• Excelsior M. JO13-1 - AB JO13-2: Royaal beloond voor fraaie pot voetbal

  Voor de winterstop werden we verwend met een reeks van overwinningen en één gelijkspel tegen DHC waardoor de Boys met een gedeelde eerste plaats de winter ingingen. Vandaag staat de eerste competitiewedstrijd na de winterstop op het programma tegen Excelsior Maassluis en verheugen we ons op een fraai vervolg. Zou dat lukken? Ik herinner mij een redelijk overtuigende wedstrijd thuis tegen Excelsior Maassluis, waarin weinig ruimte werd weggeven. De eindstand was 2-1 en in de laatste minuut van de wedstrijd scoorde onze tegenstander van vandaag bijna nog de gelijkmaker. Alle reden dus voor de Boys om alle zeilen bij te zetten op deze extreem winderige maar zonnige zaterdag 9 februari.

  Er wordt gespeeld op het eerste veld, dus wij kunnen als supporters lekker in de luwte plaatsnemen in de goed gevulde tribune. Keeper Vince start door een blessure op de bank, maar gelukkig vond collega Dustin het vandaag geen probleem zijn wekker een paar uurtjes eerder te zetten. Ook Yassine, Daan S, Stef, Thijs en Abdul starten op de bank. De jongens komen met een kleine sportieve ceremonie het veld op. Leuk!

  De wedstrijd gaat direct lekker fel van start bij aftrap. Sami komt gelijk stevig in en werkt de bal vooruit. Excelsior heeft in de tweede minuut al een corner te pakken, maar die gaat hoog en ver over het doelgebied dus levert geen gevaar op. De aanval wordt opgebouwd en Bjorn weet met een fraaie steekpass Daan H weg te sturen. Het levert schietkansen op voor Sami, Bryan, Bjorn en wie ik verder nog vergeet, maar de keeper heeft de bal uiteindelijk klem. Dat was alvast een lekkere warming-up voor de doelman uit Maassluis die in ieder geval heeft bewezen niet zomaar de ballen in zijn doel te laten verdwijnen. Excelsior Maassluis zet direct de tegenaanval in, terwijl onze verdediging zich terug snelt naar positie, maar Dustin is goed uit zijn doel mee gekomen en werkt de bal gecontroleerd weg.

  Sami stuurt Senne diep, maar de tegenstander verovert. Direct stuurt Joshua Senne opnieuw weg, waarna hij de bal mooi hoog voor geeft op Bryan, maar de keeper trekt de bal net uit de lucht weg. De spanning in de tribune is voelbaar en we genieten van het mooie voetbal dat beide teams laten zien. De druk op Excelsior Maassluis blijft hoog. Sami heeft zich vooruit gewerkt en na een paar mooie kapbeweging geeft hij de bal iets terug op Bryan, die op het doel vuurt. De keeper werkt de bal weg en een corner mag worden genomen. Deze wordt genomen in AB-JO13-2-Style. Joshua neemt en bereikt Senne die gecontroleerd de bal heerlijk het doel in boogt. 0-1 verschijnt op het scorebord wat zeker verdiend is na 10 minuten pittige strijd.

  Excelsior probeert een aanvaller weg te sturen, maar Santino staat op scherp en neemt de bal vakkundig over. Even later is Excelsior weer gevaarlijk dicht bij het doel en weet Santino met een nuttige sliding voor de benodigde vertraging te zorgen. Joshua voorkomt even later een schietkans voor Excelsior, maar het levert een vrije trap op voor de tegenstander op een gevaarlijke plek. De vrije trap wordt mooi genomen, maar beland nét naast het doel van Dustin.

  Hoewel de Boys sterker in de wedstrijd zitten is deze zeker nog niet gewonnen. Daan H stuurt Senne mooi weg, maar ook de verdediging blijkt snel te zijn. Even later een vrije trap voor Excelsior Maassluis maar Bjorn verstoort door flink druk te zetten waarna Joshua door het midden vooruit werkt en Bryan probeert te bereiken. De bal wordt door de tegenstander uitgespeeld. De inworp bereikt Senne via Daan H, maar helaas is ook nu de keeper er goed bij. Vervolgens nog een vrije trap voor Excelsior Maassluis, maar Dustin zit er goed bij. Lekker! Tijd om wat jongens even rust te gunnen en nieuwe energie het veld in te brengen. Bjorn, Senne, Serua en Ersan nemen plaats op de bank. Yassine blijft nog even op de bank, hij is net hersteld van de griep en bewaard zijn energie voor het laatste stuk van de wedstrijd.

  De wisselingen geven even wat onrust waar Excelsior Maassluis van probeert te profiteren, maar de jongens herstellen zich gelukkig snel. Twee schietpogingen, maar beide keren zit Dustin er goed bij. Vervolgens pakken de jongens de wedstrijd weer op en besluit Abdul de turbo nog maar even open te zetten. Hij werkt zich vooruit en het levert een corner op. Helaas nog geen beloning en vervolgens dreigt Excelsior Maassluis door te breken, maar gelukkig is daar Sami die de aanvaller op de hielen zit en van achter met een slim haakje om de speler heen de bal weet weg te werken. De mooie actie levert een spontaan applausje op!

  Dan is er weer Alphens gevaar wanneer Daan H een mooie diepe pass geeft aan Thijs die de bal langs de keeper maar nét naast het doel weet te werken. Een mooie actie, het blijft erg spannend! Dan is er een inworp voor de Boys. Abdul weet de bal heerlijk mee te nemen en hoog voor het doel tussen Bryan en de keeper te werken. De keeper weet de bal uit de lucht te vangen. Wanneer Bryan even later met een mooie passeerbeweging Thijs weet te bereiken is er weer een flink druk op het doel van onze tegenstander, maar nog geen beloning. Een mooie voorzet van Bryan wordt goed verlengd door Thijs en bereikt Abdul, maar de bal gaat rakelings over het doel.

