• Woensdagnieuwtjes

    Van de eerste groep spelers is bekend dat zij ook volgend seizoen deel uitmaken van de selectie van Alphense Boys. Deze week hebben Tim van der Linden, Milan Stiphout, Bas van Zoest, Niklas Blesgraaf en Kenneth Duah hun contract met de Boys verlengd. Ook de eerste twee nieuwkomers zijn bekend: Kasper Michel komt over van Noordwijk en oud-jeugdspeler Jessie Vink keert terug bij Katwijk vandaan.

    Op de foto boven: dit zijn de Alphense Girls die afgelopen weekend meededen aan het Winter Trainingskamp voor de Boys-meiden. Voor het eerst in de geschiedenis werd deze activiteit gehouden en het werd, afgaande op de reacties van de deelnemers, een groot succes. 

    Terwijl bijna nergens in Nederland werd gevoetbald (vanwege het weer was er een algehele afgelasting) stapten de Alphense Girls zaterdagmorgen vroeg in de bus van onze vaste vervoerder Van der Valk Tours, met de fraaie groepsaccommodatie De Eiken Stek in Wekerom als bestemming. Op de Veluwe lagen nog de laatste restjes sneeuw, maar nadat alle meiden hun slaapplaats hadden ingericht, chocomel en de heerlijke cupcakes van Tante Tini's Taarten (gesponsord!) hadden genuttigd én een beetje gesetteld waren, begon op het naastliggende veld onder prima weersomstandigheden de eerste training.

  • Voor de training van de MO17 waren speciaal de drie trainers naar de Veluwe gekomen. Na de training deden ze mee aan de lunch én ze gingen nog even grappig op de foto. Inmiddels was namelijk een fotostudio ingericht, waar alle meiden die middag hun eigen fotoshoot hadden.

  • Er stond nog veel meer op het programma. De meiden konden allemaal meedoen aan een fotoshoot. Een groot succes waren de dance-clinics, waarvoor speciaal een choreograaf was ingehuurd. Het was top, Steven! Er waren allerlei spellen te doen, inclusief drie ronden bingo. Daarna begon het lasergamen in het aanpalende bos. Al die kleurige lichtjes in het half duister en na het eten in het pikkedonker was sprookjesachtig om te zien.

    De zondagmorgen begon met een bosloop over het prachtige Wekeromse Zand, waarna het mixtoernooi werd gehouden. In de regen, maar dat deerde bijna niemand. Na een lekkere warme douche was het tijd om op te gaan ruimen en de spullen in te pakken. De meeste meiden waren op tijd klaar om Feyenoord-Ajax te kijken. De Ajax-fans waren in de meerderheid en juichten het hardst bij de 0-1, maar de Feyenoordsupporters lachten natuurlijk het laatst.

    Voordat de 6-2 viel, was het instappen in de bus die alweer klaar stond en na een voorspoedige terugreis was iedereen rond 18.00 uur weer moe, maar tevreden thuis.

  • Graag bedanken we vanaf deze plaats alle ouders die hebben geholpen om het Winter Trainingskamp van Alphense Girls te organiseren en te begeleiden: Karina Kleijn, Nathalie Ouwerkerk, Marloes Hoornweg, Marscha Kreeft, onze chef-kok Tjeerd Hoornweg, stagiair Dominique Bloemraad, Mike Scheeper, Marin van Dam, Jochem Langerak, Joost Kaper, Willy Bruijnes en coördinator Gerard Haverkamp. We hopen dat hiermee een nieuwe traditie is geboren!

