• AB JO13-2 – HVV JO13-1: Matige wedstrijd met overtuigend resultaat

  Vanmorgen moeten regen en wind getrotseerd worden om in alle vroegte op Sportpark de Bijlen voor te bereiden op de wedstrijd tegen HVV JO13-1 uit Den Haag. In vergelijking met afgelopen dinsdag mogen we niet klagen, wat een noodweer was het tijdens de oefenwedstrijd tegen Spartaan 20, welke eindigde in een royale 5-0 overwinning. De Boys en trainers hebben zich vandaag goed voorbereid op de wedstrijd, want de Haagse tegenstander kennen we inmiddels behoorlijk goed. De laatste wedstrijd eindigde in een 1-4 overwinning voor de Boys. De strakke verdediging en de bijzondere scheidsrechter staan nog goed in het geheugen van de jongens. Na een zéér overtuigende overwinning vorige week tegen Oranje Wit is het vooral belangrijk dat de jongens niet te makkelijk denken over de tegenstander van vandaag.

  Op de bank starten Santino, Daan S, Ersan, Serua en Bryan. Ook keeper Vince ondersteund vanaf de bank, omdat hij door zijn blessure helaas nog niet mag spelen. Keurig op tijd staan de jongens strijdlustig op het veld. De tegenstander en scheidsrechter laten behoorlijk op zich wachten, het is inmiddels tien over 9 wanneer de scheidsrechter dan toch het startsignaal blaast. De wedstrijd begint wat gelaten. De Boys verstoren goed de opbouw van HVV en er wordt gezocht naar de juiste speelwijze. Een eerste kans is er na enkele minuten wanneer Joshua een vrije trap mag nemen. De bal komt voor het doel en bereikt Senne die een eerste schot op doel waagt, maar de keeper stopt.

  Een volgende vrije trap wordt genomen door Bjorn en bereikt Abdul, hij vuurt op doel, maar het schot wordt door de HVV verdediging geblokt. Niet veel later is er alweer een vrije trap na een stevig duel. Joshua neemt, maar schampt nét de buitenkant van de paal. Er wordt volledig op de helft van onze tegenstander gespeeld. Sami werkt de bal naar Joshua die vervolgens Thijs op de keeper afstuurt. De keeper stopt, maar de afketsende bal wordt door Daan H vanaf de doellijn voor gegeven, wat niet meevalt, omdat HVV met 11 verdedigers lijkt te spelen.

  Wanneer HVV even vooruit probeert te werken stapt Matz goed in en speelt Bjorn aan die op zijn beurt direct Abdul diep stuurt. Een goede loopactie levert een corner op. HVV is duidelijk minder sterk dan de Boys, maar spelen erg compact. Wanneer HVV een diepe bal geeft is Yassine de aanvaller te slim af met een fraaie schijnbeweging waarmee hij de HVV speler over de grond rollend achterlaat waarna Stef de bal weer vooruit kan werken.

  Dan is daar ineens weldegelijk Haags gevaar wanneer HVV een gat in de verdediging weet te benutten en zich 1 op 1 tegen keeper Dustin weet uit te spelen. Een schot op het doel maar Dustin houdt bijzonder knap en ook in de herkansing zit hij er bovenop en klemt. Het lukt HVV om wederom ruimte te vinden en open voor het doel van Dustin te komen, maar dit keer wordt gelukkig naast geschoten. De jongens missen scherpte en gretigheid, waardoor de tegenstander ruimte krijgt om in de wedstrijd te komen. Wordt er nu toch te makkelijk gedacht? Of is het misschien de krachtige tegenwind die ervoor zorgt dat onze tegenstander in het voordeel is? Weer is daar HVV en nu lukt het wel om de 0-1 op het scorebord te laten verschijnen.

  De aftrap wordt genomen en in samenspel tussen Sami en Senne wordt een schietkans benut, maar de bal gaat helaas over het doel. De jongens proberen zich te herpakken. De uittrap van de keeper wordt door Senne opgevangen en werkt de bal diep op Abdul. De doelman is goed uitgekomen en voorkomt verder gevaar. Een lange bal vooruit van HVV is niet gevaarlijk door verdedigingswerk van Joshua en Sami en een sliding van Yassine waarmee hij een corner weet te voorkomen.

  De opbouw is vervolgens voor de Boys. Abdul geeft vanaf de linkerkant een krachtige bal op rechts waar Daan H en Senne in een mooi samenspel vooruit werken, maar er is teveel verdediging om de actie goed af te kunnen ronden. Wanneer de bal vanuit achter door Stef mooi diep op Abdul wordt gegeven is er een schotkans voor hem, maar de keeper stopt. Even later een snel genomen vrije trap van Daan H en Thijs is gevaarlijk richting het doel van HVV. De bal wordt helaas uitgewerkt.

  In de slotfase van de eerste helft is er nog een doorbraak voor HVV, maar Joshua zit er goed bij en Dustin vangt op. Pffff….dat loopt goed af zeg. HVV blijft nog even druk zetten, maar wanneer Sami tenslotte de bal vooruit werkt, is het rust en kunnen de jongens naar ik inschat een pittige peptalk van trainer Michael verwachten in de kleedkamer.

