• Boys o19 wint knap van Go Ahead Eagles o19

Met een fraaie 2-0 overwinning op Go Ahead Eagles o19 is de ploeg van trainer Sander van Dijk voortreffelijk (twee zeges) begonnen aan de nieuwe voorjaarscompetitie. Op de foto Nick Broekhuizen die beide goals voor zijn rekening nam. Ook Alphense Boys 13-1 boekte zijn tweede overwinning (0-3 bij Quick). De o17 boekte een keurig 2-2 gelijkspel tegen AFC o17. De o15 ging zwaar onderuit tegen FC Volendam (6-1). De zaterdag 1 hervatte de competitie met een knappe 0-1 zege bij FC Oegstgeest, de nummer twee van de competitie. De 13-2 pakte een bekeroverwinning op Be Fair.

Alphense Boys 19-1 speelde vandaag zijn tweede competitiewedstrijd in 2019 en boekte een prachtige en knappe 2-0 overwinning op Go Ahead Eagles o19. De ploeg van Sander van Dijk knokte voor iedere meter en gaf de technisch iets vaardigere tegenstander nauwelijks mogelijkheden om gevaarlijk te worden. In de 25e minuut kwam Alessio helemaal alleen voor de Go Ahead keeper (slim passje van Nick Broekhuizen), maar bij het passeren van de keeper ging het niet goed. (zie foto)

• Vijf minuten later moest keeper Sven IJzendoorn reddend optreden in een 1 tegen 1 situatie. Later wierp hij zich nog eens knap in de baan van een schot. In de 40e minuut gaf Davy Overes een prima voorzet, waar Steven v/d Pijl bij de eerste paal overheen maaide en Alessio van Straaten bij de tweede paal de bal over het bijna verlaten doel schoot. Na rust zagen we eerst weer een redding van de prima keepende Sven IJzendoorn (kwam weer als winnaar uit een 1 tegen 1 duel).

• In de 51e minuut ging Nick Broekhuizen er op links vandoor, via de achterlijn passeerde hij een tegenstander en zijn inzet ging miraculeus, via een voet van een Go Ahead speler, achter de graaiende keeper (1-0). In de 65e minuut zagen we een knap schot van de goed en gretig ingevallen Sem Plezier, die de keeper net onder de lat kon pakken. Go Ahead bleef wel aandringen maar de goed verdedigende boys mannen (met Frank van de Hoorn als uitblinker) wonnen de meeste duels en konden daarna de voorwaartsen aan het werk zetten. Bij zo'n moment pakte de weer sterk spelende Nick Broekhuizen rond de middenlijn de bal op, passeerde links en rechts wat Go Ahead spelers en besloot met een prachtig schot met zijn linkerbeen (!) wat via de onderkant van de lat schitterend binnen sloeg. Een juweeltje waarmee de wedstrijd gelijk beslist was (2-0).

• Wat een prachtige start van onze o19 in de nieuwe voorjaarscompetitie. Komende dinsdag doen er ongetwijfeld weer diverse o19 spelers mee met de wedstrijd van Jong-Alphense Boys (o23) uit tegen VVSB o23 (20.00 uur). Volgende week zaterdag volgt dan de interessante bekerwedstrijd om 15.15 uur thuis tegen FC Volendam o19

8. Go Ahead Eagles o19           2-0

Alphense Boys 17-1 speelde vandaag tegen AFC O17.  Na drie minuten is er al een hoekschop voor Alphense Boys, waarbij Samir el Messaoudi de bal voorgeeft en Naoufel Ahmidouch de bal verlengd. Alleen het speeltuig wordt net uit het doel getikt door de doelman van AFC O17.

Na 20 minuten komt Alphense Boys O17 goed weg. Als de aanvallende middenvelder van AFC O17 de bal voor het intikken heeft, maar niet onder controle krijgt. Na 34 minuten krijgt Nabil Sayadi een goede mogelijkheid om de Boys op voorsprong te zetten. Echter zijn schot wordt eveneens gered door de keeper. Op slag voor rust is toch raak als Taner Bayram het spel verplaatst. De opkomende Nabil Sayadi zet een sterke actie en speelt de bal goed door naar Junior Sonowo. Hij draait zich vrij en schiet de bal vanuit de draai door een woud van benen in de linkerbenedenhoek: 1-0.

