• Woensdagnieuwtjes

  De boys van de F league waren er zaterdag helemaal klaar voor. Vol enthousiasme en sportieve spanning, verzamelden ze zich bij Alphense Boys om vervolgens hun reis voort te zetten naar Bodegraven om tegen Esto te mogen spelen. Het team werd verdeeld in 2 teams om 4 tegen 4 te kunnen spelen. Na 1 partijtje te hebben gespeeld wat erg goed ging werden ze warm ontvangen met een drankje en een stuk fruit. Na lekker even bijgekomen te zijn, konden ze hun 2e partij aangaan, wat ook goed verliep. De boys hadden genoten en verheugen zich enorm op de andere wedstrijden.

  Maar liefst twee ex-Alphense Boys jeugdspelers zijn geselecteerd voor Jong Oranje. Abdou Harroui (linkerfoto ex-jeugdspeler Alphense Boys) is basisspeler van Sparta Rotterdam 1 en doet het zo goed dat hij in de belangstelling kwam van Jong Oranje coach Erwin v/d Looi. Ook ex-Alphense Boys jeugdspeler Shaquille Pinas (ADO Den Haag) zit in de voorlopige selectie.  Op zondag 24 maart en dinsdag 26 maart speelt Jong Oranje twee oefeninterlands tegen respectievelijk Amerika en Egypte.

   

 • Programma thuiswedstrijden selectieteams voor zaterdag 16 maart

  09.00 uur      13-2 - HVV 13-1

  09.00 uur      E-Top - Fc Lisse

  11.00 uur      13-1 - VVV Venlo 13-1

  11.00 uur      17-2 - Baronie 17-1

  13.00 uur      15-1 - Excelsior R 15-1

  15.15 uur      zat 1 - Haz.Boys 1

  Komende zaterdag spelen de hoogste jeugdselectieteams allemaal tegen een BVO tegenstander. De o13 tegen VVV, de o15 tegen Excelsior o15, de o17 tegen Go Ahead Eagles o17 en de o19 tegen VVV Venlo o19. Een indrukwekkend lijstje, maar nu nog punten pakken!

  Op zaterdag 16 maart a.s. is er weer BINGO bij Alphense Boys. We beginnen om 20.00 uur de kantine is om 19.00 uur open.

  Voorzitter Dennis van Captein was lang geleden (vorige eeuw?) keeper. Nu kwam Alphense Boys zaterdag 3 afgelopen zaterdag een keeper tekort en Dennis was bereid te helpen.

 • Graag willen wij uw aandacht voor het volgende:

  • Is er belangstelling van ouders die het team van hun zoon trainen of van plan zijn dat te doen, voor een interne trainerscursus bij Alphense Boys die zal bestaan uit vier bijeenkomsten?

  • Voor het nieuwe seizoen zoeken wij nog leiders voor een jeugdselectieteam die een jaar lang lief en leed met dit team wil delen.

  • Ook zoeken wij grensrechters voor jeugdselectieteams die een seizoen lang wil optrekken met dit team

  • Ook is er nog plaats voor een assistent trainer bij een van de jeugdselectieteams ter ondersteuning van de trainer.

  • Verder zijn wij op zoek naar scouts die in de regio gericht willen gaan kijken naar talentvolle spelers

  • Voor het nieuwe seizoen is er een vacature bij het wedstrijdsecretariaat. Het betreft hier wedstrijdsecretaris voor de JO12 t/m JO15. Lijkt het je een uitdaging om dit leuke  team te komen versterken?

  • De toernooicommissie zoekt nog versterking (o.a. de herfst, kerst en het Jens Toornstra toernooi)

   Heeft u interesse in een van deze functies of kent u iemand die dat wel leuk zal vinden, stuur dan even een email naar: Paul.Bahlmann@hetnet.nl  wij nodigen die persoon dan uit voor een oriënterend gesprek

   Jessie Vink (zie foto) is terug bij Alphense Boys en heeft ''getekend'' voor minimaal een seizoen bij de zondag selectie van trainer Hein van Heek. Jessie heeft zeker 7 jaar in de jeugdopleiding van Alphense Boys gespeeld en is daarna voor een kans bij v.v. Katwijk gegaan.  Na 2 jaar keert hij nu weer terug bij de club waar hij veel successen heeft behaald. Op de middelste foto speelt hij tegen PSV en rechts op de foto scoort hij tegen Ajax

