• Alphense Boys o14 wint opnieuw toernooi

  De nieuwe o14 is een echte toernooi vechter gewonnen. Twee weken geleden wonnen ze het internationale toernooi bij FC Den Helder en vandaag wonnen ze het BVCB toernooi (zie foto). De nieuwe 19-1 verloor net van Almere City (6-5), de nieuwe 17-1 oefende tegen Excelsior Maassluis en speelde 2-2. Vanwege de afgelasting van het Rinus Michels toernooi kwamen de nieuwe 15-1 en 13-1 niet in actie. De  nieuwe17-2 won een oefenduel bij en tegen Fc Amsterdam met 1-3.  De nieuwe 13-2 won met 0-4 bij en tegen Fc Amsterdam.

   

  Alphense Boys nieuwe 19-1 speelde vandaag een enerverende oefenwedstrijd bij en tegen Almere City o19 (1e divisie hoog) en verloor nipt met 6-5. Vooral in de eerste helft speelde de ploeg van de nieuwe trainer Revy Rosalia prima voetbal en ging rusten met een meer dan verdiende 3-1 voorsprong (goals van Junior Sonowo en Jessy Janse (2x).

 • In de rust wisselde Almere City maar liefst 8 spelers en die gaven het team een kwaliteits impuls waar de boysmannen (nog) niet tegen opgewassen waren. De wedstrijd kantelde totaal en ook de vermoeidheid aan Alphense kant was de oorzaak van het uiteindelijke 6-5 verlies (twee goals van Samir Messaoudi, beiden uit een strafschop). De nieuwe 19-1 traint maandag nog één keer en gaan dan genieten van een welverdiende vakantie

   

   

  Alphense Boys 017-1 zou vandaag deelnemen aan het Rinus Michelstoernooi bij HFC in Haarlem, maar vanwege de zware regenval waren de velden onbespeelbaar en werd het toernooi op het laatste moment afgelast (7.40 uur)  Trainer Jeffrey van Dijk schakelde enorm snel en regelde binnen 5 minuten met de trainer van Excelsior Maassluis (naast Koninklijke HFC en AFC de andere toernooideelnemer) dat er bij Excelsior Maassluis tegen elkaar kon worden geoefend. De openingsfase is voor Alphense Boys. Kopballen gaan net over en een aantal crosspasses en voorzetten van de flanken zijn net niet zuiver genoeg om tot scoren te kunnen komen. Achterin bij de Boys houdt de defensie onder leiding van aanvoerder Myles Veldman het slot op de deur.

 • In de 20e minuut neemt Yassine Bousdadi de bal van 30 meter vanuit de lucht in eens op zijn pantoffel en de keeper van Excelsior Maassluis  verwerkt het afstandsschot met een zweefduik via de paal tot corner. De Boys combineren goed en met name loopwonder Gyan de Regt zorgt via de zijkant voor gevaar, maar beide ploegen houden elkaar tot de rust in evenwicht (0-0) Keeper Bjorn IJzendoorn heeft amper wat te doen gehad en wordt de tweede helft gewisseld voor Jarl van den Berg. De tweede helft laat een ander spelbeeld zien. Na een foute inspeelpass van de Boys in de 42e minuut countert de thuisploeg naar de 1-0. Twee minuten later richten de Boys zich echter al weer op, wanneer Yunus Orgu met een goede steekpass van achteruit Yassine bereikt en Yassine één op één op de keeper afgaat en beheerst de gelijkmaker binnenschiet.(1-1)

 • In de 60e minuut krijgt Excelsior Maassluis een corner en kan Jarl de hoge bal net niet klemmen in de lucht en valt de bal precies voor een speler van de tegenpartij die van dichtbij de 2-1 binnen knalt. Wederom binnen twee minuten na een tegengoal tonen de Boys veerkracht, wanneer uitblinker Gyan de Regt een diepe bal goed inschat, zijn verdediger even een kleine bodycheck geeft en vervolgens met buitenkant rechts de bal over de ver uitgelopen keeper heen tikt en de 2-2 scoort. Excelsior Maasluis loert op de counter en in de 70e minuut komt die er ook, maar keeper Jarl weet de aanval te stuiten door  één tegen één de bal  te pareren en even later een schot met een katachtige reflex uit de doelmond te duiken. Balgoochelaar Amin Nasri wordt een aantal malen gelanceerd, maar de voorzetten vallen net niet goed of worden tot corner verwerkt. In de slotfase zien we de verdedigers Quinten Liem-Kon-Tja en Lucio Hollander elk duel winnen en zo eindigt de boeiende en leerzame wedstrijd in een 2-2 gelijkspel. Nogmaals dank aan Excelsior Maassluis dat er voor zorgde dat er toch gevoetbald kon worden, hetzij 100 kilometer verderop dan de bedoeling was. Zaterdag 22 juni speelt de B1 zijn laatste oefenwedstrijd uit bij Almere City om 12.00 uur

