• Boys 19-1 en 15-1 veilig en 13-1 promoveert

Wat een geweldige slotdag van de competitie hebben we vandaag meegemaakt. De 19-1 speelde zich geheel op eigen kracht veilig in de landelijke 1e divisie via een sensationele 0-3 overwinning bij en tegen FC Emmen o19. En dàt werd gevierd (zie foto). De 15-1 verloor weliswaar met 0-2 (van FC Den Bosch) maar speelde zich toch veilig in de eredivisie laag en dat is waanzinnig knap voor een amateurteam op dit niveau. De 13-1 flikte het door in de laatste competitiewedstrijd met maar liefst 6-1 te winnen van AFC o13 en daarmee tweede te worden in de 1e divisie laag en daardoor promoveert de ploeg van trainer Robin Stolwijk zelfs naar de 1e divisie hòòg in het volgende seizoen. De 17-1 tenslotte won met 2-5 bij Hollandia en eindigde dus als eerste in de 1e divisie laag, maar dat levert helaas geen promotie op. De zaterdag 1 won keurig zijn laatste wedstrijd tegen Woubrugge (3-0), maar de andere uitslagen waren niet goed genoeg om toch nog een periodetitel te pakken.

Alphense Boys o19 had het na de spectaculaire overwinning van vorige week tegen koploper VVV Venlo (4-3) geheel in eigen hand, maar dan moest er wel ‘’uit’’ gewonnen worden van FC Emmen o19, de nummer twee van de competitie. En wéér flikten de boys van scheidend trainer Sander van Dijk het en speelden hun beste wedstrijd van het seizoen. De 0-3 eindzege was gewoon dik verdiend. De ploeg stond tactisch goed en alle afspraken werden nagekomen. Wederom werd er knetterhard gewerkt en kwamen er kansen. In de 12e minuut had Nick Broekhuizen de openingstreffer op zijn schoen, maar de uitgestoken voet van de Fc Emmen keeper voorkwam dat. Ook een schot van Alessio spatte op de vuisten van de keeper uiteen. In de 26e minuut volgde dan de terechte 0-1.  De opgekomen Finn Brandt legde de bal terug op Brian Bor en die haalde van 25 meter uit met de buitenkant van zijn rechtervoet en via de binnenkant van de paal sloeg de bal binnen.

• Daarna werd de ploeg van Sander van Dijk even teruggedrongen maar er werd perfect verdedigd en ook op alle voorzetten had keeper Bas Schol een goede kijk.

• In de 40e minuut gaf Sem Plezier de pass op Alessio v/d Straaten, die legde terug op Nick Broekhuizen en die schoot de bal in één keer diagonaal in het doel (0-2). In de tweede helft bleef de o19 compact verdedigen en ontsnapte maar een keer aan een tegengoal (naast). In de 80e minuut moest een Fc Emmen speler met rood van het veld en in de 86e minuut was er weer een snelle uitbraak. Davy Overes gaf de pass op Yannick Saeijs en die wipte de bal alleen voor de keeper keurig over hem heen in het doel (0-3).

• Na afloop was de ontlading enorm (zie foto boven), want dit was toch wel een bijzondere prestatie van Sander van Dijk en zijn mannen, die zich echt ‘’het snot voor de ogen’’ hebben gewerkt. En dan krijg je de beloning! Geen nacompetitie en gewoon op eigen kracht ‘’veilig’’. Met dank aan Erik Saeijs voor de prachtige foto’s van de 19-1 in het afgelopen seizoen

8. Alexandria'66 o19              14-6

Alphense Boys o17 begon de laatste competitieronde als koploper van de 1e divisie en blééf dat ook. Hollandia o17 werd in de uitwedstrijd met 2-5 verslagen. Merkwaardig dat je als kampioen van de 1e divisie laag niet kan promoveren! De ploeg van trainer Jeffrey van Dijk kwam in de 16e minuut met 1-0 achter, maar repareerde dat snel in de 31e minuut via een strafschop van Max van Hees (1-1). In de 39e minuut werd het 1-2 door een goal van Taner Bayram (voorzet Junior). En een minuut later was het Yassine Bouchnafa  die de 1-3 aantekende. In de 55e minuut was het opnieuw ‘’Bouchie’’ (links op de foto) die op aangeven van Taner de 1-4 scoorde.

