• Woensdagnieuwtjes

  Alphense Boys zondag 1 won gisteravond zijn eerste oefenwedstrijd tegen Fc Rotterdam. Het werd 5-2 door goals van Sem Sahin (zie foto) boven), Kelvin Maynard (zie foto onder), Kenneth Duah (2x) en Alessio van Straaten. Het was een leuke oefenwedstrijd tijdens de zogenaamde ‘’zomertrainingen’’ die nog tot donderdag 18 juli duren. Vooral in de tweede helft zagen we enkele goed uitgespeelde doelpunten.

 • Karin Schalkwijk en Mery Sekeris waren afgelopen zaterdag weer eens aanwezig om onze kledingman, John van Deenen, te helpen met het uitzoeken van die enorme berg kleding. Het einde is nu gelukkig in zicht.

 • Het bewaarnummer van Alphense Boys is nu ook geplaatst op de website van Alphense Boys. Klik op de balk ‘’club’’ aan en daarna ‘’bewaarnummers’’. Vervolgens kan je dan het onderste nummer (2019-2020) downloaden en lezen. Je kan hem ook vinden op: https://www.alphenseboys.nl/bewaarnummer/

 • De navolgende vier nieuwe spelregels worden komende seizoen ingevoerd. Dit zijn de wijzigingen:

  1. Spelers die gewisseld worden dienen het veld bij de dichtstbijzijnde zij- of achterlijn te verlaten en niet, zoals nu, bij de middenlijn aan de zijkant van het veld. Op die manier kan tijdrekken worden voorkomen; 

  2.Verder is het niet meer toegestaan om als aanvaller in de muur van de tegenstander te staan bij een vrije trap. Zodoende tracht de aanvallende partij nu nog het zicht van de doelman te belemmeren. Aanvallers moeten vanaf volgend seizoen minstens een meter van de muur verwijderd zijn;

  3. Bij een handsbal in een aanvallende situatie is de intentie ervan niet meer relevant. Hands is hands. Bijvoorbeeld: als een speler de bal met de hand raakt en daaruit scoort, of met een handsbal een aanval opzet waaruit wordt gescoord, dan wordt dat moment afgefloten. Dat klinkt logisch, maar nu wordt nog gekeken of er opzet in het spel is. Dat is vanaf volgend seizoen niet meer relevant. Let wel, dit betreft alleen aangaande de aanvallende partij;

  4. Dan nog de wijziging bij het nemen van een doeltrap. Het is voor de ontvanger niet meer verplicht om de bal pas aan te raken buiten het eigen zestienmetergebied. De doelman kan zijn medespeler dus ook binnen het eigen strafschopgebied bereiken.

  Ilounga Pata (19-1) blijkt de vijftiende jeugdspeler van Alphense Boys te zijn die volgend seizoen naar een profclub gaat. Hij gaat spelen bij Huddersfield Town Academy en wordt een Young Terrier. Hij zal starten in de U19 en het Elite Development team dat is een soort onder 21, een team met de allerbeste talenten van de club.

 • De nieuwe trainer van Alphense Boys 19-1 (Revy Rosalia) is op 3 juli opnieuw vader geworden van een dochtertje die de naam heeft gekregen van Nia Rosa Christina.

  De eerste competitiewedstrijden van zondag 1, 19-1, 17-1, 15-1 en 13-1 zijn bekend.

  Zondag 1 september:

  14.00 uur      Zondag 1 – Hoogeveen 1

  Zaterdag 7 september:

  11.00 uur      Alphense Boys o13 – FC Volendam o13

  11.00 uur      Heerenveen o15 – Alphense Boys o15

  13.00 uur      Alphense Boys o17 – Willem II o17

  De 19-1 begint een week later (vanwege een interlandweekend van de o19) en speelt dan op zaterdag 14 september om 15.15 uur thuis tegen Roda JC o19

  Robbert Renirie (komend seizoen trainer/coach van de 11-2) heeft vorige week zijn TC 3 diploma gehaald en ontvangen uit handen van zijn docent Caspar Dekker. Zijn cijferlijst was indrukwekkend. 1x een 7 en 4x een 8. Komend seizoen gaat Robbert gelijk door met de cursus TC 2 en gaat daarvoor stage lopen bij AZ o13.

 • Tim van der Linden (keeper Alphense Boys zondag 1) heeft het Max Soccersquash Open gewonnen. Hij won in de finale met 3-2 van Ilyas Bektes.

 • Jens Toornstra heeft zijn contract met Feyenoord verlengd. De 30-jarige middenvelder (ex-Alphense Boys) heeft nu een verbintenis tot de zomer van 2022.

  Omdat de grasvelden aan het ‘’bijkomen’’ zijn, is het daar erg rustig en een walhalla voor de konijnen die in grote getalen aanwezig zijn en op diverse plaatsen hun holen graven. Daar heeft de gemeente Alphen a/d Rijn zijn handen vol aan.

 • Door het gebrek aan regen van boven, komt de regen de laatste tijd van beneden. En dat is hard nodig om de pas ingezaaide grasvelden te laten herstellen.