• Woensdagnieuwtjes

  De rode loper ging uit vorige week zaterdag voor de vrijwilligers van Alphense Boys. De vrijwilligerscommissie slaagde er net als vorig jaar in om een fantastische feestavond neer te zetten, waar meer dan 150 vrijwilligers op af kwamen en dik van genoten. Deze avond waren zij allemaal VIP’s. Al bij hun entree werden ze door joelende fans begroet en kregen ze dik applaus. Bij binnenkomst waren er bubbels en voor de gelukkigen een waardebon van restaurant De Gelaarsde Kat. Voordat het feest echt van start ging, werd deze groepsfoto gemaakt.

  In het clubhuis en de speciaal aangebouwde nieuwe rood-witte tent was het van begin tot eind een vrolijke bedoening. Om echt in de stemming te komen kon iedereen bij de speciale cocktailbar terecht. Ondertussen deelden de Complimentenmeisjes aan alle aanwezigen stuk voor stuk lovende woorden uit. Menno Aben, de talentvolle Alphense zanger die onlangs furore maakte bij The Voice of Holland bracht de stemming er nog extra in. De rest van de avond zorgde de dj voor een passende muzikale omlijsting: het ging van de polonaise naar de Macarena en van Hazes jr. tot Bon Jovi (hoewel?).

  Kortom een topavond en hulde voor de organisatie, ook vrijwilligers trouwens. Grote dank namens alle feestvierders, ook aan de meiden van Hockeyclub Alphen die deze avond de drankjes en hapjes serveerden.

 • Het was een beetje onderbelicht afgelopen zaterdag, maar Alphense Boys 17-1 werd wel ‘’even’’ kampioen van de 1e divisie laag. Vanwege een merkwaardige regel van de KNVB wordt dat niet beloond met een promotie, maar wel werden de kampioenen in het passende shirt gestoken en kregen de daarbij horende spuitchampagne. Voor de winterstop eindigde het team van de trainers Jeffrey van Dijk en Hicham Rbii nog onderaan, maar na de winterstop ging het lopen en kregen de spelers de beloning van al het harde werken en konden dat omzetten in klinkende resultaten, Wat een progressie hebben de mannen gemaakt!

 • Weet u nog dat TC Paul Bahlmann in oktober in Israel was en dit wensenbriefje in de klaagmuur stopte? Nu kunnen we onthullen wat daarop stond: ‘’Handhaven met alle jeugdselectieteams in de diverse divisies’’. En die wens is uitgekomen!. Volgend jaar maar opnieuw naar de klaagmuur gaan?

 • We dachten dat we de grens van de prestaties van onze jeugdselecties hadden bereikt, maar wederom werden we aangenaam verrast door de resultaten in het afgelopen seizoen. Alle zes ‘’divisie teams’’ hebben zich weten te handhaven op het hoge niveau waarop ze nu al spelen en de 13-1 wist zelfs te promoveren naar nòg een niveau hoger (1e divisie hòòg). Hieronder een korte terugblik

  Wàt een veelbewogen seizoen is het geweest voor Alphense Boys 19-1. Na de wintersport begonnen ze prima en leken zich veilig te spelen in de 1e divisie laag. Maar toen kwam de klad erin en leden ze enkele onnodige nederlagen en verloren twee basisspelers die door een voetbalmakelaar het hoofd op hol waren gemaakt en zelfs in een weekend (terwijl de 19-1 een competitieduel speelden) ‘’moesten’’ stage lopen. Die twee spelers kwamen niet meer terug en de concurrentie was er dus nauwelijks meer. Dat werkte door in de winnaarsmentaliteit die echter net op tijd weer tevoorschijn kwam met schitterende overwinningen in de slotfase van het seizoen op o.a. PEC Zwolle, VVV Venlo en FC Emmen. Alphense Boys 19-1 blijft in de 1e divisie laag.

 • Dit was natuurlijk ook het afscheid waarop trainer Sander van Dijk op hoopte. Na 11 jaar stopt hij als trainer bij Alphense Boys en gaat naar de o19 van FC Lisse. Ook zijn trouwe rechterhand Henny van Raaij stopt (evenals Frans Bahlmann, niet op de foto). Grensrechter Mario Huliselsan gaat zijn hobby uitoefenen bij de 13-1

 • Op vrijdagavond 14 juni a.s. neemt Alphense Boys afscheid van twee clubiconen: Boys 1-aanvoerder Thom Nouwens en JO19-1 trainer Sander van Dijk. Beide mannen hebben samen een team samengesteld en die spelen om 19.30 uur een wedstrijd tegen elkaar van 2x30 minuten. Binnenkort maken we de selecties bekend.

