• Alphense Boys 15-1 uitgeschakeld in landelijke beker

    De enige officiële wedstrijd werd vandaag door de 15-1 gespeeld. In Den Haag werd met 3-2 verloren van ADO Den Haag o15 voor de landelijke beker waardoor ze dus uitgeschakeld zijn. Ondanks de vreugde bij de 0-1 voorsprong (zie foto) , ging de winst naar de profclub. Verder oefende alleen de 17-1. Alle andere teams stonden stil. Morgen (zondag) komt wel de zondag 1 in actie, om 14.00 uur uit tegen IFC.

     

    Alphense Boys 19-1 speelde vandaag niet, want de bekerwedstrijd tegen FC Volendam 19-1 werd afgelast. Komende dinsdag oefent de 19-1 om 20.00 uur thuis tegen Fc Dordrecht o19. Volgende week zaterdag oefenen ze om 14.45 uur thuis tegen Hollandia, maar de kans bestaat dat de voor vandaag afgelaste bekerwedstrijd tegen Fc Volendam (thuis om 15.15 uur) wordt ingehaald

     

    Alphense Boys 17-1 oefende uit tegen HVV 17-1 (2-2)

    Twee weken ligt de competitie in de landelijke 1e divisie stil. En na erbarmelijke weersomstandigheden deze week moesten er zelfs twee trainingsmomenten worden afgelast. Ook dit weekend mochten de kunstgrasvelden op Alphense Boys niet worden betreden. Gisteravond kregen we groen licht vanuit HVV om te komen oefenen tegen de O17 en daar lagen de kunstgrasvelden er uitstekend bij. Zo kon er vandaag toch nog gevoetbald worden. Aan de kant van de Boys ontbraken Lars Verzaal, Daan Putman, Junior Sonowo, Max van Hees en Yassine Bouchnafa aan de aftrap om uiteenlopende redenen. Aanvulling was er vanuit de O16, waar Rens Boer, Julian van der Kwaak en Max Hulshof bereid waren gevonden om mee te voetballen, waarvoor dank. Na 5 minuten komt HVV O17 al op een voorsprong als er rondom het zestienmetergebied totaal geen druk op de bal wordt gezet. De bal komt terecht bij de rechterspits van HVV en deze schiet hem hard achter Thomas de Vries: 1-0. Daarna wordt Alphense Boys sterker. Schoten van Samir el Messaoudi en Jasper Schinkel worden met moeite gekeerd door de doelman. Ook enkele hoekschoppen leveren geen doelpunt op, maar na 19 minuten is het wel raak. Mohaned Osman is los aan de rechterkant en lobt de bal prachtig over de uitkomende doelman heen: 1-1.

     

  • Kort na dit doelpunt een enorme domper voor de Boys als Yassine Bachar ogenschijnlijk met een zware knieblessure het speelveld moet verlaten. Een arts, van één van de ouders van HVV, hielp hem daarbij voortreffelijk, waarvoor dank. Nu is het afwachten en hopen we dat het meevalt. Yuval Checkley nam zijn plek in. Na 29 minuten spelen is er een nieuwe voorsprong voor het gastvrije HVV. Wanneer een Boys middenvelder de bal onzorgvuldig breed speelt en deze wordt onderschept, countert de thuisploeg het knap uit: 1-2. Slechts enkele minuten later wordt Samir el Messaoudi aangetikt met een 'knietje' op zijn bovenbeen. Ook hij moest het speelveld toen verlaten. Voor hem kwam Julian van der Kwaak het veld op. De daaropvolgende vrije trap wordt benut door Yuval Checkley en beide teams staan weer naast elkaar: 2-2.

