• DSO JO13-1 - AB JO13-2: Pijnlijk puntenverlies in Zoetermeer

  Thuis wonnen we met 4-2 in een zware partij en onze rivaal DHC verloor punten tegen DSO JO13-1 met een gelijkspel. De wedstrijd vandaag op het mooie eerste veld van DSO beloofd een pittige strijd te worden.

  Wanneer rond 9 uur iedereen is gearriveerd gaan trainers en spelers op zoek naar kleedkamer 13 en is het spel van DSO eigenlijk al een beetje begonnen. Terwijl de Boys de warming up afronden zoeken de supporters een plekje op de tribune en roept de scheidsrechter alle spelers bij elkaar voor een minuut stilte. Beide teams staan in een halve cirkel tegenover elkaar om stil te staan bij wat er deze week in Utrecht gebeurde. Onder andere een jonge voetbaltrainer was daar slachtoffer van een afschuwelijk daad.

  Vervolgens gaat de wedstrijd van start. Op de bank starten Thijs, Bjorn, Santino, Abdul en Stef. Een snel genomen vrije trap door Serua wordt mooi diep gegeven en levert een corner op. Joshua en Senne nemen de corner op de traditionele manier, waarna Bryan verlengd en Daan H keihard op doelschiet. De grote keeper stopt de bal helaas goed. De jongens zetten flink druk en spelen op de helft van DSO. Joshua stuurt met een mooie diepe bal Senne weg, die het strafschopgebied in holt, maar aan zijn shirt eruit wordt getrokken. De scheidsrechter laat doorspelen en daarover is het publiek duidelijk niet te tevreden. Weer een kans voor de Boys wanneer Daan S de bal voor zijn voeten krijgt en op doel vuurt, maar helaas de bal gaat over.

  Vanaf de linkerkant tikt Serua de bal naar Daan S die deze doortikt terwijl Serua goed doorloopt. Een mooie doorbraak, maar ook een mooi blok van de tegenstander. De Boys blijven druk zetten, Senne bereikt Ersan die de bal doorgeeft, waarna Senne hard schiet van afstand, maar wederom is de keeper er goed bij. Gelijk daarna weer een actie voor Senne wanneer Joshua hem met een diepe pass wegstuurt, maar een goede sliding van DSO voorkomt verder gevaar.

  Het is duidelijk dat we vanmorgen voetballend de betere ploeg zijn. Het balbezit is voornamelijk voor de Boys en ook het gevaar is richting het doel van de DSO-doelman. Hoewel er al wat schotkansen geweest zijn, lukt het bij veel acties niet de voorste linie goed te bereiken. De DSO-verdediging is sterk opgesteld.

  Nu een aanval van DSO, de bal bereikt het strafschopgebied, maar daar komt Serua goed voor de bal en weet deze direct weer vooruit te werken. Het gevaar zet nog even door wanneer DSO probeert op doel te schieten, maar de verdediging zit er goed tussen en Dustin vangt op. Over de linkerzijde geeft Serua een mooie diepe pass op Bryan die uit zijn loopactie een corner weet te winnen. Joshua neemt de corner prima en de bal komt mooi voor het doel, maar de lange keeper weet de bal goed uit de lucht te halen.

  Vervolgens is er weer wat druk door DSO. Matz loopt goed in op een diepe bal van DSO om deze succesvol te ondervangen. De volgende opbouw wordt wederom door Matz met een keurige sliding uit gewerkt. Vervolgens gaat de druk weer de goede kant op wanneer Senne de bal mooi voor trekt op de inlopende Daan H, maar wederom zit de keeper er goed bij om schieten te voorkomen. Het is inmiddels duidelijk hoe DSO de wedstrijd speelt, met een man of 6 in de verdediging en 1,5 man vooruit is het vandaag niet de bedoeling om te winnen, maar wordt alles ingezet om een tegendoelpunt te voorkomen.

  De jongens spelen een mooi spel. Weer een mooie combinatie tussen Sami, Joshua en Senne, maar helaas lukt het niet om de bal voor het doel te krijgen, wel wordt een corner verkregen. Joshua en Senne nemen, het levert Senne een schotkans op, maar deze wordt naast het doel gewerkt door de verdediging van DSO wat een volgende corner oplevert. Ook deze wordt weer lekker genomen en beland goed voor het doel, maar de DSO-verdediging ruimt op.

  Dan onderschept Matz de bal en weet zich een heel stuk over de as naar voren te bewegen waarna hij een mooie pass geeft op Bryan. Helaas ziet de grensrechter er, niet voor het eerste behoorlijk dubieus, buitenspel in en volgt de scheidsrechter zijn advies. Wanneer de bal door DSO hoog vooruit wordt gespeeld, neemt Yassine mooi aan en passeert met een draaibeweging 2 man om vervolgens via Serua de bal weer vooruit te werken. Vervolgens over de andere kant van het veld nog een actie voor DSO, maar Sami weet achter de pass precies zijn been te krijgen en onderschept.

  DSO mag nog een vrije trap nemen, maar schiet ver naast wat Dustin goed had ingeschat. Een laatste kans is er nog voor Bryan wanneer hij wordt weggestuurd door Serua met een mooie lange pass om op te lopen. Helaas was er te veel verdediging om door te kunnen breken. Het is rust! De jongens zijn duidelijk niet tevreden, maar toch spelen ze overwegend een prima eerste helft. Soms misschien wat onrustig, maar dat komt wellicht door de gretigheid om snel tot scoren te kunnen komen. De doelman van DSO heeft goed voorkomen dat Alphense Boys een, naar mijn idee meer dan verdiende, voorsprong heeft kunnen nemen.

