• Alphense Boys 13-1 poulewinnaar in Barcelona

    Na de overwinning tegen Corona wacht de wedstrijd tegen Houston Dynamo, een Amerikaanse BVO. Zij hebben tot nu toe ook hun poulewedstrijden gewonnen en met betere cijfers dan de Boys. Dus er zal gewonnen moeten worden. Zo niet, dan wacht in de volgende ronde Atletico Madrid. Gelukkig heeft coach Robin Stolwijk een grote scouting staf en zo gaan wij met 7 man kijken bij Atletico Madrid tegen North Carolina. Atletico speelt met de Amerikanen, die wel super fit zijn en hun stinkende best doen. Op elke positie is Atletico beter en dit seizoen hebben we nog geen beter BVO-team gezien. Bij winst spelen we vrijdag tegen een Poolse voetbalschool of de Amerikanen.

    Nu eerst dus Houston Dynamo, ook een super fit en strak georganiseerd team met maar liefst 8 wisselspelers en een grote staf: wij hebben met Egon en Frans natuurlijk ook een ‘figuurlijke’ grote staf.
    In de auto onderweg naar het complex draaien we ‘Bloed, zweet en tranen’ en dat zal vanavond allemaal aan bod komen, bij ons of de Amerikanen. De dood of de gladiolen.
    We luisteren en zingen ook ‘vanavond ga ik even uit mijn bol’, iets dat zeker ook gebeurt als er door de Boys gewonnen wordt. Het complex is veelal beton (zie foto boven) met wederom een uitstekende, vrij nieuwe kunstgrasmat. Ruimte om in te werken is er nauwelijks, maar dat mag de pret niet drukken.

    Deze wedstrijd beginnen Milan, Benjamin, Yash en Youri op de bank. Jammer voor Milan, want er is speciaal voor hem een grote groep Spaanse familie met zelfs een Milan-fanclub-vlag. In het begin tasten beide ploegen nog af, maar al gauw krijgen wij een kans als Shanley van afstand schiet.

  • Zijn schot mist kracht, maar de ploeg voelt dat de Amerikanen het lastig hebben als ze onder druk worden gezet. Vanaf dat moment voeren de Boys de druk op en krijgen we behoorlijke kansen. Een vrije trap van Sam gaat over, Shanley schiet en krijgt een corner. Dan ineens krijgen de Amerikanen een kans als hun linkerspits ontsnapt, maar Matteo pakt met overtuiging de bal. Weer Shanley krijgt twee behoorlijke kansen, maar de zuiverheid in de passing naar hem is nog niet optimaal. De ouderwetse poetser en harde werker Dahli krijgt ruimte en schiet van afstand; de bal scheert net over de lat. De grootste kans is voor Dani als hij in de 16 kan aanleggen, maar de keeper redt fraai. In de app regent het oeis en ahhs, maar de thuisblijvers willen een BAM. Toch komt die nog niet, want ook vrije trappen van Sam en Kevin gaan net over.
    Helaas staat het bij rust dus onterecht nog 0-0; onvoldoende voor de eerste plaats in de poule.
    Maar wat werken de Boys zich het snot voor de ogen.

    Na rust blijven de Boys hoog druk zetten en geven de Amerikanen weinig ruimte om op te bouwen. Veelvuldig onderscheppen ze de bal en creëren ze gevaar. Zeker als Milan binnen de lijnen komt ontstaat er weer nieuw elan en bij zijn eerste actie kapt hij drie man uit en helaas wordt zijn schot gekeerd door de Amerikaanse keeper. Wordt het dan weer zo’n wedstrijd waar we domineren, maar vergeten te scoren?
    Gelukkig niet, want BAM dan valt ineens de 1-0. Tim gaat sterk door de Amerikaanse verdediging en legt de bal terug op Yash. Hij haalt hard uit en passeert de keeper. De ontlading is groot bij de Boys, daar is het doelpunt dan eindelijk. Ze moeten alleen nog wel bijna 15 minuten spelen. We krijgen nog wat mogelijkheden op de 2-0, maar gaandeweg nemen de Amerikanen het heft in handen. De energietank van de Boys loopt langzaam leeg. De aanvallers en middenvelders hebben alles gegeven en kunnen de ruimtes steeds moeilijker belopen. We krijgen ineens behoorlijk wat gele kaarten voor nuttige en onhandige overtredingen. Verdedigend staat het niet altijd goed, maar er worden ook geen kansen weg gegeven. Toch kan die ene vrije trap wel ineens binnen vallen en die krijgen de Amerikanen ook op een listige plek. Gelukkig schampt de voorzet de kruin van 1 van hun spelers en resteert een achterbal. Toch creëren onze tegenstander niet veel en lijkt het geloof bij hun af te nemen. De klok tikt de 50 minuten aan en de scheids fluit 30 seconden later af. De gladiatoren komen nog naar het vak met supporters voor een juich-momentje en in een kring rond de trainer wordt deze mooie dag afgesloten.

  • In de groepsapp verschijnt een appje van een thuisblijver met de tekst: “Houston we have got a problem...”

    Naast een eerste plek in de poule waarbij Atletico Madrid wordt ontlopen is bijkomend voordeel dat ze vrijdag (vandaag) niet om 09.00 uur, maar om 12.00 uur spelen en de tegenstander is Escola Varsovia uit Polen. Zij hebben met 2-0 verloren van Atletico, maar worden door een beter doelsaldo dan de Amerikanen uiteindelijk 2e.

    Kijk ook op de facebookpagina van Alphense Boys 013-1. Daar staan filmpjes van de boys en de winnende goal tegen de Amerikanen.

    Inmiddels hebben de Boys uit Holland vriendschap gesloten met een team uit Collombia en gingen ze samen op de foto