• Woensdagnieuwtjes

  De afgelopen week stond natuurlijk in het teken van de afscheidswedstrijd van Thom Nouwens en Sander van Dijk. En wàt een mooie avond werd het vorige week vrijdag. We zagen diverse spelers weer in actie die inmiddels aardig aan het doorbreken zijn bij een profclub met o.a. Thijmen Goppel (ADO Den Haag 1), Patrick Brouwer (Sparta Rotterdam o19), Hugo Botermans (ADO Den Haag o19) en Darwin Heuvelman (Sparta Rotterdam). Verderop meer over deze bijzondere avond.

 • In de ranglijst van de top 100 van Nederland m.b.t. de klassering van de hoogste vier jeugdteams (o19, o17, o15 en o13) neemt Alphense Boys het komend seizoen de eerste plaats in. Hierbij hebben we ook gekeken wie er in de divisie hoog of laag spelen. Spelen in de eredivisie hoog levert 1 punt op, eredivisie laag 2 punten, 1e divisie hoog 3 punten, 1e divisie laag 4 punten, 2e divisie 5 punten enz.

                                                 o19                 o17                 o15                 o13                 Totaal

  1. Alphense Boys                     4                    4                      2                    3                       13

  2. Spartaan’20                           4                    6                     2                    3                       15

  3. AFC                                       5                    4                     3                    4                       16

  3. Zeeburgia                              4                    5                     4                    3                       16

  5. Kon HFC                                5                    4                     4                    5                        18

  Wil Boom (huidige assistent van de 15-1) gaat volgend seizoen aan de slag als assistent-trainer bij Fc Utrecht O11-1.Hij heeft gesolliciteerd en is aangenomen. Dit is voor Wil i.c.m. met zijn werk in Utrecht prima te combineren met zijn gezinssituatie. Hij kan na het werk direct door naar Sportpark Zoudenbalch.

 • De internationale spelregelorganisatie IFAB heeft tijdens zijn jaarlijkse vergadering een aantal wijzigingen doorgevoerd in de reglementen. Zo mogen spelers van de aanvallende partij vanaf volgend seizoen niet langer plaatsnemen in de muur bij een vrije trap.

  Het idee achter de nieuwe regel is om te voorkomen dat spelers de muur ontregelen en tegenstanders opzij zetten. Afgelopen week lukte het Arsenal-spits Alexandre Lacazette nog om te scoren tegen AFC Bournemouth nadat drie van zijn medespelers plaatsnamen in de muur en een gat hadden getrokken. Vanaf volgend seizoen is dat verleden tijd. Spelers van de aanvallende partij moeten dan tenminste op één meter afstand van de defensieve muur staan.

  Vanaf volgend seizoen wordt ook een onopzettelijke handsbal bestraft wanneer daar een doelpunt uit voortkomt, zo laat de IFAB weten. De nieuwe regel moet scheidsrechters helpen bij het beoordelen van handsgevallen voorafgaand aan een treffer. Voortaan geldt dat een bewuste én onbewuste handsbal die leidt tot een doelpunt niet meer is toegestaan. Wat de intentie van de speler die de bal met de arm of hand raakt ook is, als er zo gescoord wordt of direct een kans volgt na een handsbal, geeft de scheidsrechter de tegenstander een vrije trap.

  Een derde belangrijke wijziging is een maatregel tegen tijdrekken. Spelers die worden gewisseld moeten voortaan de kortste route nemen wanneer ze het veld verlaten. Daarmee moet worden voorkomen dat spelers vele seconden smokkelen op weg naar de middenlijn.

  Tot slot hoeft de bal bij een doeltrap niet langer verplicht buiten het strafschopgebied gespeeld te worden, voordat een tegenstander de bal mag aanraken.

  De IFAB boog zich ook over het ABBA-systeem in een penaltyreeks en besloot daar na het huidige seizoen, per 1 juni, mee te stoppen. Wel blijft het mogelijk gele en rode kaarten uit te delen aan leden van de technische staf.

  Afgelopen zondag hebben de jeugdselectietrainers gezamenlijk afscheid genomen van het succesvolle seizoen met een etentje bij Zorba de Griek in de van Nesstraat. Daar komen we al jàren en is iedere keer weer buitengewoon gezellig.