  Iedereen die de wedstrijd wil komen bekijken is uiteraard van harte welkom. Na afloop wordt nog een klein officieel tintje aan het afscheid gegeven. Ook wordt dan afscheid genomen van de andere spelers die afgelopen zondag hun laatste wedstrijd voor Boys 1 (zondag) hebben gespeeld, te weten Raychelo Fecunda, Justin de Feijter, Cristian Cabrera Ortega, Boris Zanoli, Patrick Krop en Ramon Aronius.

   

 • Alphense Boys 17-1 heeft na de winterstop een prima competitie gespeeld en werden o.l.v. trainer Jeffrey van Dijk en zijn rechterhand Hicham Rbii zelfs kampioen van de 1e divisie laag. Dat werd afgelopen zaterdag wel degelijk gevierd. Alleen onbegrijpelijk dat die prestatie geen promotie oplevert naar de 1e divisie hòòg.

  Alphense Boys 17-2 heeft een moeizaam seizoen achter de rug met veel pieken en dalen. Een wedstrijd voor het einde speelde de ploeg van Jeffrey Verweij en Eli Wattimury zich gelukkig veilig in de 3e divisie.

  De 15-1 debuteerde in de eredivisie laag en was het hoogst spelende jeugdteam van Alphense Boys. De ploeg van trainer Sander v/d Kleij en Wil Boom presteerde voor de winter geweldig en was zelfs heel dicht bij promotie naar de eredivisie hòòg. Na de winter liep het iets minder goed maar wisten de mannen zich toch bijzonder knap te handhaven zodat de nieuwe 15-1 ook volgend seizoen mag beginnen in de eredivisie laag.

  Alphense Boys 13-1 debuteerde in de 1e divisie laag. Voor de winterstop was de ploeg van de trainers Robin Stolwijk en Egon Verlooij met af en toe prima wedstrijden al dicht bij promotie naar de 1e divisie hoog. Na de winter maakten ze die doelstelling wél waar en legden in de laatste wedstrijd van de competitie (6-1 winst op AFC) beslag op de tweede plek en die was genoeg voor de gewenste promotie. Wij hebben genoten van de prachtige ontwikkeling die de spelers dit seizoen hebben doorgemaakt. Hieronder de ‘’juich-foto’’ na de geweldige overwinning op AFC

 • Direct na de laatste competitiewedstrijd werd het seizoen afgesloten bij Wet en Wild met een uurtje waterskieën en daarna een hapje eten.

 • Ook Alphense Boys 13-2 kan terugzien op een geweldig seizoen. De ploeg van Michael Lipsius en Robbert Renirie debuteerde zonder enige verwachting in de 3e divisie, maar presteerde ongekend goed. Heel lang deden ze zelfs mee om het kampioenschap, maar dat bleek uiteindelijk een brug te ver. Maar tweede worden in de 3e divisie met louter 1e jaars D-pupillen is bijzonder knap te noemen.

  De zaterdag 1 heeft zich voor het komende seizoen ingeschreven voor de Leids Dagblad Cup  en is daarbij ingedeeld in een poule met van Nispen (uit), Noordwijk 2 (thuis) en FC Lisse 2 (thuis). De wedstrijden worden gespeeld in de maanden september t/m december.

  Op dinsdag 4 juni  komt Feyenoord 17-1 op bezoek en oefent dan om 19.00 uur op Sport De Bijlen tegen de nieuwe 19-1 van Alphense Boys o.l.v. trainer Revy Rosalia

  Robin Stolwijk (trainer/coach Alphense Boys 13-1) gaat komend seizoen op de zondagochtend werken bij de AZ academie. Hij traint dan de talentvolle spelers van de o10.

  Eerder hadden we al bericht dat Sander van der Kleij (neemt afscheid als trainer van Alphense Boys 15-1) ook naar AZ gaat, maar dan in de functie als trainer/coach van de o12

  De talentendag van Alphense Boys werd in februari door ruim 220 spelers bezocht. Daarvan mochten er 60 terugkomen voor een echte stageperiode bij Alphense Boys. Naar nu blijkt stromen er 19 van die spelers door in de jeugdopleiding van Alphense Boys. Best veel.

