• Woensdagnieuwtjes

  De nieuwe 14-1 van Alphense Boys (= huidige 13-1), onder leiding van de nieuwe trainer Biagio van der Straaten en zijn assistent trainer Jorg Schreuder, heeft afgelopen weekend het 2-daagse internationale toernooi bij FC Den Helder gewonnen. In de finale wonnen ze van FC Dordrecht na verkenging en strafschoppen. De teams sliepen op het terrein van F.C. Den Helder in mariniers tenten welke rondom het hoofdveld zijn geplaatst. Het toernooi was dit jaar weer sterk bezet met o.a. West Bromwich Albion, F.C. Dordrecht, Fortuna Sittard, S.V.B Excelsior, AFC en B.F.C. Daarnaast deden er nog teams mee uit Kenia, België, en Litouwen. Wij waren ingedeeld in een poule met GVAV Rapiditas, Smitshoek en West Bromwich Albion.

  • GVAV Rapiditas:                 1-0 (goal Milan)
  • Smitshoek:                           1-0 (goal Abdul)
  • West Bromwich Albion      2-1 (Ilias (2x)

   

  Finale poule

  • BFC                                       0-0
  • Fc Dordrecht:                       0-0

   

  In de avond kregen we een goed verzorgd diner en aansluitend gingen we de eerste helft van de Champions league finale kijken waarna we als eerste ploeg van de deelnemende teams, de tent opzochten om de volgende dag weer fit en scherp aan de belangrijke finale dag konden beginnen.

  De tweede speeldag begon met de laatste poulewedstijd tegen Fortuna Sittard, door de twee gelijke spelen in de voorgaande wedstrijden was een overwinning nodig om de halve finale te bereiken. Het werd een 4-0 overwinning (Kevin, Dahli, Abdul)

  De halve finale werd gespeeld tegen AFC. De ploeg die door AB verleden week met 6-1 werd verslagen en waarbij AB promotie naar de 1ste divisie hoog afdwong. AB had direct veel druk vooruit en had intenties om AFC geen ruimte tot voetballen te geven, AFC had het hier moeilijk mee en vanuit een mooie aanval kon Dani daardoor de verdiende 1-0 binnen schieten

  De finale werd weer gespeeld tegen FC Dordrecht, waar we vorige wedstrijd de betere partij tegen waren. AB had het deze wedstrijd een stuk lastiger tegen F.C Dordrecht. F.C. Dordrecht kreeg kans op kans, en AB kwam totaal niet aan voetballen toe. Tot overmaat van ramp werd keeper Mateo er ook nog met rood afgestuurd omdat hij door middel van een overtreding een speler van Dordrecht van score af hield. AB bleef knokken voor wat het waard was en dit resulteerde in een 0-0 eindstand ook na een verlenging van 2x5 minuten. Het toernooi moest dus door penalty’s beslist worden. AB scoorde de eerste drie penalty’s en FC. Dordrecht mistte de 2e én 3e penalty waarna Ilias penalty nummer 4 scoorde waardoor AB het toernooi won!

  Als de winst van het toernooi nog niet genoeg was, won Benjamin Egels de speler van het toernooi beker!

 • Via deze link is een kort filmpje te zien van het juichen na de laatste benutte strafschop:

  https://we.tl/b-M3zxGFdPVS

  En via deze link zie je de korte film (3 minuten) van het toernooi.

  https://youtu.be/SsIMeI-v8nY

  Max van Hees is de 14e jeugdspeler van Alphense Boys die na dit seizoen Alphense Boys inruilt voor een profclub. Max (die 5 jaar bij Alphense Boys speelde) gaat het komend seizoen bij FC Den Bosch 19-1 spelen. Het afgelopen seizoen werd hij o.l.v. trainer Jeffrey van Dijk kampioen van de 1e divisie laag. Wij wensen hem vanaf deze plek alle succes toe.

 • Op de ranglijst van beste amateurjeugdopleidingen van Nederland staat Alphense Boys opnieuw op de eerste plaats als we kijken naar de klasseringen van de 19-1, 17-1, 15-1 en 13-1 van alle verenigingen. Vanwege nacompetitie wedstrijden strijden Spartaan’20, Zeeburgia en AFC nog om de tweede plaats, maar is Alphense Boys door hen niet meer in te halen.

  As Vrijdag vertrekken 4 elftallen richting Duitsland om mee te doen aan een internationaal Toernooi de Bayern Uerdingen Cup. De elftallen zijn JO13-3, JO16-1 en de Kampioenen JO13-4 en JO15-4. Ze zijn ingedeeld bij drie ander ploegen in een poule als de elftallen op zaterdag de eerste of tweede plek halen kunnen ze in een soort Champions League poule komen worden ze derde of vierde in een Europa League. Dan moeten ze wel de andere teams uit Nederland, Duitsland , Denemarken en Frankrijk achter zich laten. We wensen alle vier de elftallen veel plezier en Succes.

