• Alphense Boys o15 wint van NEC o15

Door de winst van de 15-1 op NEC o15 (2-1), met de winnende goal (strafschop) van Zakaria Kanfaoui (zie foto) deed het team van Sander v/d Kleij goede zaken m.b.t. het behoud van het eredivisieschap. Voor de rest was het een teleurstellende dag. De 19-1 verloor met 5-4 van Fc Den Bosch, de 17-1 verloor diep in blessuretijd met 2-3 van Almere City o17 en de 13-1 verloor onnodig met 2-1 van Zeeburgia. De 17-2 verloor met 4-0 van koploper Alexandria’66 17-1 en moet nu vol ‘’aan de bak’’. De 13-2 en 15-2 wonnen wel hun competitiewedstrijd.

Alphense Boys o19 moest het vandaag opnemen tegen FC Den Bosch O19. Voor deze wedstrijd was het verschil 4 punten in het voordeel van de O19. Bij winst zou er dus een enorme stap gezet naar handhaving gezet kunnen worden. Achteraf bleek het een knotsgekke wedstrijd te worden waarin Den Bosch de punten thuis hield, ze winnen met 5-4. De eerste helft zag het er nog lang goed uit voor de O19. Zonder goed te spelen kwamen ze twee keer op voorsprong. Bij de 0-1 ving Steven van der Pijl de afvallende bal op en haalde verwoestend uit van 20 meter.

• Een kwartier later een bijna identieke situatie. Een weggekopte bal werd door Den Bosch opgevangen en van 30 meter fantastisch binnen geschoten. Nog geen minuut later stond de O19 opnieuw op voorsprong. Frank van der Hoorn gaf de bal goed mee met Yannick Saeijs, zijn teruggelegde voorzet werd door Davy Overes direct binnen geschoten.

• Vlak voor rust kreeg de O19 opnieuw een domper te verwerken. Er kon heel gemakkelijk door het centrum worden gecombineerd, waarna een speler plotseling helemaal vrij voor keeper Bas Schol verscheen. Hij bleef heel rustig en zette de ruststand op 2-2. Na rust begon de O19 veel te slap aan de tweede helft. Er werden geen duels gespeeld en elke bal werd lang naar voren geschoten waardoor deze net zo snel weer terug kwam. Het was dan ook niet vreemd dat Den Bosch in de 51ste minuut op voorsprong kon komen. Een middenvelder kon vrij door de as doorlopen en schoot de bal diagonaal in de verre hoek. Toch werd het opnieuw gelijk. Een voorzet van Finn Brandt werd door Sem Plezier knap diagonaal ingeschoten. De keeper kon de inzet nog keren maar was kansloos bij de rebound van opnieuw Steven. Ook deze stand bleef maar kort op het scorebord staan.

• Nog geen 3 minuten later werd een lange bal verkeerd ingeschat waarna de buitenspeler vrij baan naar de as had en in de 16-meter doeltreffend uithaalde. Daarna werd een alles of niets offensief gestart. In de 84ste minuut leek het niks te worden toen de spits niet afgestopt kon worden en oog in oog met Bas de bal rustig binnen schoof. Vlak voor het einde van de officiële speeltijd werd het nog 5-4. Sem Plezier zette goed door zijn lage voorzet kwam bij Mohaned Osman. Hij draaide goed weg en schoot de bal direct binnen. Daarna kreeg de Boys nog twee kansen om een punt mee naar Alphen te nemen. Maar de kopbal van Steven kwam iets kracht te kort om over de doelman te vallen en een vrije trap in de 16-meter (na te lang vasthouden van de bal) werd slordig genomen en vloog over de goal. Een onnodige nederlaag maar helaas was vandaag niet de absolute wil aanwezig om de wedstrijd te winnen. En als dat niet zo is heeft de O19 niet de kwaliteiten om wedstrijden in winst om te zetten. Toch heeft de O19 het nog in eigen hand (eindigen op de 5e plaats zou ‘’veilig’’ betekenen), maar dan zal komende zaterdag een positief resultaat gehaald moeten worden in de lastige en verre uitwedstrijd (14.00 uur) tegen Roda JC O19.

