• Alphense Boys o19 pakt laatste strohalm

Door een spectaculaire 4-3 thuisoverwinning op koploper VVV Venlo o19 kan de ploeg van trainer Sander van Dijk volgende week zaterdag op eigen kracht de nacompetitie voor behoud van de 1e divisie nog ontlopen. Op de foto de uitblinkende Nick Broekhuizen. De 17-1 pakte de koppositie in de 1e divisie (die helaas niets waard is) door een ongelofelijke en zeker niet geflatteerde 6-0 overwinning op Go Ahead Eagles o17. De 15-1 kwam met een 1-1 gelijkspel terug van Woudenstein (Excelsior)  en ook de 13-1 kwam terug uit Venlo met een 1-1 gelijkspel. Bij winst volgende week in de thuiswedstrijd tegen AFC 13-1, kan de ploeg van trainer Robin Stolwijk zelfs nog promoveren naar de 1e divisie hòòg! De 17-2 speelde zich helemaal veilig in de 3e divisie d.mv. een 0-2 zege bij en tegen concurrent Smitshoek 17-1. De zaterdag 1 pakte vlak voor tijd een 0-1 overwinning op Kickers en heeft nog een sprankje hoop op een periodetitel.

Alphense Boys o19 leek dood en begraven, maar vandaag zagen we weer een geweldig strijdend team dat vocht als leeuwen en dan is de ploeg van trainer Sander van Dijk tot veel in staat. Tegen de koploper VVV Venlo o19 werd een sensationele 4-3 zege geboekt. Dat kon weleens enorm belangrijk zijn in de strijd om de nacompetitie te voorkomen. De start was prima want al in de 6e minuut lag de 1-0 in het doel. Nick Broekhuizen gaf de voorzet die Yannick Saeijs slim kon afronden bij de 2e paal.

• Vier minuten later had dezelfde Yannick de 2-0 moeten maken. Een fantastische pass van Nick Broekhuizen nam hij geweldig aan, maar zijn uithaal, alleen voor de VVV keeper, trof de buitenkant van de paal. VVV is niet voor niets koploper en zette de Boys met de rug tegen de muur. De gelijkmaker kon dan ook niet uitblijven (22e minuut 1-1). Twee minuten later was het echter al weer 2-1. Brian Bor krulde de bal tegen de binnenkant van de verste paal en Nick Broekhuizen stond op de goede plek voor de 2-1.

• Tot de rust werd deze stand gehandhaafd, mede door enkele reddingen van de goed coachende Bas Schol.

• Na rust kwam Alphense Boys er vrijwel niet meer uit. VVV was gewoon de betere ploeg. In de 56e minuut viel de 2-2 en in de 74e minuut kon een solo niet gestopt worden (2-3). De Boysmannen bleven echter bewonderenswaardig knokken en in de 80e minuut kregen ze de beloning. Finn Brandt nam de vrije trap aan de zijkant van het veld die door Brian Bor koppend werd binnen gewerkt..

• In de 86e minuut gaf Alessio v/d Straaten de pass naar de uitblinkende Nick Broekhuizen, die passeerde zijn tegenstander buitenom en schoot kiezelhard de 4-3 binnen. In de laatste minuut ontsnapte de o19 aan een gelijkspel, maar de treffer werd afgekeurd vanwege buitenspel. Alles weer in eigen hand met de loodzware uitwedstrijd tegen FC Emmen (15.00 uur) nog voor de boeg. Kom op mannen!

8. Alexandria'66 o19                13-6

Alphense Boys o17 speelde vanmiddag ‘’om des keizers baard’’ tegen Go Ahead Eagles O17 in de landelijke 1e divisie laag. Voor de ploeg uit Deventer stonden er nog wél belangen op het spel, want om de nacompetitie te ontlopen moesten ze winnen. Het werd een bijzonder pijnlijke middag, want in plaats daarvan werd Go Ahead Eagles O17 volledig gedeclasseerd.  Na 10 minuten spelen draaide Lars Verzaal een vrije trap scherp in, Taner Bayram leek de bal binnen te kunnen koppen. Echter een verdediger van Go Ahead Eagles O17 toucheerde de bal zelf in het eigen doel: 1-0. Na 15 minuten werd er door Sam van Rooijen, Nabil Sayadi en Junior Sonowo goed druk gezet aan de rechterkant. En vanaf ruim 20 meter schoot Samir el Messaoudi de bal prachtig over de doelman van Go Ahead Eagles O17 heen: 2-0.

