• PSV JO12 - AB JO13-2: Spectaculaire 1-5 overwinning in Eindhoven

  Het is donderdagmiddag 3 april 15:00 uur wanneer de Van der Valk touringcar het parkeerterrein op rijdt. Een gezonde spanning heerst onder de Boys want we staan op het punt om te vertrekken naar Eindhoven voor een oefenwedstrijd tegen leeftijdsgenoten van PSV. De lang verwachtte wedstrijd tegen de Eindhovenaren komt op een uitstekend moment nu, na de resultaten van afgelopen zondag tegen Ajax, de club in teneurstemming verkeerd.

  De bus gaat helemaal vol, want naast ons team reist ook de E-Top af naar Eindhoven. Niet geheel verrassend is het druk op de weg en komen we even na 17:00 uur aan op de Herdgang. Het complex staat wat in de steigers, maar het blijft een heerlijk groene omgeving om te mogen voetballen. De jongens gaan op zoek naar hun kleedkamer en komen rond kwart voor 6 het veld op, waar hun tegenstander zich reeds aan het opwarmen is. Het is duidelijk dat er een heleboel kwaliteit zich op het veld verzameld heeft en de mensen van PSV bereiden zich dan ook voor op een groots spektakel. Als supporters hadden we het idee dat er een live verslag gedaan zou worden vanaf de tribune, maar later zal blijken dat dit de PSV-DJ is, die het clublied inzet zodra er door de thuisploeg een doelpunt wordt gemaakt.

  Op de bank starten Senne, Daan H, Vince, Daan S, Yassine en Santino. De thuisploeg gaat nog even op zoek naar andere shirts, want de Alphense Boys shirts hebben wel erg veel gelijkenis met de PSV-shirts. Overigens is ook de tribune verbazingwekkend goed gevuld met Alphense Boys supporters. Niet alleen ouders, maar ook een flinke schare opa’s en oma’s hebben als trouwe aanhang de reis naar Eindhoven gemaakt om hún idolen aan te moedigen.

  De wedstrijd gaat van start en PSV neemt het eerste initiatief. In de eerste minuten van de wedstrijd werken ze zich verbazingwekkend gemakkelijk tussen onze Boys door. Met indrukwekkende technische vaardigheden wordt al snel een aanvaller vrij gespeeld en weet Dustin door tijdig uit zijn doel te komen een snelle achterstand te voorkomen. De wedstrijd kantelt want wanneer Serua een PSV-opbouw weet te verstoren en Sami de bal diep op Abdul geeft. Een overtreding is nodig om Abdul te stoppen en de snel genomen vrije trap wordt uit eindelijk door onze tegenstander goed weg verdedigd.

  De ruimte die de Eindhovenaren in de eerste fase van de wedstrijd kregen is inmiddels verdwenen. De Boys zitten overal bovenop en coachen elkaar intensief om de ruimte steeds dicht te lopen. In de duels is PSV sterk, maar wanneer de Boys de bal goed rond spelen lukt het om balbezit te houden. PSV probeert met een diepe bal door te breken, maar Sami blokt en speelt Joshua aan die op zijn beurt Abdul weg stuurt. Na een loopactie wordt Thijs bereikt, die op doelt vuurt, maar de bal belandt rakelings naast het doel. Het is de eerste échte kans in de wedstrijd.

  De hoge druk van onze jongens drijft de Eindhovenaren steeds verder op hun eigen helft. Een mooie loopactie van Bjorn levert een corner op welke door Joshua wordt genomen. Abdul wordt bereikt en schiet, maar de bal wordt gestopt. Ersan in de herkansing, maar weer wordt de bal gestopt en daarna nog een kans voor Abdul, maar de bal mag er nog niet in. Vervolgens een tegenantwoord van PSV die een buitenspeler weg weten te sturen, maar Serua blijkt sneller en weet in een stevig duel de bal terug te winnen. De bal bereikt Bjorn die een mooie diepe pass geeft naar de linkerzijde waar Bryan zich wegloopt van zijn verdediger en de bal voor het doel trekt waar Abdul klaar staat om de openingstreffer te maken, maar helaas weet de doelman de bal nét te onderscheppen voordat hij Abdul bereikt.

