• Alphense Boys o13 op het MIC-toernooi in Spanje

    De komende dagen zullen wij iedere dag verslag doen op de website van de avonturen van diverse Boys teams in het buitenland die daar een internationaal toernooi spelen. Op dit moment is de 13-1 (zie foto) al volop bezig in Barcelona en morgen vertrekken de 15-2 en 13-2 naar Munchen en de E-Top naar Frankrijk voor hun Paas-toernooi. De JO13-1 wordt woensdag de 17e in Roses te Spanje wakker in de wetenschap dat Ajax het Nederlands voetbal de avond er voor heeft getrakteerd op een fantastische wedstrijd en overwinning tegen Juventus. Jammer genoeg speelde Barcelona ook en dan is het in Spanje bijna niet mogelijk om Ajax op groot scherm te zien. Lang leve de tablets en smartphones waardoor de fanatieke Alphense Boys spelers op hun kamers in het hotel uiteindelijk flink konden juichen. Tot verdriet van een coach van een Zweeds team, die zei dat zijn jongens probeerden te gaan slapen.

  • Goed voorbeeld doet volgen en de 13-1, toch bezig aan een goed seizoen met als resultaat een 1e plek in de eerste divisie laag met als resultaat een 1e plek in de eerste divisie laag met nog vier finales te gaan, kan hopelijk in dit prachtige toernooi ook zorgen voor een stunt. Een toernooi met topteams, 6500 teams, ruim 400 ploegen uit meer dan 30 landen.

    De O13 speelt een toernooi met 32 teams, in 8 poules van 4. Gebombarbeerderd tot een van de groepshoofden naast o.a. Liverpool, Olympigue Marseille, Olympigue Lyonnais en Athletico Madrid.
    Ploegen die we eventueel in een volgende ronde kunnen tegen komen. Dan moeten de boys wel in de poule afrekenen met achtereenvolgens RCDE Escolla Mont-Ras uit Catalonie, Corazonistas uit Colombia en Houston Dynamo (profclub uit MLS uit Amerika).
    Om 11:00 is de officiele opening in het voetbalstadion van Figueres. De voorwedstrijd wordt gespeeld door Manchester United O12 tegen de plaatselijke helden van Figueras. In een vol stadion zien we een paar hoogstandjes van Manchester, dat uiteindelijk met 5-0 wint.

    Gelijk na deze wedstrijd is de openingsceremonie. Van elke ploeg mogen twee spelers in de ceremonie meelopen. Kevin en Milan vertegenwoordigen Alphense Boys en lopen met onze clubvlag een rondje op het veld.

  • De rest van de ploeg verblijft op de tribune in een goed gevulde stadion met een capaciteit van 10.000 personen. Na deze parade treden nog ongeveer 300/400 in het wit geklede cheerleaders op. Die zijn nog niet klaar of Real Madrid o/19 speelt zijn eerste poulewedstrijd. Een paar uur later mogen onze boys dan ook per bus naar het dorpje Bascara waar een prachtig sportcomplex ligt.

  • Om 16:00 uur spelen de boys tegen RCDE Escolla Mont-Ras uit Catalonie (hierna: Mont-Ras).
    De MIC-organisatie heeft speciaal voor dit toernooi een app ontwikkelt en zo weten de thuisblijvers al wie deze wedstrijd gaan starten en wissel staan.

  • We zijn veel beter en de boys zetten gelijk druk en proberen iets te forceren. Een schot van Dahli weet de keeper van Mont-Ras onschadelijk te maken. Na 13 minuten spelen staat het opeens 0-1 als we de bal niet goed weg krijgen. Dat wij zien dat een speler van MR de bal met de hand beroert en een andere buitenspel is niet belangrijk. Het gaat om de scheids en die vindt het allemaal prima, dus zal de ploeg er nog een schepje bovenop moeten gooien om niet gelijk de eerste wedstrijd punten te laten liggen. De boys voeren de druk weer op en na 2 grote kansen van Tim (net naast en net over) valt in de 18e minuut dan toch de gelijkmaker als Sven uit een corner voor zijn voeten krijgt en hard op doel schiet. De keeper redt miraculeus, maar de rebound gaat net zo hard gelukkig wel in het net, 1-1.

  • Gelijk hierna ruiken ze bloed en 2 minuten later is het weer raak. Yash, veelvuldig goed aanspeelbaar tussen de linies, steekt de bal de diepte in naar Sven. Zijn voorzet komt bij Dani, die zich niet bedenkt en de 2-1 binnen knalt. Tegen het einde van de eerste helft krijgen we nog kans, maar de goede keeper van Mont-Ras kan redding brengen op een hard schot van Sven.

    Onder toeziend oog van de spelers van FC Liverpool starten de boys ook in de 2e helft weer goed. De tegenstander komt er niet meer aan te pas als onze boys de duimschroeven aandraaien. Binnen 5 minuten krijgen we drie grote kansen, maar Dani (over) en Tim/Sven (knappe redding keeper) krijgen de bal er niet in, maar dan weet toch uiteindelijk Dani de bal erin te poeieren en hebben we een veilige marge van 2 met de 3-1 voorsprong.

    Onder toeziend oog van zijn Spaanse familie krijgt ook Milan een prachtige doelkans, maar zijn lob gaat weliswaar over de keeper, maar het zijnet bolt. Het slotakkoord is voor Yash, die de 4-1 binnenschiet.
    Goed begin van het toernooi. Enig minpuntje is dat de boys er maar 4 gemaakt hebben, maar dat kan de pret niet drukken.

    De volgende wedstrijd is tegen Corazonistas Soccer Club uit Colombia. Zij verloren hun eerste wedstrijd met 10-0 van Houston Dynamo.

    Op de foto’s zien we dat ook de ouders het prima naar hun zin hebben in Spanje