• Woensdagnieuwtjes

  Komende zaterdag (15 juni) wordt het Rinus Michels toernooi bij Kon HFC georganiseerd. Dat is een van de clubs die (net als Alphense Boys) ooit een Rinus Michels Award heeft gehad als beste jeugdopleiding van Nederland. Vanwege de grote reisafstanden hebben we het toernooi gesplitst in een editie in West Nederland en Oost Nederland. In het westen zijn de deelnemers: Alphense Boys, AFC, Excelsior Maassluis, De Meern en Kon HFC. Aan dit toernooi nemen de genoemde clubs deel met hun nieuwe 17-1, 15-1 en 13-1. Alle punten van alle wedstrijden worden opgeteld en de club met de meeste punten wint de grote Rinus Michels Cup. Alphense Boys won de editie in 2018.

  Yassine Oukili, die 3 jaar in de jeugdopleiding speelde bij Alphense Boys en inmiddels een profcontract heeft getekend bij Vitesse, traint vanaf 23 juni met Vitesse 1 mee en gaat ook mee op trainingskamp naar Polen.

  Alphense Boys 17-1 heeft een nieuwe leider gevonden in de persoon van Pedro Fortes. Hij gaat het komend seizoen de ‘’randzaken’’ rondom het team van trainer Jeffrey van Dijk regelen.

 • Tot en met zaterdag 15 juni kun je je nog inschrijven voor het Sportweekend. Lever je inschrijfformulier in bij de bar in de kantine. We hopen dat de boekjes voor het Sportweekend met alle wetenswaardigheden ook op zaterdag 15 juni in de kantine klaar liggen om uit te delen aan de deelnemers. Er wordt ook gewerkt aan een digitale versie die op de site geplaatst gaat worden.Voor het programma op vrijdag avond gaan de JO08 t/m JO11 en de MO11 in 2 verschillende groepen naar het zwembad. Voor de MO12, MO13, JO12 en JO13 heeft de Scouting Boskoop een programma gemaakt. De zaterdag staat in het teken van diverse spellen en wordt op 14.45 uur afsloten met een parade en prijsuitreiking. Ouders. opa’s en oma’s, familieleden en vrienden zijn van harte welkom om te komen kijken en te genieten van de spelletjes.

  Dennis v/d IJssel (ex-speler en jeugdtrainer Alphense Boys) gaat volgend seizoen aan de slag bij Ajax. Hij gaat bij de o19 een trainersduo vormen met Alphenaar John Heitinga.

 • Simon van Duivenbooden is deze week door PSV ‘’gekocht’’  van Vitesse en tekent een contract bij PSV. De inmiddels 17-jarige spits speelde 3 jaar bij Alphense Boys (D1 t/m C1) en daarvoor bij Legmeervogels.  Simon was dit seizoen al vervroegd doorgeschoven naar de o19 van Vitesse en scoorde er lustig op los.

 • In de laatste 13 jaar (2007 t/m 2019) gingen er in totaal 144 jeugdspelers van Alphense Boys naar een profclub (BVO).

  Daarvan spelen er nu nog 59 spelers bij een BVO.

  18 ex-Alphense Boys jeugdspelers tekenden ooit een eerste profcontract waar Alphense Boys met terugwerkende kracht een opleidingsvergoeding voor ontving.Dat waren de volgende spelers.

  Nick Coster, Wouter de Vogel, Jens Toornstra, Sabir el Ghanjaoui, Marley Berkvens, Mike Busse, Steven Pereira, Tom Plezier, Naoussair Mazraoui, Abdou Harroui, Higo Botermans, Thijmen van Goppel, Darwin Heuvelman, Niklas Blesgraaf, Akif Hancer, Shaquille Pinas, Thijs Timmermans, Yassin Oukili en Simon van Duivenbooden.

  Jens Toornstra (Feyenoord), Noussair Mazraoui (Ajax, zie foto onder), Thijmen van Goppel (ADO), Shaguille Pinas (ADO) en Abdou Harroui (Sparta) zijn natuurlijk de bekendsten en het komend seizoen in de eredivisie zijn te bewonderen.