 • Nick Broekhuizen (17, uit Alphense Boys 19-1) verhuist na dit seizoen naar de jeugdopleiding van ADO Den Haag en gaat daar in de o19 spelen. Nick kwam drie jaar leden van Fc Lisse naar Alphense Boys en viel direct met zijn neus in de boter door o.l.v. Dwight Schenkers op sensationele manier met de B2 te promoveren naar de 2e divisie door de finale van de na-competitie te winnen. Het jaar daarna (vorig seizoen) speelde hij een prima seizoen in de o17 (1e divisie) en scoorde in de finale van de na-competitie voor de A1 tegen MVV A1 waardoor die promoveerden naar de 1e divisie. Dit seizoen behoort hij tot de beste spelers van de o19 en heeft al diverse mak en zijn opwachting gemaakt in het 1e elftal op zondag. Niet vreemd dus er dan een profclub op de stoep staat. We gaan hem zeker missen maar gunnen hem deze kans natuurlijk van harte

 • Ook Remi Akanni (14 jaar) uit onze 15-1 (eredivisie) gaat Alphense Boys na dit seizoen al weer verlaten. Remi speelde al eerder bij Alphense Boys in de E-Top en werd toen gescout door Sparta waar hij drie jaar speelde. Toen hij daar weg moest keerde hij dit seizoen terug bij Alphense Boys in de succesvolle 15-1 van trainer Sander v/d Kleij en werd opnieuw gescout, nu door Fc Utrecht waarna hij na een paar stage trainingen goed genoeg werd bevonden.

 • Donderdag 7 maart is een deel van de onderbouw trainers aanwezig geweest bij de AZ Seminar 2019, in het AFAS stadion van AZ. Rode draad van de avond was de vraag 'Wat is Talent' en vanaf welke leeftijd ga je als club selecteren. Met de huidige visie selecteren we al vanaf O8 en hoger, maar doen we dat op de juiste manier en hoe zou dat anders kunnen? Denk daarbij aan vroeg- en laatbloeiers, biologische leeftijd en cognitief vermogen. De avond werd voorgezeten door Merijn Beukers en als gasten waren Eric Castien (BrainsFirst), Calvin Stengs (speler AZ 1), Merijn Zeeman (Lotto/Jumbo wielerploeg), L'houcine Ouzgni (2-voudig wereldkampioen kickboksen) en Carlos Aalbers (Hoofd scouting AZ) uitgenodigd (zie foto van het panel).

 • Allen konden uit eigen ervaring vertellen hoe het selectieproces in hun tak van sport tot stand komt en wat er nodig is om op het allerhoogste niveau te presteren. Als afsluiting kwam Paul Brandenburg (Hoofd Jeugdopleiding AZ) met een 3-tal vragen waarin met de zaal gediscussieerd kon worden. Zeer interessante avond waar we met de nodige uitdagingen weer naar de Boys kunnen.

 • Vanaf het seizoen 2019/’20 wordt er geen 4e klasse op zondag in West II aangeboden voor standaardteams. De laatste jaren liep het aantal teams in deze competitie sterk terug. Na onderzoek en goed onderling overleg met betrokken clubs, spelers, trainers en competitieleiders heeft de KNVB besloten de 4e klasse zondag in West II niet aan te bieden. Teams die komend seizoen zouden gaan uitkomen in de 4e klasse zondag, kunnen ervoor kiezen om in te stromen in de zaterdag 4e klasse of om over te stappen naar de zondag 4e klasse in district Zuid I of West I. Per team wordt nu geïnventariseerd waar de voorkeur naar uit gaat. In het seizoen 2020/’21 gaan we dezelfde stap zetten voor de 3e klasse op zondag in West II en krijgen zij de keuze om over te stappen naar de zaterdag 3e klasse West II of over te stappen naar de zondag 3e klasse West I of Zuid I.


