• FC Den Bosch JO12 - Alphense Boys 13-2: Alphens geweld in Brabantse sneeuw

  Sneeuw, regen en ijzige kou houden de gemoederen flink bezig. Zou de wedstrijd tegen de leeftijdsgenoten van FC Den Bosch vandaag doorgaan? De winter heeft de Boys al een paar trainingen en een oefenwedstrijd tegen Feyenoord afgepakt, dus de vreugde was groot toen het verlossende bericht kwam dat de wedstrijd door ging.

  Stef heeft vandaag voor vervoer gezorgd. Op een feestje had hij na enkele biertjes chauffeur Marco gevraagd of hij met een Van der Valk Touringcar niet zou willen rijden naar Den Bosch. Belofte maakt schuld dus vandaag hadden we de luxe om door Marco in een volle touringcar naar Stadion de Vliert in ’s Hertogenbosch te worden vervoerd.

  Nou ja, het stadion viel een beetje tegen ná de oefenwedstrijd bij Sparta, want vandaag mochten de jongens de wedstrijd spelen op veld 4 áchter het stadion, op nat en koud gras. Wij als supporters verzamelden dus niet in tribune, maar onder de paraplu’s welke gelukkig door Bianca royaal werden uitgedeeld.

  Na een FC den Bosch quiz van Ralph in de bus en nog even een foto van de Boys voor het stadion van onze tegenstander van vandaag, is het nu tijd voor het echte werk. De jongens warmen zich op in een natte sneeuwbui die tot na de wedstrijd zal aanhouden. Op de bank starten Sami, Daan S, Daan H, Santino en Ersan, de overige jongens nemen hun positie in en de wedstrijd is van start.

  De druk van FC den Bosch is niet erg hoog en de Boys proberen hun aanval op te bouwen op de helft van de tegenstander. Het lukt moeizaam om de ballen goed vooruit te krijgen. De sneeuw en het natte grasveld maken het spel zwaar voor de jongens. Dan is daar een eerste uitbraak van Abdul die een schotkans op doel weet te creëren. De opbouw van FC Den Bosch wordt door Bjorn verstoort en de bal wordt weer vooruit gewerkt, maar de Brabanders staan dicht op onze mannen, waardoor nog geen groot gevaar veroorzaakt kan worden

  Yassine onderschept een voorzichtige uitbraak en vervolgens weet Matz de bal mooi naar Bryan t werken. De bal komt voor het doel, maar de verdediging van Den Bosch weet deze goed op te vangen. Even later lukt het Abdul om los te komen en met zijn befaamde snelheid op het doel af te stormen. De keeper komt goed uit zijn doel en met wat hulp van de verdediging weet FC Den Bosch een achterstand te voorkomen.

  De druk van de Boys wordt steeds hoger. Wanneer FC den Bosch een lange bal vooruit geeft, weet Matz deze goed te onderscheppen. Het is vervolgens Bjorn die Bryan weet weg te sturen, maar FC den Bosch verdedigd sterk. De bal wordt door de jongens snel teruggewonnen en het spel blijft gespeeld op de helft van de tegenstander. De Brabantse keeper kan de bal niet lekker kwijt, dus Senne besluit erop af te stormen en Bryan is goed meegekomen om de paniekbal van de keeper te kunnen opvangen. Helaas krijgt hij de bal niet snel genoeg onder controle en laat de beloning voor het harde werken in de aanhoudende sneeuwbui nog even op zich wachten.

  Maar dat de jongens vandaag van plan zijn om te winnen wordt steeds duidelijker. Een mooie schotkans voor Joshua wordt door de keeper gestopt. Abdul verlengd een pass van Senne naar Bryan, maar de bal gaat net naast het doel. Even later wordt een aanval van FC den Bosch gestopt door Stef en weet Bjorn de bal al snel mooi voor het doel te krijgen. Twee kansen voor Senne, maar de doelman stopt beide schoten netjes af. Een laatste kansje in de eerste 20 minuten is er voor Senne van afstand, maar het levert helaas nog geen punten op.

  Een korte pauze zodat de trainers de jongens kunnen voorzien van nieuwe instructies en er wat gedronken kan worden. Daarna roept de scheidsrechter de jongens snel weer terug op het veld, wat verstandig is tijdens deze weersomstandigheden. Op de bank nemen nu Yassine, Stef, Ersan, Thijs en Bjorn plaats. Een goede opening is er wanneer Sami hoog opent op Abdul, maar de verdedigers waren goed voorbereid. Wanneer de keeper voor de 2e keer de bal oppakt op een moment dat dat niet mag, geeft de scheidsrechter een vrije trap op de rand van de 16 meter. Joshua vuurt rakelings over de lat. Het directe antwoord van FC den Bosch is een uitbraak, maar Matz voorkomt gevaar en via Santino en Daan H wordt de aanval weer opgebouwd. Een fraaie draaibeweging van Daan H zorgt ervoor dat hij op het doel af kan stormen, maar de scheidsrechter ziet een overtreding en geeft geen voordeel.

  Na flink buffelen is daar dan eindelijk de meer dan verdiende beloning wanneer de keeper van FC den Bosch de bal slecht uittrapt in de voeten van Senne, die de bal mooi afgeeft op Abdul, die op zijn beurt mooi binnenschiet en daarmee de 0-1 weet te maken.

  Het gevaar voor het doel van onze tegenstander houdt aan wanneer Abdul speelt op Senne die op zijn beurt de bal vanaf de rechterzijde rakelings voor het doel langs schiet, waar helaas niemand de voet achter weet te krijgen.