   

  Programma thuiswedstrijden jeugdselectieteams voor zaterdag 8 juni

  09.00 uur      Nieuwe 13-2 – Graag Willem VAC nieuwe 13-1

  13.00 uur      Nieuwe 15-1 – usv Hercules nieuwe 15-1

  13.00 uur      Nieuwe 17-2 – DWS 17-2

  15.15 uur      Nieuwe 17-1 – PEC Zwolle o16

  Komende zaterdag om 10.00 uur oefenen de nieuwe E-Top en de nieuwe 14-1 bij en tegen AZ.

  De nieuwe 13-1 gaat oefenen in Zwolle tegen PEC Zwolle o13 (13.00 uur)

  Jan Overes is gestopt als leider bij Alphense Boys. Dat is hij vele jaren geweest en het afgelopen seizoen was hij leider van onze succesvolle 13-1 die promoveerde naar de 1e divisie hòòg. Als dank voor dit seizoen kreeg hij gisteren een mooie fotocollage cadeau van de ouders van de 13-1

 • Op dinsdagavond 17 september (nog een eindje weg) speelt Alphense Boys 17-1 een bijzondere wedstrijd tegen de Vietnamese club Hoang Anh Gia Lai FC (afgekort HAGL FC). Deze club komt uit in de hoogste voetbalcompetitie van Vietnam. Het Vietnamese team bestaat voornamelijk uit onder 17 spelers, aangevuld met enkele O16 en O18 spelers. Deze uitnodiging is tot stand gekomen via de Feyenoord Academy, waar o.a. Alphense Boys mee samenwerkt. Feyenoord gaat namelijk samenwerken op het gebied van talent- en coaching ontwikkeling met de genoemde Vietnamese club. Vanaf eind augustus t/m eind september verblijft deze club met een groep jeugdspelers in Rotterdam, waar zij een volledige maand zullen trainen onder leiding van de Feyenoord coaches en oefenwedstrijden zullen spelen tegen dus o.a. Alphense Boys.

  Nòg een bijzondere oefenwedstrijd wordt gespeeld op dinsdag 24 september. Dan komen de beloften van de vrouwen van ADO Den Haag naar Alphense Boys om te oefenen tegen onze 15-1. Aanvang 18.30 uur

  Alphense Boys 17-2 won het afgelopen weekend het internationale toernooi in Bensheim (Duitsland). De ouders van trainer Jeffrey Verweij trakteerden het team als afscheid van dit seizoen én vanwege de toernooioverwinning op een etentje bij de Mac Donalds.

 • Op dit moment zijn er 115 teams (inclusief de Alphense Boys teams) ingeschreven voor het Jens Toornstra toernooi op zondag 25 augustus

  De JO11-3 heeft deelgenomen aan het ARC-Heitinga toernooi. Omdat een paar spelers afwezig waren, deden 4 jongens van de JO11-1 mee. De eerste poulewedstrijd was er een groot overwicht van ons, maar werd er niet gescoord en bleef het 0-0. In de 2e wedstrijd werd het goede samenspel ook beloond met doelpunten en met 3-0 gewonnen, daarna werd ook ARC JO11-4 met 5-1 verslagen en Koudekerk JO11-2 met liefst 7-0. In de finale wachtte de winnaar van poule F, Floreant JO11-2. Zij hadden alle 4 de poule wedstrijden gewonnen, maar tegen ons geen schijn van kans. We wonnen met 2-0 en de beker was voor ons.

 • Ook de JO13-3 deed mee aan het Heitinga toernooi. Vanwege een aantal blessures was de selectie versterkt met een aantal spelers uit de JO13-1. In de poule werd gewonnen met 2-0 van ARC JO13-1, met 4-0 van VELO JO13-1 en met 2-0 van Born to Play JO13-1. Er werd met 1-1 gelijkgespeeld tegen Wooter Academy JO13-1. In de finale, gefloten door Kevin Blom, werd vervolgens afgerekend met PVCV JO13 2007. Het werd liefst 4-0 en de beker, uitgereikt door John Heitinga zelf, was weer voor Alphense Boys.

 • Alphense Boys 17-3 nam afgelopen hemelvaartweekend deel aan een internationaal toernooi in Bensheim (Duitsland). Onder begeleiding van de trainers Ali, William en Robert sleepte de boys de tweede prijs binnen. In de poulefase werd gewonnen van VEV ’67 ( 1 – 0 ), Sportfreunde Heppenheim ( 2 – 1 ), VV Beekbergen ( 2 – 0 ) en US Montsoult Baillet Maffliers (2 – 1). De eerste plek binnen de poule zorgde voor een plaatsing in de halve finale tegen VVA ’71.  Door goals van Zaka, Safouan en Zeki werd er met 3 – 0 gewonnen. De finale werd gespeeld tegen het selectieteam Alphense Boys 17-2. Na een spannende wedstrijd, met kansen over en weer en een aantal mooie reddingen van onder meer keeper Yoeri, werd er nipt verloren met 1 – 0. Een mooi en gezellig weekend werd bekroond met twee nieuwe bekers voor de Alphense Boys.

