• Woensdagnieuwtjes

    Alphense Boys 13-3 heeft een unieke prestatie geleverd door de wintercompetitie te winnen. In de finale werd hoofdklasser Jodan Boys 13-1 verslagen na penalty’s. Alfred Hitchcock had het scenario voor deze apotheose niet kunnen bedenken. Met nog 10 minuten op de klok stonden de Gouwenaars namelijk met 3-0 voor en waren zij de hele wedstrijd heer en meester. Maar toen kantelde de wedstrijd. Als een duveltje uit een doosje werd het 3-1 en direct na de aftrap 3-2. Ineens voelde iedereen dat deze wedstrijd nog geen gelopen koers was. In de voorlaatste minuut viel de gelijkmaker en moesten strafschoppen een winnaar aanwijzen. Alphense Boys was, net als overigens in de halve finale, de betere elfmeterschutter. De wintercompetitie bestaat uit 4 poules van 3 teams. Alle teams komen uit in de eerste klasse, hoofdklasse of derde divisie. In de afgelopen weken werden de poulewedstrijden gespeeld. Alphense Boys, zelf eersteklasser, won daarin overtuigend van een eersteklasser en een derdedivisionist, wat al heel knap was. Alle nummers 1 gingen door. Bij Jodan Boys vonden zaterdag de halve finale en finale plaats. Tegen hoofdklasser Berkel werd het in de halve finale 1-1 en won Alphense Boys met penalty’s. En in de finale dus opnieuw. Keeper Milan Captein (zie foto) verdient een eervolle vermelding. Hij stopte twee strafschoppen en nam er zelf een met succes. 

  • Een ongelooflijk knappe prestatie van de mannen van Hatim Noura en Michel Vermeulen, zeker als je je bedenkt dat zij slechts konden beschikken over 11 fitte spelers en, zoals de trainers zeiden, een paar kneuzen op de bank. Het team kreeg uit handen van de organisatie een grote beker. En de toevoeging: ‘Wat knap dat jullie als enige niet-13-1-team eerste zijn geworden. Wat een strijdlust hebben jullie getoond!’

    Programma thuis wedstrijden selectie teams voor zaterdag 26 januari:

    11.00 uur      AB 13-1 - Fc Utrecht 13-1 (beker)

    12.00 uur      AB 13-2 - Feyenoord o12 (vrsch)

    13.00 uur      AB 17-2 - Kon HFC 17-1 (vrsch)

    13.00 uur      AB 17-1 - Vriendenschaar 17-1 (vrsch)

    13.00 uur      AB 15-2 - Zeeburgia 15-2 (vrsch)

    15.15 uur      AB 19-1 - FC Volendam 19-1 (beker)

    15.15 uur      AB zat 1 -Aarlanderveen (comp)

     

    Edwin Kluivers, die 7 jaar de voortreffelijke woensdagmiddag coördinator was bij Alphense Boys was, is eind november opgestapt als Hoofd jeugdopleiding van ARC waar hij pas in augustus was begonnen. Inmiddels is hij bij Valken'68 interim HJO geworden.

    Dennis van den Ing (ex-speler en jeugdtrainer AB) heeft zijn contract als hoofdtrainer van NSV'46 (derdeklasse) voor een vierde seizoen verlengd.

    Een mooie aangeleverde foto van de trainers en leiders van onze 13-1, afgelopen zaterdag op de bank bij de wedstrijd Quick 13-1 - Alphense Boys 13-1 (0-3) Komende zaterdag zit hetzelfde 3-tal naast de dug-out op ons veld 1 want dan speelt de 13-1 de interessante bekerwedstrijd tegen Fc Utrecht 13-1. Kunnen ze dan voor een stunt zorgen?