 • Vrijdagavond a.s. 14 juni om 19.30 uur wordt bij Alphense Boys afgetrapt voor de afscheidswedstrijd van Thom Nouwens en Sander van Dijk. Dit voorjaar werd hun vertrek als respectievelijk aanvoerder van Boys 1 en jeugdtrainer van de JO19-1 bekend. Gezien hun staat van dienst voor de Boys willen we hun afscheid opluisteren met deze speciale wedstrijd. Thom en Sander hebben hiervoor zelf een team samengesteld. Iedereen die deze Boysmannen een warm toedraagt, is van harte uitgenodigd om naar De Bijlen te komen.

  Roda JC o17 en Cambuur o17 spelen zaterdag a.s. de finale van de nacompetitie en een van beiden zal dus de 12e plek bij de 1e divisie laag van Alphense Boys o17 innemen. Dat wordt dus in ieder geval weer een verre busreis! FC Emmen o17 en Go Ahead Eagles o17 zijn dus gedegradeerd naar de 2e divisie.

  Bij de o19 gaat de finale van de nacompetitie op één plek in de 1e divisie laag bij Alphense Boys o19, tussen AFC 19-1 en Spartaan’20 19-1.  Dat betekent dus dat Go Ahead Eagles o19 en Fc Den Bosch o19 zijn gedegradeerd naar de 2e divisie.

  RobbertRenirie, de huidige assistent trainer van de 13-2 en volgend seizoen zelfstandig trainer van de nieuwe 11-2 van Alphense Boys, gaat het komend seizoen in het kader van de TC 2 cursus stage lopen bij AZ 13-1. In AZ 13-1 speelt Bram Wesseling die vorig seizoen in de E-top speelde waar Robbert toen ook al assistent trainer was. Ze gaan dus opnieuw met elkaar te maken krijgen (zie foto onder). Overigens is Robbert nu de 3e Alphense Boys trainer die iets gat doen in de jeugdopleiding van AZ. Eerder hebben wij al bekend gemaakt dat Sander v/d Kleij mede trainer/coach wordt van AZ o12 en Robin Stolwijk gaat alleen op zondag bij de AZ academie aan de slag.

 • Maandag 10 juni 2019 heeft Alphense Boys O17 het seizoen afgesloten met een gezellige BBQ. Dat idee ontstond allemaal op zaterdag 12 januari 2019 in de MC Donald gelegen naast de snelweg toen Alphense Boys O17 de eerste competitiewedstrijd in een 1-2 overwinning hadden omgezet in de landelijke 1e divisie laag. Petra de Vries had voorgesteld een volledige BBQ te organiseren en te regelen voor het team, mits het op de 1e plaats zou eindigen. Wat niet veel mensen voor mogelijk hadden gehouden gebeurde toch. Er werden slechts twee wedstrijden verloren en dus eindigde de mannen op de eerste plaats. Het was een fantastische middag en begin van de avond, want tussen de regenbuien door kwam de zon door. Na het overheerlijke eten (onder andere afkomstig van Slagerij de Vries) was het tijd om afscheid te nemen van de begeleidingsstaf, de spelers en van Max van Hees die volgend seizoen zijn geluk gaat beproeven bij FC Den Bosch. Langs deze weg willen iedereen bedanken voor de gezellige avond, maar bovenal de organisatie en gastvrijheid van Anton en Petra de Vries die in een geweldig mooie omgeving vertoeven. Een meer dan geslaagde afsluiting en op naar een nieuw seizoen met hopelijk nieuwe successen.

 • Familiedag

  De jaarlijkse familiedag zal gehouden worden op zondag 30 juni. Ik hoop dat we dit jaar met meerdere teams een mooie en gezellige afsluiting kunnen organiseren van het voetbalseizoen. Hoe leuk is het voor de jeugdteams om tegen de vaders, moeders, broertjes, zusjes en andere familieleden lekker te voetballen. Je kunt als leider of als trainer een uur lang een half veld reserveren. Dan lekker voetballen tegen de kinderen en daarna nog lekker napraten over de wedstrijd in de kantine. Je kunt vanaf 11.00 uur reserveren per heel uur en we sluiten het seizoen echt af om 17.00 uur. Het reserveren zal per mail moeten gebeuren naar het volgende emailadres: daniellevangool@hotmail.com tav Danielle Spliet. De inschrijvingen zullen met de volgorde van binnenkomst worden behandeld. Dus er geldt: Wie het eerst komt wie het eerst maalt. De inschrijftermijn loopt tot en met 23 juni. Danielle en Edwin Spliet