• Daarna waren er ook mogelijkheden voor de BVO uit Deventer, maar deze werden knap gepakt door Thomas de Vries. Op slag van rust speelde Taner Bayram de bal laag naar de eerste paal, die door Yassine Bouchnafa werd binnen gewerkt: 3-0. De wedstrijd was al gespeeld en het geloof was toen al volledig verdwenen bij de gasten. Max van Hees bleef achter in de kleedkamer en voor hem kwam Raikel Fecunda binnen de lijnen. Ondanks enkele omzettingen binnen het team veranderde het spelbeeld niet. Go Ahead Eagles O17 werd aan alle kanten voorbij gelopen en de uitslag had zelfs nog hoger kunnen uitvallen. In de 50' minuut schoot opnieuw Samir el Messaoudi vanaf de rand van het zestienmetergebied beheerst en geplaatst binnen: 4-0. Heel kort daarop was er een goede doelpoging van Nabil Sayadi. De keeper wist te redden. Echter de rebound werd een prooi voor Sam van Rooijen die eenvoudig kon binnen schieten: 5-0. Yassine Bouchnafa speelde één van zijn beste wedstrijden en heerste op het middenveld. Mede daardoor kwamen de Boys nauwelijks in de problemen en werden er veel duels gewonnen.

• Michael en Steve (van de o14) konden in de laatste 15 minuten verdienstelijk invallen. Bedankt voor jullie inzet. Vlak voor tijd werd Sam van Rooijen diep gestuurd en hij werd gevloerd binnen de beruchte lijnen. De strafschop die volgde werd door doelman Thomas de Vries binnen geschoten: 6-0. Het was eenrichtingsverkeer vanmiddag op Sportpark de Bijlen. Deze week zullen de Boys de laatste twee trainingen afwerken van het seizoen, waarna volgende week de laatste competitiewedstrijd van het seizoen volgt, uit bij Hollandia O17 om 15.00 uur. Bij winst is Alphense Boys O17 'kampioen', maar kan niet promoveren vanuit de 1e divisie laag.

8. Hollandia o17                     13-7

Alphense Boys 17-2 speelde vandaag een kraker van jewelste in Barendrecht tegen Smitshoek O17-1. Bij winst speelt de O17-2 zich definitief veilig in de derde divisie. Vanaf de eerste minuut laten de Boys zien dat ze snappen wat er vandaag op het spel staat. De tegenstander wordt vroeg vastgezet en dit resulteert in verschillende kansen. Smitshoek probeert aan de andere kant de Boys vast te zetten, maar hier slagen zij geen moment in omdat de ploeg in staat is om de bal snel van voet naar voet te laten gaan. In de 17e minuut laten de Boys zien hoe simpel voetbal kan zijn, in maximaal vijf balcontacten wordt er een doelpunt gemaakt waarmee de Boys dik verdiend op voorsprong komen. Rens Boer schiet de bal uit, deze wordt doorgekopt door Kaan, inmiddels is Romeo doorgelopen: hij neemt de bal mee en plaatst de bal bekeken in de rechter benedenhoek.

• De Boys zijn veel sterker, maar in de 32e minuut valt het eerste schot van Smitshoek te noteren, toch leverde dit schot niet veel gevaar op. In de rust worden de puntjes op de ï gezet: geen onnodig balverlies meer, strijden voor wat je waard bent, gaan voor het tweede doelpunt, maar zeker geen doelpunt tegen. De eerste tien minuten na rust is Smitshoek iets sterker dan de Boys, toch levert dit geen echte kansen op. Na rust is Zakaria Atrougouti ingevallen voor Mohaned Osman (dank dat je vandaag mee kon doen). In de 64e minuut verovert Romeo Pieters de bal met een sliding op het middenveld, hij bedient Zakaria en die schiet de bal kiezelhard achter de kansloze doelman.

• Alle Boys vieren dit doelpunt en de tegenstander lijkt dan ook geslagen. Toch wordt het nog heel erg zwaar voor de Boys, want Dylan Nieuwendijk moet duizelig het veld verlaten na een elleboogstoot van de tegenstander. De Boys moeten verder met 10 man. Jordy Nieuwendijk is ook wat aangeslagen, maar ondanks alle pijn laat hij zien waar de Boys voor staan: voor elkaar door het vuur gaan ten koste van alles! Max Hulshof belandt uiteindelijk op de linksback positie en dit vult hij prima in. Ondanks dat zij met 10 man spelen komen de Boys niet echt in de problemen en dit komt omdat iedere speler bereid is om een stapje harder te werken. De Boys hebben vandaag laten zien uit wat voor soort hout zij zijn gesneden. Vanaf deze plek is een groot compliment voor deze strijders op z'n plaats. Wat hebben jullie hard gewerkt voor het lijfsbehoud vandaag!