  PSV probeert zich vooruit te werken, maar Stef overwint overtuigend in een duel en geeft de bal op Joshua die op zijn beurt Bryan diep stuurt. Een schot op doel gaat helaas net naast. Het is inmiddels duidelijk dat PSV veel moeite heeft met de wilskracht én overtuiging van de Boys. Een gevaarlijke uitbraak van PSV, maar Stef zit zijn tegenstander op de hielen. Na een flinke loopactie probeert de aanvaller nog te schieten, maar de kracht is op en hij schiet ver naast het doel. Even later nog een schietkans van een handig vrijgespeelde PSV’er, maar Dustin stopt eenvoudig. Een loopactie van Abdul, kaats op Sami en voorzet op Bryan geeft weer gevaar, maar helaas de bal gaat over het doel. Een volgende actie voor de Boys is er wanneer Joshua goed mee verdedigd en de bal terugveroverd. De bal bereikt Bryan en die stuurt Ersan weg. Een kans voor Ersan en direct nog voor Abdul, maar de beloning voor het harde werken is nog niet verzilverd.

  Een vrije trap voor de Boys wordt door Joshua slim opzij gespeeld naar Stef die de bal voor het doel legt. De afketsende bal komt bij Bryan die de bal nogmaals voor het doel geeft waar Bjorn met een mooie sprong de bal uit de lucht binnen probeert binnen te werken. PSV wordt vervolgens gevaarlijk in de counter, maar Serua lost dat fantastisch op in enkele stevige duels waar de supporters enthousiast op reageren. De bal wordt weer vooruit gewerkt waar Ersan de druk op de keeper en verdediging verder opvoert. Vervolgens is het Thijs met een mooie actie en pass op Sami. PSV lijkt het een beetje kwijt te zijn en we voelen dat de voorsprong in de lucht hangt. Na diverse passes en aanhoudende druk op het middenveld bereikt de bal Bjorn die van nog een behoorlijke afstand de trekker overhaalt en de bal keihard tussen de palen werkt. De doelman was kansloos en de Boys hebben hun meer dan verdiende voorsprong op het scorebord. Het is 0-1.

  Direct is het Abdul die de bal weet te veroveren en Thijs bereikt. Een schot op doel, maar de keeper stopt. De druk van de Boys blijft onverminderd hoog. Na een mooi kommetje neemt Matz initiatief en werkt zich over de as fraai naar voren. De bal wordt afgegeven en na mooi samenspel tussen Ersan en Abdul werkt Joshua zich in het 16 meter gebied richting het doel. Joshua gaat onderuit en claimt een penalty, maar krijgt die van de scheidsrechter niet. De actie gaat door en Joshua weet in de actie nog op doel te schieten, maar helaas gaat bal nét naast. Een laatste actie is er voor Bjorn die goed doorloopt op de keeper, maar tevergeefs. De scheidsrechter blaast af voor een kort rust moment. Terwijl de jongens, naar ik inschat, de complimenten van de trainers in ontvangst nemen en wellicht nog wat tips krijgen is er bij de arbitrage driftig overleg. De Boys spelen een bijzonder goede wedstrijd en het is duidelijk dat PSV alles uit de kast moet gaan halen om hier nog een stokje voor te kunnen steken.

  Er worden 3 wedstrijddelen van 25 minuten gespeeld. Het tweede deel wordt gestart met op de bank Senne, Matz, Thijs, Serua, Bjorn en Vince. Yassine onderschept al snel de eerste actie van PSV en werkt zich vooruit. Het levert een corner op, maar die wordt niet gegeven. Even later een vrije trap voor PSV, maar Santino onderschept prima. De jongens zetten onverminderd druk en terwijl Joshua de bal alweer vooruit werkt constateren wij dat déze Brabanders in ieder geval wel beter zijn dan FC Den Bosch. Een mooie loopactie van Abdul, levert gevaar voor het doel van PSV. Abdul speelt keurig af op Ersan, maar de bal belandt helaas net naast het doel. Wederom een mooie actie voor de Boys. Dan is de rechtsbuiten van PSV weg, Stef zit hem weer op de hielen en wordt bijgestaan door Santino die de bal opruimt. Even later een vrije trap welke wordt genomen door Joshua die Bryan mooi diep weg stuurt, een fraaie loopactie, maar de keeper komt goed uit zijn doel en wijkt het gevaar.

  De bal bereikt Daan S, die met een fraaie lop Ersan weet weg te sturen. Een pass richting Joshua en een schot op doel. Het valt op de PSV maar nauwelijks de eigen helft nog weet te verlaten. De sterke verdediging geeft geen enkele ruimte en er is een voortdurende druk op de Brabanders. Vervolgens een mooie pass van Abdul naar Daan S die Ersan weet te bereiken, die zich vooruit richting het doel werkt. Een schot op doel, maar de keeper weet te stoppen. Na een handsbal van PSV mag Joshua de vrije trap nemen, maar de doelman stopt.

