• Alphense Boys zat. 1 kwam met een afgetekende 3-0 overwinning op Koudekerk weer een stap dichter bij het binnenhalen van de tweede periode. De 19-1 ging met 5-0 onderuit bij PEC Zwolle. De 17-1 verging het beter in Emmen: 4-1 winst.

Foto: spelmoment uit Alphense Boys 15-1 - Sparta Rotterdam (0-6). Foto Arjan de Graaf. Koijk voormeer foto's van deze wedstrijd op https://photos.app.goo.gl/oKwLQQF7FnEG4cHc7.

Boys zat. 1 kan komende zaterdag met een overwinning op LSVV ‘theoretisch’ al de tweede periode veilig stellen. Thuis verloor de Boys aan het begin van dit seizoen trouwens van LSVV, dus laten we nog niet te vroeg juichen. Maar het huidige Boys 1 op zaterdag is enorm gegroeid ten opzichte van de eerste competitieweken. Toen werd bijvoorbeeld ook van Koudekerk verloren. Vandaag bewees de Boys in de afgelopen maanden veel beter te zijn geworden. Met wat meer scherpte in de afronding was de partij waarschijnlijk al voor rust beslist geweest. Nu stond het slechts 1-0 door een treffer van Jesse Boateng. Na rust kon dankzij Sahr Kabuta wel duidelijk het verschil worden gemaakt. Omdat hij afgelopen wegens een blessure niet trainde, moest hij op de bank beginnen. De invaller bereidde de 2-0 voor: Jesse Boateng scoorde zijn vijftiende goal in elf wedstrijden, een fraai gemiddelde. Kabuta nam zelf de 3-0 voor zijn rekening.

Alphense Boys 17-1

Alphense Boys O17 wacht de derde competitiewedstrijd in de landelijke 1e divisie laag, uit tegen FC Emmen. Er waren nogal de nodige personele problemen., maar mede door de afkeuring van de O16 konden ook Janz Schipper en Mohammed Rahal aansluiten bij de O17. En zo waren er toch nog voldoende spelers.

Op de heenweg belandde we onverwachts in een file, waardoor de wedstrijd uiteindelijk ook later start. In de eerste speelhelft zijn de ploegen aan elkaar gewaagd. Halverwege de eerste speelhelft schiet Naoufel Ahmidouch hard op het doel van FC Emmen, maar zijn schot wordt gekeerd. Even later kreeg hij opnieuw een kans, maar daar kreeg Naoufel Ahmidouch de bal nét niet onder controle. Aan de rechterkant kwam Junior Sonowo in kansrijke positie niet lekker uit om een goede voorzet te geven. FC Emmen O17 kreeg ook een goede mogelijkheid, nadat er niet kordaat werd ingegrepen achterin. Gelukkig wist Thomas de Vries rustig te blijven en te redden met zijn voet.

De tweede staat in geen enkel contrast staat met de eerste. De westrijd ontlvalmt direct. Eerst komt FC Emmen O17, na 46 minuten spelen, op voorsprong: 1-0. Enkele Boysspelers zijn niet bij de les, grijpen niet in, geven geen druk op de bal en dan verdwijnt de bal via een afstandschot ook nog onfortuinlijk in het doel. Na 57 minuten komt Mohammed Rahal in de ploeg. Nauwelijks één minuut na zijn invalbeurt schiet hij, vanuit een voorzet van Junior Sonowo, beide ploegen naast elkaar: 1-1. Een mooi en bekeken schot in de lange hoek van de keeper. In de 68' minuut zet de hardwerkende Max van Hees een goede individuele actie in. Hij wordt in het zestienmetergebied vastgehouden. De scheidsrechter ziet het en beoordeelt het vergrijp met een strafschop.