  Alphense Boys B3 van links naar rechts:
  Yoeri Halverhout, Yorick Vaartjes , Adullah Kaan Ülker , Zine-Eddine Mariami, Jordy v.d Laan,
  Sietse Boot, Zekeriya Korkmaz, Timo Groot, Zakaria Abdedellaoui, trainer Ali, Safouan Charef, Abdulrahman Hussein, Daan v.d Kamp, Stef v.d Berg, Fahmi Elmi.

 • Michael Lipsius (trainer 13-2) en Robin Stolwijk (13-1) doen mee aan de clinic ‘’train de trainer bij Feyenoord, de club waarmee Alphense Boys een samenwerkingsverband heeft. De ‘’train de trainer FA’’ is geschikt voor jeugdtrainers van de Academy partners van Feyenoord Rotterdam die op zoek zijn naar meer kennis en ontwikkeling over het trainen en coachen van jeugdspelers. Door middel van vijf thema bijeenkomsten, gebaseerd op de training- en coaching filosofie van de jeugdopleiding van Feyenoord, werken we met trainers aan het toepassen van kennis over het kind, het trainen en coachen van jeugd en jouw eigen waarden en filosofie.

 • Alphense Boys nieuwe 13-2 speelde afgelopen zaterdag een toernooi bij spcl Monster en werd 7e van de 16. De nieuwe 13-2 speelde tegen allemaal huidige 13-1 teams, die dus twéé jaar ouder waren! Joep van der Arend werd uitgeroepen tot ‘’speler van het toernooi’’.

 • De fairplay cup ging ook naar het jonge team van Alphense Boys.

  De wensen m.b.t. trainingsdagen en tijden voor het nieuwe seizoen, kunnen vanaf nu worden ingediend: Paul.Bahlmann@hetnet.nl  Graag de naam van uw nieuwe team erbij vermelden

  Na de laatste competitiewedstrijd van uw team willen wij van alle teams de wedstrijdballen + netje (+ waterzak?) direct van u terugontvangen. Bij de toernooien deze ballen niet meenemen, die raken daar gegarandeerd zoek. U kunt de ballen (+ netje) inleveren in de commissiekamer. Op de ballen staat immers de naam van uw team. Volgend seizoen krijgt u weer nieuwe wedstrijdballen. Trainers die stoppen (wat wij niet hopen) ook graag de trainingshesjes inleveren (briefje erbij van wie het is) + trainingsdopjes +  de lichtsleutel.

  Bespaar ons svp de moeite om iedereen apart te moeten benaderen voor bovengenoemde zaken en lever het z.s.m. in. Dat kan op iedere doordeweekse avond bij Paul Bahlmann of anders kunt u het achterin de grote commissiekamer leggen met een briefje erbij van wie het is.

   

  Er kan nog getraind worden tot en met zondag 16 juni, voor wie dat wil.

  Laat mij svp zo snel mogelijk weten (per email) wanneer uw team éérder stopt met de trainingen. Ik kan daar dan rekening mee houden m.b.t. de veld en kleedkamerindeling.

  Vanaf maandag 17 juni stopt het normale trainingsschema en stoppen dus alle trainingen. Vanaf die dag worden namelijk de grasvelden 3, 4, 5 en 6 in onderhoud genomen door de gemeente en kan er niet meer getraind worden. Alle rechten m.b.t. de huidige trainingstijden en velden zijn dan vervallen. De ballenrekken gaan dan op slot en de ballen worden geteld en gecontroleerd. De laatste training van de huidige teams moeten dus echt in de week van 11 t/m 14 juni plaatsvinden. Of eerder, maar laat mij dat dan ruim op tijd weten.

  Op maandag 10 juni (2e Pinksterdag) wordt er bij Alphense Boys niet getraind

  Vanaf maandag 17 juni gaat het ballenhok ook op slot en gaan we inventariseren hoeveel ballen er per team kwijt zijn en eventueel (per team) betaald moeten worden. Zoals bekend mag ieder team maximaal 20% van zijn trainings en wedstrijdballen kwijt raken. Zijn het er méér, dan moet er betaald worden door alle leden van dat team. Vervolgens worden alle ballen bekeken en eventueel vervangen en de ballenrekken gereorganiseerd. Alle codes komen dan te vervallen.

