• Woensdagnieuwtjes

    Alphense Boys A1 en de vereniging Alphense Boys zijn genomineerd voor de Alphense Sportverkiezing, die op vrijdag 1 maart a.s. wordt gehouden tijdens het Alphense Sportgala in Avifauna. De A1 is genomineerd om sportploeg van het jaar te worden, een prijs die vorig jaar Boys 1 ten deel viel. De A1 verwierf de nominatie vanwege de sensationele promotie naar de landelijke eerste divisie. In de finale van de nacompetitie werd het favoriete MVV A1 verslagen. Lees verder voor alle andere nieuwtjes van deze week. 

    Alphense Boys is genomineerd om ‘Vereniging van het Jaar’ te worden. In 2016 won de Boys deze prijs voor de laatste keer, wordt voor de zevende keer in zijn bestaan. Alphense Boys is om de volgende argumenten genomineerd:

    • Vier jeugdselectieteams promoveerden in mei 2018 (13-1 naar 1e divisie, 13-2 naar 3e divisie, 15-1 naar eredivisie en 19-1 naar 1e divisie)
    • Alphense Boys staat in de nieuwe lijst van de Top 100 van beste amateur jeugdopleidingen in Nederland op de eerste plaats en heeft getalsmatig de beste jeugdopleiding van Nederland. De makers van de lijst bekijken in deze uitgave alleen in welke klassen de 19-1, 17-1, 15-1 en 13-1 spelen.
    • Alphense Boys is zo langzamerhand zeer bekend geworden vanwege zijn prachtige en goed georganiseerde jeugdtoernooien. Het Jens Toornstra Toernooi editie 2018 (zondag 26 augustus) was fantastisch met maar liefst 165 deelnemende pupillenteams. Inmiddels is het uitgegroeid tot het grootste ééndaagse pupillen voetbaltoernooi van Nederland.
    • Op de vijf dagen van de herfsttoernooien konden we 80 teams verwelkomen en op de negen kersttoernooien nog eens 120 teams. Tel daarbij op de ± 100 teams die we in de zomertoernooien mochten ontvangen (2 en 9 juni) en dan zitten we al snel op 460 teams die het afgelopen seizoen een toernooi bij ons gespeeld hebben
    • Alphense Boys 13-1, 15-1 en 17-1 wonnen gezamenlijk de Rinus Michels Cup.
    • Per 1 januari 2018 is het complex van Alphense Boys rookvrij geworden.
    • Alphense Boys heeft een (op amateurniveau) unieke samenwerking met zeven andere amateurclubs (ASW, Esto, AVV Alphen, SJC, FC VVC, DOSR en Nieuwkoop.
    • In het kader van de samenwerking van Alphense Boys met Feyenoord Academy én de samenwerking van Alphense Boys met de regionale amateurverenigingen, organiseerden wij bij Alphense Boys een keepersclinic o.l.v. de Feyenoord-keeperstrainers, waar maar liefst 80 jeugdkeepers aan deelnamen van de samenwerkende amateurclubs.
    • De oprichting van een nieuw zaterdag 1 team.
    • Afgelopen seizoen vertrokken zeventien (17)  jeugdspelers vanuit de jeugdopleiding van  Alphense Boys naar een profclub.

    Alphense Boys o/23 speelde dinsdagavond voor de Future Rules-competitie tegen VVSB o/23. In Noordwijkerhout werd het enigszins geflatteerd 5-1 voor VVSB. Jong Boys kwam nog wel aan de leiding: Sem Plezier scoorde na een assist van Wessel Meiring. Kansen om de voorsprong uit te bouwen bleven onbenut. VVSB maakte gelijk en 1-1 was ook de ruststand. Na rust bleef een grote kans om opnieuw op voorsprong te komen weer onbenut en toen VVSB even later wél scoorde was het verzet – mede na enkele blessures - snel gebroken. Trainer Eli Wattimury zat krap in zijn spelers en eindigde de wedstrijd uit voorzorg met tien man. “Zaterdag en zondag winnen, dat is dan belangrijker.”