 • De wensen m.b.t. trainingsdagen en tijden voor het nieuwe seizoen, kunnen vanaf nu worden ingediend: Paul.Bahlmann@hetnet.nl  Graag de naam van uw nieuwe team erbij vermelden

  Na de laatste competitiewedstrijd van uw team willen wij van alle teams de wedstrijdballen + netje (+ waterzak?) direct van u terugontvangen. Bij de toernooien deze ballen niet meenemen, die raken daar gegarandeerd zoek. U kunt de ballen (+ netje) inleveren in de commissiekamer. Op de ballen staat immers de naam van uw team. Volgend seizoen krijgt u weer nieuwe wedstrijdballen. Trainers die stoppen (wat wij niet hopen) ook graag de trainingshesjes inleveren (briefje erbij van wie het is) + trainingsdopjes +  de lichtsleutel.

  Bespaar ons svp de moeite om iedereen apart te moeten benaderen voor bovengenoemde zaken en lever het z.s.m. in. Dat kan op iedere doordeweekse avond bij Paul Bahlmann of anders kunt u het achterin de grote commissiekamer leggen met een briefje erbij van wie het is.

  Er kan nog getraind worden tot en met zondag 16 juni, voor wie dat wil.

  Laat mij svp zo snel mogelijk weten (per email) wanneer uw team éérder stopt met de trainingen. Ik kan daar dan rekening mee houden m.b.t. de veld en kleedkamerindeling.

  Vanaf maandag 17 juni stopt het normale trainingsschema en stoppen dus alle trainingen. Vanaf die dag worden namelijk de grasvelden 3, 4, 5 en 6 in onderhoud genomen door de gemeente en kan er niet meer getraind worden.

  Alle rechten m.b.t. de huidige trainingstijden en velden zijn dan vervallen. De ballenrekken gaan dan op slot en de ballen worden geteld en gecontroleerd.

  De laatste training van de huidige teams moeten dus echt in de week van 11 t/m 14 juni plaatsvinden. Of eerder, maar laat mij dat dan ruim op tijd weten.

   

  Vanaf maandag 17 juni gaat het ballenhok ook op slot en gaan we inventariseren hoeveel ballen er per team kwijt zijn en eventueel (per team) betaald moeten worden.

  Zoals bekend mag ieder team maximaal 20% van zijn trainings en wedstrijdballen kwijt raken. Zijn het er méér, dan moet er betaald worden door alle leden van dat team. Vervolgens worden alle ballen bekeken en eventueel vervangen en de ballenrekken gereorganiseerd. Alle codes komen dan te vervallen.

  De voorbereidingen van het Jens Toornstra toernooi zijn in volle gang. Inmiddels hebben we al 115 teams kunnen inschrijven. Inschrijven kan nog steeds want we kunnen maximaal 160 teams hebben, verdeeld over een ochtend en een middag toernooi.

  Op zondag 25 augustus 2019  organiseert Alphense Boys traditioneel het Jens Toornstra Toernooi, dat is het start toernooi voor pupillen onder 8 t/m onder 12 jaar ter voorbereiding op het voetbalseizoen 2019-2020. Inmiddels is het uitgegroeid tot het grootste ééndaagse pupillen voetbaltoernooi van Nederland.  Daar moet u bij zijn!

  We nodigen uw vereniging dan ook graag uit voor de onderstaande poules. Let u a.u.b. goed op de geboortejaren en het niveau en wacht niet te lang met inschrijven!

  • Regio Zuid gaat op maandag 19 augustus weer naar school
  • Regio Noord op maandag 26 augustus
  • Regio Midden op maandag 2 september

  Net als voorgaande jaren hopen we hier weer een prachtig en gezellig spektakel van te maken.

  Bij de bevestiging van uw inschrijving krijgt u een voorlopige poule indeling. De échte poule indelingen worden pas later gemaakt en krijgt u begin augustus per email toegestuurd

  Wilt u dit intern doorsturen naar degenen die hier bij uw club over gaan? Als we voortaan een ander e-mailadres moeten gebruiken horen wij dat graag van u. 

