• Bij de druk bezochte uitvaartdienst (de ruimte was veel te klein) gaf voorzitter Dennis Captein een geweldige speech en besloot hij zijn optreden door de unieke stropdas die hij droeg (rode das met het logo van Alphense Boys) af te stropen en over de kist van Niek te leggen als bewijs en met de woorden dat hij een van de allergrootste Alphense Boys mannen was. Een mooi gebaar en een kippenvel moment. Wij hebben op een mooie manier afscheid genomen van Niek van Holstein en hem de waardering gegeven die hem absoluut toekomt. We gaan hem enorm missen.  Gisteravond (dinsdag) was er een mooie minuut stilte voorafgaande aan de oefenwedstrijd tussen Alphense Boys 1 en ARC 1.

 • Alphense Boys 1 verloor gisteravond de derby tegen ARC met 0-2. Natuurlijk hoort een wedstrijd tussen Alphense Boys en ARC jaarlijks op de agenda te staan. Even kijken wie de beste van Alphen is, is natuurlijk altijd leuk. Dat wil niet per se betekenen dat zo’n onderlinge partij ook een spektakelstuk oplevert. De eerste helft was dinsdagavond alleraardigst om te zien, maar na de pauze viel er in ieder geval voor de neutrale kijker weinig meer te genieten. Die had waarschijnlijk spijt dat hij of zij niet voor de buis was blijven zitten om naar de wedstrijd van Ajax te kijken. Alphense Boys begon prima aan de partij. Binnen twee minuten had het al 0-2 kunnen staan, mede omdat het bij de bezoekers achterin nog niet echt goed stond, maar de onzekerheden werden niet afgestraft. Sterker nog, toen ARC in de zesde minuut voor de eerste keer aan de overkant kwam was het meteen raak. Cas Knoester werd in de diepte aangespeeld en hij rondde beheerst af: 0-1. Beide partijen maakten er vervolgens een serieuze wedstrijd van met een zeker niet minder ARC. Stefan den Horder liet een stevige kans op de 0-2 onbenut, maar qua echte kansen bleef het aan weerszijden daar wel bij. Minpuntje was nog het uitvallen van Milan Stiphout die wel iets al te fel werd aangepakt.

  Na de pauze ging er aan beide kanten niet echt veel meer goed. Het spel werd slordiger, hetgeen natuurlijk ook kwam door het vele wisselen, voornamelijk aan Boys-zijde. Af en toe waren de onderlinge duels wat al te heftig, hetgeen de arbiter er toe leidde om Kelvin Maynard zelfs nog geel te tonen. Het leek te eindigen in de vroege 0-1, maar in de allerlaatste seconde schoof Stefan den Horder nog de 0-2 langs keeper Lee van der Meer die de tweede helft mocht keepen. Trainer Hein van Heek zal voordat de competitie start nog heel wat werk moeten verrichten.

 • Vòòr de wedstrijd van de Alphense derby tussen Alphense Boys 1 en ARC 1, speelde Alphense Boys 13-1 tegen een team van Amerikanen die een jaar ouder waren. De mannen van trainer Robin Stolwijk wonnen wél met 6-0. Op de foto een dolblije Damian Zijsling die de openingstreffer scoorde.

 • Deze kleurenfoto betreft een gezelligheidselftal begin tachtiger jaren, een zogenoemd “vriendenteam”. Op de foto herkennen we o.a. Hans Wertheim (hurkend 3e van links), de huidige leider van de 13-1. Helemaal rechts staande Kees de Rijk en daarnaast Kees v/d Nieuwendijk en Niek van Holstein

 • In het foto archief van Alphense Boys ontdekten we een aantal foto’s die ± 10 jaar geleden zijn genomen van hele jonge huidige zondag 1e elftalspelers. Herkent u deze 9 jonge 1e elftalspelers?

 • Komende vrijdag is het 37 jaar geleden dat Alphense Boys 1 een historische oefenwedstrijd speelde in De Kuip tegen Feyenoord op 16 augustus 1982. Toen kon het nog dat een amateurtweedeklasser tegen Feyenoord kon spelen, met dank aan Kees Jansma die de wedstrijd regelde. Alphense Boys verloor (verdienstelijk) met 5-0 tegen Feyenoord met o.a. Wim van Hanegem, Ruud Gullit, Michel Valke, Peter Houtman, Ben Wijnstekers, Andre Hoekstra en Stanley Brard.

 • Vanavond (woensdag) oefent  Alphense Boys 17-1 om 20.00 uur thuis tegen VVIJ 19-1. De wedstrijd van de 19-1 tegen Kon HFC 19-1 is van beide kanten afgezegd.(te weinig spelers).

  Abdou Harroui (was 2 jaar jeugdspeler bij Alphense Boys) scoorde afgelopen zaterdag zijn eerste eredivisie doelpunt voor Sparta Rotterdam. Hij had ook nog een, fel bekritiseerde, assist.