    Future Rules is een nieuwe voetbalcompetitie met nieuwe regels. Alphense Boys is een van de deelnemers. De competitie wordt gespeeld door tien topamateurclubs uit het westen van het land. ARC is van oudsher de aanjager van deze competitie. Het doel van deze competitie is simpel: onderzoeken wat de toegevoegde waarde is van spelregelwijzigingen. De nieuwe regels zijn ontwikkeld om de wedstrijden attractiever te maken zowel voor spelers als kijkers, om het spel eerlijker te maken en om de arbitrage te ondersteunen. Concreet gaat het om veranderingen als de self-pass (de mogelijkheid om een vrije trap ‘op jezelf’ te nemen), de intrap of indribbel in plaats van de ingooi en de invoering van tijdstraffen. Geel betekent vijf minuten eruit, rood betekent vijf minuten straf en een verplichte wissel van de ‘zondaar’.

    Morgen (donderdag 7 februari) is de eerste bijeenkomst van de juniortrainerscursus die Alphense Boys samen met zijn samenwerkende amateurpartners heeft georganiseerd. De eerste cursusavond vindt plaats bij SJC en die staat onder leiding van de zeer ervaren KNVB-docent Ruud de Groot. Namens Alphense Boys hebben zich Jerry Dhonre, Loukmane Mounir en Michael Bonthuis ingeschreven.

    Thuiswedstrijden selectieteams zaterdag 9 februari:

    9.00 uur        AB E-Top - Meerburg (comp)

    11.00 uur      AB 13-1 - Fc Emmen 13-1 (comp)

    11.00 uur      AB 15-2 - Ter Leede 15-1 (comp)

    13.00 uur      AB 15-1 - Sparta Rotterdam 15-1 (comp)

    13.00 uur      AB 17-2 - 's-Gravenzande 17-1 (comp)

    15.15 uur      AB zat 1 - Koudekerk 1 (comp)

    De wedstrijdbal voor de wedstrijd van de 15-1 tegen Sparta Rotterdam is aangeboden door ALKA BV Weegsystemen. Hartelijk dank Ab!

    Wie de samenvatting van de wedstrijd Alphense Boys – SV Meerssen nog wil zien, kan daarvoor terecht bij Studio Alphen. Klik hier. Aan het einde van de reportage staan ook interviews met onder andere trainer Hein van Heek (over de versterkingen van de selectie in het nieuwe seizoen) en Thom Nouwens, die een toelichting geeft op zijn vertrek na dit jaar. De verre uitwedstrijden gaan de aanvoerder steeds meer tegen staan. “En ik word wat ouder, dan ga je ook andere prioriteiten stellen. Daarbij voetbal ik al mijn hele carrière in de senioren op zondag en het lijkt me leuk om ook eens op zaterdag te spelen. Het was een moeilijke beslissing, omdat ik met uitzondering van een paar jaar Nieuwkoop mijn hele leven bij de Boys heb gespeeld.”

     

  • Van de huidige selectie hebben Bas van Zoest, Arjan Ouwendijk, Niklas Blesgraaf, Milan Stiphout, Kenneth Duah en keeper Tim van der Linden inmiddels aangegeven hun contract bij Alphense Boys te verlengen. Patrick Krop (foto boven rechts) stopt. Inmiddels zijn ook de namen van vijf nieuwkomers bekend, te weten de oud-jeugdspelers Jessie Vink (Katwijk) en Joey Lauhouh (FC Rijnvogels), Kasper Michel (Noordwijk), Ces Sahin (Quick Boys) en Kees Pier Tol (Spijkenisse).

    Is Paul Bahlmann er even niet en dan staat op zondag meteen veld 1 weer vol met niet opgeruimde trainingsdoelen… Laten we het er maar op houden dat dit kwam door de afgelasting van de trainingen eind vorige week….