8. Alexandria'66 o19               10-5

Alphense Boys o17 moest het vandaag opnemen tegen het sterke Almere City O17. Ook vandaag waren er spelers doorgeschoven naar de O19. Zo moesten Mohaned Osman en Samir el Messaoudi de belangrijke wedstrijd spelen tegen FC Den Bosch O19. De Boys begonnen niet goed aan de wedstrijd, want al na 11 minuten stond de O17 van Almere City, na bijzonder zwak verdedigen, met 1-0 voor. Na 31 minuten is daar de volgende tegenvaller als Naoufel Ahmidouch geblesseerd uitvalt. Kaan Temur (O16) neemt zijn plek in en doet het helemaal niet verkeerd.Na 42 minuten loopt een Boys middenvelder zich vast na een dribbel en wordt licht aan getikt. De scheidsrechter laat doorspelen en Almere City O17 komt door over onze linkerkant. De rechterspits van hen schiet binnen in de lange hoek: 2-0. Met de nodige wissels trekt Alphense Boys O17 ten strijd. Zo komt Julian van der Kwaak (O16) voor Sam van Rooijen. En Jasper Schinkel komt voor Taner Bayram. In de 68' minuut valt de aansluitingstreffer als Jasper Schinkel de bal met links langs de keeper schuift.

• Vlak voor het eindsignaal - 76 minuten gespeeld - komen de Boys op gelijke hoogte als Yassine Bouchnafa rustig blijft en de gelijkmaker binnen schiet: 2-2. De vreugde is groot.

• In de eindfase gaat het allemaal mis. Even daarvoor viel Dyrell Dongor uit en kwam Raikel Fecunda voor hem in de plaats. Beiden hadden het lastig tegen de handenbinder van Almere City O17. In de 80+4' min. - en zo'n beetje de laatste secondes van de wedstrijd - wordt er niet kordaat ingegrepen. De Boys- verdedigers zijn hun man volledig kwijt of weten het duel niet te winnen. En de voorzet wordt van dichtbij binnen gewerkt: 3-2. Een volledig onnodige nederlaag. Wij feliciteren Almere City O17 met de eerste plaats in de 1e divisie, dat ze niet meer zullen verspillen. Volgende week zaterdag speelt Alphense Boys een ontzettend belangrijke thuiswedstrijd tegen DEM O17 op Sportpark de Bijlen om 13.00 uur. Het kan dan alle (positieve) support gebruiken. Kom dat zien.

8. Hollandia o17                      11-7

Alphense Boys 17-2 stond voor een pittige opgave: met een door verschillende redenen uitgedunde selectie  koploper Alexandria’’66 17-1 verrassen. Vanaf minuut 1 laten de boys zien waar zij vandaag voor zijn gekomen, ze voeren de taken uit zoals afgesproken en hier weet de tegenstander geen raad mee. Waar mensen werken worden er fouten gemaakt. Helaas was er vandaag geen VAR aanwezig, want er vond een persoonsverwisseling plaats waardoor Jordy in de eerste helft onterecht zijn tweede gele kaart ontving. Toch weten de boys door middel van het leveren van strijd de rust te halen met een 0-0 stand. Na rust breekt het spelen met een man minder de boys op en loopt de tegenstander zeer geflatteerd uiteindelijk uit naar 4-0. Er komen belangrijke weken aan voor de boys van de O17-2, maar vandaag hebben de boys laten zien over de juiste mentaliteit te beschikken om dit seizoen tot een goed einde te brengen. Volgende week zaterdag speelt de 17-2 om 13.00 uur thuis de belangrijke wedstrijd tegen Velo 17-1

12. 12. 's-Gravenzande 17-1         19-14

Alphense Boys o15 speelde vandaag tegen concurrent NEC o15 uit Nijmegen. Het was vandaag de 4e keer dat de ploegen elkaar troffen. Beide ploegen wonnen 1x en er werd een keer gelijk gespeeld. Vandaag moest er door de ploeg van Sander van der Kleij gewonnen worden om de onderste ploegen onder hun te houden. Het begin was voor Alphense Boys, zij waren fel en wonnen meer duels maar tot echte kansen kwamen zij niet. Na 10 minuten bracht Alphense Boys zichzelf een aantal keer in de problemen. Verkeerde keuzes in de opbouw zorgden ervoor dat NEC mogelijkheden creëerden. Na ongeveer 20 minuten hadden beide ploegen één grote kans maar beide keepers stonden op hun post en zo bleef het nog 0-0. Na 25 minuten had Jayden Daleman de bal goed teruggelegd op middenvelder Tom Beijeman maar zijn lob/voorzet raakte de lat. Het leek er op dat beide ploegen gingen rusten met 0-0 maar door goed druk zetten van Alphense Boys kon Illias Dardour de bal veroveren bij de NEC keeper en hij schoof de bal in het lege goal.

