• AB JO13-2 – Westlandia JO13-1: Boys met lege handen in heerlijke bekerwedstrijd

  Het is dinsdag 19 februari en na een dag school en huiswerk staat een avondwedstrijd tegen Westlandia JO13-1 op het programma. Het is niet zomaar een wedstrijd want de tegenstander van vandaag speelt Tweede Divisie en is altijd een jaartje ouder. Er wordt gespeeld in de achtste finale voor de beker, dus de Boys zijn ervan doordrongen dat het erop of eronder is.

  Het is alweer donker én koud wanneer om 18:45 de scheidsrechter het startsignaal geeft na een gruwelijke yell van de Boys op veld 2. Op veld 1 spelen de collega’s van de JO13-1 tegen FC Utrecht óók voor de beker. Op de bank starten Stef, Santino, Ersan, Daan S en Yassine.

  De wedstrijd is van start en het is direct duidelijk dat de tegenstander écht wel een maatje sterker is dan wat we gewend zijn tijdens de competitie. Dit werkt op de Boys echter als een spiegel, zij passen hun spel hier heel goed op aan. Er wordt overtuigend gespeeld door Westlandia, maar ook de Boys starten behoorlijk fel. In de openingsfase van de wedstrijd is er al snel een corner in ons voordeel. De bal bereikt Senne die in een mooie krul de bal nét naast het doel werkt. Even later verovert Daan H met een karateachtige beweging de bal en speelt Senne aan, die vervolgens een mooie diepe boog op Bryan weet te geven. Nét te diep, maar de druk wordt hoog.

  Westlandia probeert vooral met lange ballen ons middenveld over te slaan en hun voorhoede op snelheid langs de verdediging te laten lopen. Hoewel het soms best gevaarlijk wordt, geeft onze verdediging weinig ruimte weg aan Westlandia om gevaarlijk te worden. Wanneer Sami de bal weet te onderscheppen stuurt hij Senne diep en heeft onze tegenstander moeite om de Boys in toom te houden.

  Westlandia neemt het stokje over en creëert een twijfelachtige corner. Deze wordt genomen, maar Dustin is er goed bij en vangt de bal uit de lucht. Westlandia blijft flink druk zetten en hoewel Sami het de vleugel flink moeilijk maakt vooruit te werken, krijgt hij de bal toch voor het doel. Serua is daar om de bal op te ruimen en daarmee komen de Boys goed weg.

  Een volgende aanval van Westlandia wordt door Matz goed opgevangen. Hij stuurt Senne weg en een overtreding is nodig om hem te stoppen. Westlandia speelt een overtuigende pot voetbal, maar doordat de Boys heel kort op de bal zitten lukt het hen niet lekker om acties af te kunnen maken. Daarentegen hebben de jongens het zwaar tegen de Westlandse krachtige jongens. Het is behoorlijk bikkelen! Een schietkans van Westlandia, maar gelukkig duikt Dusin goed op de bal.

  Dan is daar vanaf de rechterzijde een mooie opbouw en Senne die vanaf het midden van de rechterzijde van het veld en een mooie pass op de linkerzijde Bryan weet weg te sturen. Een prima afwerking door Bryan levert een 1-0 voorsprong op en die wordt terecht uitbundig gevierd.

  Dan is daar een corner voor Westlandia en een krachtig schot op doel, maar Dustin redt fraai. Enkele ogen blikken later lukt het de Naaldwijkers een hoge bal op Dustin af te vuren waardoor onhoudbaar de 1-1 wordt binnengeschoten. En de druk blijft maar hoog, want niet veel later moet Daan H een stevig blok maken om een voorzet te voorkomen. Het levert Westlandia een corner op welke op de bovenkant van de lat beland.

  Het is duidelijk dat de Naaldwijkers moeite hebben met de Boys. Voetballend valt het niet mee om door de linies heen te werken en daarom wordt er vooral met lange ballen vooruit gewerkt. De snelle spelers van Westlandia leveren gevaar, maar onze verdediging zit er kort op.

  Vervolgens werkt Abdul keihard om de bal in bezit te houden en bereikt Senne. Via het midden wordt helaas geen vrije man bereikt. Voetbal met passie, maar het wordt nog niet verder beloond. Wanneer Serua de bal weet te onderscheppen na een vrije trap van Westlandia, maakt hij een flinke sprint over het veld en brengt de bal bij Bryan. De keeper is ver uit zijn doel en Bryan kapt zijn tegenstander uit en schiet hoog over de keeper richting doel. Nét over helaas! Een voorsprong was de Boys zondermeer gegund!

  Direct een tegenantwoord van Westlandia en een overtreding op randje 16 om hen te stoppen. De vrije trap wordt genomen, maar beland gelukkig naast het doel van Dustin. Even later een lange bal welke door Joshua gecontroleerd uit het doelgebied wordt weggekopt. Een volgende aanval van de Naaldwijkers beland met een schot vanaf de zijkant achter het doel. De kracht van Westlandia lijkt iets af te nemen, kunnen de Boys hiervan voor rust nog profiteren?