  Mustapha Yachou (34) gaat Alphense Boys zaterdag helpen. De voormalig spits van het eerste elftal op zondag van Alphense Boys gaat volgend seizoen uitkomen voor het zaterdagteam van de Alphenaren, dat op dit moment uitkomt in de vierde klasse. Nadat Yachou drie jaar geleden zijn carrière beëindigde bij Alphense Boys (hij speelde ruim 15 jaar in de jeugd en in het 1e elftal van Alphense Boys)  besloot  hij in een vriendenteam te gaan spelen, maakte hij twee jaar terug zijn rentree. Hij voegde zich tijdelijk bij het eerste elftal van AVV Alphen en hielp hen mede aan de promotie naar de tweede klasse, om vervolgens vorig seizoen bij Floreant ook een aantal wedstrijden in het eerste elftal mee te spelen. Dat niveau kon Yachou nog erg gemakkelijk aan. Mede dankzij zijn doelpunten bereikte Floreant de nacompetitie.

   

 • Ook Otman Moeyhieddine (34) blijft bij Alphense Boys zaterdag. Moeyhieddine speelde jarenlang met Yachou in de hoofdklasse, in het eerste zondagelftal van Alphense Boys.

 • De twee worden herenigd met Brandon Tichem (ook ex-Alphense Boys), die overkomt van derdedivisionist Westlandia en op een lager niveau op zaterdag wil voetballen. Oud-jeugdspeler Kevin de Vries keert ook terug naar Alphense Boys. Hij speelt momenteel samen met Yachou in het derde elftal van AVV Alphen, maar kan het vierde klasseniveau nog goed aan, concludeerde Alphense Boys-trainer John Cuvelier na proeftrainingen. Naast Mouyhieddine hebben Jari van Veen en Sander Weijman ook bijgetekend deze week.

  De voetbalwedstrijd  Alphense Boys  - Baronie is a.s. zondag live te volgen in het sportprogramma “Sport Lokaal” van  Studio Alphen.  Sport Lokaal wordt iedere zaterdag en zondag uitgezonden tussen 14 – 18 uur voor de regio Alphen aan den Rijn, Rijnwoude en Boskoop. Erik Joustra  zal het radioverslag verzorgen. Ook wordt er in deze uitzending verslag gedaan van meerdere sportevenementen  uit de regio. Studio Alphen kan je ontvangen via 90.0 FM in de ether, 103.4 FM op de kabel en het glasvezelnet van KPN (kanaal 962) en Lijbrandt (kanaal 798); in Rijnwoude via 106.5 FM (ether) en 103.4 FM (kabel).

  Bij de ingang van ons complex mogen geen fietsen of brommers geparkeerd worden. Het grote hek moet altijd open kunnen voor bijvoorbeeld een ambulance. Helaas begrijpt niet iedereen wat NP betekent.....!

 • Wat was het vorige week woensdag een bijzondere avond. Ajax o19 kwam op bezoek voor een bekerwedstrijd tegen Alphense Boys o19. Mede ook vanwege de geweldige stunt van Ajax 1 de avond ervoor in Madrid, kwamen er ongekend veel toeschouwers op dit jeugdduel af (schatting 1500). Er was aan de afrastering geen plekje meer onbemand en de tribune zat stampvol. Vooraf had Studio Alphen een prachtig filmpje gemaakt waarbij trainer Sander van Dijk en keeper Bas Schol op school werden bezocht (google maar naar '' Alphense Boys maakt zich op voor bekerkraker tegen Ajax'').

 •  Jan overes en zijn vrouw zorgden voor een perfecte ontvangst in het volle sponsorhome, een passend ''opkomstmuziekje'' bracht wat extra sfeer en de wedstrijd bleef tot het einde toe spannend. De ploeg van trainer John Heitinga en Simon Tahamata konden de vechtploeg van trainer Sander van Dijk pas in de 95e minuut op de knieën krijgen via een strafschop (1-2). De sensationele strafschoppenserie werd dus op een haar na gemist. Fotograaf Ron Hoenson maakte een werkelijk schitterende foto reportage (klik maar op deze link)

  https://holland-pictures.photoshelter.com/portfolio/G0000wm5H00nfP.I/I0000JsDQ4npxjPU

  Vervolgens pakte ook Studio Alphen uit met een mooie samenvatting te zien via deze link:

  https://www.youtube.com/watch?v=AwPgOOipPE8

  Het AD volgde met een mooi verslag in de krant. Kortom een geweldige reclame voor het jeugdvoetbal bij Alphense Boys

 • Voor de wedstrijd van komende zaterdag tussen Alphense Boys 15-1 en Excelsior 15-1 (thuis om 13.00 uur)  is Nederland BV pakket service de balsponsor.