 • Victor Timmers (ex-Alphense Boys jeugdkeeper) stond in de basis van RKC bij de oefenwedstrijd tegen Katwijk.

  Afgelopen zaterdag was er een gezamenlijke trainingsdag voor de 19-1, 17-1, 15-1 en 13-1 en dat mogen we als zéér geslaagd beoordelen. Zowel in de ochtend als in de middag werd er getraind met tussendoor een prima lunch (geregeld door Wim Versteeg) met hulp van enkele ouders.

 • Voor de liefhebbers van jeugdvoetbal is er de komende week het volgende thuis programma:

  Woensdag 14 augustus:

  20.00 uur      AB 17-1 – VVIJ 19-1

   

  Zaterdag 17 augustus

  09.00 uur      AB 13-2/E-Top – Feyenoord o11

  10.45 uur      AB 14-1 – FC IJsselmonde 14-1

  12.30 uur      AB 19-1 – PEC Zwolle 19-1

  12.30 uur      AB 17-1 – Cambuur 17-1

   

  Dinsdag 20 augustus

  18.00 uur      AB 13-1 – Kon HFC 13-1

  18.30 uur      AB 14-1 – JVOZ 14-1

  20.00 uur      AB zat 1 – SJZ 1

  20.00 uur      AB 19-1 – RCL 1

   

  Alphense Boys o23 doet dit seizoen niet mee in de beloftencompetitie, maar zal wel een aantal oefenwedstrijden spelen met een mix van spelers uit zondag 1, zaterdag 1 en 19-1. Het team zal dit seizoen gecoacht worden door Revy Rosalia (19-1 trainer) met hulp van Bas Brands. Er is zelfs al een wedstrijd vastgelegd, op dinsdag 22 oktober tegen VUC o23

  In de gang van de kleedkamers zijn weer een aantal fotolijsten actueel gemaakt. Deze nieuwe fotolijst hangt in de commissiekamer.

 • Alphense Boys 1 oefent komende zaterdag om 15.00 uur bij en tegen Kozakken Boys (2e divisie)

  Alphense Boys zaterdag 1 speelt komende zaterdag zijn eerste oefenwedstrijd om 14.30 uur uit tegen Hertha 1.

  Alphense Boys 13-1 en 15-1 spelen dit weekend het altijd sterk bezette Hollandia toernooi. De 13-1 doet dat op zaterdag 17 augustus en de 15-1 op zondag 18 augustus

  Ook Feyenoord komt dit jaar met een pupillenteam naar het Jens Toornstra toernooi. De JO7-1 van Feyenoord gaat meedoen in een  poule van o8 teams.

  De voorbereidingen voor het Jens Toornstra toernooi (zondag 25 augustus) zijn in volle gang. Helaas valt deze dag nog in de vakantie, want in onze regio gaan de kinderen pas op maandag 2 september weer naar school. Helaas heeft dit als gevolg dat we een aantal afmeldingen krijgen van clubs omdat nu blijkt dat er nog veel spelers op vakantie zijn en er te weinig spelers overblijven. Inschrijven voor het Jens Toornstra toernooi kan dus nog altijd

 • Alle pupillenteams, van welk niveau dan ook, kunnen meedoen. Op dit moment hebben zich 130 teams van o8 t/m o12 ingeschreven en gaat het dus weer een  fantastische opening worden van seizoen 2019-2020. Half augustus wordt het programmaboekje per email naar de deelnemende verenigingen gestuurd en komt dan ook op de website te staan. Het exacte wedstrijdprogramma krijgen de teams pas op de wedstrijddag overhandigd, omdat er in deze vakantieperiode nog veel kan veranderen.

  Op zondag 25 augustus 2019  organiseert Alphense Boys traditioneel het Jens Toornstra Toernooi, dat is het start toernooi voor pupillen onder 8 t/m onder 12 jaar ter voorbereiding op het voetbalseizoen 2019-2020. Inmiddels is het uitgegroeid tot het grootste ééndaagse pupillen voetbaltoernooi van Nederland.  Daar moet u bij zijn!

  We nodigen uw vereniging dan ook graag uit voor de onderstaande poules. Let u a.u.b. goed op de geboortejaren en het niveau en wacht niet te lang met inschrijven!

  • Regio Zuid gaat op maandag 19 augustus weer naar school
  • Regio Noord op maandag 26 augustus
  • Regio Midden op maandag 2 september

  Net als voorgaande jaren hopen we hier weer een prachtig en gezellig spektakel van te maken.

  Bij de bevestiging van uw inschrijving krijgt u een voorlopige poule indeling. De échte poule indelingen worden pas later gemaakt en krijgt u begin augustus per email toegestuurd

  Wilt u dit intern doorsturen naar degenen die hier bij uw club over gaan? Als we voortaan een ander e-mailadres moeten gebruiken horen wij dat graag van u. 