  De najaars competitie indeling voor de vier hoogst spelende jeugdteams is al vrijwel bekend. Hieronder de indeling zoals die tot de winterstop zal zijn

   

  Competitie indeling najaar voor de nieuwe 19-1 in de eredivisie laag seizoen 2019-2020

  1. Alphense Boys o19
  2. VVV Venlo o19
  3. Roda JC o109
  4. FC Emmen o19
  5. PEC Zwolle o19
  6. Excelsior Rotterdam o19
  7. Willem II o19
  8. De Graafschap o19
  9. FC Volendam o19
  10. Fortuna Sittard o19
  11. Zeeburgia o19

  De laatste tegenstander komt uit de nacompetitie deelnemersveld, bestaand uit:Spartaan' 20, AFC Amsterdam, FC Den Bosch, Go Ahead Eagles, Koninklijke HFC, FC Dordrecht, De Treffers, Hollandia

   

  Competitie indeling najaar voor de nieuwe 17-1 in de eredivisie laag seizoen 2019-2020

  1. Alphense Boys O17
  2. Willem II O17
  3. De Graafschap O17
  4. SBV Excelsior O17
  5. NAC Breda O17
  6. Almere City O17
  7. AFC O17
  8. VVV- Venlo O17
  9. DEM O17
  10. Koninklijke HFC O17
  11. FC Dordrecht O17

  12. Nacompetitieplaats playoffs (deelnemende teams: Go Ahead Eagles O17, FC Emmen O17, Quick O17, MVV O17, Cambuur Leeuwarden O17, RODA JC O17, Spijkenisse O17, Zeeburgia O17 voor één plaats

   

  Competitie indeling voor de nieuwe 15-1 in de eredivisie laag seizoen 2019-2020

  1. Alphense Boys o15
  2. Spartaan 20 o15
  3. FC Twente o15
  4. Heerenveen o15
  5. Fc Volendam o15
  6. Fc Den Bosch o15
  7. De Graafschap o15
  8. NAC Breda o15

   

  Competitie indeling voor de nieuwe 13-1 in de 1e divisie hòòg seizoen 2019-2020

  1. Alphense Boys o13
  2. Spartaan '20 o13
  3. NAC Breda o13
  4. Go Ahead Eagles o13
  5. FC Volendam o13
  6. PEC Zwolle o13
  7. Almere City o13
  8. Zeeburgia o13

   

  Op het laatste moment is Bright Ampong (29, verdediger van Quick) aangetrokken voor zondag 1, vanwege de zwaar geblesseerde Niklas Blesgraaf. Bright speelde eerder voor DHC en Rijnvogels.

 • Alphense Boys zoekt voor seizoen 2019-2020 een assistent trainer bij ons onder 15 team. Dit team (JO15-1) komt uit in de landelijke eredivisie.  De kandidaat moet beseffen dat hier geen vergoeding tegenover staat. Wel zou dit een ideale manier kunnen zijn om (wellicht in het kader van een opleiding)  in de keuken te kijken van de jeugdopleiding van Alphense Boys, veel te leren en in jezelf te investeren voor de toekomst. De kandidaat moet wel ervaring hebben en als rechterhand van de trainer ook iets kunnen toevoegen. De trainingen zijn op maandag, woensdag, donderdag en vrijdag van 16.45 tot 18.15 uur . Uw reactie met CV graag sturen naar: Paul.Bahlmann@hetnet.nl  (TC Alphense Boys)

  Afgelopen zondag debuteerden de 19-1 spelers Mike Mulder en Alessio v/d Straaten als basisspelers in zondag 1 in de met 1-4 gewonnen wedstrijd tegen De Meern. De laatste 20 minuten kwamen ook de 17-1 spelers Nabil Sayed (17 jaar) en Yuval Checkley (16 jaar) nog in het veld. Nick Broekhuizen (17 jaar uit de 19-1) scoorde zelfs de 3-1 en 4-1 voor onze hoofdmacht.

  Vanaf deze week zijn we bij Alphense Boys direct overgestapt naar een speciaal oefenprogramma voor de nieuwe jeugdselecties (die al rond zijn) en wordt er tot diep in juni getraind en gespeeld o.l.v. de trainers die daar voor aangesteld zijn.

  Komende zaterdag speelt de nieuwe 19-1 van Alphense Boys om 12.00 uur op Papendal een oefenwedstrijd tegen de huidige 17-1 van Vitesse.