  • In de winterstop hebben drie Alphense Boys teams een andere benaming gekregen. Alle wijzigingen nog even op een rijtje:

    De JO16-1 wordt de JO17-5

    De JO16-2 wordt de JO17-6

    De JO16-3 wordt de JO16-1

    Op vrijdag 8 februari tussen 19.00 tot 20.30 uur organiseren Alphense Boys en SJC samen een clinic. Het thema is kijkgedrag op het voetbalveld. Voetballen doe je namelijk met je hoofd! Messi, Iniesta, Xavi zijn meesters in het kijkgedrag. Ze volgen de bal nauwelijks maar zijn bezig met hun volgende pass, hun volgende keuze of de ruimte waarin zij willen gaan lopen. Robin Stolwijk (trainer/coach Alphense Boys 13-1, zie foto) zal jullie zowel via een theoretisch als praktijkgedeelte uitleg geven waarom kijkgedrag belangrijk is en hoe dit getraind kan worden. Ik zorg dat er een oefengroep aanwezig is waarmee Robin aan de slag zal gaan. Deze clinic (bij vv SJC)  is voor elke trainer en voor elke speler een must. Meld je daarom bij mij aan via de app of via de email Wichard Verlaan, 06-46275743 wichardverlaan73@gmail.com

  • Afgelopen zaterdag floot ex-betaald voetbalscheidsrechter Ron Karremans de wedstrijd tussen Alphense Boys o19 en Go Ahead Eagles o19. De ervaren leidsman floot soeverein en kende geen problemen. Alphense Boys won knap met 2-0.

  • Gisteren werden voor het eerst dit seizoen alle trainingen bij Alphense Boys afgelast. Als er sneeuw op de kunstgrasvelden ligt mag er van de gemeente niet getraind worden, omdat er anders ''rubber-verplaatsing'' komt. De rubber korrels kleven namelijk aan de sneeuw waardoor er grote hoeveelheden verplaatst worden en dat schijnt niet goed te zijn. Vandaag (woensdag) gaan in ieder geval de trainingen van de woensdagmiddag (o.l.v. Michael Lipsius) niet door (= o8, o9, guppies en F-league) Of er laat in de middag en avond  getraind kan worden zal in de loop van de dag op de website bekend worden gemaakt.

  • Afgelopen zondag speelde Alphense Boys 1 een uitwedstrijd bij en tegen Minor. Dat is in Limburg, om de hoek bij Niels Lourens (ex-jeugdtrainer Alphense Boys die met de 17-2 promoveerde van de hoofdklasse naar de 3e divisie) die enige jaren geleden verhuisde naar Limburg. Niels onderhoudt nog steeds contacten met trainers bij Alphense Boys en daarom gingen Sander van Dijk (links op de foto) en John Cuvelier (rechts op de foto) mee met het zondag team om Niels daar weer eens te ontmoeten. Helaas verloor het 1e elftal met 4-1, maar de vriendschap is nog steeds hecht

  • Keeper Bas Schol (een van de twee keepers van onze o19) blesseerde zich vorige week thuis aan de ontbijttafel. Hij wilde met de kaasschaaf zichzelf een plakje kaas bezorgen, maar schoot uit en haalde i.p.v. kaas een stukje van zijn pink af. En dat is voor een keeper een lastige blessure en hij is dus eventjes uitgeschakeld. Voortaan maar voorgesneden plakjes kaas bij de supermarkt kopen Bas. Komende zaterdag komt Fc Volendam o19 op bezoek voor een bekerwedstrijd tegen Alphense Boys o19 (15.15 uur) We zijn benieuwd of Bas dan weer hersteld is.

  • Komend weekend gaan de Alphense Girls op Winter Trainingskamp nar De Eiken Stek in Wekerom (op de Veluwe). Maar liefst 50 Boys-girls (van Mo11 t/m Mo17) gaan mee. Bij aankomst op zaterdag wordt er getraind en daarna geoefend voor de grote avond show: ''Girls Got Talent''. Zondagochtend beginnen ze met een bosloop en daarna een onderlinge voetbalcompetitie. Aan het eind van de middag gaan ze nog lasergamen en dan naar huis. Een hartstikke leuk initiatief en we zien nu al uit naar de foto's in de volgende woensdagnieuwtjes.