  Alle o8, 09 en o10-teams spelen 6 tegen 6 op een kwart veld volgens de nieuwe richtlijnen van de KNVB

  • o10-teams met spelertjes geboren in 2010 - niveau hoofd- en 1e klasse
  • o10-teams met spelertjes geboren in 2010 - niveau 2e/3e klasse
  • o10-teams met spelertjes geboren in 2010 - niveau 4e klasse en lager

   

  • o9-teams met spelertjes geboren in 2011 – niveau hoofd- en1e klasse
  • o9-teams  met spelertjes geboren in 2011 – niveau 2e/3e klasse
  • o9-teams  met spelertjes geboren in 2011 – niveau 4e  klasse en lager

   

  • o8- teams met spelertjes geboren in 2012 – niveau hoofd- en1e klasse
  • o8- teams met spelertjes geboren in 2012- niveau 2e/3e klasse
  • o8 teams met spelertjes geboren in 2012 - niveau 4e klasse en lager 

  De o11 en o12-teams spelen 8 tegen 8 (volgens de richtlijnen van de KNVB) 

  • o11 teams met spelertjes geboren in 2009 – niveau hoofd/1e klasse
  • o11-teams met spelertjes geboren in 2009 - niveau 2e/3e klasse
  • o11 teams met spelers geboren in 2009 - niveau 4e klasse en lager

   

  • o12 teams met spelers geboren in 2008 - niveau hoofd/1e klasse
  • o12 teams met spelers geboren in 2008 - niveau 2e/3e klasse
  • o12 teams met spelers geboren in 2008 - niveau 4e klasse en lager

  We hebben poules van 9.00 uur tot 12.00 uur, 4 wedstrijden van 15 minuten

  We hebben poules van 13.30 uur tot 16.30 uur, 4 wedstrijden van 15 minuten

  Begin augustus hoort u of u in het ochtend of in het middag toernooi bent ingedeeld

  Inschrijven kan vanaf heden, via onderstaand email adres en wordt altijd bevestigd!

  toernooien@alphenseboys.nl 

  Bij inschrijvingen gaarne vermelden; nummer van het team - gewenst niveau - naam contact persoon – email adres – telefoonnummer.

  Uw inschrijving zien wij met bijzonder veel belangstelling tegemoet!  

  toernooien@alphenseboys.nl          

   

  Het programma van de traditionele herfst en kersttoernooien bij Alphense Boys is bekend.

  De Herfsttoernooien 2019 voor diverse jeugdselectieteams staan op de kalender. Voor iedere leeftijdsklasse zijn er twee poules met 5 deelnemers (dus 10 in totaal) wat moet leiden tot een grote en kleine finale. Hieronder de datums:

  Maandag 21 oktober:         Toernooi voor o14-1 (2006, divisie niveau)

  Dinsdag 22 oktober:           Toernooi voor o13-1 (divisie niveau)

  Dinsdag 22 oktober:           Toernooi voor o12/o11 die  al 11 tegen 11 willen spelen

  Woensdag 23 oktober:       Toernooi voor o15-1 (divisie niveau)

  Woensdag 23 oktober:       Toernooi voor o12-1 teams (2008, 8 tegen 8)

  Donderdag 24 oktober:      Toernooi voor o13/o12, niveau hoofdklasse/1e klasse) 11-11

  Vrijdag 25 oktober:              Toernooi voor o9-1 teams (2011, 6 tegen 6)

  Vrijdag 25 oktober:              Toernooi voor o10-1 teams (2010, 6 tegen 6)

  Vrijdag 25 oktober               Toernooi voor o11-1 teams  (2009) 8 tegen 8

  Inschrijven kan vanaf nu bij: toernooien@alphenseboys.nl

   

  De kersttoernooien 2019-2020 van Alphense Boys (op onze twee kunstgrasvelden) gaan we ook weer organiseren. Voor iedere leeftijdsklasse zijn er twee poules met 5 deelnemers (dus 10 in totaal) wat moet leiden tot een grote en kleine finale. Hieronder de datums:

  Maandag 23 december:     Toernooi voor o13/o12,niveau hoofdklasse/1e klasse)

  Vrijdag 27 december:         Toernooi voor o10-1 teams (2010, 6 tegen 6)

  Vrijdag 27 december          Toernooi voor o11-1 teams  (2009) 8 tegen 8

  Zaterdag 28 december       Toernooi voor o9-1 teams (2011, 6 tegen 6)

  Zaterdag 28 december       Toernooi voor o8-1 teams (2012, 6 tegen 6)

  Zondag 29 december         Toernooi voor o12/o11 die  al 11 tegen 11 willen spelen.