  Pfff….het is rust en we staan voor. De Boys zijn zondermeer de sterkste op het veld, maar we herinneren ons de wedstrijd voor de winterstop. Dát ging maar net goed, met 2 punten voorsprong.

  Onze jongens komen al snel het veld op. Zij hebben hun limonade op en zijn er klaar voor om de klus af te maken. De tegenstander laat behoorlijk op zich wachten, dus er worden wat warming-up oefeningen en kaatsoefeningen gedaan om warm te blijven. Gelukkig hebben ze niet besloten om op te geven!

  De jongens pakken direct hun overtuigende spel weer op. Een goede actie van Daan H, maar hij wordt vastgehouden. Het levert een vrije trap op. Bryan neemt en de bal kaatst hard op de lat. Niet veel later een loopactie van Bryan en een voorzet op Thijs die overtuigd de 0-2 binnen schiet. Even later een fraaie actie van Sami die de bal bij Thijs weet te krijgen, maar het levert helaas nog niet de 0-3 op.

  Na een overtreding op Daan S en genomen vrije trap wordt de bal door de tegenstander achter de lijn gewerkt. Het levert een corner op. Bryan neemt en draait de bal in één keer het doel in. De keeper probeert nog op de bal te duiken, maar de 0-3 verschijnt op het scorebord. Excelsior Maassluis antwoord met een diepe bal vooruit, maar daar staat Matz goed opgesteld en vangt de bal goed op. Een fraaie rush van Abdul die het doelgebied weet te bereiken, maar de keeper weet de actie goed te stoppen.

  Een kansje voor Excelsior Maassluis eindigt in buitenspel en vervolgens weet Joshua een mooie diepe pass te geven op Abdul. Het levert een corner op. De bal komt gevaarlijk voor het doel, maar wordt weg gekopt, waarna het tijd is voor Daan H, Bryan, Sami, Santino en Joshua om op de bank plaats te nemen.

  Weer een corner voor de Boys, de bal bereikt Daan S. Een schietkans volgt, maar helaas gaat de bal net naast het doel. De volgende corner is voor Senne die Bjorn weet te bereiken die vervolgens de 0-4 binnen schiet. Excelsior Maassluis lijkt de wedstrijd opgegeven te hebben. Toch is er nog een kleine poging tot uitbreken, maar Matz vangt goed op. Ook een volgende poging wordt door Yassine overtuigd afgebroken, waarna hij de bal naar Serua speelt, die na een korte sprint Abdul weet weg te sturen. Een fraai stukje voetbal is het vervolg waarbij Stef, Abdul en Senne elkaar met snel samenspel goed weten te vinden en uiteindelijk Ersan voor het doel weten te bereiken. Een schot op doel volgt, maar helaas weet de keeper een doelpunt te voorkomen.

  Even later in een stevig duel weet Yassine de bal te veroveren en stuurt Abdul weg. Ondanks de enorme snelheid van Abdul was de bal nét te hard, waardoor het niet tot een schotkans komt. Wanneer Excelsior Maassluis nog een mooie schietkans weet te creëren, weten zij de bal langs Dustin in het doel te werken. Gelukkig stond daar Stef nog op de lijn, die voorkomt dat er toch nog een puntje voor Maassluis zou vallen.

  Vervolgens zijn de acties voor de Boys. Abdul bereikt Stef die in een sterk duel de bal bij zich weet te houden en Senne weet te bereiken. Een schietkans voor Ersan is het resultaat. Vervolgens overwint Thijs de bal terug op het middenveld en stuurt Abdul vooruit. Een mooie actie vooruit via Stef levert wederom een corner op. Senne neemt en bereikt Daan S die met een mooie draaibeweging de 0-5 tussen de palen werkt.

  Een Excelsior Maassluis aanvaller probeert nog door te breken, maar met Serua naast hem, blijkt hij geen schijn van kans te hebben. Nog even is er wat gevaar wanneer de tegenstander van grote afstand op doel schiet uit een vrije trap. Dustin stopt, maar kon niet klemmen. Wat geping-pong voor het doel van Dustin is het gevolg, totdat Daan S besluit de bal weg te werken. Vervolgens bereikt de bal Bjorn die vanaf de rechterzijde van het veld heel fraai Senne op links weet te bereiken. Een loopactie en schot op doel volgen, maar de keeper stopt.

  Wanneer in duel met Daan S een speler van Excelsior Maassluis een overtreding maakt en vervolgens natrapt, geeft de scheidsrechter resoluut een rode kaart. De speler verlaat gefrustreerd het veld en de vrije trap wordt genomen. Uiteindelijk een tweede vrije trap en schot op doel, maar de bal gaat – mede door de wind- net naast het doel.

  We eindigen nog met wat lekker uitkap werk van Abdul en een schot op doel, maar de doelman voorkomt een 6e treffer. De wedstrijd is gespeeld en de jongens komen terecht trots en tevreden van het veld. Trainer Michael loopt tevreden lachend van het veld “Dit is wat ik wil zien!”. Als jullie dit vol weten te houden gaan we nog een hele mooie tweede helft van het seizoen tegemoet jongens. Jullie hebben ons getrakteerd op een heerlijke attractieve wedstrijd. Als we later deze ochtend ook nog vernemen dat DHC tegen DSO heeft gelijkgespeeld dan kunnen we dit weekend heerlijk genieten van een échte koppositie.

  Tenslotte dank aan Any Body Massage voor de sponsoring van deze wedstrijd. Mede dankzij deze sponsorbijdrage kunnen de Boys zich verheugen op een internationaal toernooi in München met Pasen.

  Barry