• Boys 15-1 kan nét niet winnen van FC Volendam

Vlak voor het eindsignaal verspeelde Alphense Boys 15-1 vandaag de 1-0 voorsprong op Fc Volendam o15 en moest genoegen nemen met een 1-1 gelijkspel (zie foto). De 13-1 won gemakkelijk met 3-0 van Quick, de 17-1 kwam terug uit Amsterdam met een 1-1 tegen AFC 17-1, maar blijft koploper in de 1e divisie. De 19-1 verloor ruim bij Go Ahead Eagles (5-2). Ook de 17-2, 15-2 en 13-2 verloren hun competitiewedstrijd.

Alphense Boys o19 moest het vandaag opnemen tegen Go Ahead Eagles O19. In de thuiswedstrijd werd na een spannende wedstrijd met 2-0 gewonnen. Vandaag was het wedstrijdbeeld totaal anders. De eerste helft kwam de Alphense Boys totaal niet in het spel en was Go Ahead Eagles constant gevaarlijk met lopende spelers en steekballen in de ruimte. Bij rust stond het dan ook 4-0 en leek de wedstrijd gespeeld. De 1-0 viel uit een lange bal die achter de verdediging kon worden binnen gelopen, de 2-0 na een strakke voorzet over de grond en de 3-0 en 4-0 werden feilloos van buiten de 16-meter binnen geschoten. Na rust veranderde het spelbeeld. De boys bleven wat compacter spelen en probeerde ook regelmatig de aanval te zoeken. Binnen 10 minuten na rust kwam de spanning wat terug. Het was eerst Finn Brandt

• die een verlengde pass van Max van Hees knap langs twee tegenstanders kreeg en oog in oog met de keeper rustig afrondde. Nog geen drie minuten later werd een corner door de keeper losgelaten waarna Alessio vd Straaten er als de kippen bij was om de bal in de lege goal te schuiven.

• Helaas verdween het sprankje hoop al snel weer. Een van de aanvallers van Go Ahead Eagles kon niet worden afgestopt waarna deze oog in oog met keeper Bas Schol de bal koelbloedig binnen schoot. Daarna kregen beide teams nog kansen op meer goals. Gelukkig had Bas een aantal goede reflexen in huis waarmee hij meer tegengoals wist te voorkomen. Voorin had de boys vooral wat pech. Zo kopte Sam van Rooijen een prima voorzet van Finn goed in maar kon deze met een krachtige inspanning van de keeper nog uit de hoek getikt worden. Niet veel later opnieuw een inzet van Sam maar nu belande zijn inzet op de lat. Steven vd Pijl kopte een corner goed in maar deze werd van de lijn gehaald. Zo werd 5-2 de einduitslag. Een matige eerste helft lag aan de basis van deze nederlaag. Komende weken zal de O19 vol aan de bak moeten om zich bij de (veilige) bovenste 5 plaatsen te spelen. Door de ongunstige uitslagen van vandaag staat de ploeg van Sander van Dijk nu op een nacompetitie plaats. Volgende week wordt de competitie hervat met een thuiswedstrijd tegen PEC Zwolle O19 (15.15 uur)

8. Alexandria'66 o19               9-5

Alphense Boys o17 speelde vandaag de traditioneel lastige uitwedstrijd bij AFC O17. Max van Hees en Sam van Rooijen gingen vandaag mee met de O19. Terwijl Mohaned Osman juist de O16 te hulp schoot. Jasper Schinkel was eveneens niet beschikbaar en zodoende was het letterlijk roeien met de riemen die er waren. In de openingsfase is de snelle en gevaarlijke linksbuiten van AFC O17 tweemaal de verdediging van de Boys te vlug af. Eén keer belandt zijn poging net over en één keer redt Thomas de Vries met de voet. Daartegenover zien we een goede mogelijkheid van Naoufel Ahmidouch, maar ook die gaat er niet in.Na ruim 20 minuten verandert het spelbeeld en krijgt Alphense Boys O17 meer grip op de wedstrijd. In de 31' minuut wordt een afvallende bal op het doel geschoten die door Samir el Messaoudi technisch prima wordt verlengd: 0-1.

