijk uit. Verdediger Miles Veldman is als verkapte laatste man echter een aantal keren het solide slot op de deur. In de 33e minuut wordt het zelfs 2-0 door een wonderschone trap (met links) van aanvoerder Max Hulshof die zijn schot net op tijd in de verste kruising zag dalen

 • In de 38e minuut breekt Cambuur uit over rechts en geeft de snelle rechtsbuiten een strakke voorzet voorlangs, die helaas door Boys verdediger Metahan Bekgoz,in een uiterste poging de bal niet bij een vrijstaande Cambuurspeler te laten komen, in eigen doel wordt gewerkt. In de slotfase gaat Gyan, de zo niet nog snellere rechtsbuiten van de Boys, tot twee keer toe alleen op de keeper af, waar wellicht afleggen op een vrijstaande medespeler een betere optie was geweest. De ploegen zijn de eerste helft aan elkaar gewaagd. De tweede helft begint nog aardig voor de Boys, maar langzaam aan raakt de pijp leeg en beschikt Cambuur over een uitgebreidere bank frisse Friezen. In de 70e minuut komen er aan Boys zijde drie gastspelers van de B2 in. Dit verse bloed zorgt voor een aantal grote kansen. Gyan geeft vanaf rechts een perfecte voorzet op invaller Amine Maasland, die de bal bij de tweede paal controleert en van dichtbij keihard op de lat schiet. Dit was de kans om weg te lopen bij Cambuur, dat al zeker 20 minuten op de helft van de Boys aan het spelen is. In de 85e minuut vloert de goed spelende Miles Veldman een doorgebroken Cambuurspeler binnen zijn eigen strafschop gebied en verzilvert Cambuur de penalty. (2-2) De laatste kans is toch nog voor de thuisploeg,  wanneer Jayden Daleman de bal voorgeeft op Amine, maar helaas wordt diens schot tot corner verwerkt en eindigt de leuke , sportieve wedstrijd in een gelijkspel. Daar kan iedereen op en om het veld mee leven. Aanstaande woensdag oefent Alphense Boys 17-1 om 20.00 uur thuis tegen de 17-1 van DWS uit Amsterdam.

   

  Alphense Boys 14-1 speelde een drieluik bij SDZ tegen hun 15-1 en tegen AFC’34. Twee wedstrijden van 40 minuten. De eerste wedstrijd was tegen SDZ 15-1 waartegen Alphense Boys scherp begon, het betere van het spel had en niks weg gaf. Maar in de 10e minuut viel opeens een tegengoal van SDZ, hierdoor was AB zo geschrokken dat kort daarna direct de 2-0 viel. AB was vanaf dit moment het betere van het spel kwijt en was heel slordig in de opbouw wat leidde tot veel balverlies en de uiteindelijke 3-0 van SDZ. De tweede wedstrijd tegen AFC 34 was een kans om te herstellen van de 3-0 nederlaag tegen SDZ. Waar je zou denken dat AB het vorige verlies wil goed maken was dat in de eerst vijf minuten totaal niet zichtbaar. De boomlange en snelle buitenspeler van AFC 34 kopte in de eerste minuut gelijk de 1-0 binnen, die gewoon niet verdedigd werd. Deze buitenspeler kwam later met een simpele voorzet op een vrije speler van AFC 34 waardoor het slechte en inzetloze AB binnen vijf minuten 4-0 achter stond, Terecht!! Na deze vijf minuten gebeurde er iets bij AB wat op deze dag zeker positief was. Iedereen ging vanuit 0,0 inzet naar meer dan 100% inzet en dit resulteerde in 35 hele goede minuten waarin AB niks meer weg gaf AFC 34 vast zette op eigen helft en heel veel kansen creëerden. Hieruit konden Sven en Kevin nog de 4-1 en 4-2 maken. Dit was een leerzame dag met twee uitersten, het ene waar AB dramatisch zonder beleving speelde en het andere uiterste waar AB heel goed speelde en echt liet zien dat het op deze manier bovenin kan meedoen in de competitie. Komende dinsdag oefent de 14-1 om 18.30 uur thuis tegen JVOZ 14-1.

