• Woensdagnieuwtjes

    Mats van Eerden (13 jaar) is de achtste jeugdspeler van Alphense Boys die vanuit de jeugdopleiding van Alphense Boys volgend seizoen naar een profclub gaat. Sparta Rotterdam is zijn nieuwe club waar hij in de 15-1 (eredivisie) gaat spelen. Wellicht dat we Mats dus volgend seizoen als tegenstander tegenkomen, want Sparta speelt op dit moment in dezelfde klasse als Alphense Boys 15-1 en is toevallig komende zaterdag in een uitwedstrijd de volgende tegenstander van onze huidige 15-1. Mats speelt dit seizoen voor het eerst bij Alphense Boys en is afkomstig van het Leidse UVS. We gaan hem natuurlijk missen, maar gunnen hem deze prachtige promotie van harte.

  • Afgelopen week werd ook bekend dat Yassine el Messaoudi (11 jaar) Alphense Boys aan het einde van dit seizoen gaat verlaten en naar Excelsior Rotterdam gaat, waar hij in de o13 zal gaan spelen. Yassine (verdediger in onze succesvolle 13-2) speelt inmiddels al vier jaar bij Alphense Boys en kwam toen van Fc Zoetermeer. Hiermee is Yassine de negende speler die Alphense Boys verruilt voor een BVO. Wij wensen hem veel succes bij zijn nieuwe club.

  • De balsponsor bij de wedstrijd van afgelopen zaterdag van Alphense Boys 15-1 tegen Fc Volendam 15-1 was Uipkes Houten Vloeren in Alphen a/d Rijn en Amsterdam

    Ramon Aronius (speler Alphense Boys 1) gaat Alphense Boys aan het einde van dit seizoen verlaten en gaat naar Voorschoten’97 zaterdag (2e klasse). De linksback (20 jaar) speelde vanaf zijn jongste jeugd bij Alphense Boys.

    Dennis van den Ing (52, ex-speler en jeugdtrainer Alphense Boys) gaat volgend seizoen het hoofdtrainerschap van NSV’46 (zaterdag 3e klasser) combineren met het assistentschap bij de vrouwen van Alkmaar, uitkomend in de eredivisie. Dennis v/d Ing is ook nog docent van de KNVB trainerscursussen.

    Vorige week woensdag waren onze E-Top en de 13-2 te gast bij PSV op De Herdgang. Dat was natuurlijk een geweldige belevenis. Hieronder het verslag van de 13-2. Even na 17:00 uur arriveren we per bus op De Herdgang. Het complex staat in de steigers, maar het blijft een heerlijk groene omgeving om te mogen voetballen.

  • De eerste 5 minuten is het even zoeken. Hoewel PSV normaal 8x8 speelt hebben we het idee dat dit niet de eerste keer is dat zij op groot veld spelen. Ze zetten onze jongens goed onder druk, maar daar spelen we eenvoudig onderuit. Na vijf minuten krijgen wij de overhand en maken het spel. In de 21e minuut draait Bjorn fantastisch weg bij zijn tegenstander en kegelt met links de bal keihard tegen de touwen. Prachtige goal en een meer dan verdiende voorsprong! In het tweede deel van de wedstrijd maakt PSV handig gebruikt van wat slordigheid en dat afstraft met de 1-1 in de 36e minuut. In de daarop volgende minuten zijn we wederom slordig en PSV krijgt zelf een penalty als een aanvaller van PSV in het strafschopgebied aan zijn shirt wordt getrokken als hij wil schieten. De ideale kans om voor de Eindhovenaren om op een 2-1 voorsprong te komen. Zover komt het echter niet: PSV schiet de pingel naast en bovendien zat Dustin in de goede hoek. 