     

  • Programma thuiswedstrijden selectieteams zaterdag 2 februari:

    11.00 uur            AB 13-1 – FC Utrecht (beker)

    11.00 uur            AB 15-1 - Hercules 15-1 (vrsch)

    12.30 uur            AB 17-2 - Kampong 17-1 (vrsch)

    13.00 uur            AB 17-1 - Hercules 17-1 (vrsch)

    14.45 uur            AB 19-1 – FC Volendam 19-1 (beker)

     Zondag 3 februari:

    14.00 uur            AB 1 - sv Meerssen 1

    De voetbalwedstrijd  Alphense Boys - sv Meerssen is a.s. zondag live te volgen in het sportprogramma “Sport Lokaal” van  Studio Alphen. Sport Lokaal wordt iedere zaterdag en zondag uitgezonden tussen 14 – 18 uur voor de regio Alphen aan den Rijn, Rijnwoude en Boskoop. Erik Joustra  zal het radioverslag verzorgen. Ook wordt er in deze uitzending verslag gedaan van meerdere sportevenementen  uit de regio. Studio Alphen kan je ontvangen via 90.0 FM in de ether, 103.4 FM op de kabel en het glasvezelnet van KPN (kanaal 962) en Lijbrandt (kanaal 798); in Rijnwoude via 106.5 FM (ether) en 103.4 FM (kabel).

    De vorige week dinsdag afgelaste wedstrijd tussen VVSB o23 en Alphense Boys o23 is verplaatst naar dinsdag 5 februari om 20.00 uur in Noordwijkerhout.

    Jan Overes (leider 13-1) heeft al veel ballensponsors geregeld voor de 13-1. Deze sponsorbijdragen zijn bestemd voor de deelname aan een internationaal toernooi in Spanje, met Pasen). Ook voor de komende wedstrijd tegen FC Utrecht 13-1 (zaterdag a.s. om 11.00 uur) heeft Jan weer een sponsor geregeld: OWN Agency uit Leiden.

    De inschrijving voor de Talentendag 2019 (woensdag 27 februari)  i.s.m. Feyenoord is nog geopend tot  zondag 24 februari.  Dat kan via de website van Alphense Boys. Klik ''activiteiten'' aan en dan ''Talentendag''. Inmiddels hebben we al 204 inschrijvingen kunnen noteren.

  • Naast de tribune is afgelopen vrijdag een grote loods neergezet waar Kees de Rijk (al jarenlang de man van alle bouw en onderhoud bij Alphense Boys) ook onder slechte weersomstandigheden zijn vrijwilligerswerk voor Alphense Boys kan doen. De loods is er gekomen dankzij de financiële bijdrage van de Bingo-commissie, de Club van 100 en de vereniging Alphense Boys.

     

  • Door het winterse weer van afgelopen week kon er niet getraind en gevoetbald worden, dus ging de JO11-3 gezellig een uurtje bowlen. Er werd fanatiek gebowld om een zo hoog mogelijk score te behalen en tussendoor werd er cola gedronken (foto boven).

    Diverse trainers verzonnen iets anders om toch bezig te blijven. Zo gingen zowel de zondag 1 als de zaterdag 1 Soccer Squashen en de zaterdag 1 knoopte daar ook een hapje en een drankje bij voor de teambuilding. De 19-1 had een zaaltje te pakken gekregen en kon dus met een dak boven zich toch wat voetbalactiviteiten doen. De 13-1 begon met een circuittraining in de kleedkamers en daarna konden ze op een grasstrook tussen veld 5 en 3 toch nog wat partijtjes doen. De mannen hebben zich kostelijk en nuttig vermaakt.

  • De inschrijving voor de Talentendag 2019 (woensdag 27 februari)  i.s.m. Feyenoord is nog geopend tot  zondag 24 februari.  Dat kan via de website van Alphense Boys. Klik ''activiteiten'' aan en dan ''Talentendag''. Inmiddels hebben we al 204 inschrijvingen kunnen noteren.

    Op vrijdag 8 februari tussen 19.00 tot 20.30 uur houden Alphense Boys en SJC samen een clinic voor de samenwerkende amateurverenigingen. Het thema is kijkgedrag op het voetbalveld. Voetballen doe je namelijk met je hoofd! Messi, Iniesta, Xavi zijn meesters in het kijkgedrag. Ze volgen de bal nauwelijks maar zijn bezig met hun volgende pass, hun volgende keuze of de ruimte waarin zij willen gaan lopen. Robin Stolwijk (trainer/coach Alphense Boys 13-1) zal jullie zowel via een theoretisch als praktijkgedeelte uitleg geven waarom kijkgedrag belangrijk is en hoe dit getraind kan worden. Ik zorg dat er een oefengroep aanwezig is waarmee Robin aan de slag zal gaan. Deze clinic (bij vv SJC)  is voor elke trainer en voor elke speler een must. Meld je daarom bij mij aan via de app of via de email: Wichard Verlaan, 06-46275743 wichardverlaan73@gmail.com.

