• Woensdagnieuwtjes

    De inschrijving van het Sportweekend is geopend. Wie vóór 9 maart het inschrijfformulier inlevert, profiteert van en speciale vroeg-boek-korting. Deelname kost dan 20 euro in plaats van 25 euro. De inschrijfformulieren zijn inmiddels in het bezit van de teamleiders. Heeft u geen formulier?  Haal er dan een op in de commissiekamer. Inleveren en met pin betalen kan aan de bar. Volgende week woensdag zijn bij de jeugdtraining van 15.00-16.30 uur leden van de Sportweekendcommissie in de kantine aanwezig om eventuele vragen te ontvangen en formulieren in te nemen.

    Het Sportweekend wordt dit jaar voor de 56-ste keer gehouden, op vrijdag 21 en zaterdag 22 juni 2019. Het thema is Oranje, omdat het Nederlands elftal dan net de finaleronde van de Nations League heeft gespeeld én omdat de Oranje Leeuwinnen dan midden in hun WK zitten in Frankrijk.

    Alphense Girls bereidt een dagreis voor naar de WK-wedstrijd van het Nederlands vrouwenelftal, op zaterdag 15 juni naar Valenciennes. Er zijn al zo’n twintig aanmeldingen. Begin maart moeten de kaarten worden besteld. Wie mee wil of meer informatie wil, kan zich aanmelden bij Heino Wels en Gerard Haverkamp via girls@alphenseboys.nl.

    De KNVB heeft de volgende ronde van de FRFL-competitie ingepland, op basis van de huidige standen in poule A en B. Alphense Boys o/23 speelt dinsdag 19 februari a.s. een thuiswedstrijd tegen Rijnsburgse Boys o/23 en op dinsdag 26 maart uit tegen Koninklijke HFC o/23.

    Future Rules is een nieuwe voetbalcompetitie met nieuwe regels. Alphense Boys is een van de deelnemers. Het doel van deze competitie is simpel: onderzoeken wat de toegevoegde waarde is van spelregelwijzigingen. De nieuwe regels zijn ontwikkeld om de wedstrijden attractiever te maken zowel voor spelers als kijkers, om het spel eerlijker te maken en om de arbitrage te ondersteunen.

    Klik hier als je meer wilt lezen over deze competitie en wat de nieuwe regels tot nu toe opleveren (meer doelpunten en meer effectieve speeltijd).

    Alphense Boys kon zondag niet stunten in Halsteren. De wedstrijd ging met 3-1 verloren. Uit de samenvatting blijkt nog maar weer eens dat de Boys met name in de eerste helft enkele grote kansen kreeg en het dus ook heel ander had kunnen aflopen... Klik hier voor de samenvatting van Studio  Alphen.

  • Alphense Boys 19-1 stuntte gisteravond door FC Volendam 19-1 in de landelijke beker uit te schakelen. Het werd 1-1 in de reguliere wedstrijd (doelpunt Tarik Zaanani, zie foto) en de mannen van Sander van Dijk namen vervolgens de strafschoppen beter. Over twee weken wacht nu de volgende beker tegenstander: Ajax 19-1 en opnieuw is het een thuiswedstrijd.

  • Maandagavond troffen bestuurders van veel Alphense sportverenigingen elkaar tijdens de startbijeenkomst ‘Sporten & Bewegen’ van de gemeente Alphen. Zij kregen een toelichting op het Nationaal sportakkoord en preventieakkoord en kregen veel informatie en cijfers over de waarde van sport en bewegen. Voor de gemeente, voor de samenleving in het geheel en voor de sporters zelf. De bijeenkomst is een opmaat naar een zogenoemd lokaal sportakkoord, de sportvisie, waar Alphen aan den Rijn de komende jaren mee vooruit kan.

    Klik hier als je alles over sportakkoord wilt weten en waar de gemeente nu aan werkt. En als je dan het verzoek krijgt om daarvoor te tekenen, dan doet Alphense Boys dat natuurlijk!

    Wat wij deze avond trouwens ook leerden, was dat volgens betrouwbare statistieken, slechts één van de 32 hoekschoppen in het voetbal een doelpunt oplevert. Dus hoezo ‘halve goal’?

    Zaterdag 2 februari won Alphense Boys 13-2 overtuigend de uitwedstrijd tegen FC Den Bosch 13-2 met 0-6. Bij winst op een BVO is het binnen de Boys gebruikelijk dat de jongens op taart getrakteerd worden door de trainersstaf. Dus had trainer Michael Lipsius afgelopen maandag voor heerlijke slagroomtaarten gezorgd. Het smaakte heerlijk!

  • Volgende week dinsdag  19 februari wordt om 18.30 uur de bekerwedstrijd Alphense Boys  O13-1-FC Utrecht O13 -1 gespeeld. De balsponsor deze wedstrijd is marketingbureau OWN uit Leiden. Namens de spelers en de staf hartelijk bedankt; de opbrengst is mede voor het internationale toernooi in Spanje later dit voorjaar.

    Externe scouting is altijd een hot item. De KNVB stuurde hierover afgelopen week dit bericht.

    Nog meer post van de KNVB, dit keer over zaterdag- en zondagvoetbal:

    In 2018 zijn jullie betrokken geweest bij het traject over standaardvoetbal in West II. Wij krijgen momenteel regelmatig vragen naar de status hiervan, dat begrijpen wij. Daarom hierbij een korte update.

