• Oranje Wit JO13-1 - AB JO13-2: Dordtenaren kansloos tegen Alphense gretigheid

  Ondanks de slechte weersvoorspellingen is het droog en relatief windstil in Dordrecht. Bijna een uur in de auto voor een potje voetbal vanmorgen, dat mag dan wel een mooie pot worden! Oranje Wit beschikt over een mooi complex en een gezellige kantine. De supporters hebben de tribune ontdekt en nemen plaats in de business seats, terwijl de Boys na warming-up nog even teruggaan naar de kleedkamer voor de laatste instructies.

  Op de bank starten vandaag Abdul, Serua, Santino, Bjorn en Thijs en na de bekende uitbundig yell is de wedstrijd gestart. Er wordt door beide partijen lekker fanatiek geopend. Het eerste echte gevaar is er na enkele minuten wanneer Daan S met een diepe bal Bryan wegstuurt. Het levert een corner op. Een tweede corner vanaf de andere kant mag genomen worden, na balverlies in de 16 meter probeert Oranje Wit de bal weg te werken maar Daan H haalt de bal van de achterlijn en geeft de bal op Bryan die gecontroleerd de 0-1 voorsprong binnenschiet in de tweede minuut van de wedstrijd.

  Oranje Wit probeert een snel tegen antwoord te geven, maar Sami blokt in duel en Yassine ruimt goed op. Een volgende aanval voor Oranje Wit over de rechterkant komt tot een voorzet, maar Dustin staat goed en trekt de bal uit de lucht. De jongens beginnen direct weer met een nieuwe opbouw en wanneer Senne wordt bereikt, lukt het Senne om de bal vanaf de achterlijn voor het doel te krijgen. De bal komt net achter Bryan, maar het lukt hem zijn been nog achter de bal te krijgen en de 0-2 voorsprong binnen te schieten.

  Het balbezit is overwegend voor de Boys, duels worden overtuigend gewonnen en de druk op Oranje Wit blijft onverminderd hoog. Een mooie actie van Daan H en een schot van Daan S wordt op de arm van een tegenstander gestopt. Dit levert een vrije trap op nét buiten het strafschopgebied. Joshua neemt de vrije trap krachtig, maar treft de muur. Even later ook voor onze tegenstander een vrije trap van iets groter afstand van het doel. Yassine kopt weg en in de herkansing weet Dustin de bal goed te vangen.

  Dan weet Oranje Wit handig gebruik te maken van ruimte in de achterhoede. De rechtervleugelspeler wordt diep gestuurd en weet, met Matz en Stef op de hielen, de bal voor te krijgen. De voorzet wordt netjes afgemaakt en de 1-2 is een feit. Ondanks dat de Boys vandaag overtuigend sterker zijn dan de tegenstander is een gelijkmaker weer binnen handbereik. De jongens zetten dan ook direct een tandje bij. In mooi samenspel tussen Daan H en Joshua wordt Senne bereikt. Een schot op doel volgt, maar de keeper tikt net naast. Uit de corner bereikt de bal Bryan die deze maar nét over het doel boogt. Een volgende kans is er wanneer Ersan de bal naar Daan S terug legt die doortikt op Bryan. Een schietkans helaas net over het doel.

  Het geweld gaat door! Een goede actie van Daan H bereikt Senne die op zijn beurt de bal weet voor te geven aan Ersan die mooi in positie staat voor het doel en de 1-3 binnen schiet. De wedstrijd is beslist niet gespeeld, want Oranje Wit heeft de aanval ingezet. Het lukt door te breken en de bal voor te trekken, maar gelukkig is het schot op doel matig en weet Dustin de bal corner te werken. Een volgende actie voor Oranje Wit, maar Stef is en werkt de bal achter de lijn. De corner wordt genomen en er is volop gevaar voor het doel. Dustin tikt de bal weg, Sami ruimt op, maar de bal komt terug en uiteindelijk schiet Oranje Wit de bal naast het doel.

  Een uitbal in het voordeel van de Boys bereikt Daan H die Yassine weet aan te spelen die goed is meegelopen. Een overtreding is nodig om Yassine te stoppen en dat levert weer een vrije trap op een fraaie plek op. Senne neemt de vrije trap goed, maar de keeper stopt. De afketsende bal wordt door Joshua opnieuw strak voorgegeven en door Daan H heerlijk binnen gekopt, waarmee de stand 1-4 voor de Boys is.

  De volgende actie is voor Oranje Wit, maar wanneer de linkervleugel aangespeeld wordt, weet Sami goed tussenbeide te komen en werkt de bal weer vooruit. Even later weet Stef zich tussen 2 doorbrekende Oranje Wit aanvallers goed staande te houden en is hij nét even sneller waardoor hij de bal goed uit kan werken.

  De Boys pakken nemen de aanval weer over. Daan H geeft een mooie pass op Bryan die zich door de verdediging heen werkt en de bal weet voor te krijgen, maar buitenspel is gezien. Vervolgens een mooi steek passje van Daan S richting Bryan en een schot die net voor het doel langs gaat. In de slotfase van de eerste helft nog een heerlijke opbouw welke uiteindelijk Joshua bereikt die van afstand mooi op doel schiet, maar de keeper stopt.

  Met een 1-4 voorsprong gaan de jongens redelijk relaxed de kleedkamer in. Op de hoge druk en het snelle spel van de Boys heeft Oranje Wit duidelijk geen antwoord.

