• Boys o19 stunt met winst op PEC Zwolle o19

Wat een aangename en zéér welkome verrassing was de 2-0 zege van Alphense Boys o19 op PEC Zwolle o19. Hierdoor staat de ploeg van Sander van Dijk weer op een veilige plek in de 1e divisie. De o17 speelde gelijk tegen FC Emmen o17 en moest de koppositie (die in deze competitie geen waarde heeft) afstaan. Boys o15 verloor nipt de uitwedstrijd tegen Sparta (1-0), maar de 13-1 kwam met en 0-1 zege terug uit Emmen en heeft nu zelfs de koppositie in de 1e divisie te pakken. De zaterdag 1 blameerde zichzelf met een 1-2 thuisnederlaag tegen Roodenburg. De 13-2 verloor verdiend van koploper DHC 13-1, de 15-2 won makkelijk van Forum Sport 15-1 (4-1), de 17-2 verloor dik van Forum Sport (1-5) en de E-top pakte een fraaie overwinning op Voorschoten (3-0)

Alphense Boys o19 herrees vandaag uit de dood. Na de laatste twee nederlagen in de competitie was het vertrouwen op en goede afloop behoorlijk gedaald. Maar na vandaag (en een prachtige 2-0 zege op PEC Zwolle o19) ziet de wereld er ineens heel anders uit. De mannen van trainer Sander van Dijk knokten voor wat ze waard waren en leverden gezamenlijk een super teamprestatie. In de eerste helft ging het gelijk op en schoten de Zwollenaren in de 28e minuut de bal op de lat boven keeper Bas Schol. In de 32e minuut kogelde Brian Bor een vrije trap van 20 meter keihard op de vuisten van de PEC Zwolle keeper (zie 1e foto) en de naar de zijkant verwerkte bal werd door Alessio v/d Straaten (zie 2e foto) fantastisch op zijn pantoffel genomen en ging als een granaat het doel in (1-0).

• Vlak voor rust was Steven v/d Pijl dicht bij de tweede treffer, hij glipte langs de keeper maar schoof de bal uit een lastige hoek net naast. Direct na rust kwam dezelfde Steven v/d Pijl 1 op 1 met de Zwolle keeper maar schoof de bal naast het doel.

• Twee minuten later was Yannick Saeijs vanaf de zijkant gevaarlijk en werd zijn inzet uit de hoek getikt. De rebound van Nick Broekhuizen werd van de lijn gehaald. Ook PEC Zwolle kreeg kansen. Een van die mogelijkheden belandde op de kruising en tien minuten voor tijd kregen ze een niet te missen kans vanaf 5 meter en schoten ze toch nog naast. Daarbij mazzelde de ‘’vechtvoetballers’’; van Sander van Dijk, maar dat heb je nodig om van een BVO te wonnen. Drie minuten voor tijd gaf Nick een steekpass op Yannick, die legde de bal keurig breed op Sem Plezier en die had geen moeite om de 2-0 aan te tekenen en de wedstrijd in het slot te gooien.

• Een verdiende overwinning en dit geeft weer hoop in het slot van deze ongemeend spannende competitie. Pas op zaterdag 4 mei hervat de o19 de competitie met een superbelangrijke uitwedstrijd tegen FC Den Bosch o19

8. Alexandria'66 o19               10-5

Alphense Boys o17 verspeelde vanmiddag de koppositie in de landelijke 1e divisie laag. Het moest de wedstrijd winnend afsluiten om zeker bovenaan te blijven. De laatste weken draait de formatie wat stroever en vandaag was dit niet anders. Voor de derde achtereenvolgende competitiewedstrijd werd er afgesloten met een gelijkspel. Vandaag stond er na 80 minuten voetballen een 1-1 stand op het scorebord. De eerste speelhelft was het een matige vertoning. Al na 11 minuten kwamen de Emmenaren op voorsprong. Een diepgaande middenvelder werd door niemand opgevangen en hij schoot de bal eenvoudig binnen: 0-1. Daarna was er vanuit een dieptepass van Taner Bayram een goede kans voor Max van Hees. Helaas schoot hij de bal voorlangs. De tweede speelhelft komen de Boys een stuk beter uit de kleedkamer. Het duurt tot de 56' minuut voordat de gelijkmaker valt. Max van Hees heeft een goede individuele actie in huis en zet beide ploegen naast elkaar: 1-1.