  Komende vrijdag (15 maart) is het weer zo ver en wordt de ''Alphense Boys Voetbalquiz'' voor de tweede keer georganiseerd. De eerste editie was super gezellig en dus komt er een vervolg! Vinden jullie het leuk om mee te doen? Schrijf dan je team dan snel in. We hebben nog plaats voor 10 teams. We horen graag met wie je een team vormt en wat de teamnaam is. En nodig ook je teamgenoten en andere (voetbal)vrienden uit om zich in te schrijven. De voetbalquiz vindt plaats op vrijdag 15 maart 2019. We beginnen om 20.00 uur in de kantine van Alphense Boys. Teams bestaan uit maximaal drie deelnemers. Aan de deelname zijn geen kosten verbonden. Uiteraard gaat er weer gestreden worden om een aantal mooie bekers. Stuur je aanmelding naar: abvoetbalquiz@gmail.com

 • Op zondag 25 augustus 2019  organiseert Alphense Boys traditioneel het Jens Toornstra Toernooi, dat is het start toernooi voor pupillen onder 8 t/m onder 12 jaar ter voorbereiding op het voetbalseizoen 2019-2020. Inmiddels is het uitgegroeid tot het grootste ééndaagse pupillen voetbaltoernooi van Nederland.  Daar moet u bij zijn!

  We nodigen uw vereniging dan ook graag uit voor de onderstaande poules. Let u a.u.b. goed op de geboortejaren en het niveau en wacht niet te lang met inschrijven!

  • Regio Zuid gaat op maandag 19 augustus weer naar school

  • Regio Midden op maandag 26 augustus

  • Regio Noord op maandag 2 september

  Net als voorgaande jaren hopen we hier weer een prachtig en gezellig spektakel van te maken.

  Bij de bevestiging van uw inschrijving krijgt u een voorlopige poule indeling. De échte poule indelingen worden pas later gemaakt en krijgt u begin augustus per email toegestuurd

  Wilt u dit intern doorsturen naar degenen die hier bij uw club over gaan? Als we voortaan een ander e-mailadres moeten gebruiken horen wij dat graag van u. 

  Alle o8, 09 en o10-teams spelen 6 tegen 6 op een kwart veld volgens de nieuwe richtlijnen van de KNVB

  • o10-teams met spelertjes geboren in 2010 - niveau hoofd- en 1e klasse

  • o10-teams met spelertjes geboren in 2010 - niveau 2e/3e klasse

  • o10-teams met spelertjes geboren in 2010 - niveau 4e klasse en lager

                                                         

  • o9-teams met spelertjes geboren in 2011 – niveau hoofd- en1e klasse

  • o9-teams  met spelertjes geboren in 2011 – niveau 2e/3e klasse

  • o9-teams  met spelertjes geboren in 2011 – niveau 4e  klasse en lager

    

  • o8- teams met spelertjes geboren in 2012 – niveau hoofd- en1e klasse

  • o8- teams met spelertjes geboren in 2012- niveau 2e/3e klasse

  • o8 teams met spelertjes geboren in 2012 - niveau 4e klasse en lager 

   De o11 en o12-teams spelen 8 tegen 8 (volgens de richtlijnen van de KNVB) 

  • o11 teams met spelertjes geboren in 2009 – niveau hoofd/1e klasse

  • o11-teams met spelertjes geboren in 2009 - niveau 2e/3e klasse

  • o11 teams met spelers geboren in 2009 - niveau 4e klasse en lager

    

  • o12 teams met spelers geboren in 2008 - niveau hoofd/1e klasse

  • o12 teams met spelers geboren in 2008 - niveau 2e/3e klasse

  • o12 teams met spelers geboren in 2008 - niveau 4e klasse en lager

  We hebben poules van 9.00 uur tot 12.00 uur, 4 wedstrijden van 15 minuten

  We hebben poules van 13.30 uur tot 16.30 uur, 4 wedstrijden van 15 minuten

  Begin augustus hoort u of u in het ochtend of in het middag toernooi bent ingedeeld

   

  Inschrijven kan vanaf heden, via onderstaand email adres en wordt altijd bevestigd!

   

  toernooien@alphenseboys.nl 

   

  Bij inschrijvingen gaarne vermelden; nummer van het team - gewenst niveau - naam contact persoon – email adres – telefoonnummer.

   

  Uw inschrijving zien wij met bijzonder veel belangstelling tegemoet!