  Alle o8, 09 en o10-teams spelen 6 tegen 6 op een kwart veld volgens de nieuwe richtlijnen van de KNVB

  • o10-teams met spelertjes geboren in 2010 - niveau hoofd- en 1e klasse
  • o10-teams met spelertjes geboren in 2010 - niveau 2e/3e klasse
  • o10-teams met spelertjes geboren in 2010 - niveau 4e klasse en lager

   

  • o9-teams met spelertjes geboren in 2011 – niveau hoofd- en1e klasse
  • o9-teams  met spelertjes geboren in 2011 – niveau 2e/3e klasse
  • o9-teams  met spelertjes geboren in 2011 – niveau 4e  klasse en lager

   

  • o8- teams met spelertjes geboren in 2012 – niveau hoofd- en1e klasse
  • o8- teams met spelertjes geboren in 2012- niveau 2e/3e klasse
  • o8 teams met spelertjes geboren in 2012 - niveau 4e klasse en lager 

  De o11 en o12-teams spelen 8 tegen 8 (volgens de richtlijnen van de KNVB) 

  • o11 teams met spelertjes geboren in 2009 – niveau hoofd/1e klasse
  • o11-teams met spelertjes geboren in 2009 - niveau 2e/3e klasse
  • o11 teams met spelers geboren in 2009 - niveau 4e klasse en lager

   

  • o12 teams met spelers geboren in 2008 - niveau hoofd/1e klasse
  • o12 teams met spelers geboren in 2008 - niveau 2e/3e klasse
  • o12 teams met spelers geboren in 2008 - niveau 4e klasse en lager

  We hebben poules van 9.00 uur tot 12.00 uur, 4 wedstrijden van 15 minuten

  We hebben poules van 13.30 uur tot 16.30 uur, 4 wedstrijden van 15 minuten

  Begin augustus hoort u of u in het ochtend of in het middag toernooi bent ingedeeld

  Inschrijven kan vanaf heden, via onderstaand email adres en wordt altijd bevestigd!

  toernooien@alphenseboys.nl 

  Bij inschrijvingen gaarne vermelden; nummer van het team - gewenst niveau - naam contact persoon – email adres – telefoonnummer.

  Uw inschrijving zien wij met bijzonder veel belangstelling tegemoet!  

  toernooien@alphenseboys.nl          

   

  Het programma van de traditionele herfst en kersttoernooien bij Alphense Boys is bekend.

  De Herfsttoernooien 2019 voor diverse jeugdselectieteams staan op de kalender. Voor iedere leeftijdsklasse zijn er twee poules met 5 deelnemers (dus 10 in totaal) wat moet leiden tot een grote en kleine finale. Hieronder de datums:

  Maandag 21 oktober:         Toernooi voor o14-1 (2006, divisie niveau)

  Dinsdag 22 oktober:           Toernooi voor o13-1 (divisie niveau)

  Dinsdag 22 oktober:           Toernooi voor o12/o11 die  al 11 tegen 11 willen spelen

  Woensdag 23 oktober:       Toernooi voor o15-1 (divisie niveau)

  Woensdag 23 oktober:       Toernooi voor o12-1 teams (2008, 8 tegen 8)

  Donderdag 24 oktober:      Toernooi voor o13/o12, niveau hoofdklasse/1e klasse) 11-11

  Vrijdag 25 oktober:              Toernooi voor o9-1 teams (2011, 6 tegen 6)

  Vrijdag 25 oktober:              Toernooi voor o10-1 teams (2010, 6 tegen 6)

  Vrijdag 25 oktober               Toernooi voor o11-1 teams  (2009) 8 tegen 8

  Inschrijven kan vanaf nu bij: toernooien@alphenseboys.nl

   

  De kersttoernooien 2019-2020 van Alphense Boys (op onze twee kunstgrasvelden) gaan we ook weer organiseren. Voor iedere leeftijdsklasse zijn er twee poules met 5 deelnemers (dus 10 in totaal) wat moet leiden tot een grote en kleine finale. Hieronder de datums:

  Maandag 23 december:     Toernooi voor o13/o12,niveau hoofdklasse/1e klasse)

  Vrijdag 27 december:         Toernooi voor o10-1 teams (2010, 6 tegen 6)

  Vrijdag 27 december          Toernooi voor o11-1 teams  (2009) 8 tegen 8

  Zaterdag 28 december       Toernooi voor o9-1 teams (2011, 6 tegen 6)

  Zaterdag 28 december       Toernooi voor o8-1 teams (2012, 6 tegen 6)

  Zondag 29 december         Toernooi voor o12/o11 die  al 11 tegen 11 willen spelen.

  Maandag 30 december      Toernooi voor o14-1 (2006, divisie niveau)

  Donderdag 2 januari:          Toernooi voor o13-1 (divisie niveau)

  Vrijdag 3 januari                  Toernooi voor o12-1 teams (2008, 8 tegen 8)

  Zaterdag 4 januari              Toernooi voor o15-1 (divisie niveau)

  Inschrijven kan vanaf nu bij: toernooien@alphenseboys.nl