• Daarna moest Alphense Boys de wedstrijd vervolgen met 10 en in de eindfase zelfs met 9 man vanwege een gebrek aan wissels. Het werd eerst nog even 2-4 en daarna maakte Max van Hees op aangeven van Samir aan alle twijfel een einde door de 2-5 te maken. Een prachtige tweede helft van het seizoen van de ploeg van trainer Jeffrey van Dijk en zijn rechterhand Hicham Rbii wat werd bekroond met de titel ‘’kampioen van de 1e divisie laag’’.

8. Hollandia o17                     14-7

Alphense Boys 17-2 sloot vandaag de competitie af met een thuiswedstrijd tegen DHC O17-1 uit Delft. De O17-2 leed een geflatteerde nederlaag, maar heeft wel op een mooie manier afscheid kunnen nemen van spelers die aan het einde van het seizoen afscheid nemen van Alphense Boys. Deze spelers verdienen het stuk voor stuk om uitgelicht te worden. Rens Boer vertrekt naar Go Ahead Eagles, de keeper speelde vandaag een verdienstelijke wedstrijd als spits. Hij vergat zichzelf wel te belonen met een goal.

• Julian van der Kwaak vertrekt naar ADO Den Haag. Julian heeft dit seizoen laten zien dat hij in staat is om wedstrijden te beslissen en zijn ploeg op sleeptouw te nemen. Yassine Bensalah gaat naar UVS en nam vandaag afscheid met een zeer mooie goal. Zakaria Atrougouti mocht in de tweede helft zijn opwachting maken als rechtsback en hij deed dit zeer verdienstelijk. Tyrone Yeboah speelde vandaag linksback in plaats van rechtsback en liet zien dat hij alles voor het team wil geven, een prima kwaliteit. Kai Bodo kon vandaag gelukkig nog een kwartier spelen en kon zo al spelend Alphense Boys verlaten na een seizoen dat helaas in het teken stond van zeer veel en langdurig blessureleed. Chalino Vanenburg liet vandaag zien dat het zijn van een assistent-scheidsrechter een vak apart is. Jesper Savenije was vandaag geschorst en had daardoor vorige week tegen v.v. Smitshoek al zijn laatste officiële wedstrijd voor de Boys gespeeld. Alle spelers in het team zijn dit seizoen voor elkaar door het vuur gegaan met als knap resultaat het bewerkstelligen van directe handhaving in de landelijke derde divisie. Daarnaast willen wij Koen den Elzen (keeper O16-1) bedanken voor zijn inzet op de trainingen en vandaag in de wedstrijd. Hij maakte vandaag zijn officiële debuut in de O17-2 en hij heeft zeer veel goede reddingen verricht. Aanstaande donderdag vertrekt de O17-2 naar Bensheim in Duitsland om het seizoen af te sluiten met een internationaal toernooi.

12. Barendrecht 17-1                22-14

Alphense Boys o15 had nog één punt nodig in de laatste thuiswedstrijd van dit seizoen (tegen FC Den Bosch) om zich op eigen kracht te handhaven in de eredivisie laag. Het handhaven lukte uiteindelijk maar er werd wel met 0-2 verloren. De ploeg van scheidend trainer Sander van der Kleij liet niet zien waarom we dit seizoen zo af en toe aangenaam verrast werden met prima wedstrijden en resultaten. Vandaag speelden de mannen niet met het ‘’heilige vuur’’ om ten koste van alles te winnen. Het oogde mat en ze konden elkaar niet vinden. FC Den Bosch stelde daar niets tegenover (waren zelfs met maar één wissel naar Alphen a/d Rijn gekomen) maar kreeg in de tweede helft plotseling een wat makkelijk gegeven strafschop en kwam dus op 0-1. Toen werd de 15-1 wakker en ging vol op de aanval, maar de kansen werden niet benut. Of er lag een FC Den Bosch speler in de weg of de paal en lat (schot van Zakaria) stonden de gelijkmaker in de weg. Vlak voor tijd kwam Zakaria helemaal alleen voor de keeper. Een simpel lobje over de keeper was voldoende geweest, maar ook dat mislukte. Het zat er niet in vandaag.