• Zo was de ruststand 1-0 voor Alphense Boys. Na rust had NEC een sterke fase. De Nijmegenaren kwamen door een mooie vrije trap en een beetje hulp van de harde wind op 1-1. Na de 1-1 gingen beide ploegen vol voor de overwinning. NEC had een grote kans nadat Alphense Boys niet scherp was bij een corner, maar Aaron The had een geweldige redding in huis. Alphense Boys had via Thierry Anthony en Zakaria Kanfaoui twee grote kansen. Beide liepen vanaf de zijkant de 16 in en besloten zelf te schieten waarbij afleggen een goede optie was geweest. Zo gingen twee grote kansen verloren. Vlak voor tijd werd Zakaria Kanfaoui vastgehouden en de bal ging terecht op de stip. Zakaria Kanfaoui schoot de bal vanaf 11 meter binnen en zo won Alphense Boys met 2-1 van NEC.

• 15-2 spelers Mats van Eerden en Steve Eijgendaal vielen allebei in en deden dat uitstekend en zelfs 13-1 speler Sam Ringeling mocht nog even invallen. Een belangrijke overwinning voor Alphense Boys.  Volgende week zaterdag is de 15-1 vrij. Op zaterdag 18 mei spelen ze om 13.15 uur uit tegen Excelsior R o15

Uitslagen in de ere divisie bij de o15

Alphense Boys o15 – NEC o15    2-1

Excelsior R o15 – FC Volendam o15      2-0

FC Den Bosch o15 – Spartaan’20 o15   5-1

ADO Den Haag o15 – Sparta Rotterdam o15 (woe 8 mei)

8. Fc Volendam o15                11-11

Alphense Boys 15-2 kan alleen nog strijden voor de 3e plek. Vanwege vele blessures hadden we maar één wissel op de bank. Vandaag de wedstrijd tegen Oegstgeest. Waarmee wij het in de 1e helft behoorlijk lastig hadden. Zij zakten in tot de middenlijn en probeerden via de counter gevaarlijk te worden. Wij waren daarentegen te onzorgvuldig aan de bal en speelden de hele tijd een medespeler aan met de rug naar de goal. Vervolgens leden we balverlies en liepen we 4/5 keer onnodig achter de bal aan. De ruimtes om goed op te bouwen maakten we te klein en zo kwamen we er niet echt uit. In de 10e minuut was daar wel ineens de voorsprong van Oegstgeest. Een afgeslagen corner werd opnieuw in gebracht en binnen gevolleerd door de spits (1-0). Het spel verbeterde iets en wij kwamen steeds verder en verder aan de bal op de helft van de tegenstander. Phil had in de 18e minuut een flitsende actie in de benen en gaf de bal hard en strak voor. Steve was er als de kippen bij om de bal hard in het doel te werken en trok zo de score weer gelijk (1-1).

• Het onrustige en onzorgvuldige spel bleef een beetje in stand. Oegstgeest had werkelijk 3 opgelegde kansen om de voorsprong te pakken en de score ook nog uit te breiden. Gelukkig keepte Niels een fantastische wedstrijd en stond alle keren op de goede plek. In de rust hebben we orde op zaken gesteld en wat tactische punten besproken. Uiteindelijk had dat na 4 minuten al zijn resultaat. Steve maakte een actie aan de zijkant en drong het strafschopgebied binnen. Hij gaf een voorzet die werd tegengehouden met de hand, penalty. Mickael nam de strafschop en schoot hem goed binnen.

• Steve werd twee minuten later weer aangespeeld door een goede verticale pass van Joep. Hij draaide open en krulde hem hard en laag in de verre hoek. Acht minuten later was het weer Steve die zijn hattrick vervolmaakte na een pass van Jelle. In de 53e minuut dribbelde Mickael voorbij de hele verdediging door de as van het veld en schoot ook zijn 2e binnen. Het slotakkoord was voor Jelle die de bal tegen de touwen schoot nadat de voorzet van Steve door de keeper werd losgelaten.