    Marley Berkvens (ex-jeugdspeler Alphense Boys) vertrekt aan het einde van dit seizoen na drie jaar  bij DOVO (3e divisie) Hij gaat op zoek naar een andere club.

    Pim van Zoest (ex-jeugdspeler Alphense Boys) is terug na half jaar gespeeld te hebben bij Northeastern College in Colorado en gaat bij ARC spelen waar hij volgend seizoen aansluit bij het eerste elftal.

    Het 56-ste Sportweekend wordt op vrijdag 21 en zaterdag 22 juni 2019 gehouden. De inschrijfformulieren liggen in de postvakjes in de commissiekamer. Willen de leiders en/of trainers deze zo snel mogelijk uitdelen aan de spelers. Inschrijven kan vanaf 2 februari, het inschrijfformulier kan ingeleverd worden bij de bar in de kantine, hier kan ook gelijk afgerekend worden. Op zaterdagochtend 9 februari zitten commissieleden van het Sportweekend ook in de kantine om de inschrijfformulieren in ontvangst te nemen.

  • Sharan Ras (vorig seizoen nog assistent van trainer Sander v/ Kleij bij het kampioensteam van de 13-1) wordt komend seizoen de trainer van onze nieuwe 15-2 (de huidige 13-1).  Sharan (22 jaar) is dit seizoen werkzaam als trainer/coach van VOC 13-1. Hij studeert binnenkort af als onderwijs assistent en wil het komend seizoen ''voor de klas staan'' in het basisonderwijs. Hij heeft zijn TC 3 diploma (zijn docent was Hein van Heek!). Wij hebben Sharan vorig seizoen al leren kennen als een enthousiaste leergierige trainer die een prima contact had met de spelers. Wij hebben er het volste vertrouwen in dat Sharan de nieuwe 15-2 spelers nog beter kan maken en hen kan klaarstomen voor de nieuwe 15-1 voor het seizoen daarna.

    Afgelopen zaterdag heeft de JO 15-2 als alternatief programma een sporttraining gehad met een persoonlijke trainer, bij Active Plus in Nieuw-Vennep. Deze activiteit is gesponsord door Annuska Heisterkamp, moeder van Mike Heisterkamp, met haar bedrijf Sjamoko. Sjamoko is een bedrijf in mileu vriendelijke schoonmaak artikelen.

  • Bij Alphense Boys stoppen we met de papieren versie van het inschrijven van nieuwe leden. Vanaf nu melden nieuwe leden zich aan via de website. De ledenadministratie neemt de inschrijving in behandeling. Na overleg met de betreffende jeugdleider wordt gekeken in welk team er plaats is. Pas daarna wordt de inschrijving definitief.

    Afgelopen zondag werd Percy Douglas 72 jaar. Al meer dan 40 jaar is Percy als fysiotherapeut verbonden aan Alphense Boys en ondanks dat hij al enige tijd met pensioen is, komt hij meer dan regelmatig naar de trainingen en wedstrijden van Boys 1 om de spelers te behandelen.

    Zijn 'know how' en ervaring  maar vooral zijn warme persoonlijkheid kunnen en willen we nog niet missen bij Alphense Boys. Onvergetelijk zijn de twee reizen (trainingskamp) die de toenmalige selectie van Alphense Boys in de winter van 1990 en 1992 maakten naar Curaçao, uiteraard op voorspraak van Percy die geboren is op de Antillen.

    Alphense Boys-kenners herkennen op de rechterfoto (wachtend op de bus) ongetwijfeld  Jan de Rijk, Pieter van Zoest, Henny van Raaij, Johan Garrelfs, Koos van Zoest, Rene Vergeer, Peter Ouwerkerk,  Johan van Capel, Dennis v/d IJssel en Ronald Jonker.