• Spetterende 1-6 overwinning Boys 1

In Hendrik Ido Ambacht behaalde het zondag 1 team van Alphense Boys een verdiende en ruime 1-6 overwinning op IFC. Die overwinning was hard nodig voor het team van Hein van Heek om te voorkomen dat ze zich de komende weken op de onderste plaatsen zouden moeten richten.  Het begon echter niet goed vanmiddag want al na 4 minuten kwam de thuisploeg op een 1-0 voorsprong toen de verdediging van Alphense Boys werd uitgespeeld via een passeeractie binnendoor en een knap diagonaal schot in de verste kruising (1-0). Daarna was Alphense Boys veel beter, kwam ook twee keer alleen voor de keeper (Arjan Ouwendijk en Patrick Krop) maar scoorde niet. Vlak voor rust was er een vrije trap op 18 meter van het doel die bij afwezigheid van aanvoerder Thom Nouwens (zat na zijn vakantie op de bank) door Patrick Krop succesvol werd genomen (1-1).

• Kort na rust werd de bal door Milan Stiphout ingebracht bij de tweede paal en onder druk van Alphense Boys werd de bal door IFC ongelukkig in eigen doel gewerkt (1-2). Even later zagen we een schitterende actie van Wessel Meiring die nu een keer voor eigen succes ging, naar binnen kapte en prachtig van buiten de 16 meter in de verre hoek mikte (1-3).

• De 1-4 ontstond na een voorzet van Lilinho Martins waarna junior Nick Broekhuizen achter zijn standbeen langs de bal in het doel frommelde (1-4). De ingevallen Thom Nouwens speelde zich zelf in de 75e minuut vrij in de 16 meter en schoot de 1-5 binnen.

• Het slotakkoord kwam in de 89e minuut toen invaller Ramon Aronius de voorzet gaf die door Arjan Ouwendijk werd binnen geschoten (1-6). Al met al een afgetekende en verdiende overwinning op een tegenstander die notabene nog steeds bòven Alphense Boys staat. Volgende week zondag speelt Boys 1 eindelijk weer eens thuis, om 14.00 uur tegen sv Meerssen. Ook een club die nog boven Alphense Boys op de ranglijst staat. Bij winst springen ze over hen heen. Dat moet de uitdaging zijn!

10. UDI'19                       14-19

11. Minor                         16-16

12. Leonidas                    16-15

13. RKAVV                       15-13

14. Vlissingen                  16-11

15. De Meern                   15-2