  Een voorzichtige aanval van PSV, maar Santino wint het duel. Waar in de eerste fase van de wedstrijd de Eindhovenaren de duels overtuigd wonnen, zijn het nu de Boys die alle duels lijken te winnen. Toch is er een kleine tegenvaller, wanneer PSV handig gebruikt maakt van wat slordigheid en dat afstraft met de 1-1. De Boys zijn vastbesloten hun winst te behalen. Daan H weet met een mooie pass Bryan te bereiken die beheerst op doel vuurt, maar de bal gaat nét over. Vervolgens lukt het Daan S uit te breken en Abdul weg te sturen. Een fraaie voorzet en Bryan kopt op doel, maar de keeper stopt. De aanval gaat echter nog door en Daan H weet op de achterlijn een corner te realiseren. Vanuit de corner een schot voor Joshua levert nog geen voorsprong op terwijl PSV voor de counter gaat. Goed uitkomen van Dustin en een stevig blok voorkomt een achterstand. In de herkansing kan PSV nog tot scoren komen, maar mist gelukkig het doel.

  Een mooie voorzet en loopactie voor Bryan, maar de grensrechter ziet buitenspel. Het is natuurlijk leuk geprobeerd, maar het zal de Eindhovenaren niet redden, want de Boys zijn nog lang niet uitgespeeld. Een nieuwe actie is alweer in opbouw wanneer Daan H Bryan wegstuurt die de bal net iets te hoog voor het doel bij Abdul brengt. Abdul neemt de bal aan en geeft opnieuw voor op Ersan, een schot op doel, maar de keeper stopt.

  In een korte slordige fase van de wedstrijd zorgen Santino en Joshua dat een PSV aanval wordt gestopt. In de herkansing lukt het PSV toch om op doel te schieten, maar Dustin stopt. Nog een actie voor PSV, maar nu is het Daan H die zijn tegenstander stevig in de weg zit en zorgt een blok van Joshua ervoor dat de aanval wordt gestopt. Even later geeft de scheidsrechter een penalty aan PSV voor vasthouden. Het zou niet netjes zijn om daar in het verslag een mening over te hebben. Nu is dat gelukkig ook niet nodig, want de boze blik van Dustin zorgt ervoor dat PSV de penalty ver naast het doel schiet. Even later nog een aanval, maar Dustin komt goed uit zijn doel en vervolgens probeert PSV nog op doel te schieten, maar vanuit de moeilijke positie komt de bal in het zijnet.

  Vervolgens een hele mooie pass van Stef diep op Bryan die Abdul voor het doel goed weet te vinden die vervolgens in de 50e minuut een overtuigende 1-2 op het scorebord tovert. Het valt enkele Alphense Boys supporters op dat er wél een liedje werd gespeeld door de PSV-DJ toen zij scoorde, maar ons liedje uitbleef. Dat moeten we even onthouden.

  De aftrap wordt genomen en direct ondervangen. De bal bereikt Daan S en die vuurt op doel, maar de bal gaat net naast. Inmiddels is het tweede rustmomentje aangebroken. Fantastisch wat een druk de Boys op PSV weten te zetten en het eigen spel dat kan worden gespeeld. Een deel van de jongens is aardig leeg gespeeld, maar dat mag en gelukkig hebben we een verse spelers op de bank. In het laatste deel van de wedstrijd nemen Dustin, Bryan, Sami, Stef, Ersan en Joshua plaats op de bank.

  De wedstrijd start en Serua krijgt een lastige bal voor de kiezen, maar controleert beheerst en werkt vooruit naar Abdul. Een goede loopactie levert een inworp voor de Boys op. Wanneer PSV de bal overwint, wordt gezocht naar een speler om af te spelen, terwijl Thijs scherp is en zorgt dat de keeper niet bereikt kan worden. Hett valt ons onderhand op dat de tijd op het scorebord niet meeloopt. Boze stemmen beweren dat het wellicht de arbitrage goed uit zou kunnen komen enige vorm van flexibiliteit te kunnen hanteren met het kiezen van de eindtijd van de wedstrijd.

  Een keurige loopactie van Matz en afgeven op Senne levert een strakke bal voor het doel op. Helaas is er niemand bij om een verdere voorsprong te kunnen realiseren. Vervolgens moet Daan H het veld verlaten met een bloedneus en neemt Joshua de honneurs waar. Wanneer Yassine de bal goed ondervangt en Daan S aanspeelt, bereikt hij Abdul die vervolgens Thijs weg stuurt. Een PSV-verdediger komt er net tussen, maar de druk vooruit blijft onverminderd hoog.