• Vervolgens spelen de Boys met ziel en zaligheid, waardoor er opeens wél mogelijkheden zijn om de wedstrijd te winnen. Ondanks een kopbal van Taner Bayram op de lat, een kopbal (van de lijn gehaald) van Yassine Bouchnafa en een mogelijkheid voor Mohammed Rahal lukte het niet om de tweede treffer te maken.

• Concluderend waren de Boys te laat aan de wedstrijd begonnen en pas in de tweede speelhelft was er het besef wat er nodig was om tot winst te komen. Laat het een goede les zijn dat er op dit niveau écht 80 minuten gespeeld moet worden met passie. Pas op zaterdag 4 mei hervat de o17 de competitie met een uitwedstrijd tegen Almere City o17. Volgende wek zaterdag (Paaszaterdag) oefent de o17 bij en tegen FC Den Bosch o17 (12.15 uur)

8. Hollandia o17                      10-7

Alphense Boys 17-2 speelt vandaag tegen Forum Sport 15-1. De eerste vijf minuten van de Boys zijn nog aardig, maar wat er in het daaropvolgende kwartier gebeurd is met geen pen te beschrijven en daar past maar één woord bij ‘’dramatisch’’. De tegenstander is op alle fronten feller en hier hebben de Boys geen antwoord op, sterker nog, het gaat van kwaad tot erger. Zonder bezieling en strijdlust bij Alphense Boys loopt de tegenstander uit naar een 0-4 voorsprong na 21 minuten (!). Na een wissel en de daarbij behorende omzetting staat het beter bij de Boys en wordt er tot aan de rust geen kans meer weggegeven. Na een stevige bespreking in de rust laten de Boys zien er in de tweede helft nog wat van te willen maken.

• Dit leidt binnen vijf minuten na rust tot een kopbal op de lat en een bal die van de lijn wordt gehaald. De bal wil er echter niet in. Na een kwartier gooit Forum Sport de wedstrijd in het slot door de 0-5 te maken. Uiteindelijk bepaalt Yassine Bensalah na een assist van Zakaria Atrougouti de eindstand op 1-5. Als je iets wilt bereiken, dan zul je uit een ander vaatje moeten tappen. De verkeerde keuzes, zowel aan de bal als zonder bal, moeten uit het spel. Goals kunnen en mogen niet zo gemakkelijk weggegeven worden. Aan de andere kant moet je zelf ook beter met de kansen omgaan, want op dit moment heeft de ploeg te veel kansen nodig om een doelpunt te maken. De ploeg van trainer Jeffrey Verweij moet nu weer serieus naar beneden kijken. De volgende competitiewedstrijd van de O17-2 is op zaterdag 4 mei om 10.45 uur tegen Alexandria'66 op Sportpark Oosterflank.

12. 12. 's-Gravenzande 17-1     18-14

Alphense Boys o15 speelde vandaag de uitwedstrijd bij koploper Sparta Rotterdam o15 . Alphense Boys speelde de eerste helft sterk. Ze kwamen een aantal keer goed onder de druk van Sparta uit en waren ook agressief als de bal werd verloren. De eerste helft hadden onder andere Jayden Daleman en  Zakaria Kanfaoui mogelijkheden, maar deze werden niet goed uitgespeeld waardoor het geen goals opleverde. Na rust had Sparta drie wissels gedaan en dat zorgde er voor dat de tweede helft meer voor Sparta was. Vlak na rust kon Alphense Boys geen druk op de bal krijgen en werd een voorzet van de zijkant hard binnen geschoten met een volley 1-0. Daarna probeerde Alphense Boys met man en macht de gelijkmaker te maken maar helaas hield Sparta stand. Volgende week zaterdag (Paas-zaterdag) speelt de o15 om 13.00 uur thuis tegen ADO Den Haag o15

