• Jens: van Feyenoord, TAVV én de Boys

  Jens Toornstra is het levende bewijs dat clubliefde nog bestaat. Met een nieuw contract tot 2022 op zak jaagt de 30-jarige middenvelder in zijn zesde seizoen op nieuwe successen. Dit seizoen is Feyenoord als underdog gestart. Een aantal kernspelers vertrok en er kwamen geen versterkingen met een grote naam bij. Toornstra heeft er niettemin vertrouwen in.

  "Feyenoord en de supporters maken soms een soort oergevoelens in me los", vertelt hij in het onlangs verschenen Feyenoord Magazine. Vroeger, toen hij als kleine jongen bij TAVV in Ter Aar speelde en vanaf de D-jeugd bij Alphense Boys, liep hij regelmatig in een shirt van Feyenoord. "Sinds ik hier speel en successen heb mogen vieren, is dat gevoel alleen maar sterker geworden. Feyenoord is gewoon mijn club."

  Grootste toernooi
  Maar Jens Toornstra is niet alleen van Feyenoord. Hij is ook nog altijd van TAVV, waar hij op zaterdag graag te vinden is om bij zijn oude ploeggenoten te kijken, en van Alphense Boys, waar elk jaar eind augustus het Jens Toornstra Toernooi wordt gespeeld, het grootste eendagsjeugdtoernooi van Nederland met meer dan 160 deelnemende teams. "Nou en of ik het eervol vindt dat dit toernooi mijn naam draagt. En als het even kan ga ik ook kijken. Wat helaas te weinig gebeurt, maar dat komt omdat Feyenoord meestal op zondagmiddag speelt." Ook dit jaar zou dat zo zijn, maar de wedstrijd van a.s. zondag tegen AZ is verplaatst. De kans bestaat dus nog dat Jens dit jaar weer langs komt. Hij heeft de uitnodiging in beraad.

 • Wederzijdse liefde
  Terug naar Feyenoord. Op Sven van Beek na is hij de speler die het langst bij deze selectie zit. En het is de verwachting dat hij daar niet meer zal vertrekken. Hij verlengde zijn contract tot 2022. De liefde is dus wederzijds. "De club is tevreden met me, vertelde technisch directeur Sjaak Troost me in aanloop naar dit seizoen. Ook trainer Jaap Stam wilde me graag behouden. Daarom wilde Feyenoord mijn contract, dat tot 2021 liep, met een jaar verlengen. Normaal gesproken verleng je niet per se als je nog een contract van twee jaar hebt, maar het gevoel van beide kanten is goed. Als je dat op zo’n manier kunt uitspreken naar elkaar, is dat voor beide partijen fijn."

  Fiscale economie
  Met Feyenoord heeft hij reeds gesproken over een carrière als hij op een dag een voetbalpensionado is. "Ik studeerde vroeger fiscale economie en heb vorig jaar een cursus sportmanagement gevolgd aan de Johan Cruyff University. Wellicht dat ik straks iets commercieels ga doen bij Feyenoord. Ik denk veel en ook graag vooruit, dus ook over mijn leven na het voetbal. Op dit moment zie ik mij straks niet in een technische staf op het veld staan. Maar dat zien we tegen die tijd wel. Eerst wil ik mij volledig focussen op het voetbal."

  Laatbloeier
  Toornstra is een laatbloeier. Pas op 21-jarige leeftijd vertrok hij van Alphense Boys naar ADO Den Haag. Hier maakte hij naam en faam en vertrok naar Utrecht, om uiteindelijk in Rotterdam te belanden. "Ik leef mijn droom, zo zou je kunnen zeggen. Ik geniet volop van alles wat ik meemaakt. Ik speel nu vijf seizoenen bij Feyenoord en in die periode hebben we vijf prijzen gepakt. Toch zijn we hier allemaal hongerig naar succes, vooral omdat we het vorige seizoen als teleurstellend hebben ervaren. We wonnen weliswaar gelijk de Johan Cruyff Schaal maar hierna bleven de successen achter op de verwachtingen. Met andere woorden, we hopen dit jaar te laten zien dat we beter zijn. Er zit veel kracht en talent in de huidige selectie, ook al vertrokken enkele gezichtsbepalende spelers."

  Ambitieuze plannen
  Ondertussen denkt hij nog vaak terug aan zijn periode bij Alphense Boys, waar hij de basis legde voor de voetballer die hij nu is. "Ik hoorde dat hier ambitieuze plannen zijn. Zes jeugdteams spelen op divisieniveau, wat natuurlijk superknap is. En het is goed om te horen dat het eerste ook op dat niveau terecht wil komen. Dat past bij een club als Alphense Boys. Ik blijf de club dan ook nauwlettend volgen."

 • Siveo ‘60 MO13-1 - Alphense Boys MO13-1

  De eerste wedstrijd na de vakantie en de meiden hebben er weer zin in. Tanja is vanwege blessure niet opgesteld, maar wel meegekomen om haar team aan te moedigen, super teamspirit! Esther en Kim zijn afwezig maar worden vervangen door Mark die de meiden natuurlijk met gemak door de wedstrijd heen zal loodsen.
  In een stralend zonnetje, tussen de weilanden van Zegveld zal het gaan gebeuren. Terwijl de ouders in het zonnetje genieten op de tribune is er een eerste schot op doel, en wordt na 10 minuten mooi uit doel gered door keeper Roos. Na zo ongeveer een kwartier valt plots de stilte door afwezigheid van Esther wel op.. we missen toch iets.
  Floor scoort bijna uit een corner, de wedstrijd gaat over en weer. De druk voor de goal van Siveo neemt wel toe, de meiden spelen over en weer om een doelpunt te maken, maar hij wil er nog niet in. Even een kleine blessure van Riva en we gaan weer door. Een mooie verdedigingsactie van Ro-Ann, en na een half uurtje volgt er nog na een mooie combinatie van 4 spelers een schot op doel van Ro ann. Helaas naast. Floor brengt de bal mooi voor de goal, maar de meiden komen niet tot scoren.

  Kristina scoort na 30 minuten de eerste goal!
  En brengt ons op 0-1. Siveo geeft tegen stand en voert wat druk op, en druk vanuit de corner wordt door onze verdedigers goed weggespeeld, de bal gaat richting de goal van Roos naar wordt door keeper en haar team mooi weggespeeld.
  We gaan de rust in met 0-1.

  In de 2e helft staat Pien op doel. Na rust beginnen we met nieuwe zin en
  Floor moedigt de meiden als aanvoerder weer stevig aan. Lieke neemt een ingooi en Siveo gaat meer in de aanval, die door Faye mooi wordt verdedigt, een kans van Siveo wordt door Pien uit het doel gehouden.
  Er is een korte uitbraak van Faye maar mist aansluiting bij Daisy. En een nieuw schot op doel wordt door Pien óók uit de goal gehouden. Goed bezig met z’n allen! De girls dutten een beetje in en Siveo pakt de kansen. Daisy wordt gewisseld voor Razia, en Klauwdia heeft super stevige acties en werkt hard! Er wordt nu druk verdedigt, ook Riva verdedigt strak op haar meisje en doorbreekt een aanval.
  Er volgen nog 2 schoten op doel die supergoed door pien worden gered! De girls moeten vol aan de bak maar houden stand.

  Nadat Riva het veld met zere enkel heeft verlaten fluit scheids af en gaan we met 0-1 winst naar huis. Meiden hebben super gespeeld en zeker stevig verdedigt.

  Kristina wordt door de coach van vandaag uitgeroepen tot girl van de match!