  Maandag 30 december      Toernooi voor o14-1 (2006, divisie niveau)

  Donderdag 2 januari:          Toernooi voor o13-1 (divisie niveau)

  Vrijdag 3 januari                  Toernooi voor o12-1 teams (2008, 8 tegen 8)

  Zaterdag 4 januari              Toernooi voor o15-1 (divisie niveau)

  Inschrijven kan vanaf nu bij: toernooien@alphenseboys.nl

   

   

  Afscheid Thom Nouwens en Sander van Dijk

   

  Scheiden doet lijden, maar Alphense Boys wil toch een feestje maken van het vertrek van Boys 1-speler én aanvoerder Thom Nouwens en jeugdtrainer Sander van Dijk. Komende vrijdag wordt een heuse afscheidswedstrijd gespeeld, waarvoor beide Boys-mannen zelf een team hebben mogen samenstellen. De wedstrijd begint om 19.30 uur en iedereen die een kijkje wil komen nemen is van harte welkom.

  Thom naar ARC, Sander naar FC Lisse. Het is al een tijdje bekend, maar helemaal gewend zijn we nog niet aan dat idee. Beide mannen hebben veel voor Alphense Boys betekend, én andersom.

  "Ik heb prachtige jaren gehad bij de Boys, met de promotie naar de hoofdklasse in 2017 als hét hoogtepunt in mijn carrière", vertelt Thom, die zijn voetballoopbaan als pupil overigens begon bij ARC. Feyenoord herkende zijn talent vroeg en haalde hem als E-tje naar De Kuip. Vier jaar later keerde hij in Alphen terug in de D-junioren bij de Boys, een van de paradepaardjes van de jeugdopleiding. Hij doorliep alle jeugdselecties. Een mooie foto die aan zijn jeugdtijd herinnert, is de prijsuitreiking van het Rinus Michels-toernooi, waarop de jongeling onder andere met Frank Rijkaard staat, die de bokaal aan Nouwens had uitgereikt.

 • Prachtige goals

  "Ik heb alle selectieteams doorlopen en haalde in mijn eerste jaar bij de senioren ook het eerste elftal. Daarna voetbalde ik drie jaar bij Nieuwkoop en vijf seizoenen geleden keerde ik terug. Bij mijn vertrek naar Nieuwkoop, samen met enkele andere jonge spelers, was de sfeer niet goed. We hadden als Boys-jeugdspelers niet het gevoel echt een kans in het eerste te krijgen. Maar later kwam er weer een herkenbaar elftal met spelers uit de regio en waarin ook de eigen jeugd van de Boys een kans kreeg." Het was vaak genieten van Thom, vooral vanwege zijn geweldige balgevoel en dito traptechniek. Die leverde hem door de jaren heen verschillende prachtige goals op.

  "Ik herinner me dan meteen de belangrijkste penalty uit zijn leven", zegt Aad van den Berg, die drie jaar trainer van Boys 1 was met Thom als aanvoerder. Hij is a.s. vrijdag samen met oud-jeugdtrainer Henk van Hof coach van Thom’s team. De perfect ingeschoten strafschop op Tweede Pinksterdag, 5 juni 2017, betekende de gelijkmaker (1-1) in de nacompetitiefinale tegen VELO, die voor ruim 1.500 toeschouwers uiteindelijk met 4-1 werd gewonnen. "Geweldig voor de club en wij waren daar ook als groep aan toe. Mij ontroerde vooral dat Thom bij de 2-1 niet eerst naar de juichende spelers liep, maar recht op mij afkwam, met zo’n gebaar van ‘die is binnen trainer’ en in m’n armen sprong." "Behalve dat het een schitterende foto opleverde, was het vooral een bijzondere blijk van onderlinge waardering en respect", denkt Aad.

 •  "Er waren in die drie jaar veel meer mooie momenten, hoor. De kaartavonden op de trainingskamp bijvoorbeeld. Hoe later het werd, hoe gezelliger en mede door een beetje drank ging het er dan ook steeds fanatieker aan toe. Verder zeg ik altijd over Thom dat hij uit een heel goed nest komt. Zijn vader is een topper, zijn moeder een schat, een lieve vriendin en familie, die steeds heel oprecht meeleeft. Met Thom en met de club Alphense Boys."