8. Fc Den Bosch o15               10-11

Alphense Boys 15-2 had na de enorme flater van vorige week tegen Laakkwartier, wat recht te zetten in een wedstrijd om plek vijf vandaag tegen Forum Sport 15-1. Winnaar van deze wedstrijd zou die plek vasthouden of innemen. De wedstrijd werd sterk begonnen door de boys. De duels werden goed aangegaan en voetballend wisten we veel de vrije man te vinden en voetbalden we heel vrij. Het spel vond vooral plaatst rond de middenlijn. Heel veel kansen kregen beide ploegen niet, maar toch waren wij voor de verandering heel effectief. Na 7 minuten kon Steve na een inworp de bal meenemen het strafschop gebied in. Hij volleerde de bal vervolgens keurig in de korte hoek en zo stond het 1-0. Verschillende afspraken werden gemaakt voor de wedstrijd, waaronder dat er continue opzoek gegaan moest worden naar het overtal rond de bal en dat twee spelers in de omschakeling meteen de diepte in zouden sprinten. Dat eerste voerden we bij vlagen heel goed uit, maar het 2e leverde een goede goal op. De bal werd onderschept halverwege eigen helft. Steve deed vervolgens een één- tweetje met de scheidsrechter en lepelde de bal naar Phil. Phil was één van de spelers die de diepte in moest en hij stond door de pass van Steve 1 op 1 met de keeper en rondde keurig af in de 17e minuut.

• Vijf minuten later nam Jarno een vrije trap aan de zijkant van het veld. Hij kreeg de bal bij Mats die de bal met een halve omhaal, vallend in het doel werkte.

• De 3-0 was de terechte ruststand. Eigenlijk waren de goals ook de enige kansen die wij kregen, maar wij waren zeker de bovenliggende partij en domineerden de eerste helft. De 2e helft was iets moeizamer en ook niet mega kansrijk voor beide ploegen. Problemen kregen de boys ook niet echt en wederom speelde het spel zich af op het middenveld. Forum sport scoorde 15 minuten voor tijd de 3-1 en kregen kort weer wat hoop. Mickael en Phil maakte daaraan 5 minuten later in de 60e minuut een einde aan. Mickael had een goede individuele actie in huis en speelde Phil vrij voor een leeg doel. Een keurige 4-1 overwinning op een directe concurrent en een goede generale repetitie voor het toernooi volgend weekend in Munchen. Komende woensdag (17 april) speelt de 15-2 om 18.30 uur de inhaalwedstrijd tegen GDA 15-1 (thuis).

12. 12. GDA 15-1                       16- -1

Alphense Boys o13 vertrok vanmorgen voor dag en dauw (om 06.30 uur) met de bus voor de verre uitwedstrijd tegen FC Emmen o13. De ploeg van trainer Robin Stolwijk had het voor rust heel lastig. Na rust, gedragen door de snelle goal van Milan Fuertes Plana ging Alphense Boys steeds beter spelen. Een fel startend Emmen nam direct het initiatief en de Boys-spelers kregen weinig tijd en ruimte. De eerste kans was voor Dani Guis, na een goede dieptepass redde de Emmen-keeper goed. Aan de overkant kreeg Emmen ook een uitgelezen mogelijkheid om op voorsprong te komen. Door zwak ingrijpen op links kon er een lage voorzet gegeven worden, echter de inzet van dichtbij ging hoog over. De laatste kans voor rust was voor Dean Valentijn, na een prachtige aanval over veel schijven ging zijn schot net naast. Na rust was het al snel raak, op links werd Sven Verpoort diep gestuurd. Zijn voorzet vond de vrijstaande Milan Fuertes Plana die van dichtbij de bal in het dak van het doel schoot (0-1).