   

   

  Alphense Boys nieuwe 17-2 speelde vandaag de laatste wedstrijd van het lange seizoen 2018-2019 bij FC Amsterdam. De O17-2 start goed aan de wedstrijd. Al snel wordt duidelijk dat FC Amsterdam vandaag vooral wilde counteren. De Boys krijgen een aantal kansen, maar paal en lat staan doelpunten in de weg. Na rust besluit de scheidsrechter om onduidelijke redenen om de bal op de stip te leggen in het voordeel van FC Amsterdam. Zo komen de Boys volledig tegen de verhouding in op achterstand. De Boys laten wederom zien over een winnaarsmentaliteit te beschikken. Jesse Belt levert een werkelijk puntgave pass af en Jayden Daleman verlengt deze bal knap: 1-1. Even later neemt Ilias Dardour een vrije trap aan de rechterkant van het veld en via een speler van FC Amsterdam verdwijnt de bal in het doel, 1-2. Ilias Dardour verzorgt het slotakkoord door op een gedecideerde wijze de 1-3 binnen te schieten. Woensdag traint de 17-2 nog één keer (met daarna de bijeenkomst van spelers en ouders) en gaat dan lekker vakantie vieren.

   

  Alphense Boys nieuwe 15-1 zag het Rinus Michels toernooi in het water vallen. Komende woensdag om 18.30 uur oefenen ze thuis tegen Kon HFC nieuwe 15-1

   

  Alphense Boys nieuwe 14-1 speelde op zaterdag 15 juni o.l.v. trainer Biagio van de Straaten het toernooi bij BVCB uit Bergschenhoek. We waren ingedeeld met een aantal andere divisie teams en wat teams uit lagere klassen. Normaal gesproken zou de poulefase dus geen probleem moeten zijn. Zonder goed te voetballen werden de eerste drie wedstrijden gewonnen, de laatste wedstrijd tegen Lyra zou beslissen wie 1e of 2e in de poule zou worden. Lyra speelde extreem defensief waardoor AB niet door deze verdedigende muur kwam en er dus niet door AB werd gescoord. Tot overmaat van ramp counterde Lyra zelfs naar de 0-1, waardoor Alphense Boys dus als nummer twee door ging naar de halve finale. Daarin werd eenvoudig met 3-0 gewonnen van Sliedrecht. In de finale kwamen we weer Lyra tegen, hier hadden we dus nog revanche gevoelens tegen. Het wedstrijdbeeld was wederom hetzelfde als in de poulewedstrijd, Lyra zakte in en gokte op de counter en AB zocht naar de overwinning. In tegenstelling tot de poulewedstrijd creëerden AB nu wel grote kansen deze werden alleen niet afgemaakt. Eindstand 0-0. Bij dit toernooi werd een gelijkspel in de finale niet afgesloten met een penaltyserie maar met een shootout net zoals ze dit doen bij hockey. AB was hier beter in dan Lyra en wonnen deze shootout met 4-2 waardoor de O14-1 de verdiende winnaar was van het toernooi bij BVCB. Dahli bekroonde zijn goede toernooi ook nog als speler van het toernooi en ging met een extra beker naar huis! Komende dinsdag oefent de nieuwe o14 om 18.30 uur thuis tegen Smitshoek nieuwe o14.

 • Alphense Boys nieuwe 13-1 zag het Rinus Michels toernooi afgelast worden. Ze zijn daarna soccer Squash gaan spelen in Alphen a/d Rijn en komende dinsdag oefenen ze om 18.30 uur thuis tegen Spartaan’20 nieuwe 13-1. Een mooie graadmeter!

   

  Alphense Boys nieuwe 13-2 speelde een uitwedstrijd tegen FC Amsterdam nieuwe 13-2 en won afgetekend met 0-4. Nadere bijzonderheden ontbreken