   

  Familiedag

  De jaarlijkse familiedag zal gehouden worden op zondag 30 juni. Ik hoop dat we dit jaar met meerdere teams een mooie en gezellige afsluiting kunnen organiseren van het voetbalseizoen. Hoe leuk is het voor de jeugdteams om tegen de vaders, moeders, broertjes, zusjes en andere familieleden lekker te voetballen. Je kunt als leider of als trainer een uur lang een half veld reserveren. Dan lekker voetballen tegen de kinderen en daarna nog lekker napraten over de wedstrijd in de kantine. Je kunt vanaf 11.00 uur reserveren per heel uur en we sluiten het seizoen echt af om 17.00 uur. Het reserveren zal per mail moeten gebeuren naar het volgende emailadres: daniellevangool@hotmail.com tav Danielle Spliet. De inschrijvingen zullen met de volgorde van binnenkomst worden behandeld. Dus er geldt: Wie het eerst komt wie het eerst maalt. De inschrijftermijn loopt tot en met 23 juni. Danielle en Edwin Spliet

 • Voor de trainingen bij Alphense Boys moeten selectiespelers verplicht de speciale (rode) trainingskleding bestellen en betalen. Die kleding is echter ook voor ieder jeugdlid beschikbaar. We hebben nog vier korte ‘’pas-momenten’’  ingeroosterd o.l.v. Mery Sekeris (zie foto onder). Dat kan alleen nog op de hieronder genoemde momenten in de kleedkamer 11. Kom dat dus even doen! We moeten bestellen en jouw maten weten. Omdat iedere kleding weer anders ‘’valt’’ moet je echt even langskomen.

  De ouders moeten bij de bestelling van de trainingskleding (die voor eigen rekening is) gelijk pinnen (bij de bar in de kantine) en de kopie pin bon moet aan de bestelling worden geniet of geplakt. Deze worden dan verzameld in een doos achter de bar (de bestellijst dus niet mee naar huis nemen). Er worden geen bestellingen verwerkt waar geen bon aan vast zit.

  Meestal worden er door de spelers twéé zomertenues besteld en één trainingspak.  Dat mag natuurlijk ook meer zijn (bijvoorbeeld een extra paar rode kousen). Uiteraard kan er gedurende het seizoen bij besteld worden.

  • Rode tenue (shirtje, broekje, kousen) kost in totaal 47,50 euro
  • Blauwe trainingspak kost: 47,50 euro
  • Regenjack blauw kost 22,50 euro (is geen verplichting om dit aan te schaffen)

   

  De vier extra pas-momenten

  Woensdag    5 juni: 18.00 tot 20.00 uur

  Zaterdag        8 juni: 12.00 tot 13.00 uur

  Woensdag    12 juni: 18.00 tot 19.00 uur

  Donderdag    13 juni: 16.30 tot 18.00 uur

 • Afgelopen zaterdag  speelde Alphense Boys JO8-1 in Barendrecht de bekerfinale. In een sfeervolle ambiance op sportpark De Bongerd, waar maar liefst 52 finales werden gespeeld, was Nieuwerkerk JO8-1 onze tegenstander. Een oude bekende van de boys, want Nieuwerkerk waren we al tegengekomen in de competitie. De eerste 10 minuten waren duidelijk voor Alphense boys wat resulteerde in een 1-0 voorsprong. Met diverse grote mogelijkheden verzuimde de boys de voorsprong te verdubbelen en gingen we de eerste time out in. Hierna hielpen wij Nieuwerkerk zelf de wedstrijd in, door twee fouten en gaven we zo gemakkelijk de 1-2 weg. De Boys moesten dus in de achtervolging  en maakte gelukkig nog voor rust de 2-2. Na de limonade starten de boys weer goed en pakte een 3-2 voorsprong, helaas konden we het niveau niet vasthouden en was het Nieuwerkerk dat toch weer aanzette. Via een afstandsschot en een eigen goal pakte Nieuwerkerk aan het einde van de derde kwart een 3-4 voorsprong. Voor de laatste 10 minuten was de opdracht dus duidelijk, op zoek gaan naar de gelijkmaker. Maar wat de boys ook probeerden de goal wilde maar niet vallen. Met nog vier minuten te gaan was het Nieuwerkerk dat wel het net vond en zo de boys knakte. Uitgeput van de strijd maakte Nieuwerkerk vervolgens nog twee goals en de beker finale zo uiteindelijk terecht won met enigszins geflatteerd cijfers van 7-3. Ondanks de teleurstelling na de verloren finale was er ook ruimte voor trots. Want om in je eerste volledige voetbalseizoen als 7 jarige een bekerfinale spelen is een ervaring wat niemand je meer kan afpakken. Veel voetballers halen in 30 jaar voetbal niet eens een bekerfinale, dus Daniyal, Brian, Marouan, Damian, Ibrahim, Safouan, Pepijn, Adam en Mohamed (op de foto van links naar rechts)  kunnen terecht trots zijn met zilver.