• Uiteindelijk een zeer terechte uitslag en na een lang en zwaar seizoen is het knap dat de O17-2 behouden blijft voor de derde divisie! Dank aan alle spelers en ouders voor de steun. Volgende week gaan we de laatste competitiewedstrijd spelen, thuis tegen DHC om 13.00 uur. Daarna volgt er nog een internationaal toernooi in Bensheim.

12. Barendrecht 17-1                20-14

Alphense Boys 15-1 speelde vandaag de uitwedstrijd bij nummer 2 Excelsior Rotterdam 15-1. Het is ongekend spannend in de eredivisie laag en veel ploegen kunnen nog promoveren en degraderen. Elke wedstrijd is dus belangrijk voor de jongens van trainer Sander vd Kleij. In het stadion van Excelsior werd afgetrapt en Excelsior was beter en feller. Overal was Alphense Boys te laat en door reddingen van Aaron The en de lat bleef het 0-0. Alphense Boys creëerde nauwelijks kansen maar werd vlak voor rust wel een 100% penalty onthouden. Maar door het matige spel van Alphense Boys konden zij van geluk spreken dat het nog 0-0 was. Na rust was Alphense Boys feller maar in de eindfase waren de keuzes niet goed waardoor echte kansen uitbleven. Excelsior counterde na 55 minuten perfect en schoot de 1-0 binnen. Alphense Boys ging aanvallender spelen om toch een punt te halen en toen creëerde Excelsior wat kansen. Vlak voor tijd was het Jayden Pieters die de bal perfect in de kruising schoot en zo werd het toch 1-1.

• Volgende week zaterdag speelt de 15-1 de laatste wedstrijd van de competitie om 10.30 uur thuis tegen FC Den Bosch o15. Het wordt nog bloedstollend spannend, want het doelsaldo van AB is negatief. Gelijkspel tegen FC Den Bosch zou voldoende zijn voor behoud (er degraderen twee teams)

8. ADO Den Haag o15            13-15

Alphense Boys 15-2 moest vandaag tegen RKAVV spelen met maar 11 man sterk ( en van die 11 waren er 2 niet helemaal fit). We begonnen best redelijk. Niet echt kansen maar wel dominant aan de bal. Na 10 minuten kregen we een corner. Deze werd in tweeën genomen en uiteindelijk op de 16 gepasst naar de vrijstaande Steve. Hij schoot de bal, met wat aanrakingen van verschillende spelers, uiteindelijk in het doel (1-0).

• In de 25e minuut werd Mickael weggestuurd in een 1 tegen 1 situatie. Hij bereikte Jelle en die faalde niet (2-0).

• Effectief waren we in de 1e helft en eigenlijk gaven we weinig weg. In 2e helft was RKAVV iets sterker, maar creëerden weinig. Eigenlijk waren wij met 2x een 1 op 1 met de keeper het meest gevaarlijk. Gelukkig konden we de wedstrijd afmaken met de 11 man die waren begonnen en konden we de 3 punten veilig stellen. Volgende week zaterdag speelt de 15-2 de laatste wedstrijd van de competitie om 11.30 uur uit tegen kampioen FC Lisse 15-1.

10. Fc Oegstgeest 15-1              19-8

Alphense Boys o13 speelde vandaag in Venlo laatste uitwedstrijd van het seizoen. Na een enerverende wedstrijd werden de punten gedeeld tegen VVV-Venlo o13 (1-1). Bij de start van de wedstrijd kreeg VVV-Venlo direct grip op het spel van Alphense Boys. Te vaak was de ploeg van trainer Robin Stolwijk voorspelbaar en slordig aan de bal, waardoor het vooral aan verdedigen moest denken. Pas na 15 minuten lukte het de Boys-spelers om meer onder de druk uit te spelen. Kort voor rust kwam Alphense Boys zelfs op voorsprong, uit het niets belandde de bal voor de voeten van Dean Valentijn. Zijn inzet van ver buiten het zestienmetergebied belandde buiten bereik van de keeper in de rechterbovenhoek.