• Dat was ook de ruststand. In de tweede speelhelft vochten de Boys letterlijk voor alles wat het waard was. Na 63 minuten moet er noodgedwongen worden gewisseld als Samir el Messaoudi het strijdtoneel - met vermoedelijk een hersenschudding - moet verlaten. Sterkte daarmee! Voor hem komt Max Hulshof binnen de lijnen. Yuval Checkley, Taner Bayram en Junior Sonowo krijgen daarna ook (lichte) pijntjes, maar spelen de wedstrijd op mentaliteit en karakter toch uit. Even later valt vanuit een lange bal toch de terechte gelijkmaker: 1-1. Daarna krijgt de thuisploeg de nodige ruimtes en ook enkele prima mogelijkheden. Echter goed verdedigingswerk van Nabil Sayadi, Yuval Checkley, Lars Verzaal en Dyrell Dongor zorgen ervoor dat het gelijk blijft evenals het goede keeperswerk van Thomas de Vries. In de ultieme slotfase krijgt Junior Sonowo en ook Mohammed Rahal nog een goede kans. Helaas treft hen inzet geen doel. Dat had ook te veel van het goede geweest. Volgende week speelt de koploper van de landelijke 1e divisie laag, op Sportpark de Bijlen een thuiswedstrijd om 13.00 uur tegen Emmen O17

8. Hollandia o17                       9-6

Alphense Boys 17-2 speelde vandaag op Varkenoord een dramatisch slechte wedstrijd tegen sc Feyenoord. In niets leek de ploeg op het team dat vorige week nog Sparta AV van de mat veegde. De Boys beginnen te slap aan de wedstrijd en staan daardoor gelijk onder druk. In de 12e minuut komt er een Rotterdamse voorzet van links en stapt de spits handig over de bal, waardoor de rechtsbuiten plotseling vrij mag inschieten. Het is aan de voetreflex van Boys keeper Rens Boer te danken dat de thuisploeg niet op voorsprong komt. Na een kwartier komt Yunus Orgu op de linkerflank door en geeft de bal voor. Feyenoord verwerkt de voorzet tot corner. Zakaria Atrougouti neemt de corner op Mohaned Osman, die huizenhoog boven de Rotterdamse defensie uit toornt, maar de vrije kop-kans wordt  niet benut, daar de keeper de bal recht op zich af ziet komen.

• Het blijkt de enige open kans van de eerste helft aan Boys-zijde te zijn. In de 17e minuut valt de openingstreffer voor de amateurs van Feyenoord, wanneer een voorzet van rechts bij de tweede paal wordt neergelegd op een volledig vrijstaande Feyenoorder, omdat het overtal aan Boys-verdedigers wel op de bal, maar niet op de vrije man let. De buitenspeler schiet de 1-0 diagonaal in de verre hoek binnen. Het spel wordt steeds slordiger, mede doordat het veld erg hobbelig is, maar dit mag geen excuus zijn voor de onzuivere passing en het vele balverlies door de duels die over het hele veld worden verloren op inzet en karakter. In de 38e minuut voorkomt  Rens de 2-0 door met een zweefduik een afstandsschot uit de rechter onder hoek te duiken. De tweede helft kenmerkt zich door uitglijders en wederom onnodig balverlies. De Boys hebben even een klein offensiefje, maar er wordt geen gebruik gemaakt van de kansen die er wel degelijk zijn. Een vrije trap van Feyenoord ketst via de muur voor de voeten van de enige Feyenoorder in het strafschopgebied. Hij mag vrij onder Rens door de 2-0 binnen tikken. De Boys zetten nog wel aan, maar Feyenoord verdedigt gewoon goed en in de slotminuut wordt een voorzet na een counter cross van rechts naar links gespeeld en staan er twee Feyenoorders vrij tegenover één Boysverdediger en wordt de 3-0 binnengeschoten. Een pijnlijk verlies en gezien de andere uitslagen moet de 17-2 opnieuw naar beneden kijken om er aan het eind van de competitie drie onder zich te houden. Volgende week zaterdag 13 april speelt  Alphense Boys B2 om 11.00 uur thuis tegen het hoger geklasseerde Forum Sport B1.