De kans om op voorsprong te komen. Het duurt even voordat hij kan aanleggen, maar aanvoerder Lars Verzaal schiet de bal in de hoek: 1-2. Vervolgens komt Mohaned Osman in de ploeg voor de inmiddels leeg gespeelde Julian van der Kwaak. Na 74 minuten spelen neemt Lars Verzaal een hoekschop. En jawel, invaller Mohaned Osman schiet de bal direct uit de lucht binnen: 1-3. En de drie punten zijn op dat moment een feit. De Boys vieren het met elkaar. Een mooi moment. In de slotseconde speelt Janz Schipper de bal op de inlopende Naoufel Ahmidouch, die met een individuele actie, de stand voor de statistieken naar 1-4 tilt. Dezelfde Janz Schipper kreeg in de blessuretijd nog een gele kaart voor een wel erg lichte overtreding. Een buitengewone knappe overwinning van de O17- selectie van Alphense Boys. Waarbij ook vermeld moet worden dat Dyrell Dongor uitstekend speelde aan de linkerkant.

Alphense Boys 17-2

De wedstrijd van de 17-2 werd afgelast. Volgende week zaterdag speelt de 17-2 om 14.30 uur uit tegen UVS 17-1

8. FC Den Bosch o15      2-0

Komende dinsdag oefent de 15-1 om 18.30 uur thuis tegen Kampong o16. Volgende week zaterdag speelt de 15-1 om 14.30 uur uit tegen NEC 15-1.

Alphense Boys 15-2

Voor Alphense Boys 15-2 was Ter Leede ?? met één punt meer de verrassende nummer drie van de ranglijst - de eerste horde op weg naar wellicht een spannend vervolg van de competitie. De Boys had een zege nodig om bij de bovenste twee plekken aan te sluiten en begon sterk. De gehele eerste helft domineerde zij met verzorgd voetbal. Het tempo lag hoog, er kon onder de druk uit gevoetbald worden en continue kwamen er spelers onder de bal en sprintten spelers in de diepte. Na tien was de openingstreffer een feit. Aldo werd aangespeeld tussen de linies door Wessel. Aldo had vervolgens een ‘’Iniësta- achtige’’ steekpass in zijn voeten op Steve. Hij twijfelde niet en schoot de bal snoeihard in de linkerhoek. Kort daarna maakte de keeper van Ter Leede een inschattingsfout met het inspelen van een medespeler. Jelle kreeg de bal zo in zijn voeten en liftte de bal over de keeper heen. Helaas trof de bal de lat. Mickael liep in voor de rebound en kreeg een enorme zet in zijn rug, waardoor hij de bal miste en eigenlijk een penalty had moeten krijgen. Maar de scheidsrechter oordeelde van niet.

Ook daarna domineerde de Boys. We creëerden goede kansen, maar kregen de bal er niet in. De keeper van Ter Leede stond regelmatig in de weg of wij waren net even slordig in de eindfase. In de 28-ste minuut kreeg Jelle de bal en kon voorbij zijn tegenstander dribbelen, hij gaf vervolgens goed voor. Mickael en Steve stonden klaar om de bal binnen te schieten, maar een verdediger van Ter Leede was hen voor en bezorgde ons een terechte 2-0 voorsprong. In de riante extra tijd van de eerste helft gaf Mickael, na een goede actie, een voorzet op de inlopende Mats. Hij bezorgde ons een comfortabele 3-0 voorsprong.

Na de rust zette Ter Leede meer druk en kwamen er over en weer wat kansen. Echt in gevaar kwam de voorsprong lange tijd niet, maar dat veranderde in de laatste vijf minuten. Door knullig balverlies en paniek in de verdediging stond het ineens 3-2 en zo maakten we het onszelf toch nog moeilijk. Gelukkig floot de scheidsrechter nu wel na 35 minuten af.

Door deze overwinning staat de 15-2 nu op een derde plek met de nummers één en twee in het vizier. Er zijn nog volop kansen om écht mee te gaan doen!

Volgende week zaterdag speelt de 15-2 competitie om 11.30 uur uit tegen RKDEO 15-1.

Alphense Boys 13-1

Alphense Boys o13-1 hervatte na twee weken van afgelasting de competitie met een thuiswedstrijd tegen FC Emmen o13. Bij de start van de wedstrijd werd Alphense Boys letterlijk en figuurlijk weggeblazen. Emmen gaf hoog druk en de Boys konden niet onder deze druk uit spelen. Al na acht minuten was het raak; na verkeerd wegwerken ontstond er een hachelijke situatie in de doelmond en de Emmen-middenvelder dook ineens op voor keeper Mateo Lips en rondde van dichtbij af. Het enige wapenfeit dat Alphense Boys hier tegenover stelde, was een vrije trap van Kevin de Zwart. Via de handen van de keeper kwam de bal via de binnenkant van de paal terug het veld in. Zo’n vijf minuten voor rust werd het ook nog 0-2, het was het tweede moment dat Emmen opdook in het 16-metergebied en wederom was het raak.