  • De nieuwe voorsprong komt er als Stef, Abdul in de ruimte wegstuurt. Met een fraaie afronding zorgt hij voor de verdiende 2-1 voorsprong. Daarmee ronden we ook deel 2 van 3 af en de jongens krijgen weer even rust. Die 3e helft zijn we ook heer en meester. PSV creëert geen kans meer en bij ons in het een kwestie van tijd voordat we het net weer vinden. Abdul is in de 60e en 67e minuut weer trefzeker. Hij maakt handig gebruik van zijn snelheid en zorgt ervoor dat de tegenstander alleen zijn hielen ziet. Ook de keeper is 2x kansloos en dan staan we ineens met 1-4 voor. Een paar minuten voor tijd zorgt Senne nog voor de kers op de taart door de 1-5 binnen te lopen na weer goed voorbereidend werk van Abdul. Na 75 minuten vindt de scheidsrechter het welletjes en is het juichen geblazen voor onze jongens. De spelers van PSV vallen stuk voor stuk op de grond met de handen voor hun ogen. Hier en daar zien we zelfs een traan.

  • De uitslag is een groot compliment voor de Boys. Trainer Michael komt dan ook grijnzend van het veld “Iedereen was goed! De jongens hebben fantastisch gespeeld”. Een trainer van PSV is onder de indruk van onze jongens en zegt: “Das kwaoliteit baas van den bovenste plaank" en neemt vervolgens met een onvervalste "Houdoe” afscheid van ons. Wij nemen ook afscheid van PSV en keren weer terug naar de bus, die ons zonder problemen weer naar de Boys rijdt

  • Voetbalopleidingscentrum De Complete Techniek organiseert in de meivakantie op 7 locaties  voetbalvakantiedagen. Alle info staat onderaan de mail.Ben jij er ook weer bij en bezorg jij de kinderen twee onvergetelijke dagen zoals in de herfstvakantie? Kan ik rekenen op jouw beschikbaarheid? Naast extra stage-uren ontvang je een stagevergoeding en iedere dag een lunch! Laat het me weten! Ik stel het op prijs wanneer je deze mail deelt met geïnteresseerde trainers. Alle info op een rij: Voetbalopleidingscentrum De Complete Techniek organiseert in de meivakantie op 7 locaties  voetbalvakantiedagen.

    Een overzicht:

    • 23 en 24 april-ARC  en Jodan Boys
    • 25 en 26 april-Meerburg
    • 29 en 30 april-Nieuwkoop en Berkel
    • 2 en 3 mei-Olympia en Alphense Boys

    Twee dagen lang wordt op zeven locaties een voetbalfeest gegeven. Allerlei leuke voetbalspellen vormen een heel leuk en uitdagend programma. Een mooie gelegenheid voor jullie om kennis te maken met andere voetbalactiviteiten dan alleen training geven. Bovendien kun je extra stage-uren lopen en ontvang je een stagevergoeding. Alle jeugdspelers en jeugdkeepers, jongens en meisjes van 6 tot 16 jaar, van alle verenigingen zijn  van harte welkom. Ook kinderen die niet op voetbal zitten zijn van harte welkom. Er is een 2 daags programma. Beide dagen starten we om 09.30 uur en eindigen we om 15.30 uur. Er wordt 5 uur per dag getraind. Tijdens de voetbaldagen staat plezier voorop en worden de kinderen uitgedaagd met leuke spelvormen onder leiding van enthousiaste trainers.

    Het bestuur van avv Alphen verraste afgelopen maandag het bestuur van Alphense Boys met een heerlijke slagroomtaart, als dank voor de hulp die wij onze samenwerkingspartner gaven tijdens de aanleg van hun nieuwe kunstgrasveld. In die periode konden diverse teams van avv Alphen gebruik maken van een trainingsveld van Alphense Boys.

  • Het was afgelopen zaterdag geen beste dag voor de jeugdselectieteams. Alleen de 13-1 pakte de volle winst. De 17-1 en 15-1 speelden gelijk en alle andere teams verloren. Zo’n slechte zaterdag-score hebben we dit seizoen nog niet meegemaakt. De komende weken zijn echt beslissend voor de eindstanden in de competitie, dus we hopen dat we over de komende zaterdag weer positief kunnen zijn.