12. 12. 's-Gravenzande 17-1      17-11

Vandaag stond voor Alphense Boys 15-1 de wedstrijd tegen Volendam 15-1 op het programma. De wedstrijd in Volendam werd ruim gewonnen door de Volendammers dus de ploeg van trainer Sander vd Kleij wilde zich daarvan herstellen vandaag. De wedstrijd was van beide kan niet sterk, beide ploegen zetten hoog druk en aan de bal werden niet altijd de juiste keuzes gemaakt waardoor het erg rommelig was de eerste helft. Beide keepers hebben ook nauwelijks reddend moeten optreden en de ruststand van 0-0 was dan ook logisch. Na rust ging Alphense Boys wat beter spelen. Ze hadden vaker en langer de bal en kwamen via de opbouw ook een aantal keer goed door maar echte kansen werden niet gecreëerd. Enkele minuten nadat Thierry Anthony was ingevallen was hij direct belangrijk. De bal werd diep gespeeld en hij schoot via de paal de 1-0 voor Alphense Boys binnen.

• Daarna had Alphense Boys 4 à 5 mogelijkheden om de scoren te verdubbelen maar meerdere keren werd de 4 tegen 3 niet goed uitgespeeld. Ook werden Zakaria en Thierry ten onrechte afgevlagd toen op weg waren naar de Volendam goalie. Vijf minuten voor tijd kwam Volendam langszij, de bal werd niet voldoende weggewerkt en een keer gemist en zo kon de gelijkmaker binnen getikt worden. Daarna had keeper Aaron The nog twee goede reddingen in huis om een achterstand te voorkomen.

• Vervolgens schoot Jayden Daleman de bal nog richting kruising maar die werd knap gered door de Volendam keeper. Een minuut voor tijd had Zakaria Kanfaoui de kans op de 2-1. Oog in oog met de keeper werd hij onderuit gehaald maar om onbegrijpelijke redenen durfde de scheidsrechter de bal niet op de stip te leggen en zo bleef het 1-1. Alphense Boys kon na de 1-0 de score uitbreiden en na de 1-1 zelfs nog de wedstrijd verliezen. De strijd was aanwezig maar het voetbal was van beide kanten niet best. Volgende week speelt Alphense Boys uit tegen koploper Sparta Rotterdam (10.00 uur). Komende dinsdag oefent de 15-1 om 18.30 uur thuis tegen JD Voetbalschool 15-1. Via onderstaande link zijn de wedstrijdfoto’s van Arjan de Graaf te bekijken en gratis te downloaden:

8. ADO Den Haag o15              9-9

Vandaag moest Alphense Boys 15-2 tegen het laag geplaatste Laakkwartier. Het onwaarschijnlijke gebeurde, helaas. De tegenstander, die de laatste paar wedstrijd 6 of meer goals tegen kregen versloegen de mannen van de 15-2 met 2-1. Meteen in de 2e minuut liepen we al achter de feiten aan. Een dekkingsfout van Larrick zorgde ervoor dat de rechtsbuiten de hoge bal vanaf ongeveer 20 meter over de al te ver uit de goal staande Niels kon schieten. Hierna volgde wel een eerste helft met écht goed voetbal. Alles wat je zou wensen als trainer gebeurde in het veld. Flitsende combinaties, verzorgde en rustige opbouw, diepgang in het spel, loopacties zonder bal en we creëerden goede overtallen rond de bal. In al het bovenstaande missen we echter twee aspecten: kansen creëren en scoren. Dat eerste hadden we genoeg. 8 à 9 100% kansen kregen we, maar schoten er maar 1 raak. Phil schoot in de 18e minuut na een goede aanval in de korte hoek.