Na rust zette de Boys even sterk aan en direct was er een goede mogelijkheid op een aansluitingstreffer: Sven Verpoort schoot een voorzet vanaf de rechterkant net over. Hoe langer het doelpunt uitbleef en hoe hard de Boys-spelers ook probeerden iets te forceren, het zat er geen moment in. Mede in de handelingssnelheid en de spelverplaatsing waren de vaardigheden van een te laag niveau om het Emmen lastig te kunnen maken. In de slotfase viel zelfs de 0-3 en ook dit was een voorbeeld van hoe de Boys vandaag voor de dag kwamen. Een te zachte inspeelpass tegen de wind werd met een sliding onderschept en caramboleerde zo het doel in (0-3). Een wedstrijd om snel te vergeten, maar wel één om veel uit te leren. Als je niet top bent en doortastend speelt, dan krijg je het gewoon heel erg lastig.

Volgende week zaterdag speelt de 13-1 om 10.30 uur uit tegen Zeeburgia 13-1.

Alphense Boys 13-2

Door een 5-0 overwinning bij Excelsior Maassluis en het gelijke spel van DHC, kwam de 13-2 vandaag alleen aan kop van de Derde Divisie B. Na een lange winterstop, was het direct een moeilijke uitwedstrijd. Thuis hadden we met moeite met 2-1 gewonnen van Maassluis.

Excelsior vloog uit de startblokken. Ze zitten er bovenop en geven geen millimeter ruimte. Onze jongens zijn dat inmiddels wel gewend, dus die spelen dat rustig uit. Zij laten de tegenstander 10 minuten uitrazen en beginnen dan, met het inmiddels bekende spel, aan een mooie reeks aanvallen. In eerste instantie hebben we, mede door de harde wind, moeite met afronden. In de 13e minuut is het gelukkig wel raak uit een korte corner. Joshua doet net of hij de bal wil voorgeven, maar passt hem op Senne, die de bal vanaf de punt 16 meter mooi en hoog in het doel achter de keeper schiet. Verdiende 0-1 voorsprong!

We proberen de score voor rust te verdubbelen, maar we zijn te onrustig met de afronding. Als we hier en daar iets meer rust genomen hadden was de voorsprong in de pauze groter geweest. Maar goed, we gaan met een 1-0 voorsprong de kleedkamer in. We zijn heer en meester, nu nog in de stand laten zien. De tweede helft is volledig voor onze jongens. In de 35e minuut gaat Bryan er aan de linkerkant vandoor. Hij kan de bal zelf binnenschieten, maar ziet in zijn ooghoek Thijs nog beter vrijstaan. Met een simpele voorzet en een bekeken schuiver van Thijs staan we binnen no-time op 2-0 en lijkt de wedstrijd gespeeld.

Bij de mooie 3-0 (ditmaal van Bryan zelf) is de wedstrijd wel op slot. De koppies bij Excelsior Maassluis gaan hangen en het geloof is weg. Na een lange corner van Senne in de 40e minuut is het Bjorn die van dichtbij kan inschieten voor de 4-0 en niet veel later maakt Daan Spaans er ook nog 5-0 van door uit de draai de bal fraai tegen de touwen te schieten.

We zijn de tweede helft van het seizoen dus goed begonnen. Het mooiste nieuws komt echter pas na de wedstrijd: DSO-DHC is in 0-0 geëindigd en derhalve is de 13-2 nu alleen koploper in de 3e Divisie. Wie had dat vooraf gedacht?

Alphense Boys E-Top (13-7)

De E-Top won met 2-0 van Meerburg. De eindscore stond al met de rust op het bord. Doelpuntenmakers waren Arza en De ‘Zhaën. Volgende week wacht een uitwedstrijd tegen ARC O13-2007 om 10.15 uur.