• Woensdagnieuwtjes

    Rens Boer (keeper Alphense Boys 17-2, 15 jaar) gaat volgend seizoen in de jeugdopleiding van Go Ahead Eagles in Deventer keepen. Rens is afkomstig van Sportlust’46 en dit is zijn tweede seizoen bij Alphense Boys. Vorig seizoen werd hij kampioen met de C1 en promoveerde naar de eredivisie. Toen al viel hij op bij een internationaal toernooi in Spanje en kreeg zelfs een stage aangeboden bij Everton. Leuk detail is dat wij Rens waarschijnlijk volgend seizoen al weer snel tegenkomen, want Alphense Boys o17 en Go Ahead Eagles o17 zitten beiden in dezelfde 1e divisie laag. Wij wensen Rens het allerbeste met dit prachtige avontuur.

    Kassem Fennich (uit Alphense Boys 9-1, 9 jaar) mag volgend seizoen bij Ajax komen voetballen. Na een 5-tal stage activiteiten op De Toekomst, werd hij goed genoeg gevonden om volgend seizoen bij Ajax in de o10 te komen spelen. Van harte gefeliciteerd

  • Davy Overes (uit Alphense Boys o19, 18 jaar) gaat zijn laatste juniorenjaar volgend seizoen voetballen bij FC Dordrecht 19-1. Davy speelde in zijn jonge jaren bij Alphense Boys, ging daarna voor 4 jaar naar ADO Den Haag en speelt nu weer voor het tweede seizoen bij Alphense Boys. Het nieuwe team van Davy (FC Dordrecht o19) staat nu op de tweede plaats in de 2e divisie en hoopt of rechtstreeks te promoveren of via de nacompetitie. Wij wensen Davy veel succes bij FC Dordrecht

  • Hiermee is het lijstje van jeugdspelers dat na dit seizoen Alphense Boys gaat verruilen voor een Profclub gestegen tot 12.

    1. Zakaria Kanfaoui (2004)                Sparta Rotterdam
    2. Senne Steijlen (2007)                    ADO
    3. Sam Ringeling (2006)                    Feyenoord
    4. Julian v/d Kwaak (2003)                ADO Den Haag
    5. Remi Akanni (2004)                      FC Utrecht
    6. Nick Broekhuizen (2001)               ADO Den Haag
    7. Twan Schens (2007)                      Feyenoord
    8. Mats van Eerden (2005)                Sparta Rotterdam
    9. Yassin el Messaoudi (2007)             Excelsior
    10. Rens Boer (2003)                          Go Ahead Eagles
    11. Kassem Fennich (2010)                  Ajax
    12. Davy Overes (2001)                       FC Dordrecht

    Bij de competitiewedstrijd tussen Alphense Boys 15-1 en ADO Den Haag 15-1 (afgelopen zaterdag) was Protelco Group BV (beveiligingsbedrijf in Lisse) de balsponsor

    Nick Lim (ex-jeugdspeler Alphense Boys, 20 jaar) vertrekt na dit seizoen bij Jong Fc Utrecht en gaat naar SJC. Eerder speelde de verdediger enkele jaren in de jeugdopleiding van Ajax.

    Dogan Corneille (ex-hoofdtrainer van Alphense Boys) is genomineerd voor de titel amateurtrainer van het jaar. De trainer van Excelsior Maassluis is een van de zes kandidaten.

  • Robin Verheul (in seizoen 2003-2004 trainer van Alphense Boys D1) is nu al weer twee jaar trainer en assistent hoofd jeugdopleiding bij de voetbalacademy van Maccabi Tel Aviv. Daarvoor was hij 14 jaar trainer bij ADO Den Haag

  • In de mei-vakantie kan er gewoon worden getraind bij Alphense Boys. Besluiten enkele teams een keer niet te trainen, meldt dit dan direct bij TC Paul Bahlmann die daarnee dan rekening houden m.b.t. de planning

    Op Koningsdag (komende zaterdag) is er geen voetbalprogramma en is iedereen vrij en het Alphense Boys complex gesloten.

    Kaj van der Veldt (speelde vorig seizoen nog in de 15-1 van Alphense Boys, waarmee hij kampioen werd van de 1e divisie en promoveerde naar de eredivisie) maakte vorige week donderdag zijn debuut in het Nederlands elftal van spelers onder 16 jaar. Net als dinsdag (2-0) won het team van Kai v/d Veldt (zie foto met nummer 15) ook donderdag van Italië onder 16 (4-2)

  • De 13-2 werd knap winnaar van hun poule bij Bayern Trophy in München. In de kwartfinale wonnen ze met 3-1 van F.C. Pully Football uit Zwitserland. Helaas werd de halve finale met 0-1 verloren van ASD Tritium uit Italië. In de strijd om de 3e/4e plaats wed vervolgens door de moegestreden boys met 0-3 verloren van ASD Unione Graticolato (opleidingscentrum van AC Milan). Met een 4e plek (van de 24) hebben we toch een uitstekend toernooi gespeeld. De jongens hebben mooi voetbal laten zien en, ondanks dat ze allemaal een jaar jonger zijn dan de andere teams, gestreden voor wat ze waard zijn. We verlaten dan ook met opgeheven hoofd het toernooi en nemen de medailles en de beker in ontvangst.

  • De 13-1 won ook hun poule bij het MIC toernooi in Barcelona, maar werd in de achtste finale uitgeschakeld vanwege een 1-2 nederlaag tegen Escola Varsovia o13 uit Polen. Omdat Liverpool o13 ook nog wel een potje wilde spelen werd er nog tegen hen geoefend (0-6). Verder waren het zes geweldige dagen in Spanje, spelers, trainers en ouders hebben genoten. En nu alles weer op de competitie zetten!

  • De 15-2 werd 2e in de poule in Munchen en moest gaan spelen om de 9 t/m 16e plek en werd uiteindelijk 11e, maar verloor in dit toernooi geen enkele wedstrijd. Het was een leuk toernooi. Echter een ongelukkige poulefase en paar dramatische scheidsrechters verder, werden we zonder een wedstrijd te verliezen in de officiële speeltijd 11e.

  • De 15-3 was in Barcelona. Op vrijdag speelden ze tegen een Frans team en wonnen ze eenvoudig met 5-1. Op zaterdag werden er twee wedstrijden gespeeld tegen een Italiaans team (2-1 verloren) en tegen een ander Frans team (geflatteerd met 1-4 verloren). Eind van de middag was er en leuke voetbalquiz met Marciano v/d Nieuwendijk als winnaar bij de spelers en Heike Leijnse als winnaar bij de ouders. Op zondag werd er nog een wedstrijd gespeeld die na en 1-0 voorsprong onnodig met 2-1 werd verloren van een Zwitsers team. De gezelligheid en de sfeer leden er niet om. In de middag zijn de mannen gaan karten en hebben de mannen nog even rondgelopen in Barcelona en heerlijk gegeten bij  een Argentijns restaurant. Om 21.45 uur vlogen we terug naar Nederland. Het was weer een geweldige ervaring.

  • Wat een lekkere overwinning was dat voor ons zondag 1e elftal afgelopen paaszaterdag uit tegen UDI’19. Niets vervelender dan in blessuretijd een wedstrijd verliezen, maar ook niets mooiers om in blessuretijd de winnende goal te maken! En dat gebeurde toen Arjan Ouwendijk het laatste tikje kon geven voor de 3-4 winst. Morgen (donderdag) speelt het 1e elftal om 20.00 uur tegen het G-team. Komt dat zien, spektakel en humor zijn verzekerd.