• De andere kansen werden helaas net aan gemist en de 2e goal voor Laakkwartier viel vervolgens door een miscommunicatie tussen Niels en Joep na een bal die tussen hen in viel. De 2e helft werd er niet meer gescoord. We hebben hard gewerkt om iets te forceren, maar het goede rustige voetbal ontbrak en zorgde er eigenlijk voor dat niks van de eerste helft meer terug te zien was. Ongelooflijk zonde en een onnodige nederlaag. De plekken 6 en 7 komen nu wel heel dichtbij en dat is natuurlijk helemaal niet nodig en zeker niet de positie waar deze ploeg hoort. Vandaag hebben we onszelf enorm tekort gedaan. Volgende week zaterdag speelt de 15-2 om 11.00 uur thuis tegen Forum Sport 15-1

12. 12. GDA 15-1                       16- -1

Alphense Boys o13 ging vanmorgen de strijd aan met Quick o13 en de ploeg van trainer Robin Stolwijk maakte er drie en hield opnieuw de ‘0’ achterin. In de openingsfase zaten beide teams er kort op en kregen de spelers weinig tijd om goede keuzes te maken aan de bal. Dit laatste resulteerde in veelvuldig balverlies. In de 10e minuut kwam Alphense Boys ietwat gelukkig op voorsprong, een hoekschop werd voor het doel gebracht en Shanley Olijfveld won in de lucht het duel met de Quick-keeper (1-0).

• Na dit openingsdoelpunt bleef Alphense Boys de bovenliggende partij maar had het moeite om door de stugge Haagse-verdediging heen te komen. Voor rust werd het wel nog 2-0, bij een voorzet van Kevin de Zwart, timede de verdediger verkeerd en Shanley bedacht zich geen moment en volleerde raak. Na rust kwam Alphense Boys, evenals in de eerste helft,  totaal niet in de problemen, keeper Mateo Lips had op een enkele terugspeelbal heel weinig te doen. De verdediging o.l.v. Sam Ringeling en Twan Schens (zie foto) stond als een huis en gaven niets weg.

• Vooral in het afpakken van de bal blonken veel Boys-spelers de gehele wedstrijd uit. Maar aanvallend is er nog wel wat werk aan de winkel. In zowel de aannames, de passing als het vrijlopen moet namelijk beter kunnen om tot beter veldspel en dus kansen te komen. Met enkele wissels op het veld zette Alphense Boys in de slotfase nog één keer aan en via invaller Luca van Ofwegen kwam de bal voor de voeten van de instormende Dahli Jordense die het laatste zetje gaf (3-0).

• Al met al een prima overwinning waarbij we in ons spel stappen moeten blijven maken om nog beter voor de dag te komen.  De onderdste vier (5 t/m 8) degraderen naar de 2e divisie, de bovenste twee promoveren naar de 1e divisie hoog. Volgende week zaterdag speelt Alphense Boys o13 de verre uitwedstrijd om 10.30 uur tegen FC Emmen o13.

8. Alexandria'66 o13               9-3

Alphense Boys 13-2 triomfeerde afgelopen woensdag nog over de leeftijdsgenoten van PSV (1-5). Vandaag volgde de deceptie. Terecht verloren van Velo 13-1 (5-2), we werden op alle fronten afgetroefd. Werk aan de winkel voor aanstaande zaterdag, willen we nog enig zicht op de titel houden. Vanaf de eerste seconde gaat het niet bij onze jongens. VELO zit er bovenop en geeft geen centimeter ruimte. Dat gaat gepaard met stevig voetbal. Wij roeien de bal maar weg, in de hoop dat hij een keer goed valt voor onze spitsen. Dat gebeurt niet. Bij VELO gebeurt dat wel en in de 10e en 20e minuut scoren zij de dan ook terecht de 1-0 en 2-0. Onze verdediging ziet er bij de tegentreffers alles behalve solide uit. Na een mooie aanval van VELO wordt het ook nog 3-0 en daarmee lijkt de wedstrijd voor de rust dus al gespeeld. In de 2e helft beginnen we beter. Hoewel we beter zijn begonnen dan aan de 1e helft komen we wel op 4-0 achter als VELO in de 44e minuut weer weet te scoren. Maar dan gebeurt er iets. In een tijdsbestek van twee minuten staan we ineens op 4-2 door mooie goals van Abdul en Bryan.