• Na rust startte Alphense Boys waar het voor rust gebleven was met druk vooruit geven, toch bleek één onoplettendheid genoeg voor de gelijkmaker (1-1). In het vervolg van de tweede helft kregen beide teams de mogelijkheid om de wedstrijd te winnen. Keeper Mateo Lips hield met enkele reddingen zijn team op de been.

• Aan de andere kant kregen we vaak een Boys-speler in het strafschopgebied aan de bal maar lag er in de eindpass of in de afronding veel te weinig overtuiging. Daarmee eindigde de wedstrijd in een terecht 1-1 gelijkspel. In eerdere wedstrijden bleek al dat VVV o13 gedurende dit seizoen stappen heeft gemaakt en het is keer op keer een grote uitdaging geweest om tegen ze te spelen. Zuur dat het gelijk wordt en de jongens balen daar terecht van. Leren van deze wedstrijd en volgende week tegen AFC o13 het seizoen met een passende prestatie afsluiten. Als de mannen van trainer Robin Stolwijk dan weten te winnen, dan worden ze tweede in de competitie en  promoveren ze zelfs naar de 1e divisie hòòg. Een prachtige, maar zware uitdaging. De wedstrijd op Sportpark 'de Bijlen' wordt om 11.00 uur gespeeld.

8. Alexandria'66 o13               13-6

Alphense Boys 13-2 speelde vandaag een lastige wedstrijd tegen Zwaluwen JO13-1. Vanuit de vorige wedstrijd wiste we dat ze groot en sterk waren, maar vandaag waren ze nog wat groter (of wij zijn gekrompen?) Vanaf de start klapte Zwaluwen er meteen op en daar hadden onze boys erg lastig mee. De eerste gevaarlijke aanvallen van ons kwamen via Abdul en Bryan, helaas kwam er geen concreet schot uit waardoor het 0-0 bleef.De 1-0 kwam dan in de 15e minuut door een steekpass door de as. Enkele minuten later maakte Zwaluwen de 2-0 doordat een speler vier man van de boys het bos in stuurde en vrij kon schieten. Dit was meteen de rust stand. Na rust gingen volop in de aanval en het zag er meteen goed uit. Na enkele minuten kregen we een penalty en zwaluwen kreeg een directe rode kaart. De speler van zwaluwen tikte de bal met zijn hand van de lijn op de inzet van Bryan. Achter de bal stond Abdul om de 2-1 binnen te schieten maar de keeper zat in de goede hoek! Enkele minuten later gaf Sami een uitstekende pass op Senne en die schoot de 2-1 netjes binnen.

• Hierna geloofden we er weer in en kregen ook de kansen. Senne raakte de paal en er waren wat mogelijkheden tot een kans. Zwaluwen zag na een aanvallende situatie van Alphense boys een kans om eruit te counteren en dat deden zij prima. 3-1. Sami scoorde de aansluitingstreffer (3-2) door een uitstekende pass vanuit het midden.

• Maar tien seconden later werd de beslissende 4-2 gemaakt en was de wedstrijd voorbij. Volgende week zaterdag speelt de 13-2 de laatste wedstrijd van de competitie om 09.00 uur thuis tegen rode lantaarndrager Sliedrecht 13-1. Met een gelijkspel kan dan de prachtige tweede plaats veilig worden gesteld.

12. Sliedrecht 13-1                    21-7

Alphense Boys E-Top verloor de laatste wedstrijd van het seizoen met 0-4 van koploper DSO. Maar de mannen van Roel van Holstein hadden zeker 1 of 2 keer moeten scoren.

• Ook keeper Daniel Snoeij had het ‘’lekker druk’’ en kon enkele prima reddingen verrichten.

6. Meerburg o123-2007                     10-6

Alphense Boys zaterdag speelde een competitiewedstrijd uit tegen Kickers, waar de vonken nou niet bepaald vanaf vlogen. Het was mooi weer en een slecht veld en daarmee was het meeste eigenlijk wel gezegd. De Boys van de trainers Ron Martin en John Cuvelier, kregen wel de betere kansen, maar de verhoudingen in het veld waren gewoon gelijkwaardig/ De wedstrijd leek dan ook te eindigen in een bloedeloos 0-0, maar in de 85e minuut glipte ineens Sahr Kabuta er tussendoor en alleen voor de Kickers doelman bleef hij rustig: 0-1.

• Volgende week zaterdag speelt de zaterdag 1 de laatste wedstrijd van de competitie om 14.30 uur thuis tegen Woubrugge. Met hele gunstige uitslagen zou dan nog een periodetitel gehaald kunnen worden, maar dan moet echt alles mee zitten!