  Een aanval van FC den Bosch lijkt serieus gevaarlijk te gaan worden, maar Serua blijft strak bij zijn man, terwijl Matz met een strakke sliding over het natte veld de Brabantse aanvaller weet te stoppen. Een mooie opbouw is er van Santino en Daan H die Sami weg sturen richting het doel. Een goede actie wordt sterk verdedigd en ondanks de fraaie duik weet Sami de scheidsrechter niet te verleiden een penalty te geven. Op aangeven van Daan H is er een kans voor Senne, maar helaas gaat de bal naast. Vervolgens een mooie kans voor Abdul die op aangeven van Bryan de bal goed mee weet te nemen, maar helaas heeft de scheidsrechter buitenspel gezien. Wanneer Daan H de bal mee neemt en via Abdul Sami weet te bereiken is er een kanonschot op doel, maar helaas net over.

  Abdul zet flink druk en weet de bal goed voor te geven op Bryan die hard de 2-0 onder de lat weet te knallen. Het is duidelijk dat FC Den Bosch op ongeveer de helft van de wedstrijd eigenlijk nog niets te vertellen heeft gehad. Onze verdediging staat kei-goed en de Boys zijn duidelijk de baas op het veld.

  Wanneer FC den Bosch een vrije trap mag nemen is daar een eerste actie voor keeper Dustin die goed op de bal zit en deze direct weer vooruit weet te spelen. Met een fraaie pass weet Daan H Bryan te bereiken die de bal “schitterend” voorgeeft op Senne die vervolgens wél de 3-0 tussen de palen werkt. De druk blijft hoog. Senne stuurt Bryan diep weg wat een corner oplevert. De corner wordt weggewerkt, maar de bal komt via Bryan bij Sami die deze fraai binnenschiet, maar helaas had de scheidsrechter buitenspel gezien.

  Ook de volgende 20 minuten zitten er alweer op en het korte rustmoment geeft ruimte voor de laatste wissels. Op de bank nemen nu Abdul, Joshua, Serua, Matz en Bryan plaats. In een stevig duel stopt Santino de eerste aanval van FC den Bosch sterk. Vervolgens weet hij Ersan te bereiken die de bal mooie diep geeft op Thijs die zich tussen 2 aanvallers naar voren werkt. De keeper is goed uitgekomen en werkt de bal weg.

  FC den Bosch probeert tevergeefs een gat te vinden in de verdediging, maar er is altijd een Alphense verdediger eerder bij de bal of sterker in het duel. Bjorn weet met hard werken de bal vanaf de linkerkant voor het doel te krijgen, maar deze wordt goed weggekopt. Sami verovert terug en stuurt Thijs diep. Een loopactie geeft behoorlijk druk, maar nog geen volgend puntje.

  De duels worden wat steviger en FC den Bosch lijkt iets sterker te worden. Balletjes komen slordig aan, wellicht heeft het met de sneeuw te maken. Even lukt het hen om voor het doel van Dustin en tot schieten te komen. De bal gaat hoog over. Even later zijn het de Boys alweer die druk vooruitzetten, wanneer de doelman van FC den Bosch ver zijn doel is uitgekomen. Ersan en Bjorn zien de ruimte en proberen door de verdediging heen te breken, maar het lukt de verdedigers om de bal uit te werken.

  Een fraaie pass van Daan S bereikt Senne, maar de keeper is goed uit zijn doel gekomen en voorkomt het 4e doelpunt. Wanneer Daan H een afketsende bal van FC den Bosch binnen de 16 gepresenteerd krijgt, twijfelt hij geen moment en schiet beheerst de 4-0 tussen de palen. De jongens hebben de smaak inmiddels goed te pakken. Senne weet de bal te veroveren en werkt zich naar voren om daar ook de 5-0 lekker binnen te schieten.

  Een mooi duel tussen Daan H en Sami levert wederom een mooie actie maar door sterke verdediging geen doelpunt op. Wanneer vervolgens Daan S de bal verovert en weer een fraaie pass weet te geven die Ersan perfect tot het zesde doelpunt weet om te zetten is de overwinning compleet. De jongens spelen overtuigd. De bal danst rond tussen de achterhoede en het middenveld en FC den Bosch heeft eigenlijk niets meer in te brengen in de wedstrijd. Wanneer Santino de bal weer eens heerlijk heeft onderschept, springt een grote Brabantse jongen achter op zijn rug. Zélfs dat maakt bij de Boys geen indruk meer.

  Een kleine doorbraak van FC den Bosch wordt door Yassine aangepakt en Stef is erbij ter ondersteuning terwijl Daan H opruimt. Nog een mooie actie wanneer Daan S de bal afgeeft op Senne, maar de keeper stopt. Een laatste aanvalletje is er voor FC den Bosch, maar Santino vertraagd de actie en Bjorn ruimt op. De wedstrijd is klaar!

  De jongens zijn blij! Blij omdat ze gewonnen hebben van FC den Bosch, een club die toch doorgaat als BVO. Daar zijn ze dan ook weer blij om, want Michael, Robbert en Ralph zullen naar oude Alphense Boys traditie nu een taart voor hen moeten bakken. Ook zijn ze blij dat ze lekker warm kunnen gaan douchen. Wij als supporters zijn ook blij, want we kunnen in de warme kantine onze verdiende borrel of chocolademelk gaan bestellen.

  Heel knap gespeeld Boys. FC Den Bosch heeft eigenlijk helemaal niets te vertellen gehad vandaag. Jullie waren méér dan de baas op veld. Deze Brabantse tegenstander kan nog heel wat van jullie leren!

  Tenslotte dank voor onze wedstrijdsponsor Van Mil die het mede mogelijk maakt dat de Boys met Pasen een gaaf internationaal toernooi in München kunnen voetballen. En natuurlijk ook speciale dank voor chauffeur Marco én van der Valk die spelers en supporters veilig naar 's-Hertogenbosch en weer thuis hebben gebracht.

  Barry