• Vlak voor het einde counterde FC Den Bosch zelfs naar de 0-2. Gelukkig won ADO Den Haag niet, waardoor alles nog goed kwam en NEC en ADO Den Haag dus degradeerden en Alphense Boys o15 ook volgend seizoen in de prachtige eredivisie mag uitkomen.

8. ADO Den Haag o15             14-16

Alphense Boys 15-2 moest zijn belangrijkste spelers afstaan aan de 15-1. Bovendien waren er een paar blessures en dus moest de ploeg van trainer Mitchell Meijer op bezoek bij kampioen Fc Lisse met een ‘’gehavende ploeg’’. En dat werd snel zichtbaar, want na 20 minuten stond het al 6-0 voor FC Lisse. Uiteindelijk werd het en blamerende nederlaag van 12-3. Steve Eijgendaal scoorde 2x en de andere goal kwam op naam van Michael Manu

11. Laakkwartier 15-1                19-8

Alphense Boys o13 heeft zaterdag de kroon gezet op het seizoen. Door de 6-1 thuisoverwinning op nummer twee AFC werd promotie afgedwongen naar de eerste divisie hoog. De start was veelbelovend voor het team van trainers Egon Verlooij en Robin Stolwijk, die vandaag een onoverwinnelijke instelling lieten zien. Binnen 10 minuten was het al 2-0 met Sven Verpoort twee keer als aangever.

• De eerste keer veroverde hij goed de bal in de Amsterdamse-opbouw en bediende spits Luca Ofwegen (1-0). Daarna een prima aanval van achteruit waarbij Tim van Veen de bal binnen kopte (2-0).

• Kort hierna scoorde AFC de aansluitingstreffer, bij een schot vanaf de rand van het strafschopgebied moest keeper Mateo Lips een rebound weggeven die werd binnen geschoten (2-1). Tot aan de rust moest Alphense Boys veel standaardsituaties toestaan die voor het nodige gevaar zorgden maar zeer vakkundig werden uitverdedigd. In de rust scherpte Alphense Boys o13 het plan nog wat verder aan om zo het gevaar van AFC te controleren. De ploeg bleef een geweldige ‘’wil om te winnen’’ uitstralen. Wat daarbij hielp was de snelle 3-1, Sam Ringeling speelde een perfecte cornervariant en schoot zelf raak in de korte hoek met een bekeken poging. AFC zette hierna nog wel aan maar iedere aanval werd al vroegtijdig in de kiem gesmoord. Halverwege de tweede helft werd de marge in korte tijd met twee goals vergroot. Eerst schoot Sven Verpoort van dichtbij raak uit een snel en heel slim genomen corner van Sam Ringeling. En nog geen minuut later maakt Luca zijn 2e nadat hij een vrije doortocht had (4-1 en 5-1).

• Het spektakelstuk kwam op naam van Sam Ringeling, de aanvoerder van de o13 (die zijn laatste wedstrijd speelde want hij vertrekt net als Twan Schens naar Feyenoord) knalde een vrije trap van grote afstand buiten het bereik van de keeper in de rechterbovenhoek (6-1). Bij het laatste fluitsignaal sprintte iedereen naar elkaar om het te vieren. We hebben vandaag een erg hoog niveau gehaald en de promotie is een mooie beloning voor het team.