   

  Knoop doorgehakt

  Het succes van twee jaar geleden, de promotie naar de Hoofdklasse, had voor Thom ook een keerzijde. Boys 1 reist sinds twee seizoenen heel Nederland door om tegen clubs in bijvoorbeeld Sneek, Assen, Meppel, Meerssen en Vlissingen te voetballen. “Het eerste jaar kon ik het goed opbrengen, maar al aan het begin van het afgelopen seizoen groeide de twijfel. ’s Ochtends vroeg in de bus naar Limburg om daar voor een handvol familieleden te spelen en ’s avonds om zeven uur pas weer thuis. Omdat weekendvoetbal er voorlopig ook nog niet in lijkt te zitten, heb ik de knoop doorgehakt.”, aldus Thom, die 27 jaar is en dus nog wel een aantal jaren van waarde kan zijn voor de Racing..

  Bij die beslissing speelde mee dat zijn teammaat Patrick Krop stopt – het is ook zíjn afscheidswedstrijd vrijdag - en dat Thom meer tijd thuis met vriendin Sophie wil doorbrengen. Op zondag in elk geval, want voetballen gaat hij dus op zaterdag doen. “Ik heb mijn hele leven op zondag gespeeld en ik wil ‘de zaterdag’ ook nog een keer meemaken; dat kan perfect bij ARC. Het is spannend of ze komende zaterdag terug naar de Hoofdklasse kunnen promoveren. Dat zou mooi zijn. Ik ben ook heel benieuwd hoe het volgend seizoen met de Boys gaat. De ambities liegen er niet om. Ik vond het in elk geval een eer om aanvoerder te zijn van zo’n grote club.” Op dinsdag 13 augustus oefenen Alphense Boys en ARC tegen elkaar, als voorbereiding op het nieuwe seizoen.

 • Kijkcijferkanon

  Voor Sander van Dijk komt vrijdag ‘officieel’ een eind aan het ruim tienjarige verblijf van hem op De Bijlen. De beslissing om niet met elkaar door te gaan, werd in goed overleg met de club genomen. “Ik kwam op verzoek van John Cuvelier toen hij hier de D2 ging trainen en werd zijn assistent. Daarna samen de D1 gedaan en daarna werd ik zelfstandig jeugdtrainer. Ik kwam als groentje binnen en verlaat de Boys nu met heel veel kennis en ervaring in mijn bagage.” En: als kijkcijferkanon van Studio Alphen, de lokale omroep die Sander een paar maanden geleden nog op de voet volgde toen de JO19-1 de kwartfinale van het bekertoernooi tegen Ajax speelde. Sander werd in de aanloop naar die grote wedstrijd ook op Groene Hart Leerpark gefilmd, waar hij wiskundeleraar is. “We hebben meer filmpjes met Sander gemaakt, ook van de bekerwedstrijd met de B1 tegen PSV. Bij elkaar opgeteld zijn die filmpjes meer dan tweehonderdduizend keer bekeken”, zegt hoofdredacteur Michel la Faille.

  Sander: “Ik vind het fantastisch dat ik al die jaren op het hoogste niveau heb mogen werken, met de Boys tussen allemaal BVO’s. Ik ben weliswaar en jammer genoeg nooit kampioen geworden met mijn teams, maar ook nooit gedegradeerd en dat is – als je naar alle tegenstanders kijkt – eigenlijk toch ook een hele prestatie. Dan gingen we weer met de bus naar PEC Zwolle, Sparta, Roda JC, noem maar op, en dan speelden we in het stadion van die clubs… Ja, dan voel je je met elkaar toch echt wel een beetje prof.”

 • Nadrukkelijk betrekt hij ook zijn jarenlange en trouwe assistent Henny van Raaij bij zijn afscheid. Henny, oud-speler van Alphense Boys 1, werd 24 jaar geleden voor het eerst jeugdleider toen zijn zoon Jesper in de F8 begon. Hij ging alle lettergroepen door en toen Jesper tien jaar geleden stopte met voetballen, werd Henny assistent en leider bij de beginnende trainer Sander van Dijk. “We hadden van begin af aan een klik en die onderlinge band is uitgegroeid tot een ware vriendschap”, zegt Henny. “In de eerste jaren had Sander voor en tijdens de wedstrijd echt wel last van zenuwen en kon hij zich enorm druk maken op de bank. Ook omdat hij zó vol passie zit en enthousiast is. Ik ben gelukkig wat kalmer van aard, dus dan kneep ik hem stiekem even in zijn bovenbeen als seintje om rustig te blijven. Dat zag verder niemand wat van.”

