• Nog maar amper bekomen van de bizarre nederlaag in Vlissingen, wacht Alphense Boys alweer het volgende cruciale duel. Om 14.00 uur morgenmiddag is RKAVV de tegenstander, net als de Boys een ploeg die de punten nodig heeft om afstand te nemen van de gevarenzone. Alphense Boys is de nummer tien van de ranglijst en RKAVV staat met evenveel punten (25) elfde in de Hoofdklasse B, maar dan met een wedstrijd méér gespeeld.

  Wat een toestand was het zondag in Vlissingen. Veel tumult na een uur spelen, toen de Boys op een veilig ogende voorsprong stond, ook al was het maar 0-1 op dat moment. Veel had de thuisploeg namelijk niet in te brengen?? En tóch pakte Vlissingen de drie punten. De nederlaag werd ingeleid met een goal die nooit goedgekeurd had mogen worden. Iedereen heeft dankzij de beelden van Omroep Zeeland kunnen zien dat de bal naast werd geschoten, maar via de netbeugel terug in het veld kaatste. Via de rug van keeper Tim van der Linden, stuiterde de bal in het doel en de scheidsrechters constateerden: goal!

  Alle protesten van de Boys-spelers waren dus terecht, maar scheidsrechter Rob Wassink en zijn assistenten lieten zich niet overtuigen. Ze hadden niet waargenomen wat er mis ging, moesten dus op hun eigen waarneming af gaan en konden niet anders bedenken dat de bal via de paal het veld in was gekomen. Ze trokken zich zelfs even terug voor beraad in de kleedkamer. De Vlissingen-speler die de bal had geschoten en heel goed wist dat die naast was gegaan, had dus alle tijd om zich te bedenken en de scheidsrechter te informeren?? Hij deed het niet. Wat zou jij hebben gedaan?

  Laten we er maar over op houden. Alphense Boys kreeg na de hervatting ook nog de 2-1 om zijn oren. Maandag werd de knop omgezet en het vizier op RKAVV gericht. Daar hebben de roodwitten nog wat goed tegen te maken, want ook in Leidschendam ging het begin december mis. In die zin, dat de Boys een aantal riante scoringskansen onbenut liet en RKAVV er wél één wist te benutten. En die was meteen goed voor de overwinning.

  De ploegen die in deze afdeling op de dertiende en veertiende plaats eindigen, moeten de nacompetitie in en daar willen zowel RKAVV als de Boys natuurlijk niet aan denken. Van de winnaar morgenmiddag kan nu al worden gezegd dat die goede zaken zal doen, gelet ook op enkele andere wedstrijden van de staartploegen.

  Alphense Boys-RKAVV, zondag 14 april 2019. Sportpark De Bijlen, Sportlaan 2, Alphen aan den Rijn. Scheidsrechters: B. Erkens, G. Schogt en M. Wolfkamp.  De wedstrijd is live te volgen in het sportprogramma "Sport Lokaal" van  Studio Alphen.

  Programma

  Alphense Boys-RKAVV, Halsteren-RKSV Minor, IFC-De Meern, SV Meerssen-VC Vlissingen, Gemert-Leonidas, Baronie-Groene Ster, RKSV Nuenen-Unitas

  Stand

  1.            Baronie 23-50 (46-18)

  2.            Groene Ster 22-46 (40-22)

  3.            Gemert 22-44 (61-28)

  4.            Halsteren 22-42 (38-17)

  5.            Unitas 21-40 (46-32)

  6.            RKSV Nuenen 22-32 (37-29)

  7.            UDI'19 22-28 (28-31)

  8.            Minor 23-28 (36-43)

  9.            SV Meerssen 21-27 (30-37)

  10.          Alphense Boys 22-25 (37-37)

  11.          RKAVV 23-25 (23-31)

  12.          Leonidas 23-24 (33-52)

  13.          IFC 22-23 (35-50)

  14.          Vlissingen 22-19 (18-38)

  15.          De Meern 22-11 (19-62)

   

  Clubtopscorers

  Thom Nouwens 8x, Arjan Ouwendijk 6x, Patrick Krop 5x, Thijs Hoogenboom 5x, Nick Broekhuizen 3x, Boris Zanoli 2x, Bas van Zoest 1x, Pepijn Kooij 1x, Mike Bavelaar 1x, Raychelo Fecunda 1x, Wessel Meiring 1x.