• De jongens hebben een jaar lang hard gewerkt en initiatief getoond en dat is hoe wij het graag zien bij Alphense Boys. Tekenend was de gretigheid bij de spelers om te blijven scoren. In veel wedstrijden lukte het niet om dan door te pakken en er een grote score van te maken. Nu doen we het wel en boeken we een klinkende zege in de promotiewedstrijd. Na de wedstrijd werd het seizoen in stijl afgesloten met waterskiën en een hapje en drankje bij Wet & Wild.

8. Alexandria'66 o13                 14-6

Alphense Boys 13-2 speelde vanochtend de laatste wedstrijd van het seizoen tegen Sliedrecht 13–1. Deze wedstrijd stond in het teken van de tweede plek en de laatste wedstrijd van dit team. Na afgelopen thuiswedstrijd een record te hebben gezet dit seizoen: scoren na 52 seconden is deze vandaag verbeterd! Met een vliegende start scoorde Thijs Hansen na aangeven van Senne al na maar liefst 20 (!) seconden! 1-0.

• Zes minuten later gaf Abdul de bal aan Bryan en die wist er de 2-0 van te maken. Een minuut later was dit geval precies omgekeerd en gaf Bryan de bal aan Abdul, 3-0 na 8 minuten. Hiermee kunnen de Boys tegen degradant Sliedrecht rustig denken aan een tweede plek in de competitie. Na een periode van weinig kansen en geen goals komt er een vrije trap voor de Boys. Joshua geeft hem voor bij de tweede paal en een van de kleinste spelers van het veld: Thijs kopt de bal binnen, 4-0. Helaas krijgen wij vlak hierna een tegengoal en staat het 4-1. Een minuut na de tegengoal scoort Senne op aangeven van Joshua de 5-1. Na 10 minuten spelen in de tweede helft komt Abdul met een rush door de verdediging heen en scoort hij zijn tweede van de wedstrijd, de 6-1.

• In de 46e minuut komt de bal strak voor de goal en pikt Ersan ook zijn goaltje mee, 7-1. Als kers op de taart scoort Abdul zijn 3e goal van de wedstrijd, de 8-1 en heeft hiermee een mooie hattrick in zijn laatste wedstrijd met dit team. Vlak voor tijd worden Ersan, Senne en Yassine bedankt voor hun tijd bij de Boys met een publiekswissel, succes bij jullie nieuwe club volgend seizoen! Na een 8-1 overwinning en een onverwachte 2e plek in de 3e divisie mag de 13-2 spreken van een ongelooflijk mooi seizoen. De staf is trots op hoe de jongens zich dit seizoen hebben ontwikkeld en zichzelf hebben beloond door dit te tonen met mooie resultaten.

12. Sliedrecht 13-1                      22-7

Alphense Boys zaterdag 1 speelde zijn laatste competitiewedstrijd thuis tegen Woubrugge en won met 3-0. In de eerste helft was de ploeg van de trainers John Cuvelier en Ron Martin al de betere ploeg, maar werden de kansen niet benut.  Zo schoot Sahr Kabuta bijvoorbeeld op de lat. Pas in de 63e minuut werd het speloverwicht beloond met de openingsgoal. Casper Koreman gaf de voorzet waar Jesse Boateng slim overheen stapte en die door Sahr Kabuta werd binnengeschoten (1-0).

• In de 67e minuut gaf Sander Weijman de pass en kon Jesse Boateng alleen op de keeper afgaan en bleef koel (2-0).

• In de 80e minuut gaf 19-2 speler Dave Pauwels de pass op zijn ploeggenoot Jorg Schreuder (ook 19-2) en die scoorde knap de laatste goal van dit seizoen. De zaterdag 1 kon door diverse omstandigheden dit seizoen niet voldoen aan de hoge verwachtingen, maar volgend seizoen met een veel bredere en wellicht ook betere selectie gaan ze opnieuw op jacht naar promotie naar de 3e klasse,