  • Dit is Fred Pieters, de verslaggever van de 17-2 die gewapend met papier en pen iedere week van die bijna poëtische verslagen maakt met een vleugje humor. Helaas moeten wij soms schitterende stukjes tekst schrappen omdat zijn verslagen meestal veel te lang zijn. De volgende tekst (van afgelopen zaterdag) moest helaas ook sneuvelen, maar willen we jullie nu toch even laten lezen.

    ''Doordat er al om 8 uur verzameld wordt, zijn we er getuige van dat de ijsmeester annex trainer van Nootdorp B1 het spierwitte kunstgrasveld annex ijsbaan nog moet keuren. Gelukkig gaat de wedstrijd door, maar pas in de tweede helft is het veld echt ijsvrij. Daardoor lijken de openingsminuten meer op veredeld kunstschaatsen dan op voetbal. Beide partijen spelen met de handrem erop en aantal malen glijden de spelers over het veld als ware het een potje curling''..

     

  • De zaterdag 1 begint steeds beter te draaien. O.l.v. de trainers John Cuvelier en Ron Martin worden de prestaties steeds beter. Het kampioenschap is uit zicht, want koploper Aarlanderveen heeft een straatlengte voorsprong en heeft pas één keer gelijkgespeeld (tegen.....Alphense Boys). Komende zaterdag komt Aarlanderveen naar Alphense Boys (15.15 uur)  voor de return match. Zou de zaterdag 1 kunnen stunten?

    Het is zaterdag 19 januari om 09.00 uur erg koud maar deze 6 boys hebben er zin in.  Ze hebben een leeftijd van 5 tot met 7 jaar en trainen op woensdag en op zaterdag spelen ze een onderlinge wedstrijdje met shirts van bekende buitenlandse teams die door de vereniging beschikbaar worden gesteld. Het is leuk om te zien hoe fanatiek deze boys zijn en dat ze het voetbal spelletje al goed begrijpen. 

  • Enkele ex-Alphense Boys jeugdspelers hebben hun contract verlengd bij hun huidige vereniging. Luca Janszen bij ARC, Mike van Vliet bij Noordwijk en Reno van Heiningen bij Rijnvogels. Fanny Waandels echter vertrekt aan nhet einde van het seizoen bij Jodan Boys en gaat naar Noordwijk.

    Jan Overes (leider 13-1) heeft al veel ballensponsors geregeld voor de 13-1. Deze sponsorbijdrage is bestemd voor de deelname aan het prestigeuze internationaal toernooi in Spanje (met de Pasen) Ook voor de aankomende bekerwedstrijd tegen FC Utrecht 13-1 (zaterdag a.s. om 11.00 uur) heeft Jan weer een sponsor geregeld: OWN agency uit Leiden. OWN agency is een creatief marketingbureau, gevestigd op de meelfabriek. OWN realiseert groei voor hun klanten. Mocht je Alphense Boys 13-1 ook willen sponsoren? Meldt je dan even bij Jan Overes.

  • Afgelopen zondagmorgen kreeg de 13-1 van Alphense Boys een KPN/KNVB voetbalclinic aangeboden van Tribe Sports. Deze clinic, op ons eigen hoofdveld,  stond onder leiding staan van twee KNVB gediplomeerde trainers. Deze ''prijs'' ontvingen de o13 mannen n.a.v. de inzending van een prachtig doelpunt van Sam Ringeling. Zijn doelpunt (op video) werd uitgeroepen tot ''doelpunt van de week'' en daarmee werd deze clinic verdiend. Ondanks de kou genoten de 13-1 spelers van deze leerzame clinic. Hieronder een kort ooggetuige verslag.

