• AB JO13-2 – Sparta (AV) JO13-1: Rommelig spel levert royale overwinning op

  Het is 16 februari, de velden zijn wit, maar het beloofd vandaag 14 graden te worden en het zonnetje doet al aardig zijn best. Het is uitstekend voetbal weer en de jongens hebben zich voorbereid om een vervolg te geven aan hun succesvolle reeks competitiewedstrijden. Er wordt vandaag gespeeld tegen Sparta AV, waarvan we voor de winterstop met maar liefst 0-7 wisten te winnen in Rotterdam. Het was de tweede wedstrijd in de Derde Divisie vol vechtlust, mooi voetbal en een dik verdiende winst. Zullen de jongens ons vandaag weer trakteren op zo’n pot voetbal?

  Op de bank starten Bjorn, Santino, Ersan, Serua en Bryan. Keeper Vince zal door een blessure helaas de komende weken ook op de bank moeten herstellen. De scheidsrechter blaast het startsignaal en de wedstrijd is van start. De jongens gaan direct op zoek naar een snelle voorsprong. Daan H. speelt de bal op Abdul die Senne weet te bereiken, maar de keeper ruimt op. Even later is er een vrije trap voor Sparta, maar Yassine kopt de bal beheerst weg uit het doelgebied. De bal komt echter terug en na wat gerommel in het doelgebied krijgen we een vrije trap tegen op de rand van 16 meter. Sparta schiet goed, maar Dustin houdt met een mooie duik de bal sterk uit het doel.

  Het is duidelijk dat ook Sparta zich goed heeft voorbereid op de wedstrijd van vandaag. Er wordt behoorlijk meer druk ervaren dan tijdens de vorige wedstrijd. Met een mooie omhaal van Daan S., die vandaag in de spitspositie speelt, wordt Abdul weggestuurd. De bal komt voor het doel, maar wordt weggewerkt. Het levert een corner op.

  Even later onderschept Stef de bal en werkt deze vooruit via Abdul naar Daan H die vanaf een goede 16 meter helaas nét over het doel vuurt. In de volgende actie werken Sami en Daan H. zich samen vooruit en eisen een corner op. De corner wordt genomen maar door Sparta weggewerkt. De afketsende bal komt bij Joshua die deze met een mooie krul weer voor het doel brengt. Sami kopt netjes, maar de keeper stopt.

  Vanuit een mooi kommetje via Dustin en Stef brengt Yassine de bal bij Abdul. De bal wordt teruggewerkt maar Joshua onderschept opnieuw. Met een mooie diepe pass van Joshua is Abdul weer weg en speelt de bal voor op Thijs. Een voorsprong hangt in de lucht, maar de jongens weten zich nog niet te belonen. In een volgende actie bereikt Abdul Daan S die de bal fraai “door hakt” waardoor Senne op doel kan vuren. Helaas net naast.

  De keeper van Sparta speelt uit, maar Daan H reageert heel sterk door tussen de keeper en de verdediging de bal te onderscheppen. Een snel schot belandt nét naast het doel en zo moeten we nog even wachten op het eerste doelpunt. Wanneer even later Abdul de bal weet op te vangen na uitschieten van de Spartadoelman, speelt hij gecontroleerd door op Senne die de verdiende openingstreffer weet te maken.

  Sparta heeft direct een tegenantwoord met een sterkte actie, maar Stef voorkomt verder gevaar met assistentie van Matz en werkt de bal weer vooruit. Er wordt stevig gespeeld door de Rotterdammers, die beslist niet van plan zijn om met lege handen huiswaarts te gaan. Een corner voor Sparta wordt laag over de grond genomen en door de verdediging weggewerkt. De bal komt niet van de eigen helft weg en wanneer deze uiteindelijk dicht in de buurt van het doel van Dustin komt weet Sparta op doel te schieten. Een wat rommelige bal levert een ongelukkig doelpunt op, maar die tellen ook. Het is 1-1.