    Met nog vijf competitiewedstrijden te gaan staat de zaterdag 1 van de trainers John Cuvelier en Ron Martin bovenaan de ranglijst van de 3e periode. Floreant kan op gelijke hoogte komen, maar die moeten nog een inhaalwedstrijd spelen uit tegen Aarlanderveen. Om mee te doen aan de nacompetitie voor promotie naar de 3e klasse, moet de zaterdag 1 de derde periode winnen òf tweede worden in de eindstand van de competitie.

    Komende zaterdag (13 april) hebben we maar liefst 7 thuiswedstrijden van onze selectieteams. De moeite waard om deze mooie potjes te komen bekijken. Er zitten een paar zeer belangrijke en wellicht beslissende wedstrijden bij.

    Programma thuiswedstrijden jeugdselectieteams op zaterdag 13 april

    09.00 uur      13-2 – DHC 13-1

    09.00 uur      E-Top – Voorschoten’97

    11.00 uur      17-2 – Forum Sport 17-1

    11.00 uur      15-2 – Forum Sport 15-1

    13.00 uur      17-1 – Fc Emmen o17

    15.15 uur      Zat 1 – Roodenburg

    15.15 uur      19-1 – PEC Zwolle o19

    Komende dinsdag (16 april) vertrekt Alphense Boys 13-1 in alle vroegte met het vliegtuig naar het MIC toernooi in Spanje waar zij rond de Paasdagen meedoen aan een fantastisch bezet toernooi met mogelijke tege4nstanders als Atletico Madrid -  FC Olympia Maarseije -  Liverpool - Besiktas - Olympia Lyon  - US  Soccer stars. Om de kosten te drukken werden er afgelopen zaterdag maar liefst 450 bossen tulpen bij Alphense Boys verkocht.

  • Alphense Boys zondag 1 verloor afgelopen zondag de uitwedstrijd tegen Vlissingen o.a. via een bizar en onterechte goal. Een schot van Vlissingen kwam via de zijbeugel (dus achter de paal) terig het veld in en werd afgewerkt. Scheidsrechter en grensrechter ontgingen dit en ook de massale protesten van spelers en trainers brachten hen niet op andere gedachten. De TV beelden van omroep Vlissingen bewezen na afloop de dwaling van de scheidsrechter die daarop zijn excuses aanbood. Maar de drie punten bleven wel in Vlissingen waardoor ons zondag 1 team nu serieus aan de bak moet om niet in degradatie gevaar te komen. Hart van Nederland zond afgelopen maandagavond zelfs de beelden uit met commentaar van o.a. Tim v/d Linden.

  • Alphense Boys 9-1 mocht meedoen met de Randstadcup finale in het stadion van Excelsior Rotterdam. Wat een ervaring voor onze “mannen”. Voetballen in een echte stadion( van Excelsior Rotterdam) een opkomst met alle clubs, muziek, vuurwerk, klappend publiek. Dat was gaaf!

  • Maar we kwamen natuurlijk ook om te voetballen! We begonnen goed aan het toernooi en wonnen de 1ste wedstrijd ruim, de 2de wedstrijd werd verloren( tegen de latere, terechte winnaar van het toernooi, AS80) In de 3de wedstrijd spoelde we de kater weg en werd er weer gewonnen! We werden dus 2de in de poule, we waren de beste 2de nr.2, dus net niet in de finale poule. 
    We speelde voor plek 5, de wedstrijd werd gelijk, helaas verloren met strafschoppen! De wedstrijd voor plek 7 werd ruim door onze mannen gewonnen(11-2!!) Dus 3x gewonnen, 1x gelijk en verloren met strafschoppen en maar 1 wedstrijd verloren! Al met al een mooie ervaring voor de mannen, mooie goals en aanvallen gezien, ook leermomenten gehad om met tegenslag om te gaan, dus een mooie zondag, in een echt stadion met schitterend weer! Bjarne, Mo Kalai, Jens, Tijs, Lucas, Youssef, Marouane, Kassem, Adam, deze ervaring nemen ze jullie niet meer af! Ook speciale dank voor Dani, vanwege een enkelbreuk(in het gips) kon hij niet meedoen, maar was hij er wel bij, KLASSE!