  Een vrije trap voor PSV wordt door Bjorn weggekopt, terwijl Daan H weer opgelapt is en terug wisselt met Joshua. Daan S stuurt Abdul weg en ondanks de strakke sprint weet de verdediging van PSV zijn aanval te stoppen. Matz is gelukkig scherp op het tegenantwoord en wanneer via Yassine de bal Abdul weet te bereiken is het spel weer vooruit. De bal bereikt Senne die na een stevig duel de bal weet voor te geven op Abdul wat de 1-3 voorsprong oplevert. Onder leiding van Johan wordt het Alphense Boys clublied vanaf de tribune ingezet.

  Direct bij de aftrap weet Santino de bal alweer te onderscheppen en wanneer even later de bal Daan H bereikt stuurt hij Thijs diep. Een goede loopactie, maar de keeper is net te snel. Vervolgens een diepe bal van PSV, maar Yassine onderschept. Toch is er even wat onrust in de achterhoede en wat spanning in Vince zijn doelgebied, maar Matz besluit de bal weg te werken en wanneer de teruggewerkte bal wordt gespeeld is buitenspel gezien.

  Santino weet de bal diep op Thijs te spelen, waarna een goede loopactie volgt, maar er zijn te veel Brabanders in het doelgebied. Een voorzet van Daan H op Thijs even later die Abdul weet te bereiken, maar wederom verdedigd PSV sterk. Even later wederom druk van Thijs en goede pass op Abdul die de 1-4 binnen werkt. Heerlijk! Het Alphense zangkoor schalt over het sportcomplex.

  De jongens blijven voetballen en in een strakke actie van Bjorn die 3 ondanks stevig vasthouden 3 man weet uit te spelen wordt de bal weer vooruit gewerkt. Thijs wordt weggestuurd maar 2 verdedigers voorkomen verder gevaar. Vervolgens een stevig duel voor Daan S op het middenveld, waarbij ook hij wordt vastgehouden en een vrije trap mee krijgt. Een vrije trap voor de Boys, een kopbal van Daan H en Apdul die met zijn hoofd verlengd en later de bal terugkrijgt en schiet, maar de keeper stopt. Een actie is er nog voor PSV maar daar is Yassine die de actie direct weer stil legt.

  Wanneer PSV nog een aanval heeft en Vince uit zijn doel komt levert het PSV nog een corner op. Deze wordt op zich prima genomen maar over het doel gekopt. Vervolgens is daar weer zo’n mooie opbouw, waarbij Daan H, via Daan S de bal bij Abdul weet te brengen die na een loopactie Senne voor het doel weet te bereiken die vervolgens mooi de 1-5 binnen weet te schieten. Wow! Hoewel het méér dan verdiend is, had ik dit toch niet verwacht.

  Keeper Vince komt in actie wanneer PSV zich voor het doel weet vrij te spelen en stopt de bal goed. Via Bjorn, de turbo van Abdul en Senne wordt de bal weer vooruit gewerkt, maar de keeper onderschept. Wanneer deze een keeperfout begaat levert dit de Boys een vrije trap op in het 16 meter gebied. Dat moet natuurlijk indirect en levert Bjorn een mooie schietkans op, maar de bal gaat over. De scheidsrechter kijkt op zijn horloge, omdat het scorebord nog altijd geen tijd telt. Het is genoeg geweest! De Boys schrijven een spectaculaire overwinning die ze méér dan verdiend hebben. Onder luid applaus springen de Boys juichend richting de kleedkamer, terwijl PSV verslagen op het veld ligt. Het is een bijzonder resultaat, die overigens prima past in de line-up van het seizoen.

  Groot compliment voor de Boys. Trainer Michael komt dan ook grijnzend van het veld “Iedereen was goed! De jongens hebben fantastisch gespeeld”. We drinken nog een kop koffie in de kantine, terwijl de Boys stoom afblazen in de kleedkamer. “Das kwaoliteit baas van den bovenste plaank! Houdoe!”

  De terugreis is natuurlijk minder rustig dan de heenreis. De E-Top heeft ook lekker gespeeld, dus de sfeer is goed. Natuurlijk wordt er op de mobieltjes nog even Ajax gekeken en ook daarover was men uiteindelijk enthousiast.

  Speciale dank vandaag voor onze chauffeur die de Boys geluk lijkt te brengen. Stef, dat moet je toch maar weer eens regelen. En veel succes gewenst aan de trainers bij het bakken van de taarten! Winnen van PSV, dat wordt vast een éxtra grote taart.
  Dank Boys voor de heerlijke voetbalmiddag, waar wij als supporters graag voor naar Eindhoven zijn afgereisd! Keigoede prestatie!

  Deze wedstrijd is u aangeboden door Flipse Agenturen. Hartelijk dank voor jullie bijdrage aan ons toernooi in München!

  Barry