  Na een glaasje limonade en duidelijke instructies komen de Boys het veld weer op. Op de bank starten in de tweede helft Matz, Joshua, Thijs, Abdul en Santino. De jongens starten duidelijk met meer overtuiging dan dat de eerste helft werd afgesloten. Al snel is er een eerste schietkans voor Senne maar de keeper houdt eenvoudig. Een volgende actie uit opbouw van Stef richting Daan S die met een fraaie lop Bryan diep stuurt die op zijn beurt de bal voor het doel geeft. HVV werkt hard over de achterlijn en de eerste corner van de tweede helft mag genomen worden door Daan H. Een mooie voorzet heerlijk voor het doel wordt door Bjorn ingekopt en daarmee is het 1-1. Lekker!

  Wanneer enkele minuten laten de bal bij Dustin is voor een uittrap werkt hij, met de wind in de rug, de bal vooruit richting Ersan. Ersan geeft mee op Daan H en die stuurt Senne weg die van behoorlijke afstand hoog over de keeper de 2-1 tussen de palen werkt. Met nog maar enkele minuten gespeeld in de tweede helft is de voorsprong voor de Boys. Een volgende aanval is er in mooi samenspel tussen Ersan en Bryan, het levert wederom een corner op. Stef wordt intussen gewisseld en Santino komt het veld in. De corner wordt genomen, maar door HVV weggewerkt en in de counter zijn daar gelukkig Santino en Yassine die de bal goed opvangen.

  De druk van de jongens op HVV is duidelijk hoger nu de wind in de rug waait en de gretigheid terug lijkt te zijn. Wanneer Santino Bryan links wegstuurt werkt hij de bal voor het doel en zijn er schietkansen voor respectievelijk Ersan en Daan S, maar de HVV doelman stopt. Wanneer Daan H vanaf de rechterkant Daan S op links aanspeelt, speelt hij krachtig door op Bryan die hoog over de keeper de 3-1 binnen schiet.

  Abdul komt het veld in voor Senne en Matz voor Yassine. De druk vooruit gaat door en wanneer de scheidsrechter een handsbal voor het doel van HVV heeft gezien krijgen we een penalty in ons voordeel. Abdul neemt keurig en hoewel de keeper er dicht bij zat, zit de 4-1 overtuigend in het net. HVV geeft nog niet op, de aanval wordt ingezet maar Serua wint het duel en werkt de bal weer vooruit. Wanneer HVV even later op een diepe bal richting doel loopt, is Bjorn sneller dan zijn tegenstander en voorkomt verder gevaar.

  De volgende actie is weer voor de Boys. Een mooie diepe pass van Sami diep op Bryan, maar de tegenstander weet corner te werken. De corner wordt weggewerkt, maar wanneer even later over de rechterkant de bal voor het doel wordt gegeven schiet Daan S mooi uit de lucht op doel. De jongens proberen tussen de HVV verdedigers ruimte te vinden en hoger druk loont duidelijk. De scheidsrechter ziet wederom hands in het strafschopgebied en dat levert een tweede penalty op. Dit keer mag penalty-killer Serua de strafschop nemen en die schiet dan ook zeer relaxed de 5-1 binnen.

  De opbouw van HVV wordt door Bjorn afgebroken en hij steekt de bal mooi naar Bryan. Een voorzet wordt door HVV corner gemaakt. Een prima corner en kopbal van Sami gaat helaas over het doel. Joshua komt terug het veld in en Bjorn neemt de laatste minuten van de wedstrijd plaats op de bank. Nog even is er wat gevaar van HVV, maar een lekker sliding van Matz stopt de aanval en Santino werkt weer vooruit. Na balverlies is er een voorzichtige uitbraak, maar gelukkig heeft de grensrechter buitenspel gezien.
  De aanval wordt weer ingezet wanneer Serua een mooie diepe bal weet te geven. Ersan en Abdul werken in samenspel vooruit. Een strakke sliding van HVV voorkomt dat Abdul de bal voor kan krijgen, maar levert een corner op. De corner wordt door HVV weggewerkt en in de counter voorkomt Matz met een stevig blok dat er nog een tegengoal in zou kunnen zitten. Ook in de herkansing komt Serua goed tussen 2 spelers, waarna de bal weer vooruit gewerkt wordt. In de laatste minuut is er nog een schot van Abdul op doel, maar het blijft 5-1.

  De wind heeft de eerste helft zéker niet geholpen, maar ik denk dat de jongens wel een klein beetje makkelijk over de wedstrijd hebben gedacht. Gelukkig is in de tweede helft herpakt en hoewel we bepaald niet de mooiste pot van het seizoen gezien hebben is er wel een mooi resultaat gehaald. Tsja, we zijn ook wel een klein beetje verwend natuurlijk. Nog altijd ongeslagen Boys! Volgende week DSO JO13-1 Uit. Onze rivaal DHC heeft tegen hen punten verloren en ook wij hadden het niet makkelijk in de eerste wedstrijd tegen DSO. Dat beloofd dus een fraaie pot te worden. Tot volgende week

  Barry