  Kort na de gelijkmaker is de lange spits van Sparta weg met Yassine in de rug. Dustin komt goed uit zijn doel en duikt op de bal. Vervolgens wordt de aanval weer opgebouwd en wordt Daan S. bereikt. Een mooie steekpass van hem richting Senne, maar de keeper is goed uit zijn doel gekomen en voorkomt de schietkans. Dan is het weer Sparta die de aanval opbouwt, maar Yassine voorkomt met een sliding een uitbraak en raakt daarbij geblesseerd. Op de rug van Ralph verlaat hij het veld terwijl Santino zijn plaats in neemt. Een mooie diepe bal van Thijs op Senne levert het laatste stukje gevaar, maar geen doelpunt op.

  Hoewel de eerste 15 minuten best vrij redelijk verliepen was de rest van de tweede helft erg rommelig. Veel passes kwamen niet aan. Het is duidelijk dat zowel de spelers als de staff verre van tevreden het veld verlaten. Terwijl de supporters hun koffie en chocolademelk drinken vermoed ik dat de tribune stond te trillen op haar grondvesten.

  De Boys komen terug het veld op. Geconcentreerd en met een missie. Trainer Michael heeft een aanpassing gedaan in zijn speelwijze. Zal dit het gewenste resultaat opleveren? Op de bank nemen Yassine, Thijs, Daan S, Stef en Senne plaats en het is duidelijk dat de jongens zich goed beseffen dat er méér nodig is dan in de eerste helft is gegeven om Sparta vandaag te kunnen verslaan. De wedstrijd wordt direct weer gespeeld op de helft van onze tegenstander.

  Wanneer Serua de bal weet te ondervangen in een sterk verdedigend duel werkt hij de bal vooruit. Daan H en Bjorn kunnen zich langs de linkerzijde naar voren knokken in de 7e minuut van de wedstrijd en dan is het uiteindelijk Ersan die de belangrijke 2-1 tussen de palen mag werken. De ontlading bij de jongens is groot en nú doorpakken!

  Senne en Thijs komen na 15 minuten terug het veld in voor Daan H en Abdul. Vervolgens weet Bryan op aangeven van Bjorn een sprint in te zetten richting het doel. Een mooi schot op doel nét over de keeper heen raakt de lat en ketst terug. Gelukkig is Sami goed meegelopen en vangt de afketsende bal op en werkt deze overtuigend tussen de palen. Lekker het is 3-1! De jongens spelen met veel meer overtuiging dan in de eerste helft.

  De druk op het doel van de grote Spartaanse doelman blijft hoog. Wanneer Bryan op doel afstormt, maakt Sparta op het randje van het strafschopgebied een overtreding. Het levert geen penalty op, maar wel een vrije trap op een hele fijn plek. Joshua neemt de vrije trap en ziet ruimte om langs de kleine muur fraai de 4-1 binnen te schieten.

  Een volgende actie is alweer gaande en wanneer Bryan de bal mooi voorgeeft op Senne levert dat uiteindelijk een corner op. De bal raakt uit het strafschopgebied en met een hard schot van Senne richting doel verlengd Ersan nog iets met zijn hoofd, maar weet de keeper de bal toch nog te stoppen.

  Hoewel het duidelijk is dat Sparta het vandaag niet meer recht zal zetten blijven ze toch druk zetten. Een lange bal vooruit wordt afgefloten door buitenspel. En even later krijgt Sparta nog een vrije trap op een mooie plek. Deze wordt prima genomen maar door Matz weggewerkt en door Sami mee vooruit genomen. In samenspel met Matz wordt uiteindelijk zelfs de keeper voorbij gespeeld, maar een sterke verdedigingsactie voorkomt maar net de 5-1. Het levert de Boys wel een corner op.

  De laatste kans is voor Sami wanneer Bryan de bal hoog voor het doel weet te geven. De grote keeper weet de bal goed uit de lucht te werken en daarmee blijft de stand 4-1.

  Na aan goede start, maar overwegend rommelige en weinig overtuigende eerste helft hebben de jongens zich in de tweede helft weten te herpakken en tóch voor een overtuigende overwinning en attractieve tweede helft gezorgd. Herpakken onder de druk van het gretige Sparta ging niet vanzelf, maar is wel goed gelukt.

  Fijn weekend iedereen!

  Barry