 • Betrokkenheid

  Gevraagd naar zijn mooiste herinneringen aan Sander, komen bij Henny als eerste de internationale toernooien waaraan zij met hun verschillende teams deelnamen. "We speelden topwedstrijden in Italië en wonnen in een prachtige omgeving in Oostenrijk (zie foto) van Kaiserslautern.

 • Dat waren sportieve hoogtepunten, maar Sander en ik denken ook nog wel eens aan de minder mooie moment, dat we ons meer maatschappelijk werker voelden dan trainer en ontdekt dat er ouders zijn die er toch heel andere normen en waarden op nahouden dan waarmee wij zijn opgegroeid. En natuurlijk waren de bekerwedstrijden tegen Willem II, al wat langer geleden, PSV B1 en afgelopen seizoen de halve finale tegen Ajax A1 geweldig om mee te maken. Er zijn, denk ik, nog nooit zoveel bezoekers bij een jeugdwedstrijd van de Boys geweest."

  Henny memoreert ook dat Sander veel meer voor Alphense Boys is geweest dan jeugdtrainer. "Hij heeft veel voor de club gedaan. Wij hebben heel wat uren na de trainingen in de kantine gezeten om te evalueren. Drie, vier jaar geleden voelden en vonden we dat het niet goed ging bij Alphense Boys. Er was een veel te klein bestuur, de organisatie piepte en kraakte. We hebben toen - na overleg met het bestuur van toen - het initiatief genomen om zoveel mogelijk Boys-mensen op een avond bij elkaar te brengen, wat tot de oprichting van verschillende nieuwe commissies heeft geleid. Uiteindelijk is uit dat initiatief ook een nieuw en groot bestuur voortgekomen. Niet dat wij nou de club gered hebben, want dat zijn de vrijwilligers die toen zijn opgestaan. Maar het zegt wat over hoezeer Sander bij de club betrokken is geraakt."

 • G-voetbal

  Sander, die ook veel belangstelling had voor veel andere jeugdteams en daarbij vaak nauw betrokken was, ook die géén selectie waren. "Zo ben ik: waar ik werk, doe ik in alles mee. Het hoort er voor mij ook bij om iets met de breedtesport te doen." Een ander voorbeeld is dat de teams van Sander twee keer per seizoen een wedstrijd tegen het G-team spelen. En al twee keer speelde het G-team tegen Altior 1, Sander’s oorspronkelijke club. Sander was ook van de partij toen het G-team vorig jaar meedeed aan de Special Olympics in de Achterhoek. Henny: "Vrijdag doet Alexander Nederend daarom ook mee in de afscheidswedstrijd.

 • Sander houdt iedereen erbij. Een echte clubman. Ik vind het heel jammer dat hij nu vertrekt", klinkt Henny met spijt in zijn stem. Ook voor de teamleider betekent het afscheid van Sander dat hij nu pauze neemt. Voor Alphense Boys hopen we dat dit slechts tijdelijk is??

  Sander van Dijk gaat aan de slag bij FC Lisse. "Afgelopen periode heb ik al goed kennis gemaakt met de club. Ik merk dat een nieuwe omgeving goed is voor mijn ontwikkeling. Bij de Boys heb ik alles gezien en meegemaakt. Die ervaring neem ik mee. Bij FC Lisse ga ik weer nieuwe dingen leren en daar kijk ik naar uit. Van de Boys weet ik zeker dat het niet ‘uit het oog, uit het hart’ is. Ik zal zeker contact houden en regelmatig een wedstrijd van het eerste komen kijken. En wie weet waar onze paden elkaar in de toekomst nog een kruisen."

   

  Na afloop van de afscheidswedstrijd vrijdagavond is er nog een ‘officieel’ deel waarin onder leiding van gastheer Jan Verwoerd door de trainers Hein van Heek en Eli Wattimury wordt stilgestaan bij de carrière van Thom en Sander én waarin ook de andere spelers uit Boys 1 betrokken zijn die afscheid nemen, te weten Justin de Feijter, Cristian Cabrera Ortega, Ramon Aronius, Boris Zanoli, Patrick Krop en Raychelo Fecunda.

  Bronvermelding: de meeste quotes van Thom komen uit een interview in het AD Groene Hart dat in maart verscheen naar aanleiding van zijn aangekondigde vertrek (auteur Sylvester van der Hansz).