• Xerxes MO13-2 - Alphense Boys MO13-1

Om even voor zevenen verzamelen we bij de bowling om naar Xerxes in Rotterdam te rijden.

Vandaag moeten we het doen zonder Klauwdia en Ro-ann. Razia is geblesseerd maar komt door de afmeldingen toch mee om even te spelen, bikkel!

Roos staat op doel met Floor en Riva achterin, rechts Isabella en links Tanja. Op het middenveld links Faye J., Kristina, Daisy en Pien rechts. Voorin Indy en Ela. Lieke, Faye B. en Razia beginnen als wissel.

Xerxes zet de aanval in maar Riva schopt de bal naar voren. Kristina speelt de bal via de zijkant naar Faye J. Die gaat naar voren. Via Floor en Kristina gaat de bal naar voren. Kristina speelt de bal naar voren, het lukt Pien net niet om de bal te onderscheppen. Faye J doet een poging op het doel maar net te zacht helaas.

De keepster is zo ver uit haar doel maar helaas staat hun verdediging goed op hun plek en lukt het ze om onze pogingen te onderscheppen.

De meiden zijn goed aan het spelen en zetten flink druk. Xerxes komt nog niet echt op onze helft. We weten elkaar steeds beter te vinden. Als Xerxes doorbreekt weet Riva de bal weg te schoppen. Faye haar poging gaat net langs het doel. We doen wat pogingen maar het afmaken lukt niet.

We raken een beetje in paniek en trappen de bal te snel weg. Het schot van Indy wordt door de keeper weggeschopt en komt voor de voeten van Kristina die net over schiet. Faye schiet op doel en deze wordt ook gestopt, Ela redt het net niet. We hebben al zoveel kansen gehad, de bal moet er toch een keer ingaan?

Mooie uittrap van Roos, Faye J rent langs de zijkant hard naar voren. De corner van Floor levert helaas ook geen doelpunt op.

Schot van Pien gaat langs het doel. We gaan de rust in met 0-0.

We beginnen aan de tweede helft en proberen gelijk druk te zetten. Kristina speelt mooi via de zijkant. Faye J wordt onderuitgehaald en Floor neemt de vrije trap, de keeper tikte de bal weg en Kristina scoort!!

We spelen iets minder fel dan de eerste helft dus Xerxes komt iets meer op onze helft. Mooie trap van Floor naar voren. Via Isabella gaat de bal helemaal naar de buitenkant, Razia rent ondanks de pijn de benen uit haar lijf maar redt de harde bal nèt niet.

Als Xerxes onze kant opkomt zakt de verdediging snel terug en wordt de bal door Lieke uitgeschopt. Een tegenstander wordt er na een klap met een tijdstraf uitgestuurd. Pien maakt een eigen doelpunt vanuit een corner.

Kristina speelt naar Pien, maar we creëeren geen echte kans. Schot van Daisy gaat naast. Riva komt van achter keihard aanrennen om een aanval te stoppen. We eindigen de wedstrijd met een stand van 1-1 helaas.