• Weer kleur op de wangen

  Alphense Boys kreeg weer kleur op de wangen, zondagmiddag in Nuenen waar de plaatselijke RKSV met 2-0 werd verslagen. Die stand stond in de rust al op het scorebord. Na drie nederlagen op rij had de Boys deze drie punten nodig om op veilige afstand te blijven van de nacompetitieplaatsen onderin.

  Héél goed voetbal was niet mogelijk in de Brabantse storm, die soms dwars en even later weer recht over het veld stond. De misperen waren soms dan ook niet van de lucht, maar al met al ging de Boys toch beter met de omstandigheden om dan de thuisploeg. "In zo’n wedstrijd moet je er van begin tot eind voor elkaar zijn, door dicht in de buurt van elkaar te blijven. Je weet nooit hoe een bal valt. Als het bij de ene misgaat, moet de ander klaar staan om te helpen en dat hebben we vandaag uitstekend gedaan", aldus een opgeluchte trainer Hein van Heek.

  "En verder", vervolgde hij, "geen verdedigende risico’s nemen. Spelers die bij ons zijn opgeleid willen altijd graag de mooie voetballende oplossing kiezen. Ze hadden nu de opdracht om gewoon alles weg te roeien. Nuenen heeft daardoor over de hele wedstrijd  maar één grote kans gehad, tegenover wij vijf of zes. Knap gedaan van de ploeg."

  Zo was het, en op de overwinning viel dan ook niets af te dingen. In het eerste deel van de wedstrijd ging het nog wel gelijkmatig op en neer tussen de nummer 6 en - op dat moment nog - nummer 10 van de Hoofdklasse B. De keepers Tim van der Linden en Jeroen Keeris moesten af en toe in actie komen, maar die laatste pas echt in de 28-ste minuut bij de eerste grote kans voor de Boys. Keeris keerde het uitstekende schot van Wessel Meiring, wat eerstgenoemde een openbaar complimentje van de goedgehumeurde stadionspeaker opleverde.

  Vier minuten later moest de goalie van Nuenen toch de bal uit het halen. Een bal die door aanvoerder Thom Nouwens met de storm mee voor het doel werd getrapt, landde op het hoofd van Thijs Hoogenboom en hij legde netjes af op Arjan Ouwendijk (foto). Hij zette de 0-1 op het scorebord, de zesde goal van het seizoen van de middenvelder.

  Tot het einde van de eerste helft domineerde vervolgens de Boys, met de A-junioren Nick Broekhuizen en dit keer ook debutant Ilounga Pata in de basis. Op slag van rust werd de marge vergroot. Eerst hield Keeris Arjan Ouwendijk met een geweldige redding nog van de 2-0 af, maar dertig tellen later was hij de schlemiel door kort voor zijn doel iets te lang de bal aan zijn voet te houden en aan de jagende Thijs Hoogenboom te verspelen. De ijverige spits kon de bal daarna eenvoudig het lege doel intikken.

  Dat de 0-2 ook de eindstand was, kwam vooral doordat Alphense Boys na de hervatting drie grote kansen op een derde treffer (twee keer Nick Broekhuizen en één keer Bas van Zoest) onbenut liet. Bij de enige en al gememoreerde kans voor Nuenen na rust had Van der Linden een katachtige redding in huis. Daarmee voorkwam hij dat de ploeg van trainer en oud-international Jan Poortvliet nog terug in de wedstrijd kwam. Verder kwam de voorsprong ?? en uiteindelijk dus ook de zege - niet in gevaar. De Boys klom drie plaatsen op de ranglijst daardoor, van tien naar zeven. Komende zondag komt koploper De Baronie op bezoek.

  Uitslagen Hoofdklasse B

  RKSV Nuenen-Alphense Boys 0-2, Halsteren-SV Meerssen 0-0, Gemert-UDI’19/CSU 0-0, Baronie-VC Vlissingen 2-0, De Meern-Leonidas 1-2, RKAVV-RKSV Minor 1-1, Unitas-Groene Ster 2-1.

  Stand Hoofdklasse B

  1. Baronie 20-45 (42-16)
  2. Gemert 19-38 (51-24)
  3. Halsteren 19-37 (35-15)
  4. Groene Ster 18-36 (32-18)
  5. Unitas 18-34 (41-27)
  6. RKSV Nuenen 20-28 (34-27)
  7. Alphense Boys 20-25 (36-33)
  8. SV Meerssen 17-24 (25-28)
  9. UDI'19 18-24 (23-24)
  10. Leonidas 20-24 (29-45)
  11. Minor 20-23 (32-41)
  12. IFC 19-20 (30-45)
  13. RKAVV 20-20 (20-30)
  14. Vlissingen 18-12 (15-32)
  15. De Meern 20-11 (16-56)

   

  Clubtopscorers

  Thom Nouwens 8x, Arjan Ouwendijk 6x, Patrick Krop 5x, Thijs Hoogenboom 5x, Nick Broekhuizen 3x, Boris Zanoli 2x, Pepijn Kooij 1x, Bas van Zoest 1x, Mike Bavelaar 1x, Raychelo Fecunda 1x, Wessel Meiring 1x.