  Na rust komen de Boys weer het veld op en nemen Sami, Stef, Daan H, Yassine en Daan S op de bank plaats. Trainer Michael kiest duidelijk voor een aanvallende opstelling en is beslist niet van plan om de tweede helft rustig uit te spelen. Beide teams staan inmiddels klaar op het veld en wanneer ook de scheidsrechter is gearriveerd gaat de tweede helft van start.

  Met een stevig duel en een goede blok voorkomt Santino het eerste gevaar van Oranje Wit die blijkbaar nog wel van plan zijn om de achterstand in te halen. Even later weer een actie van Oranje Wit die een vrije speler voor het doel weten aan te spelen en relatief gemakkelijk de 2-4 weet te maken. De jongens herpakken zich en zetten de boel weer op scherp. Bryan wordt weggestuurd en creëert een corner. De corner bereikt Senne die uithaalt, maar nét naast het doel schiet.

  Een opbouw van Oranje Wit wordt door Serua goed opgevangen en de aanval wordt weer ingezet. Wanneer de doelman van de tegenstander uitschiet vangt Bryan de bal op en speelt Senne aan die de bal voorgeeft op Ersan. Een schietkans volgt, maar de keeper werkt de bal naast het doel. De corner wordt genomen en Joshua haalt uit, maar de bal gaat helaas naast.

  Wanneer even later Abdul de bal weet te onderscheppen speelt hij tussen de verdediging van Oranje Wit door en werkt met buitenkant voet de bal relaxed langs de keeper en zet daarmee de voorsprong op 2-5. Na aftrap weet Oranje Wit een corner te forceren, deze wordt goed weggewerkt en Ersan werkt zich los van zijn tegenstander voor de counter, maar wordt vastgehouden. De vrije trap wordt snel genomen en bereikt Abdul die op doel schiet, maar de keeper stopt. Het is duidelijk dat Oranje Wit veel moeite heeft met de gretigheid van de Boys, welke onverminderd doorgaat.

  Santino onderschept de bal en bereikt Senne. Die stuurt op zijn beurt Abdul weg die na een mooie loopactie tot vlak voor het doel keurig de bal terug legt op Ersan die goed is meegelopen en de 2-6 kan binnen schieten. Daan H en Yassine komen in het veld en Ersan en Matz nemen plaats op de bank. Een mooie actie van Bryan die vervolgens Senne weg stuurt op links. Senne krijgt de bal heerlijk voor en Abdul werkt ook de 2-7 binnen.

  De jongens nemen geen genoegen met 7 doelpunten en zetten krachtig door. Een fraaie voorzet van Bjorn hoog over de verdediging en Bryan is weg. Hij krijgt de bal voor het doel, maar nog geen doelpunt. Even later is het Thijs die de bal na mooie loopactie op rechts weet voor te krijgen, maar de keeper stopt net. Een corner voor de Boys wordt mooi hoog genomen door Joshua. Abdul krijgt zijn hoofd erachter, maar de bal gaat net naast.

  Wanneer op aangeven van Bryan Senne de bal op de rand van de 16 meter onder controle krijgt, werkt hij overtuigende de 2-8 tussen de palen. De trainer van Oranje Wit reageert boos! Zijn team lijkt nu op te geven. De honger naar de 10 wordt bij de Boys (ok ok en bij de ouders en staff wellicht ook) steeds groter. Weer geeft Bjorn een mooie diepe pass en is Bryan weg. De bal komt voor het doel en Abdul probeert te schieten, maar de verdediging weet schieten te voorkomen. Het levert wel een corner op. Senne neemt en Bjorn kopt net naast, maar de tegenstander raakt de bal nog waardoor een tweede corner genomen mag worden. Deze wordt door de keeper weggetikt.

  Wanneer Santino de bal ondervangt en Bryan wegstuurt weet deze met een mooie boog Abdul te bereiken die ook de 2-9 nog tussen de palen werkt. De jongens blijven knokken! Een mooie loopactie van Bryan en voorzet op Abdul, maar de keeper zit er dit keer goed bij. Er is nog een kansje voor Oranje Wit, maar Dustin zit er goed bij en de bal gaat naast. Dan stuurt, na een mooi samenspel tussen Santino en Yassine, Senne Thijs weg, die zich goed heeft vrijgelopen aan de rechterkant en werkt hij de bal voor het doel. Het is druk voor het doel en het lukt niet om tot schieten te komen.

  De strijd gaat door! Yassine is goed ingelopen en ziet Abdul vrij. Een loopactie volgt en de verdediging weet maar net een schot te voorkomen. De corner die hieruit volgt wordt genomen en levert een schietkans op voor Senne. De keeper voorkomt een doelpunt en Joshua knokt door om de bal tussen de palen te krijgen. Het levert uiteindelijk een vrije trap, maar nog geen goal, op de rand van de 16 meter op.

  In de laatste minuten is het een actie van Senne die zelf de aanval opbouwt én afrondt. De 2-10 is een feit, missie volbracht! Niet veel later blaast de scheidsrechter het eindsignaal. De Boys hebben de mannen uit Dordrecht vrijwel geen ruimte gegeven. Spelers en trainers lopen tevreden richting de kleedkamer. Maar liefst 40 punten in 14 wedstrijden. Knap gedaan weer Boys!

  Barry