  • De voetbalwedstrijd  Halsteren - Alphense Boys is a.s. zondag live te volgen in het sportprogramma “Sport Lokaal” van  Studio Alphen. Sport Lokaal wordt iedere zaterdag en zondag uitgezonden tussen 14 – 18 uur voor de regio Alphen aan den Rijn, Rijnwoude en Boskoop. Erik Joustra  zal het radioverslag verzorgen. Ook wordt er in deze uitzending verslag gedaan van meerdere sportevenementen  uit de regio. Studio Alphen kan je ontvangen via 90.0 FM in de ether, 103.4 FM op de kabel en het glasvezelnet van KPN (kanaal 962) en Lijbrandt (kanaal 798); in Rijnwoude via 106.5 FM (ether) en 103.4 FM (kabel).

    Voor het nieuwe seizoen zoekt de jeugdafdeling van Alphense Boys diverse assistent trainers voor onze jeugdselectieteams, waarvan er vier op landelijk niveau spelen. De kandidaat moet beseffen dat hier geen vergoeding tegenover staat. Wel zou dit een ideale manier kunnen zijn om een jaar lang (wellicht als stage voor je trainersdiploma)  in de keuken te kijken van de jeugdopleiding van Alphense Boys, veel te leren en in jezelf te investeren voor de toekomst.  Sommige teams trainen al om 16.45 uur, andere teams om 19.15 uur. Uw reactie met CV graag sturen naar technisch coördinator Paul.Bahlmann@hetnet.nl.

    Over ruim vijf weken is er de tweede Alphense Boys Voetbalquiz. De eerste editie vorig jaar was supergezellig en dus komt er dit vervolg! Vind je het leuk om mee te doen? Schrijf dan je team in via abvoetbalquiz@gmail.com. We horen graag met wie je een team vormt en wat de teamnaam is. Nodig ook je teamgenoten en andere (voetbal)vrienden uit om zich in te schrijven. De voetbalquiz vindt plaats op vrijdag 15 maart 2019. We beginnen om 20.00 uur in de kantine van Alphense Boys. Teams bestaan uit maximaal drie deelnemers. Aan de deelname zijn geen kosten verbonden. Uiteraard gaat er weer gestreden worden om een aantal mooie bekers.

  • Bent u vrijwilliger bij Alphense Boys? Noteer dan ook alvast zaterdag 18 mei in uw agenda, want dan wordt het grote Vrijwilligersfeest gehouden. Dinsdagavond vergaderde de commissie en binnenkort worden de eerste tipjes van de sluier van het feestprogramma opgelicht.

    De website, ClubTV, Facebook, Twitter en Instagram?? Alphense Boys laat op tal van manieren van zich horen. Op dit moment zijn we bezig om de communicatie vanuit de vereniging naar een hoger plan te tillen. Hiervoor zijn we op zoek naar vrijwilligers met schrijftalent en andere media-vaardigheden. Heb je belangstelling? Stuur dan een mailtje naar Gerard Haverkamp via secretaris@alphenseboys.nl.

    Ook als de velden níet zijn afgekeurd voor training, kun je natuurlijk een keer ‘ander dan anders’ trainen. De O15-1 was dinsdagavond bij Boxing Alphen aan den Rijn en vermaakte zich daar prima.

  • Alphense Boys E-top houdt op zondag 17 februari a.s. een sponsorloop, voorafgaande aan de wedstrijd van Boys 1 tegen de huidige koploper in de Hoofdklasse B, Gemert. De 15 spelers lopen vanaf 12.00 uur zoveel mogelijk rondjes om het hoofdveld. Elk rondje levert geld op en dat wordt gebruikt om de kosten voor deelname aan het internationaal jeugdtoernooi om de Alsace Cup in Frankrijk te dekken. Van elk 10 euro die binnenkomt gaat ook 1 euro naar Make a Wish Nederland, dus sponsoring betekent ok ondersteuning van dit goede doel.