 • Komend weekend wordt voor de 56e keer het Sportweekend gehouden op het complex van Alphense Boys. Dat is de traditionele afsluiting van het voetbalseizoen van onze pupillen (o8 t/m o13). Vrijdagavond om 18.00 uur verzamelen alle deelnemers en om 18.30 uur is de opening van het festijn. Om 22.00 uur wordt de penalty finale gehouden. Zaterdag om 14.45 uur zal de altijd indrukwekkende ‘’parade en prijsuitreiking plaatsvinden. Het programma boekje met alle informatie over het Sportweekend ligt in de Commissiekamer in de bakjes en is ook digitaal op de site te vinden.

 • Jan en Tineke Overes waren afgelopen zaterdag 50 jaar getrouwd. Uiteraard werd dit echtpaar gefeliciteerd door Alphense Boys met een prachtig bloemenboeket

  De nieuwe o14 is een echte toernooi vechter gewonnen. Twee weken geleden wonnen ze het internationale toernooi bij FC Den Helder en afgelopen zaterdag wonnen ze het BVCB toernooi

 • Afgelopen zaterdag wonnen Spartaan’20 o19 en Roda JC o17 de finale van de nacompetitie en promoveerden naar de 1e divisie laag. Hierdoor is de competitie indeling van onze 19-1 en 17-1 bekend.

  Indeling najaarscompetitie voor de 19-1 in de 1e divisie:

  Alphense Boys 19-1           Willem II 19-1                       VVV Venlo 19-1

  Excelsior 19-1                   Zeeburgia 19-1                     Fortuna Sittard 19-1

  Fc Emmen 19-1                 FC Volendam 19-1                PEC Zwolle 19-1

  Roda JC 19-1                     De Graafschap 19-1             Spartaan’20 19-1

  Indeling najaarscompetitie voor de 17-1 in de 1e divisie:

  Alphense Boys 17-1           AFC 17-1                               Almere City 17-1

  Excelsior 17-1                   DEM 17-1                              NAC 17-1

  Willem II 17-1                   Kon HFC 17-1                        FC Dordrecht 17-1

  VVV Venlo 17-1                  De Graafschap 17-1               Roda JC 17-1

  Indeling najaarscompetitie voor de nieuwe 15-1 in de eredivisie laag seizoen 2019-2020

  Alphense Boys o15             Spartaan 20 o15                  FC Twente o15

  Heerenveen o15                 Fc Volendam o15                 Fc Den Bosch o15

  De Graafschap o15             NAC Breda o15

  Indeling najaarscompetitie voor de nieuwe 13-1 in de 1e divisie hòòg seizoen 2019-2020

  Alphense Boys o13             Spartaan '20 o13                 NAC Breda o13

  Go Ahead Eagles o13          FC Volendam o13                PEC Zwolle o13

  Almere City o13                 Zeeburgia o13

 • Familiedag op 30 juni

  De jaarlijkse familiedag zal gehouden worden op zondag 30 juni en dat belooft een geweldige happening te worden. Inmiddels hebben zich al 12 teams ingeschreven en dat is een record. Dat gaat dus een mooie en gezellige afsluiting worden van het voetbalseizoen. Hoe leuk is het voor de jeugdteams om tegen de vaders, moeders, broertjes, zusjes en andere familieleden lekker te voetballen. Je kunt als leider of als trainer een uur lang een half veld reserveren. Dan lekker voetballen tegen de kinderen en daarna nog lekker napraten over de wedstrijd in de kantine. Je kunt vanaf 11.00 uur reserveren per heel uur en we sluiten het seizoen echt af om 17.00 uur. Het reserveren zal per mail moeten gebeuren naar het volgende emailadres: daniellevangool@hotmail.com t.a.v. Danielle Spliet. De inschrijvingen worden op volgorde van binnenkomst behandeld. Dus er geldt: wie het eerst komt, het eerst maalt. De inschrijftermijn loopt tot en met 23 juni.

 • Alphense Boys is zaterdag present op de verenigingenmarkt in winkelcentrum Baronie. Marijke en Eef Blankestein vertellen vanuit hun kraam dan aan alle bezoekers wat zij maar willen weten over Alphense Boys. Voor deze gelegenheid is een mooie flyer gemaakt, waarin voor het eerst het nieuwe clubmotto is gebruik: Alphense Boys, een club met een verhaal. Daar gaan u in de komende tijd meer van horen.

