• Spirit MO13-1 - Alphense Boys MO13-1

Vandaag wordt het team versterkt door Larissa en Indy J. omdat er veel zieken zijn (Isabella, Razia, Ela, Faye B. en Lieke is op skikamp).

Na een korte bespreking in de kleedkamer gaan we naar het veld voor de warming up. Klauwdia en Larissa starten als wissel.

Roos op doel en dan achterin Riva en Floor, Tanja en Pien, op het middenveld Faye J. Ro-ann, Kristina en Daisy en voorin Indy J. en Indy A.

We beginnen gelijk met het naar voren spelen van de bal via de zijkant. Indy J gaat met de bal naar voren en wordt in haar aanval onderuit gehaald. Scheids fluit niet. Meiden zijn aan elkaar gewaagd.

Kristina onderschept de bal, Faye gaat via de buitenkant naar voren. Riva speelt de bal mooi naar voren. Indy en Kristina sprinten naar voren. Floor neemt de corner, Pien weet de bal daarna weer mooi terug te spelen. Spirit komt onze kant op maar Tanja en Floor springen ertussen! Faye neemt de bal weer mee via de buitenkant.

Pien speelt de bal mooi naar de buitenkant maar de tegenstander haalt haar in. Roos komt mooi uit en de verdediging neemt het goed van haar over. Een corner van Spirit wordt even spannend als wij paniekvoetbal gaan spelen voor ons eigen doel. Riva schiet de bal hard weg voor ons doel. We spelen een beetje op een kluitje vandaag.

Larissa en Klauwdia gaan erin voor Daisy en Kristina. Indy J zet de aanval in maar kan niet op tegen 3 tegenstanders. Ro-ann gaat via de zijkant. Indy J wordt weer onderuit gehaald en verlaat geblesseerd het veld. Daisy gaat er weer in. Floor neemt een prachtige vrij trap! Floor, Klauwdia en Larissa jagen op de bal. Ro-ann en Indy A komen net iets snelheid tekort in vergelijking met hun tegenstander.

Als de tegenstander doorbreekt moeten Riva, Floor en Pien alle zeilen bijzetten om terug te zakken. Larissa zet de aanval in, we zien een paar mooie acties maar het afmaken lukt nog niet.

Riva en Tanja spelen weer naar de buitenkant maar kunnen een corner niet voorkomen. Vlak daarna wordt er vlak voor rust, onnodig, gescoord door Spirit.

Na de rust starten Ro-ann en Daisy op de bank. Het wordt even spannend voor ons doel als Roos de bal loslaat maar dan duikt ze er nog bovenop. We vallen aan met het ontbreekt net aan kracht voor het doel. Tanja, Kristina en beide Indy’s strijden voor de bal. Floor en Pien onderscheppen de bal net aan. We komen hier mooi weg. Spirit wordt gevaarlijk voor ons doel en opnieuw komen we hier heel goed weg. We laten wat steekjes vallen en zijn niet fel genoeg. Spirit maakt hier goed gebruik van en scoort terecht de 2-0.

Kristina, Faye en Larissa zetten de aanval naar voren weer in. Faye onderschept de bal mooi. Indy en Indy zetten de aanval in nadat Spirit door bleef spelen terwijl er voor buitenspel was gevlagd. Er wordt opnieuw gescoord omdat we niet snel genoeg omschakelen. Na de rust is de felheid eruit. Er wordt niet onderling gecoacht en de meiden bieden zichzelf niet aan.

Floor neemt de corner. Tanja speelt de bal mooi via de buitenkant. We gaan weer voetballen en horen ze af en toe naar elkaar roepen.

Spirit scoort opnieuw, het is 4-0 inmiddels. We proberen weer door te breken met een mooie actie van Larissa die net voor het doel langs gaat. Riva, Ro-ann en Tanja werken hard om de bal weg te krijgen. Indy J schiet de bal naar voren maar er staat niemand om het op te pakken. De keeper van Spirit heeft wat moeite met uit trappen. Indy maakt een mooie rol door het veld. Spirit scoort de 5-0.

De felheid en drive ontbraken een groot gedeelte van de wedstrijd. Jammer want vooral de eerste helft waren we echt aan elkaar gewaagd.