• Oefenduels nieuwe jeugdselectieteams

Vandaag (zaterdag) oefenden vrijwel alle nieuwe jeugdselectieteams. De o19 won met 2-1 van Progress Group door twee goals van Boyd Roodnat (zie foto). De o17 speelde met 2-2 gelijk tegen PEC Zwolle o16, de 15-1 verloor met 3-4 van Hercules 17-2 en de 13-1 kwam terug uit Zwolle met een kleine nederlaag (2-1) tegen PEC Zwolle o13.

Alphense Boys o19 oefende vandaag o.l.v. Trainer Revy Rosalia tegen de voetbalschool Progress Group. Deze voetbalschool begeleidt en treedt aan met spelers die minimaal op 1ste divisie niveau acteren. Het eerste kwartier had de tegenstander een licht overwicht. Zij koppelden goed voetbal aan een flinke dosis snelheid en duelkracht. Ondanks dat, deze werd onze verdediging niet of nauwelijks getest. De middenvelders kwamen steeds beter in het spel, duels werden gewonnen en onze aanvallers, met name spits Boyd Roodnat, profiteerden van de ruimte achter de verdediging van Progress Group. Na wat speldenprikjes speelt Bouchie zich na 25 minuten spelen goed vrij en brengt Boyd in stelling. Die blijft kalm voor de keeper en schiet de 1-0 binnen

• We maken slim gebruik van de ruimtes tussen de linies en achter de verdediging. Uit zo'n aanval volgt een corner, die getrapt wordt door Samir en goed wordt binnengekopt door weer Boyd; 2-0. Een 3 tegen 1 aanval met Boyd, Junior en Samir wordt door eerstgenoemde niet goed uitgespeeld, waardoor we met 2-0 gaan rusten. De tegenstander besluit wat fysieker te gaan spelen en krijgt een overwicht aan de bal. Doordat wij wat slordiger worden en niet altijd even goed omschakelen, worden de ruimtes op het middenveld groter, waardoor de tegenstander steeds beter de aanvallers weet te bereiken. Desondanks krijgen we vanuit de omschakeling meerdere kansen en blijven we met name via Boyd erg gevaarlijk. Boyd krijgt een uitgelezen kans om de 3-0 binnen te schieten, maar schiet 1 op 1 met de keeper voorlangs. Kort erna schiet de tegenstander door een onoplettendheid van ons de 2-1 binnen. We worden slordiger aan de bal, ook door vermoeidheid, maar blijven alsnog eenvoudig overeind. Boyd krijgt nog een grote kans, besluit de keeper te omspelen en schiet goed in, maar de bal wordt van de lijn gehaald door een terug gesnelde verdediger. De wedstrijd eindigt hiermee in 2-1. Al met al een interessante wedstrijd, waarbij we van beide ploegen leuke dingen hebben gezien. Dinsdag gaan we verder met een oefenwedstrijd om 20.00 uur thuis tegen Roda’23 o19.

Alphense Boys nieuwe 17-1 oefende vandaag thuis tegen PEC Zwolle o16. Het werd na een leuke en sportieve wedstrijd 2-2. In de 28e minuut scoorde PEC Zwolle vanuit het niets (in de counter) de 0-1. Ondanks kansen van Alphense Boys stond die stand ook in de rust nog op het bord. In de 66e minuut werd het zelfs 0-2 (opnieuw geen druk op de bal gezet). In de 76e minuut gaf Yassine Bousdadi (zie foto) de assist en kon Gyan de Regt de verdiende aansluittreffer maken (1-2).

• In de 80e minuut kregen de mannen van Jeffrey van Dijk loon naar arbeid toen Gyan de Regt zijn tweede treffer van de middag scoorde na een prima pass van Jordy Nieuwendijk.

• Dinsdag a.s. speelt de nieuwe o17 om 20.00 uur thuis tegen Excelsior Maassluis 17-1

Alphense Boys nieuwe 17-2 oefende vandaag tegen afc DWS O16. De eerste oefenwedstrijden van het team worden gebruikt om zo veel en zo snel mogelijk een nieuwe speelwijze in te slijpen en automatismen te creëren. De Boys lieten vandaag zien dat er snel stappen worden gemaakt in dit proces. De Boys openden sterk en na 17 minuten werd het goede veldspel beloond met een treffer van Kevin Harder na een goede assist van Amin Maasland.

• Na deze treffer kwam DWS, een leuke en sportief voetballende ploeg, beter in de wedstrijd. De Boys hebben vandaag weer een harde les geleerd: wanneer je niet op volledige snelheid omschakelt en geen druk op de bal geeft, dan scoort de tegenstander. De Boys laten zich niet uit het veld slaan en komen een paar minuten later op 2-1 door een schitterende lob van Ilias Dardour na wederom een assist van Amin Maasland. Acht minuten na rust krijgen de Boys vanuit het niets een penalty tegen, hieruit scoort DWS de 2-2. De nieuwe O17-2 laat zien uit welk hout zij gesneden is in het restant van de wedstrijd. Ilias Dardour maakt nog drie doelpunten (4(!) dus in totaal) en zo wordt de eindstand bepaald op 5-2.