    Conform planning heeft de projectgroep in december intern een advies aangeleverd. Op basis daarvan is vervolgens in de organisatie een voorstel uitgewerkt hoe wij de toekomst van het standaardvoetbal in West II zien. Dit conceptvoorstel wordt op dinsdag 19 februari door het bestuur amateurvoetbal voorgelegd aan de ledenraadsleden van district West II. Naar aanleiding hiervan zal het bestuur een besluit nemen. Hopelijk is er dus aan het eind van deze maand een definitief voorstel dat wij aan de clubs kunnen voorleggen.

    Over de rol van de ledenraad schrijft de KNVB het volgende:

    Als het voorstel leidt tot wijzigingen in het reglement dan gaan de 30 leden van de ledenraad hierover. Dit wordt momenteel aan de hand van het concept uitgezocht. Indien het geen reglementaire consequenties heeft dan is het de bevoegdheid van het bestuur amateurvoetbal. Kanttekening daarbij is natuurlijk wel dat het handig is dat er onder de leden van de ledenraad draagvlak is voor een dergelijk besluit, zij vertegenwoordigen tenslotte de clubs. Dat is dan ook de reden dat er op 19 februari een aparte bijeenkomst is met de leden van de ledenraad van West II.

    Dankzij een gift van de onvolprezen Club van Honderd staan de planten in ons clubhuis sinds vorige week allemaal in mooie, nieuwe antraciet potten. Jan Verwoerd en Annet Verpoort mochten met een cheque van de Club van Honderd naar De Bosrand, die ze uiteindelijk met zo’n 19 euro overschreden. Maar daar klagen we niet over, helemaal niet als je ziet hoe Jan Verwoerd zich nog behoorlijk in het zweet most werken om de planten van hun oude behuizing te ontdoen. Ziet er mooi uit en dank aan de Club van Honderd, die onlangs ook al meebetaalde aan de bouw van de loods voor de dagploeg!

  • De inschrijving voor de Talentendag 2019 (woensdag 27 februari)  i.s.m. Feyenoord, is nog geopend tot  zondag 24 februari.  Dat kan via de website van Alphense Boys. Klik ''activiteiten'' aan en dan ''Talentendag''. Inmiddels hebben we al 235 inschrijvingen kunnen noteren.

    Programma thuiswedstrijden selectieteams voor zaterdag 16 februari:

    09.00 uur      AB 13-2 - Sparta (AV) 13-1 (comp)

    13.00 uur      AB 17-1 - Fc Almere City 17-1

    15.15 uur      AB 19-1 - Fc Den Bosch 19-1

    Zondag 17 februari:

    14.00 uur      AB 1 - Gemert 1

    De voetbalwedstrijd  Alphense Boys - Gemert (koploper in de Hoofdklasse B) is a.s. zondag live te volgen in het sportprogramma "Sport Lokaal" van  Studio Alphen. Sport Lokaal wordt iedere zaterdag en zondag uitgezonden tussen 14 ?? 18 uur voor de regio Alphen aan den Rijn, Rijnwoude en Boskoop.

    Erik Joustra  zal het radioverslag verzorgen. Ook wordt er in deze uitzending verslag gedaan van meerdere sportevenementen  uit de regio. Studio Alphen kan je ontvangen via 90.0 FM in de ether, 103.4 FM op de kabel en het glasvezelnet van KPN (kanaal 962) en Lijbrandt (kanaal 798); in Rijnwoude via 106.5 FM (ether) en 103.4 FM (kabel).

    Woensdag 27 februari zijn er geen trainingen voor de F-jes en Guppies, vanwege de voorjaarsvakantie.

    Johan de Jonge, de vaste assistent-scheidsrechter van Alphense Boys 17-1 kan door een scooterongeluk dit seizoen niet meer vlaggen. Voor dit seizoen zoeken we dus iemand die dit over wil nemen tijdens de competitiewedstrijden op zaterdag. Interesse? Stuur dan een email naar: Paul.Bahlmann@hetnet.nl.

    Door een verandering van studie keuze kan Sharan Ras toch niet de functie van trainer/coach van Alphense Boys 15-2 in het nieuwe seizoen op zich nemen. Alphense Boys heeft de onderstaande vacature dus weer opnieuw uitgezet.

    Alphense Boys zoekt voor seizoen 2018-2019 een assistent trainer bij ons onder 14 team. Dit team (JO15-2) komt uit in de hoofdklasse.  Het team bestaat uit 1e jaars C-junioren (= de huidige D1, die onlangs promoveerde naar de landelijke 1e divisie) die moeten worden klaargestoomd voor de C1 van het jaar daarop (ere divisie). De kandidaat moet beseffen dat hier geen vergoeding tegenover staat. Wel zou dit een ideale manier kunnen zijn om in de keuken te kijken van de jeugdopleiding van Alphense Boys, veel te leren en in jezelf te investeren voor de toekomst. De trainingen zijn op maandag, dinsdag en donderdag van 16.45 tot 18.15 uur . Uw reactie met CV graag sturen naar: Paul.Bahlmann@hetnet.nl.

    Op zaterdag 16 februari a.s. is er weer BINGO bij Alphense Boys. De balletjes rollen weer om 20.00 uur. Iedereen is welkom, je hoeft geen lid te zijn van Alphense Boys.

    De jeugdafdeling van Alphense Boys heeft op dit moment 31 stage uitnodigingen gekregen van diverse BVO's voor onze jeugdselectie spelers.