•

Bryan krijgt de bal nog mooi voor en Abdul kan bijna de 4-3 binnenkoppen maar daar zit nog net een VELO's hoofd aan. Via de corner krijgen we nog een kleine kans, maar die gaat er niet in.

Omdat we nu alles naar voren geven om toch nog de aansluitingstreffer te maken, valt de goal uiteraard aan de andere kant. De behendige spits van VELO mag zijn 3e van de middag maken en daarmee is de wedstrijd gespeeld (5-2). Aanstaande zaterdag komt koploper DHC op bezoek (09.00 uur) Als we in die wedstrijd ook punten laten liggen is het helemaal gedaan. Of dat ook gaat gebeuren is de vraag, ik heb zo'n vermoeden dat onze jongens gebrand zijn op revanche.....

12  Sliedrecht 13-1                17-7

Alphense Boys E-Top mocht vandaag weer vroeg uit de veren om te voetballen tegen Meerburg JO13-2007. Om 08.30 is de aftrap. Het is Meerburg die op 1-0 (6 min) voor komt vanaf de penalty stip. Een faire schouderduw van Stan wordt erg zwaar bestraft. Echter de E-Toppers laten hun kop niet zakken en proberen via goed combinatie spel een gat te vinden in de hechte verdediging van Meerburg. Dit lukt in minuut 16. Het is Yannick die rond de 16 meter goed door zet. Een fraai schot op doel wordt gekeerd door de keeper, maar Sinan reageert attent en legt de bal netjes in de verre hoek. Het staat 1-1. Dit is tevens de rust-stand. Hier moet Sinan vervangen worden ivm een blessure en komt Yassir (ook niet helemaal fit) als onze enige wissel in het veld. De tweede helft beginnen de Boys erg sterk. Na een paar minuten is het Arza die aan de rechter kant prima de achterlijn haalt. Arza snijd goed naar binnen en legt de bal terug op Yannick die het leer net over schiet. Dan komen de Boys terecht op 1-2. Het is wederom Yannick die aan de basis staat van deze goal. Aan de linkerzijde ontvangt hij de bal van Adam. Yannick passeert twee man en geeft een mooie diepe bal op De' Zhaen. Deze snijdt goed voor zijn tegenstander langs en schiet beheerst de bal onder de keeper door. Helaas kunnen de boys niet heel lang genieten van deze voorsprong. Uit een corner van Meerburg krijgen we de bal niet weg en is het Meerburg die de 2-2 binnen schiet. Met nog een kwartier op de klok volgt er een fase waarin beide ploegen alles geven om de overwinning binnen te halen. Er wordt echter niet meer gescoord en deze vermakelijke wedstrijd eindigt in een gelijkspel. Volgende week mag de E-Top thuis aantreden tegen Voorschoten'97 JO13-2007 om 09.00 uur.

6. Meerburg o123-2007                     7-5

Alphense Boys zaterdag 1 won vandaag met 1-2 bij en van Zevenhoven. Het was een slechte wedstrijd op een hobbelige grasmat waardoor de bal controleren al een hele kunst was. Na 30 minuten kwamen de mannen van John Cuvelier met 1-0 achter toen keeper Sven Tourne de bal tegen een Zevenhoven speler schoot. Nog net voor rust wist Sahr Kabuta de bal vanaf de zijkant van de 16 meter in de kruising te schieten (1-1).

• In de rust gaf trainer John Cuvelier dat het ‘’vechtvoetbal’’ was en dat iedereen daarin mee moest gaan. En dat gebeurde. Er werd keihard gewerkt en in de 65e minuut gaf Jesse Boateng, na een individuele actie, een slim hakje op Sahr Kabuta en die knalde direct de 1-2 tegen de touwen. Daarna kwamen de boysmannen onder grote druk te staan en pakte keeper Sven Tourne drie geweldige ballen en bezorgde zo zijn ploeg de drie zeer nuttige punten.