  Een lange bal vooruit wordt door Dustin goed opgevangen. De bal gaat weer vooruit en de Boys mogen nog een vrije trap nemen. Senne loopt diep, maar de bal raakt uit. Westlandia neemt, maar Abdul verovert direct terug en bereikt Bryan voor het doel. Een mooi schot raakt de binnenkant van de paal en bijna willen de Boys hun voorsprong al vieren, maar helaas gaat de bal niet over de lijn. Op de counter sprint Westlandia richting het doel van Dustin, maar Matz staat goed opgesteld en voorkomt dat de aanval écht gevaarlijk kan worden.

  Een laatste actie voor de Boys is er nog wanneer Bjorn de bal die geeft op Bryan, maar deze wordt onderschept door de verdediging. Een opbouw vooruit voor hen is het vervolg, maar met Daan H op de hielen weet Westlandia zichzelf niet te belonen.

  Pfff…. En dan is het rust… héhé, wat een spannende wedstrijd. De Boys spelen met passie en reageren prima op het krachtige spel van de tegenstander. Hoewel de kracht bij Westlandia minder wordt is het ook duidelijk dat de Boys in de eerste helft héél veel gegeven hebben. Zouden ze het volhouden in de tweede helft en wellicht nog een doelpuntje weten te maken?

  Na een korte pauze komen de Boys terug het veld op. Op de bank starten Sami, Abdul, Thijs, Serua en Matz. Westlandia gaat direct vol gas terug de duels in en het is duidelijk wat hen bedoeling is. Stef weet het duel te winnen en werkt de bal goed vooruit. De volgende actie is echter alweer in opbouw en nu is het Yassine, die met een fraaie verdedigingsactie de bal weet te heroveren.

  Een eerste actie voor de Boys is er na een loopactie van Senne over de rechterzijde. Hij bereikt de achterlijn en vuurt op doel, maar helaas gaat de bal voorlangs. Direct zijn het de Naaldwijkers weer die de actie inzetten, maar Santino zet een prima sliding in om de aanval te stoppen. Een stevig duel wordt gewonnen door Daan S. die vervolgens Bryan diep stuurt. De bal komt voor het doel, maar de lange verdediging kopt de bal weg.

  Een fraaie voorbereiding vanuit de verdediging in opbouw komt bij Daan H die een diepe bal geeft op Senne. Het levert druk op maar Westlandia herparkt en wanneer zij door een ongelukkig stukje balverlies de bal weten te heroveren wordt onhoudbaar de 1-2 binnen gewerkt.

  Bryan wisselt voor Abdul die vastberaden is een snelle aansluitingstreffer te gaan maken. De opbouw wordt al snel weer ingezet wanneer Joshua de bal heeft onderschept op het middenveld. Mooi samenspel tussen Abdul en Senne, maar uiteindelijk goed verdedigd door Westlandia. Dan zijn het de Naaldwijkers die de aanval weer inzetten en moet Santino alle zeilen bij zetten om een voorzet te voorkomen. Het lukt, maar het levert Westlandia ook een corner op. Deze wordt beheerst genomen en simpel binnengekopt door een lange speler van Westlandia. Het is 1-3 en héél veel hadden de Boys daar niet aan kunnen doen.

  Niet veel later een vrije trap voor Westlandia op randje 16 meter. De scheidsrechter zet de muur op de juiste afstand, waarna de vrije trap wordt genomen. Een mooi schot, levert onze tegenstander de 1-4 voorsprong op en daarmee is het spel eigenlijk gespeeld. De Boys proberen nog de wedstrijd naar zich toe te trekken, maar het lukt niet meer echt gevaarlijk te worden. Een mooie diepe bal van Joshua, maar de keeper is goed uit zijn doel gekomen. Daan S die een lange bal wegkopt uit het doelgebied en daarna een lange bal vooruit richting Abdul, welke net te hard is. Senne heeft nog een goede loopactie vanaf de rechterzijde en schot op doel, maar de keeper stopt eenvoudig. Even later nog een mooi schot van Senne op doel en herkansing voor Ersan om binnen te werken, maar het lukt de jongens niet om tot scoren te komen.

  Er zijn nog kansen voor Westlandia. Een lange bal wordt door Joshua opgeruimd en wanneer Stef en Daan S samen de aanvallers in bedwang houden werkt Yassine de bal corner met een sliding. Abdul kopt en Dustin vangt op. Achter ons klinkt luid applaus, de JO13-1 heeft een penalty reeks tegen FC Utrecht gewonnen. Gaaf!!

  In de slotfase van de wedstrijd nog mooi samenspel tussen Abdul en Senne en schietkans voor Bjorn, maar de bal gaat naast.. Joshua voorkomt nog een uitbraak en daarmee mag Westlandia nog een laatste corner nemen. Deze wordt over het doel van Dustin gekopt en daarmee eindigt de wedstrijd met een 1-4 verlies. Tsja en dat zijn we niet zo gewend natuurlijk. De jongens zijn teleurgesteld, maar de supporters zijn trots en ook de supporters van de tegenstander spreken met bewondering over het spel van de Boys. Er is lekker gevoetbald en heel hard gewerkt, maar vandaag moesten we in Westlandia JO13-1 toch echt de meerdere erkennen.

  De beker zit er helaas niet meer in, laten we dan dus maar voor het kampioenschap gaan Boys! Rest mij nog dank uit te spreken naar Ton van Bemmelen Sports die de wedstrijd vandaag heeft gesponsord. Mede door de bijdrage van deze sponsor kunnen de jongens met Pasen een gaaf internationaal toernooi in München spelen

  Barry