11. Laakkwartier 15-1                18-8

Alphense Boys o13 streed vandaag met Zeeburgia o13 om koppositie in de competitie. Nadat de Amsterdammers al heel snel met 0-2 voor stonden, scoorde Alphense Boys via Sam Ringeling nog wel de aansluitingstreffer maar daar bleef het bij (1-2). Er waren nog geen 6 minuten gespeeld of Zeeburgia had het scorebord al twee keer in beweging gebracht. Allerminst de start waar de ploeg van trainer Robin Stolwijk op gehoopt had. Eerst werd een vrije trap van dichtbij binnen gekopt en even later was er onvoldoende druk op de bal en verdween een afstandsschot hoog in het doel (0-2). Na deze tegentreffer vocht Alphense Boys o13 zich knap terug in de wedstrijd en nam het initiatief. In de 11e minuut belandde een cornervariant voor de voeten van Kevin de Zwart maar zijn poging ging over. Bij de volgende corner was het wel raak. De ingeschoven aanvoerder Sam Ringeling schoot raak (1-2).

• Hierna bleef het aandringen met verzorgd spel van achteruit en leek het zelfs op 2-2 te komen, Dahli Jordense schoot raak maar de scheidsrechter had al gefloten voor een vrije trap. Na rust bleef Alphense Boys het proberen, zo kreeg het een vrije trap op de rand van het zestienmetergebied (net naast) en in de 36e minuut frommelde Dahli zich erdoor. Zijn schot in de korte hoek werd geblokt door de keeper.

• In het laatste kwartier had Zeeburgia in de counter tot twee keer toe de score kunnen uitbreiden, beide keren werd de aanval net op tijd verstoord. De ploeg beseft nu dat we op de eerste 10 minuten na gewoon goed gespeeld hebben en dat de slechte start van deze wedstrijd (te veel ontzag?)  bepalend was voor de einduitslag. Dat willen ze volgende week graag beter doen. Voor de mannen is het nu ontzettend zuur dat we hier verliezen. Volgende week zaterdag neemt Alphense Boys o13 het op tegen het stugge JVOZ o13 om 11.00 uur. Arjan de Graaf heeft weer een mooie fotoreportage gemaakt van de wedstrijd. Klik op deze link en dan kan je de foto’s gratis downloaden:  https://photos.app.goo.gl/7EzdvBMAav9TxEXs9

8. Alexandria'66 o13               10-3

Alphense Boys 13-2 heeft ondanks de vakantieperiode niet stilgezeten. Hoogtepunt was uiteraard ons toernooi in München, waar we knap 4e zijn geworden van de 24 deelnemers. We starten goed en spelen alles op de helft van BVCB. We combineren goed en we bouwen met soms oogstrelend voetbal de bal van achteruit op. Alle schijven komen aan bod en dat resulteert in de 15e minuut in de verdiende 0-1 van Abdul, na goed voorbereidend werk van Bryan.

• De 0-2 valt binnen een minuut na de aftrap als Daan S goed doorzet, de bal veroverd en de keeper verschalkt. Mooie goal, lekkere 0-2 voorsprong. Nu doorgaan en voor de rust nog de wedstrijd beslissen zou lekker zijn.

• Zover komt het niet. In een zeldzame uitbraak van BVCB staat het achterin niet lekker en kan de aansluitingstreffer gemaakt worden. Dan rusten we ineens met een 1-2 voorsprong en dat voelt toch minder lekker. Na rust hetzelfde spelbeeld. Praktisch alles speelt zich af op de helft van BVCB en hebben we beduidend meer balbezit. Er komen weer grote kansen, maar de voorhoede krijgt de bal niet tegen de touwen. Trainer Michael brengt Bryan er weer in, evenals Thijs en Bjorn voor Yassine, Senne en Stef. Lang blijft het 1-2, totdat Joshua in de 46e minuut Bryan vrij ziet staan en deze met een fraaie lob de keeper voor de 1-3 verschalkt.

• Wedstrijd beslist en dat is na drie competitienederlagen best wel weer lekker. Volgende week zaterdag spelen we om 09:00 uur thuis op veld 1 tegen UVS, de ploeg die vandaag koploper DHC op 0-0 wist te houden. We zijn dus gewaarschuwd!

Uitslagen in de 3e divisie bij de o13-2

BVCB 13-1 – Alphense Boys 13-2    1-3

UVS 13-1 – DHC 13-1                         0-0

Sliedrecht 13-1 – Sparta (AV) 13-1   1-2

Velo 13-1 – DSO 13-1                         5-0

Zwaluwen 13-1 – Oranje Wit 13-1     6-1

Excelsior M 13-1 – HVV 13-1             2-0

De stand in de 3e divisie bij de o13-2