  Na de rust starten op de bank Thijs, Ersan, Daan S, Serua en Sami. DSO laat even op zich wachten, maar wanneer iedereen op het veld staat kan er direct weer volop druk gezet worden. De jongens weten dat de bal tussen de palen moet komen om geen punten te verliezen! Een mooie sprintactie van Abdul die de bal keurig voor het doel trekt waar Bryan vrij staat, maar helaas lukt het de DSO-verdediging nog net de bal te raken, want een corner op levert. Een schietkans voor Senne uit de corner gaat helaas net naast het doel.

  Vervolgens een diepe bal van DSO en een uitbrekende vleugelspeler, maar Stef zit hem goed op de hielen en wanneer ook Yassine goed zijn lichaam tussen speler en bal werkt, krijgen we de uitbal ook nog in het voordeel. Een volgende poging van DSO wordt goed door Stef geblokt en wanneer na een prima combinatie Bjorn zich over links richting het doel werkt, levert het wederom een corner op. Joshua neemt en de bal gaat over de keeper en schuift langs het doel en langs enkele spelers, maar het lukt niet om er een been achter te krijgen. De spanning op de tribune is voel- en hoorbaar!

  Een voorzichtige aanval van DSO wordt door Yassine gecontroleerd achter de lijn gelopen. Wanneer Dustin de bal via Stef weer vooruit werkt, stuurt Stef Bryan diep. Er wordt sterk verdedigd en er wordt een vrije trap verkregen. Bjorn neemt deze van grote afstand in één keer en hoewel de keeper deze weet te stoppen, was het zeker op deze afstand een fraai schot op doel

  Dan is er een lange bal vooruit van DSO, maar Dustin is goed uit zijn doel gekomen en werkt weer vooruit. Even later weer een opbouw van DSO, maar nu is het Yassine die goed is ingelopen en de bal diep naar Abdul weet te spelen. De voorzet is zélfs voor Abdul net iets te hard, maar de druk richting het DSO-doel is groot. Bjorn werkt zich vooruit en kaatsend met wat collega’s weet hij zich naar voren te werken en op doel te schieten. Helaas stopt de keeper de bal.

  Joshua weet na hard knokken op het middenveld Abdul weg te sturen, maar de bal wordt door DSO uitgewerkt. Thijs komt het veld in en Daan H neemt plaats op de bank. Thijs is direct scherpt. In de eerste seconden die hij speelt weet hij zich vooruit te werken en vanaf de achterlijn Bjorn strak aan te spelen voor het doel die helaas nét naast het doel schiet.

  De tegenstander heeft vandaag redelijk wat kleiner overtredingen nodig om de Boys zo nu en dan tegen te houden. Wanneer Joshua uiteindelijk zowel in het gezicht als aan zijn been pijn heeft wisselt hij met Daan H. Er wordt door de jongens hard gewerkt, ze willen heel graag tenminste één puntje maken. Bryan weet Senne in het doelgebied te bereiken, maar het lukt uiteindelijk DSO om de bal weg te werken. Ook Bryan heeft last na een overtreding en wisselt met Sami.

  Bjorn overwint de bal van DSO in het doelgebied en werkt zich vooruit richting doel, maar de bal wordt uitgewerkt. Dan stuurt Thijs Abdul weg, die uiteindelijk op doel schiet, maar de keeper weet te stoppen. De bal bereikt Sami en die vuurt af op doel, maar de bal gaat over. Vervolgens is het weer Bjorn die de bal lekker vooruit werkt en Sami die zich richting het doel worstelt, maar er is te veel verdediging om doorheen te werken.

  Er zijn volop acties en kansen voor de Boys, maar het lijkt of de bal er vandaag niet in mag. Vervolgens is er balbezit voor de Boys en een kleine botsing, waarna de scheidsrechter een scheidsrechterbal geeft en de altijd sportieve trainer Michael aan Sami sommeert de bal netjes richting de DSO-doelman te schieten. De keeper schiet de bal direct hard vooruit en na een ongelukkige stuiter rolt de bal door de verdediging en weet de énige voorhoedespeler zich richting het doel te werken en 1 op 1 met Dustin de bal netjes binnen te werken.

  De Boys geven zich niet gewonnen. Matz onderschept en werkt zich tot ver over de middenlijn vooruit, maar uiteindelijk weet de verdediging de bal weg te werken. Er zijn nog verschillende vrije trappen en kleine kansjes. Een DSO-speler lijkt hands te maken, maar de scheidsrechter oordeelt anders. Dan is er nog een aanval voor DSO, maar Stef is er goed bij en Dustin heeft de bal prima.

  In de laatste fase van de wedstrijd hebben de DSO-spelers uiteraard veel pijntjes en wordt de tijd zoveel mogelijk gerekt. De druk vooruit richting het DSO-doel is groot, maar het lukt de jongens niet meer om tot scoren te komen en dan is het spel gespeeld. De jongens zijn teleurgesteld, zij hebben hun eerste competitiewedstrijd verloren. Toch hebben we vandaag gekeken naar een vrij goed pot strijdlustig voetbal. De mannen van DSO hebben een slim spel gespeeld. De randvoorwaarden én het geluk waren vandaag ook niet aan onze kant. Helaas dus felicitaties aan DSO en puntenverlies voor de Boys. De rest gewoon winnen Boys, dan is er niets aan de hand.

  Deze wedstrijd wordt u aangeboden door Spring in ’t Veld. Mede dankzij hun bijdrage gaan we over een paar weken een onvergetelijk toernooi nabij Bayern München spelen. Bedankt voor de bijdrage!

  Barry