  • Met deze stand werd ook de kleedkamers opgezocht. Na rust kwam Naoufel Ahmidouch, en ook Rens Boer, in de ploeg en zo startte de tweede speelhelft.
    In de openingsfase van de tweede speelhelft begint HVV O17 offensief en Rens Boer keert enkele doelpogingen zeer knap. Na 63 minuten verlaat ook Sam van Rooijen het speelveld, daar waar zijn wond te veel last gaf om verder te spelen. In de tweede speelhelft zien we een levensgrote kans nog voor Jasper Schinkel. De keeper was al gezien, maar een verdediger van HVV O17 bracht redding op de doellijn. Ook Naoufel Ahmidouch twijfelde vanaf de rand van het zestienmetergebied net te lang met een doelpoging. Julian van der Kwaak zag nog een doelpoging op de keeper worden gestrand. En een vrije trap op kansrijke positie werd door Yuval Checkley in de muur geschoten.
    Verder kunnen we concluderen dat het veldspel vaak onzuiver en onnauwkeurig was om de tegenstander 'kapot' te kunnen spelen. Geen goede wedstrijd van de kant van de Boys, maar ondanks dat is er toch weer even wedstrijdritme opgedaan en zal de komende week vooral in het teken staan om de groep weer groter te maken waarbij de spelers die terugkomen van een blessure weer kunnen worden ingepast. Volgende week zaterdag oefent de 17-1 om 13.00 uur thuis tegen Hercules 17-1. Zaterdag 9 februari 2019 zal de competitie worden hervat in de landelijke 1e divisie met een uitwedstrijd tegen de O17 van FC Emmen. 

     

    Alphense Boys 15-1 speelde vandaag de achtste finale van de beker uit bij ADO Den Haag. De wedstrijd werd sterk begonnen door de ploeg van Sander van der Kleij. Na goed druk zetten veroverde Illias Dardour de bal en hij schoot van ruim 20 meter geweldig raak. 0-1 voor de bezoekers.

  • Enkele minuten laten was het spits Jayden Daleman die de bal veroverde en net niet Illias Dardour kom bereiken anders was het 0-2 geweest. Toen kwam ADO beter in hun spel en scoorden kort twee keer achter elkaar waardoor ADO met een voorsprong de rust in ging. Het voetbal was niet goed en de middenvelders waren te weinig aan de bal gekomen. De tweede helft voetbalde Alphense boys beter en kwam een aantal keer gevaarlijk eruit. Maar de nummer 4 en uitblinker bij ADO stond goed op zijn post. Na balverlies achterin kon ADO ineens weer uitlopen naar 3-1. Maar Alphense Boys bleef aanzetten en via Thierry Anthony kwam de bal bij invaller Zakaria Kanfaoui en hij deed wat hij goed kan namelijk een goal maken 3-2.

  • Een paar minuten voor tijd had Jayden Daleman de gelijkmaker op zijn schoen maar de keeper redde geweldig. Het bleef dus 3-2 en ADO bekert door.   

    Volgende week zaterdag oefent de 15-1 om 11.00 uur thuis tegen Hercules 15-1.

     

    Alphense Boys 15-2 had vandaag een alternatief programma met een sporttraining met een persoonlijke trainer, bij Active Plus in Nieuw-Vennep. In de woensdagnieuwtjes meer daarover. Komende dinsdag oefent de 15-2 om 18.30 uur thuis tegen Olympia 15-1 en volgende week zaterdag oefenen ze om 12.30 uur uit tegen Wilhelmus 15-1

     

    Alphense Boys 13-1 speelde vandaag niet, want de bekerwedstrijd tegen FC Utrecht 13-1 werd afgelast. Volgende week zaterdag oefent de 13-1 om 08.30 uur uit tegen Westlandia 13-1. De mogelijkheid bestaat dat de voor vandaag afgelaste bekerwedstrijd tegen Fc Utrecht (thuis om 11.00 uur) wordt ingehaald op zaterdag 2 februari

     

    Alphense Boys 13-2 zag zijn oefenwedstrijd vandaag tegen Feyenoord worden afgelast. Volgende week zaterdag oefent de 13-2 om 12.15 uur uit tegen Fc Den Bosch o12

     

    Alphense Boys E-Top speelde vandaag niet (afgelast) en speelt volgende week zaterdag voor de competitie om 08.30 uur uit tegen Voorschoten'97

     

    Alphense Boys zaterdag 1 zag de topper tegen Aarlanderveen vandaag door de KNVB worden afgelast. Volgende week zaterdag speelt de zaterdag voor de competitie om 16.00 uur uit tegen SJC.

     

    Alphense Boys zondag 1 speelt morgen (zondag) voor de competitie uit tegen IFC (14.00 uur)