 • De wedstrijd tussen Team Thom en Team Sander eindigde overigens in 2-1?? Maar daar had niemand het verder over afgelopen vrijdagavond, toen Alphense Boys in stijl afscheid nam van Boys 1-aanvoerder Thom Nouwens en jeugdtrainer (elf jaar lang) Sander van Dijk. Beide clubmannen hadden zelf een team samengesteld om een vriendschappelijk potje te voetballen en dat was absoluut leuk om te zien. Maar het ging uiteindelijk toch vooral om het samenzijn met voetbalvrienden.

  In het team van Sander veel oudgedienden, jongens die in de jeugd van de Boys onder leiding van Sander topjeugdvoetbal speelden en daar zaten absoluut mooie namen bij. Om niet het risico te lopen iemand te vergeten, noemen we ze niet. Maar zij zijn bijna allemaal te zien in de fotoreportage die Arjen de Graaf van deze wedstrijd maakte.

  Op de bank zaten Sander’s trouwe kameraden John Cuvelier, Henny van Raaij (die nadrukkelijk in het afscheid werd betrokken omdat hij na 24 jaar assistentschap ook even stopt) en Robin Stolwijk. Het officiële deel van de avond begon met een korte maar krachtige en prachtige toespraak van Alexander Nederend, de speler van het G-team die eveneens door Sander was geselecteerd. Gastheer/presentator Jan Verwoerd haalde vervolgens met Sander en Henny nog verschillende mooie herinneringen op aan hun tijd bij de Boys.

  "Het was een prachtig afscheid van een fantastische club", zei Sander naderhand. "Een mooie wedstrijd en gezellige avond. Zo gaaf dat er zoveel spelers bij waren die de afgelopen jaren bij mij hebben getraind. Ik heb elf prachtige jaren gehad en wil daar iedereen voor bedanken die bij Alphense Boys betrokken is."

 • Het team van Thom bestond hoofdzakelijk uit spelers van Boys 1 van het afgelopen seizoen, aangevuld met de broers Gert-Jan en Evert Bauman en ook trainer Eli Wattimury gaf acte de preseance. Op de bank zijn voormalige jeugdtrainer Henk van Hof en Aad van den Berg, met wie twee jaar geleden het grote promotiefeest naar de hoofdklasse werd gevierd. In de spits Patrick Krop (foto boven samen met Thom), die na vier jaar Alphense Boys eveneens afscheid nam. "De vriendschap tussen Patrick en mij zal altijd blijven bestaan", zei Thom in zijn woordje naar de meer dan honderd aanwezigen bij deze plechtigheid.

  Zowel Thom als Patrick spraken mooie woorden over Alphense Boys en bedankten met name ook ‘de mensen van de club’, de vrijwilligers die altijd in de weer zijn en ook deze avond weer compleet verzorgden. Namens de selectie en de vereniging in zijn geheel overhandigde Bas van Zoest ingelijste shirts aan Nouwens en Krop, eveneens aan Ramon Aronius en Justin de Feijter. We kijken met heel veel plezier op deze bijzondere Boys-avond terug.

  Klik hier voor de fotoreportage van Arjan de Graaf. Je kunt de foto's gratis downloaden.

 • Naar de Oranje Leeuwinnen met de Girls

  Zaterdagmorgen in alle vroegte reden vijf auto’s met verschillende Alphense Girls en hun leiderts/ouders in de stromende regen weg voor een bezoek aan Valenciennes in Noord-Frankrijk. Later die dag waren zij in het mooie stadion van deze stad getuige van de 3-1 overwinning van de Oranje Leeuwinnen op Kameroen, in de tweede wedstrijd van het WK-voetbal voor vrouwen. De Girls maakten het feest mee op het compleet Oranje stadsplein én ze liepen natuurlijk mee in de fanmars vanuit het centrum naar het stadion.

 • De Boys 1-selectie (zondag) is op het laatste moment nog aangevuld met een tweede keeper: Lee van der Meer (19 jaar) zal de concurrentie moeten aangaan met Tim van der Linden.