  • De voetbalwedstrijd  Alphense Boys - RKAVV is a.s. zondag live te volgen in het sportprogramma “Sport Lokaal” van  Studio Alphen. Sport Lokaal wordt iedere zaterdag en zondag uitgezonden tussen 14 – 18 uur voor de regio Alphen aan den Rijn, Rijnwoude en Boskoop. Erik Joustra  zal het radioverslag verzorgen. Ook wordt er in deze uitzending verslag gedaan van meerdere sportevenementen  uit de regio. Studio Alphen kan je ontvangen via 90.0 FM in de ether, 103.4 FM op de kabel en het glasvezelnet van KPN (kanaal 962) en Lijbrandt (kanaal 798); in Rijnwoude via 106.5 FM (ether) en 103.4 FM (kabel).

    Na Feijenoord, Sparta en AZ, reisde de E-Top woensdag 3 april af naar het Brabantse land, op uitnodiging van PSV. Samen met de 13-2 werd de Alphense Boys bus gehuurd. Na zo’n 1 ½ uur kwamen onze boys (en hun supporters) aan op trainingscomplex “De Herdgang” in Eindhoven. Het team van onze boys werd opgedeeld in 2 teams, waarbij er 8x8 wedstrijden werden gespeeld tegen hun leeftijdgenootjes van PSV. Hierbij kregen wij hulp van Oscar, Jurre en Aimane. In de eerste helft kregen beide teams te makkelijk doelpunten tegen en liepen de boys niet goed mee met hun tegenstanders.

  • De laatste twee helften werden onze boys feller en ging de samenwerking stukken beter. Ondanks wat pijntjes en blessures bleven onze boys wel volhouden en hard werken met elkaar. Helaas geen winst, maar met uitslagen van 4-0 en 2-1 (team 1) en 6-2 en 5-4 (team 2) tegen PSV mag je best trots zijn op jezelf en elkaar!

  • Bij Alphense Boys zijn er elk jaar vele vrijwilligers hard aan het werk om ervoor te zorgen dat onze leden een wedstrijd kunnen voetballen. Het bestuur van Alphense Boys waardeert dit enorm en wil iedere vrijwilliger en zijn eventuele partner dan ook uitnodigen voor het gezellige vrijwilligersfeest op zaterdagavond 18 Mei. We willen je wel vragen om je op te geven zodat we weten op hoeveel mensen we kunnen rekenen. Dit kan je doen door een reactie op deze mail te geven of je via de site aan te melden. Graag voor 28 April. Wij hopen je op 18 Mei te mogen begroeten.

    Heb je je nog niet ingeschreven voor het Sportweekend dat op vrijdag 21 en zaterdag 22 juni 2019 gehouden wordt, doe dit dan snel. Lever je inschrijfformulier in bij de bar in de kantine en doe mee met te gekke spelletjes en maak er met je hele team een mooie afsluiting van het seizoen 2018/2019 van. Ben je je inschrijfformulier kwijt, meldt dit dan bij de commissie Sportweekend, sportweekend@alphenseboys.nl , dan krijg je snel een nieuw inschrijfformulier.

  • Robin Stolwijk (trainer van Alphense Boys 13-1) scoorde afgelopen zondag voor RVC’’33 1 in de met 3-1 gewonnen wedstrijd tegen GDA. Zijn broer Frank (speelde enkele jaren in de jeugdopleiding van Alphense Boys) scoorde 2x.

    De plantenbakken naast ons terras zijn door onze onvolprezen dagploeg onlangs van verse planten voorzien. Dat ziet er nu een stuk beter uit.