  • De voetbalclinic voor de 13-1  was erg geslaagd, de KNVB had uitstekende trainers gestuurd. De spelers werden opgesplitst in twee groepen. De ene groep kreeg training gericht op aanvallen 1 tegen 1 met keeper, hier werd ingegaan op de timing en afstand bij het maken van een schijnbeweging, passeren van je tegenstander en daarna scoren van een doelpunt. Bij de andere groep werd ingegaan op het verdedigen, wanneer zet je druk, paslijn dichthouden en het blokken van de bal.

  • Na 20 minuten wisselen de beide groepen van trainer en van thema. Na deze oefening werd er een fanatieke omschakelvorm gedaan 2 tegen 2 met 4 doeltjes, de speler die scoorde moest om het doeltje lopen en het andere tweetal had dan snel voordeel en kon proberen de 2 tegen 1 uit te spelen. De verdediger moest het tweetal zolang mogelijk ophouden tot zijn medespeler weer kon aansluiten. Het plezier spatte er van af en nadat de doelpunten ook geteld werden werd het een echte wedstrijd, tot groot vermaak van de spelers zelf, de trainers en de aanwezige toeschouwers. Er werd afgesloten met een grote partijvorm, waarbij er na twee uur trainen, door de spelers werd gevraagd of er nog een kwartiertje doorgegaan mocht worden, dat zegt genoeg denk ik. Bij de afsluiting kregen alle spelers een leuk presentje en werden de trainers met groot applaus bedankt voor de training. Het was erg geslaagd!

  • Afgelopen maandagavond speelde Alphense Boys 17-1 een oefenwedstrijd in het stadion van Sparta Rotterdam (het Kasteel op Spangen) tegen de leeftijdsgenoten van Sparta. Het werd een kleine 3-2 nederlaag met de winnende treffer van Sparta vijf minuten voor het eindsignaal. Jasper  Schinkel en Max van Hees waren de doelpuntenmakers namens Alphense Boys. Een mooie en leerzame ervaring.

    De voetbalwedstrijd  IFC - Alphense Boys is a.s. zondag live te volgen in het sportprogramma “Sport Lokaal” van  Studio Alphen. Sport Lokaal wordt iedere zaterdag en zondag uitgezonden tussen 14 – 18 uur voor de regio Alphen aan den Rijn, Rijnwoude en Boskoop. Erik Joustra  zal het radioverslag verzorgen. Ook wordt er in deze uitzending verslag gedaan van meerdere sportevenementen  uit de regio. Studio Alphen kan je ontvangen via 90.0 FM in de ether, 103.4 FM op de kabel en het glasvezelnet van KPN (kanaal 962) en Lijbrandt (kanaal 798); in Rijnwoude via 106.5 FM (ether) en 103.4 FM (kabel).

    De voetbalwedstrijd  Alphense Boys - Aarlanderveen is a.s. zaterdag live te volgen in het sportprogramma “Sport Lokaal” van  Studio Alphen. Sport Lokaal wordt iedere zaterdag en zondag uitgezonden tussen 14 – 18 uur voor de regio Alphen aan den Rijn, Rijnwoude en Boskoop. Peter Fase zal het radioverslag verzorgen. Ook wordt er in deze uitzending verslag gedaan van meerdere sportevenementen  uit de regio. Studio Alphen kan je ontvangen via 90.0 FM in de ether, 103.4 FM op de kabel en het glasvezelnet van KPN (kanaal 962) en Lijbrandt (kanaal 798); in Rijnwoude via 106.5 FM (ether) en 103.4 FM (kabel).

    Espen van Ee (speelde vorig seizoen nog bij Alphense Boys 15-1, die promoveerde naar de eredivisie) speelt nu bij Vitesse en zit in de voorselectie van het Nederlands elftal voor spelers onder 16 jaar die een ''development toernooi''  in Portugal gaan spelen tegen de leeftijdsgenoten van Duitsland, Portugal en Argentinië van 7 t/m 11 februari. Een geweldige ontwikkeling dus voor Espen, die drie jaar in de jeugdopleiding van Alphense Boys speelde. We gaan volgen of hij erin slaagt om zich in de definitieve selectie te spelen.