• Het bleek een aanzet voor een helft waarin veel afgesproken spelintenties erg goed werden uitgevoerd. Halverwege de 2e helft was Alphense Boys dichtbij een 2e treffer. Zo nam Alexander Kortekaas het initiatief om in te schuiven, zijn schot ging net over. Sven raakte de bal verkeerd bij een volley en in de slotseconde knalde Tim van Veen van dichtbij de bal tegen de onderkant van de lat.

• Een prima overwinning voor Alphense Boys o13 in het altijd imposante stadion van BVO Fc Emmen en op basis van de 2e helft zeer verdiend. Na de treffer van Milan hebben we gedomineerd en hadden we echt het idee dat we op weg waren naar een belangrijke overwinning. Dat bleek ook, want door de nederlaag van Zeeburgia is de ploeg van Robin Stolwijk nu zelfs koploper in de 1e divisie. Komende dinsdagmorgen vertrekt Alphense Boys o13 vanaf vliegveld Rotterdam dus als lijstaanvoerder van de 1e divisie naar het MIC-toernooi in Barcelona (Spanje). Pas op zaterdag 4 mei hervat de o13 de competitie met een thuiswedstrijd tegen Zeeburgia o13

8. Alexandria'66 o13               10-3

Alphense Boys 13-2 speelde vandaag tegen koploper DHC 13-1.De wedstrijd start met hoge druk aan beide kanten. De jongens zitten er goed bovenop, maar er zijn ook wat kleine misverstanden en rommelige foutjes. Bjorn overmeestert de bal op het middenveld en speelt af op Daan S die Senne diep stuurt, maar de DHC-verdediging staat op scherp. Er wordt hard, maar eerlijk, gespeeld door DHC in pittige duels. Wanneer na 6 minuten een corner moet worden weggegeven lukt het de tegenstander een snelle voorsprong binnen te knikken en is het 0-1. De druk van DHC is direct weer hoog. Een mooie opbouw tussen Thijs en Abdul, maar wederom is daar de DHC-verdediging die nauwelijks ruimte geeft. Wij moeten vooral àchter onze tegenstander aanlopen.

• Het lukt Bjorn om in de actie een fraaie diepe bal op Senne te geven, die mooi doorloopt, maar geen ruimte krijgt van DHC om zijn actie goed af te kunnen maken en met de bal terug moet. DHC weet verschillende kansen te creëren, maar door goede verdediging en ingrijpen van Dustin blijft de schade beperkt. Het is nog niet gelukt om echt gevaar te creëren door de Boys, maar wanneer dan Thijs de bal verovert en Abdul wegstuurt gaat de bal weer vooruit. Senne schiet een kansrijke vrije trap over het doel. In de laatste minuut van de eerste helft moet Santino nog ingrijpen om een uitbrekende DHC-aanvaller te stoppen.. De jongens gaan met een kleine achterstand de kleedkamer en het is duidelijk dat er iets moet veranderen om de wedstrijd nog te kunnen winnen en niet alleen achter de tegenstander aan te rennen.