   

  Alphense Boys 13-1 speelde het Hollandia toernooi. Het gemis van 4 spelers (vakantie) werd opgevangen met vier spelers uit de 13-2. De eerste wedstrijd waren ze beter tegen Spartaan’20 maar verloren met 0-1 via een counter. Daarna werd er met 1-0 gewonnen van Cambuur 13-1 (doelpunt Hakan). Vervolgens werd het 1-1 tegen AFC’34 13-1 (de latere finalist) met een doelpunt van Thijs. Daarna werd er met 3-0 gewonnen van JVOZ (2x Hakan, zie foto, 1x Thijs).

 • De laatste wedstrijd moest gewonnen worden tegen FC Volendam, maar de krachten waren op en enkele ‘’reuzen’’ bij Fc Volendam maakten het verschil (0-1 verlies). Fc Groningen 13-1 won uiteindelijk het toernooi. Dinsdag a.s. oefent de 13-1 om 18.00 uur (!) thuis tegen Kon HFC 13-1.

   

  Alphense Boys 13-2 speelde vandaag met een mix team van de O12 t/m O10 tegen Feyenoord O11. Vanaf de start begonnen de boys sterk en kregen wat kansjes via Arza en De”zhaën die zijn lob over de keeper via de binnenkant van de paal weer het doel zag uit stuiteren (zie foto onder).

 • Na 12 minuten kreeg Feyenoord de overhand en scoorde vanuit een corner de 0-1. Een paar minuten laten stond de 0-2 op het score bord door niet goed verdedigen vanuit het middenveld. In de 2e helft begonnen de boys weer sterk aan de wedstrijd. Door de snelle buitenspelers kwamen we nog tot een aantal mogelijkheden via Lars en Arza.

 • Feyenoord had wel het betere spelen en een aantal goede kansen. Chess haalde de bal nog van de lijn waardoor de 0-3 niet op het score bord kwam. Met nog 15 minuten spelen kwamen Shai, Kyan en Lucas van de o10 in de ploeg. Een mooi moment voor deze jongens. Enkele minuten later stond de 0-3 op het bord en was de wedstrijd gespeeld. Feyenoord trainer Martijn de Vries (ex-Alphense Boys trainer) was zeer tevreden over deze leuke en sportieve wedstrijd. Door de afzegging van FC Amsterdam zoekt de 13-2 nog naar een nieuwe tegenstander voor komende woensdag (thuis om 18.30 uur)

   

   

  Alphense Boys zondag 1 oefende vanmiddag tegen het sterke Kozakken Boys (2e divisie) en verloor pas in de 83e minuut met 0-1. Verdedigend stond het deze wedstrijd heel goed en daar waren de coaches dus heel tevreden over. Kozakken Boys was wel sterker en meer aan de bal, maar creëerde nauwelijks kansen. Ook Alphense Boys kreeg weinig mogelijkheden (twee schoten van Wessel Meiring, zie foto) en het was dus vooral een wedstrijd op het middenveld. De inzet was prima en al ,met al een zeer nuttige oefenwedstrijd. Zondag 1 oefent komende dinsdag om 20.00 uur uit tegen Montfoort

 • Alphense Boys zaterdag 1 denderde over tegenstander Hertha uit Vinkeveen (ook 4e klasser) en won met maar liefst 0-9. De ploeg van trainer John Cuvelier en Ron Martin was in deze eerste oefenwedstrijd fitter en oppermachtig. Toch kan het spel nog wel wat beter en werden er ook nogal wat kansen gemist. Maar voor een eerste oefenwedstrijd was iedereen dik tevreden. Doelpuntenmakers: Moustapha Yachou 2x, Donovan Olivieira 2x (zie foto), Brandon Tichem 2x, Marwan Fennich, Jesse Boateng en Jorg Schreuder. Zaterdag 1 oefent komende dinsdag om 20.00 uur thuis tegen SJZ 1