• Winnende goal in blessuretijd

Drie keer scoren in een uitwedstrijd zou genoeg moeten zijn voor de overwinning, maar Alphense Boys had daar zaterdagavond tegen UDI’19/CSU te weinig aan. Dus moest er nog een goal bij en die viel ook! In de blessuretijd maakte Arjan Ouwendijk de 4-3. Een zeer bevrijdende treffer, omdat Boys 1 met deze drie punten zich zo goed als veilig mag rekenen in de Hoofdklasse B.

Na dit Paasweekeinde is de afstand met de 'onveilige' dertiende plaats zeven punten. In theorie kan het in de laatste vier speelronden nog mis gaan, maar dat is wel een heel sombere gedachte. Alphense Boys klom door de zege in Uden naar de achtste plaats in het klassement en heeft dus een aardig rijtje ploegen onder zich inmiddels. Op 5 mei is Leonidas de volgende tegenstander. Dan zou Boys 1 zich definitief veilig kunnen spelen.

De ontlading was groot, zaterdagavond na het laatste fluitsignaal. De drie punten waren binnen en dat was voor de ranglijst belangrijk, maar de euforie had toch vooral te maken met de wedstrijd zelf. Beide ploegen wilden niks toegeven aan elkaar en streden tot het eind vol voor de overwinning, nadat in de 58-ste minuut de 3-3 op het scorebord was verschenen. Maar zeker in de tweede helft had de Boys de overhand en was het ook de enige ploeg die serieuze kansen op een vierde doelpunt kreeg. Daarom mocht de zege op de valreep verdiend worden genoemd.

Van de 2-3 voorsprong bij rust kon dat niet zo maar worden gezegd. In de eerste helft had Alphense Boys het in de verdediging knap lastig en mocht de ploeg blij zijn dat de Brabanders het vizier níet zo scherp hadden staan. In het eerste deel van de wedstrijd kopten ze twee keer in vrijstaande positie naast én twee keer wist Tim van der Linden knap te redden. Zijn collega in het UDI-doel, Nick van der Horst, deed hetzelfde toen Boris Zanoli in de zevende minuut alleen voor hem was opgedoken.

Kort daarna kwam de deze avond door Eli Wattimury gecoachte ploeg - hoofdtrainer Hein van Heek kon als gevolg van een voedselvergiftiging niet mee - op voorsprong uit een ingestudeerde vrije trap. Thom Nouwens bracht de bal voor het doel en de lange Bas van Zoest liep zich knap vrij om binnen te koppen: 0-1. Zo rond het halfuur draaide UDI’19 de score om. De 1-1 (26-ste minuut) van Thijs van der Linden kwam eveneens uit een vrije trap tot stand en in de 31-ste minuut werd de Boys-verdediging tamelijk eenvoudig uitgespeeld, waarna Sam Wassenberg goed afrondde: 2-1.

Vijf minuten later stond het weer gelijk. Thijs Hoogenboom kwam vrij op de rand van de zestien meter, kon nog een paar stappen maken en haalde snoeihard uit. De mooiste goal van de avond, qua uitvoering dan, werd in de 37-ste minuut gemaakt. Wessel Meiring, die zijn bewaker herhaaldelijk te vlug af was, kapte zichzelf de zestien binnen en schoot de bal met een sierlijke krul in de verste kruising: 2-3.

Opnieuw Boris Zanoli en even later Thom Nouwens kregen kort na de hervatting al goede kansen om de overwinning in het slot te gooien, maar strandden op Van der Horst. Daardoor bleef de bijna honderdjarige thuisploeg (later deze maand wordt het eeuwfeest gevierd) in de wedstrijd en stond het na een uur ineens toch weer 3-3. Ook nu was een vrije trap de inleiding. Thijs van der Linden schampte de bal daarna met het hoofd en die zeilde over en achter Tim van der Linden.

Uit het slotdeel nog twee momenten: na een perfecte uittrap van de Boys-keeper kon Lilinho Martins alleen op de UDI-keeper afgaan, maar Van der Horst gooide zich precies goed in de baan van het schot. Het tweede moment was uiteindelijk het mooiste. Thijs Hoogenboom en de andere invaller Mike Bavelaar voerden een perfecte combinatie in het volle strafschopgebied van UDI uit. Hoogenboom vond bij de afronding nog wel de keeper op zijn weg, maar via Van der Horst belandde de bal voor de voeten van de geheel vrijstaande Arjan Ouwendijk. Het was een koud kunstje voor hem om de bal over de doellijn te tikken: 3-4.

Uitslagen

UDI’19/CSU-Alphense Boys 3-4, RKSV Minor-SV Meerssen 0-1, Groene Ster-RKSV Nuenen 1-0, De Meern-Halsteren 1-6, RKAVV-Gemert 2-3, Unitas-Baronie 3-0.

Maandag: UDI'19/CSU-Unitas 0-1.