  Volgende week dinsdag (4 juni) komt Feyenoord 17-1 om 19.00 uur oefenen tegen de nieuwe 19-1 van Alphense Boys. Omdat onze nieuwe 19-1 trainer Revy Rosalia met zijn huidige team (DHC o19) in de nacompetitie nog moet strijden om degradatie te voorkomen, zal hij niet bij alle activiteiten van zijn nieuwe team aanwezig kunnen zijn. Dat gaan we intern oplossen met medewerking van o.a. Bas Brands die al een aantal keren bij de nieuwe 19-1 heeft geholpen.

  Morgen (donderdag) vertrekt de selectie van de huidige 17-2 o.l.v. trainer Jeffrey Verweij naar Bensheim (Duitsland) voor een internationaal toernooi. Zondag komen ze weer terug.

  Max de Haas (18) keert terug bij Alphense Boys en sluit aan in de selectie van de zondag 1 o.l.v. Hein van Heek. Max voetbalde tot en met de D1 bij Alphense Boys en werd toen gescout door Sparta Rotterdam waar hij 6 jaar in de opleiding speelde. De in Leimuiden woonachtige verdediger/middenvelder is ook nog gerechtigd om in de o19 uit te komen. Hieronder de nog jonge Max de Haas toen nog spelend in Alphense Boys D1

 • Raichelo Fecunda (zondag 1) gaat Alphense Boys verlaten, maar Pepijn Kooij heeft besloten nog een jaar te blijven

  Komend weekend speelt Alphense Boys 13-1 (o.l.v. de nieuwe 14-1 trainer Biagio v/d Straaten) een internationaal toernooi in Den Helder. Het gezelschap blijft daar ook een nachtje slapen. In de poulefase spelen ze o.a. tegen West Bromwich Albian

  Vorige week was de diploma uitreiking van de juniorentrainerscursus die is georganiseerd door de met Alphense Boys samenwerkende amateurverenigingen. Namens Alphense Boys is Jerry Dhonré geslaagd. Gefeliciteerd

 • Alphense Boys 8-1 speelt komende zaterdag de bekerfinale tegen Nieuwerkerk 8-1 om 11.30 uur op het terrein van vv Barendrecht.

 • Sam Ringeling (13 jaar) de aanvoerder van de 13-1 stuurde afgelopen vrijdagavond op eigen initiatief naar iedere medespeler van zijn team een individueel appje om ze op te peppen voor de laatste en beslissende promotiewedstrijd tegen AFC o13. Op die manier wist de jonge aanvoerder (gaat volgend seizoen naar Feyenoord)  zijn teamgenoten te prikkelen, want de mannen speelden een geweldige wedstrijd met een prachtige uitslag (6-1) waardoor ze promoveerden naar de 1e divisie hòòg. Sam Ringeling bezorgde zichzelf dus een onvergetelijke afscheidswedstrijd waarin hij zijn team ook echt op sleeptouw nam. Hij scoorde zelf 2x (als centrale verdediger) en gaf een assist. Bij het afscheidsfeestje bij Wet en Wild was het dan ook niet gek dat er wat tranen vielen bij Sam. Hij en wij hebben genoten van twee prachtige voetbaljaren in de jeugdopleiding van Alphense Boys waarbij hij zowel met de 13-2 (vorig seizoen) als met de 13-1 promoveerde.

 • Opzegging van het lidmaatschap van Alphense Boys kan alleen schriftelijk tot 31 mei van elk jaar. Wie niet voor 31 mei opzegt, is automatisch lid in het volgende seizoen en derhalve ook verplicht om contributie te betalen". Stuur dus een email naar de ledenadministratie (zie website) dat je per einde van dit seizoen wil stoppen bij de Boys (zo meldt iedereen zich af). Je ontvangt dan per mail een opzegbevestiging per 30-6-2019. Voor overschrijvingen geldt dat dit voor 15 juni gebeurd moet zijn. Definitieve overschrijving vindt plaats in de periode 1 t/m 3 juli ´19. Na de overschrijvingsdatum, maar voor 1 juli geldt een boet van € 25,00 aan administratiekosten.

  De afgelopen twee weken waren er vijf zogenaamde ‘’pas-avonden’’ georganiseerd waarop de selectiespelers de kleding voor het volgende seizoen konden passen en bestellen. Mery Sekeris, John van Deenen en Karin Schalkwijk waren de personen die alles perfect hebben geregeld