• Een nuttige oefenwedstrijd waaruit is gebleken dat de Boys beschikken over een goede mentaliteit en over de kwaliteiten om goed veldspel op de mat te leggen. De teamspirit was vandaag erg goed, complimenten! Aanstaande woensdag speelt de nieuwe O17-2 de volgende oefenwedstrijd, thuis om 19.00 uur tegen Nieuwkoop.

Alphense Boys nieuwe 15-1 oefende thuis tegen usv Hercules 17-2 en verloor met 3-4. Opnieuw krijgt de ploeg van trainer Mitchell Meijer te veel volstrekt onnodige tegengoals. Daar moet dus aan gewerkt worden. Ook blijven de spelers vaak te lang aan de bal (nutteloze dribbels) waardoor het spel traag en voorspelbaar wordt. Kortom, genoeg werk aan de winkel voor de trainer. Aanvaller Emin Sarigul was een van de doelpuntenmakers. Komende dinsdag oefent de nieuwe 15-1 tegen DSS nieuwe 15-1

• Alphense Boys nieuwe o14 kreeg een ‘’voetbal les’’ van AZ o14. Het werd in Alkmaar maar liefst 10-1 met een Boys doelpunt van Abdul Ibrahimi. Maar liefst vijf goals kwamen door de niet goed functionerende buitenspelval. Maar ook de gebruikelijke (en tegen dit soort tegenstanders zelfs noodzakelijke) felheid ontbrak en dat wordt dan meedogenloos afgestraft. Komende donderdag wordt er om 18.30 uur thuis geoefend tegen TOGB nieuwe 14-1.

Alphense Boys nieuwe o13 speelde vanmiddag een leerzame oefenwedstrijd in het MAC3-park stadion tegen de nieuwe o13 van PEC Zwolle.

• De ploeg van trainer Robin Stolwijk verloor na 3 blokjes van 25 minuten nipt met 2-1. In het eerst blokje kwam PEC op een snelle voorsprong na slecht uitverdedigen (1-0). In het vervolg ging Alphense Boys op zoek naar de gelijkmaker en was enkele keren heel dichtbij. Dit spelbeeld bleef aanhouden in het begin van het tweede blokje en werd beloond met een treffer van Alec Lansman na goed doorzetten van Daan Spaans (1-1).

• Halverwege blokje twee was het PEC Zwolle dat het initiatief weer naar zich toetrok en enkele keren fraai de bal wist vrij te spelen en dan gevaarlijk doorkwam in een snelle tegenaanval. De Boys-spelers hadden hier even geen antwoord op en als ze de bal veroverden waren ze hem ook te snel weer kwijt. Aan het einde van het 2e blokje viel ook de 2-1 wederom naar onvoldoende uitverdedigen. In het derde en laatste blokje bleken de meeste krachten aan Alphense Boys zijde op. Nog éénmaal was het dicht bij de gelijkmaker maar een gekraakt schot (via twee handen) ging er niet in. PEC was enkele keren dichtbij de 3-1 maar zij vonden even vaak een verdediger of de keeper op hun weg naar het doel. Kortom een leerzame oefenwedstrijd tegen een goede tegenstander waarin we hebben kunnen zien dat om te domineren tegen dit soort tegenstanders er nog een hoop werk verzet moet worden. Aanstaande dinsdag oefent de nieuwe o13 tegen de nieuwe o14 van VVIJ, thuis om 18.30 en aanstaande zaterdag gaat het bij Kon. HFC de strijd aan voor de 'Rinus Michels' cup.

Alphense Boys nieuwe 13-2 zag zijn oefenwedstrijd tegen Graaf Willem II VAC worden afgezegd. Komende dinsdag oefenen ze om 18.30 uur thuis tegen Nootdorp nieuwe 13-1

Op uitnodiging van AZ mochten onze nieuwe E-Toppers vandaag spelen tegen de leeftijdsgenoten van AZ. Een mooie uitdaging en super leerzaam. We spelen 8 tegen 8. In 4 wedstrijdjes van 17,5 min. In de beginfase waren de jongens van trainer Roel van Holstein nog te veel onder de indruk en gaven we te makkelijk de doelpunten weg. De eerste wedstrijd eindigt dan ook in 3-0 voor AZ. In de tweede wedstrijd gaat het al een stuk beter. Met meer lef en durf eindigt de tweede wedstrijd in 1-1. De derde wedstrijd gaat gelijk op. Er zijn niet heel veel kansen, maar het is AZ die 1x het doel treft. De laatste wedstrijd is heerlijk om te zien. Van beide kanten nog meer strijd en af en toe zeer goed positie spel. Met de mooiste aanval van de ochtend waarbij de bal van voet naar voet gaat kunnen we ons net niet belonen. De laatste wedstrijd eindigt in 0-0. Een zeer leuke en geslaagde activiteit tegen een mooie tegenstander. Donderdag a.s. oefent de nieuwe E-Top om 18.30 uur thuis tegen Hillegom