• Na de rust is de eerste druk voor de Boys, maar al snel is DHC alweer gevaarlijk. Sami werkt de bal vlak voor het doel weg en wanneer de bal terugkomt verdedigd Yassine sterk, maar weet DHC er toch een corner uit te halen. Even lijkt de 0-2 te vallen wanneer DHC voor open doel de bal uiteindelijk niet tussen de palen krijgt. DHC mag een corner nemen, waarbij Dustin maar nét kan voorkomen dat de 0-2 valt, door de bal uit het doel te slaan. De jongens houden moed en proberen tevergeefs een actie op te bouwen. De ballen vooruit, komen niet lekker aan en de DHC-verdediging staat sterk in is fel op de bal. Joshua mag nog een vrije trap nemen. De vrije trap is nog vér van het doel en levert helaas geen gevaar op. Wanneer dan uiteindelijk DHC zich toch weer vooruit weet te werken en de vernietigende 0-2 tussen de palen schiet weten we dat het spel gespeeld is. DHC was vandaag een maatje te sterk voor de Boys. We telden één schot op doel voor de Boys door een vrije trap en volop gevaar rond het doel van Dustin. De jongens hebben de schade met 0-2 met goede verdediging nog beperkt gehouden en hoewel we natuurlijk allemaal op een spectaculaire overwinning hadden gehoopt is de overwinning voor DHC verdiend. Voorlopig geen competitiewedstrijden voor de Boys. We gaan vrijdag naar München voor de Bayern Trophy. Volg onze avonturen via de Boys site en Facebook! Pas op zaterdag 4 mei hervat de 13-2 de competitie met een uitwedstrijd tegen BVCB 13-1 (11.00 uur)

12  Sliedrecht 13-1               18-7

Alphense Boys E-Top gaat vandaag vanaf het eerste fluitsignaal in de aanval tegen Voorschoten’’97. Dit levert al na één minuut de eerste corner op. Hier volgt geen doelpunt uit, maar in de 3e minuut is het wel raak. Uit een korte corner is het Sinan die op doel schiet en het is Finn die de bal licht van richting veranderd en scoort.

• Een snelle en terechte voorsprong. De rest van de eerste helft is het balbezit voor de Boys. Met goed samenspel spelen we met name op de helft van Voorschoten. Echter tot grote uitgespeelde kansen komt het niet. Net voor rust maken we wel de 2-0. Een makkelijk gegeven penalty is voor Stan een koud kunstje.

• De tweede helft starten we ook weer goed en is het Stan die met een schot vanaf de 16 meter de keeper test. Er volgt een kleine periode met iets meer balbezit voor Voorschoten. Mede door onze sterke verdediging kunnen ze niet gevaarlijk worden. Dan volgt er weer een kansje voor ons. Goed doorzetten van Dylan zorgt ervoor dat Sinan kan schieten op doel. Zijn inzet mist echter kracht. In het laatste kwartier zijn de Boys weer de betere en wordt Voorschoten vastgezet op hun helft. Een schot van Dylan en Stan en een kans van Finn missen alleen precisie. Met nog een minuut op de klok is het uiteindelijk De’ Zhaën die de bevrijdende 3-0 scoort op aangeven van Rahim.

• Een mooie dik verdiende overwinning. Volgende week gaat de E-Top op internationaal toernooi naar Frankrijk om het op te nemen tegen teams uit België en Frankrijk en Zwitserland. Pas op zaterdag 11 mei hervat de E-Top de competitie met een uitwedstrijd tegen Fc Lisse (08.45 uur)

6. Meerburg o123-2007                     8-5

Alphense Boys zaterdag beleefde vandaag een nachtmerrie. Tegen het laaggeplaatste Roodenburg werd volkomen onverwachts en  onnodig met 1-2 verloren. Roodenburg was al voor de rust door zijn wissels heen en speelde de hele tweede helft met slechts tien man. De ploeg van trainer John Cuvelier draaide vandaag totaal niet. Ze konden elkaar niet vinden en de spelers grossierden in foute passes.

• De eerste de beste counter van Roodenburg was raak. Een schot op doel wist keeper Sven Tourne nog te pareren, maar in de rebound werd het alsnog 0-1. In de 32e minuut kregen de boys een strafschop waaruit Dylan Kooistra raak schoot (1-1). Vlak voor rust werd er opnieuw tegen een achterstand aangekeken. Na rust (tegen 10 man) werden er genoeg kansen gecreëerd, maar de bal wilde er niet in. Wat een off day en een deceptie! Volgende week zaterdag (Paas-zaterdag) speelt de zaterdag 1 om 14.30 uur uit tegen Meerburg