• In de tweede speelhelft krijgen de Boys de kansen om de wedstrijd te beslissen. Zo gaat er een schot van Sam van Rooijen voorlangs vanaf kansrijke positie. In de fase er na moeten we eerlijk zijn en concluderen dat AFC O17 de wedstrijd volledig overneemt. Na 47 minuten spelen wordt de bal slordig weg gegeven in de opbouw. Vervolgens wordt er geen druk op de bal gehouden. De pass die daarop volgt wordt ook nog eens verkeerd getaxeerd, waardoor uiteindelijk AFC O17 op gelijke hoogte komt: 1-1. Na 70 minuten lijkt de wedstrijd beslist en in deze fase was niet geheel onverdiend. De Amsterdammers zijn razendsnel in de omschakeling van verdedigen naar aanvallen en spelen zich naar 1-2.De Boys geven niet op, blijven vechten en gaan direct op zoek naar de gelijkmaker. Na 72 minuten komt er een vrije trap op 20 meter. Lars Verzaal gaat achter de bal staan en laat de bal heerlijk over de muur heen vallen in de kruising van het doel van de kansloze keeper: 2-2.

• Daarna een open wedstrijd en opeens is er weer gevaar. Is er meer mogelijk? Bijna. Dyrell Dongor geeft een puike voorzet, maar Max van Hees komt centimeters tekort om de bal in te koppen. Hierna wordt het speelveld groot. Alphense Boys O17 speelt écht voor de overwinning, maar geeft daardoor ook ruimtes weg die gelukkig door de goed spelende Yassine Bachar (links) en Yuval Checkley (rechts) worden bespeeld achterin.

• Een overwinning was veel te veel van het goede geweest en zo eindigde de wedstrijd, na zes minuten blessuretijd, in een gelijkspel waar beide teams mee kunnen leven. Op zaterdag 09 februari 2019 speelt Alphense Boys O17 pas weer zijn volgende competitiewedstrijd tegen FC Emmen O17. Zo is het nieuwe jaar goed beginnen en pakken de Boys al 4 punten uit 2 competitiewedstrijden en daarmee staat het voorlopig op een keurige derde plaats op de ranglijst.

Komende maandag oefent de 17-1 bij en tegen Sparta Rotterdam o17 in het stadion. Volgende week zaterdag oefent de 17-1 om 13.00 uur thuis tegen Vriendenschaar 17-1.

8. AFC o17                               2-1

Alphense Boys 17-2 speelt vandaag wederom een oefenwedstrijd, ditmaal uit bij vv Nootdorp. Na een minuut of tien is duidelijk dat Alphense Boys de bovenliggende partij is. Een aantal corners levert nog geen goals op, maar de technisch vaardige spelers laten de bal snel circuleren om glijpartijen te voorkomen. In de 16e minuut geeft Romeo Pieters een steekpass op Yunus Orgu, die tijdens de aanname wegglijdt, maar met de punt van zijn schaats, eh schoen, de bal nog net genoeg snelheid geeft om de 0-1 te scoren.

• De rest van de eerste helft kan schriftelijk worden afgedaan, daar er geen noemenswaardige kansen worden gecreëerd uit het eenzijdige veldoverwicht van de Boys. Het veld is te moeilijk te bespelen en Nootdorp vormt achterin een ijsblok waar alleen met een sneeuwschuiver doorheen te breken valt . Na rust breekt de zon door en is het gras ontdooid. Trainer Jeffrey Verweij stuurt een vijftal nieuwe spelers de baan op en in no-time regent het doelpunten. In de 42e minuut loopt de gedreven Julian van der Kwaak dwars door de Nootdorpse verdediging en scoort de 0-2. In de 44e minuut is het nogmaals Julian die een bal verovert en de 0-3 binnen schiet.

• Het verzet van de gastheren lijkt gebroken. In de 50e minuut wordt een schot van Jordy Nieuwendijk nog door de keeper gepareerd, maar Kaan Temur scoort de 0-4 uit de rebound.  Julian lijkt op weg naar een hattrick, maar hij stuit één op één op de doelman. Hetzelfde overkomt Zakaria Atrougouti, die langs de defensie slalomt, maar de keeper tegenkomt aan het eind van de piste. Nootdorp lijkt door het ijs te zakken, maar weet zich toch in de 73e minuut te herpakken, wanneer een balletje breed van de Boys voor eigen doel langs wordt onderschept door een Nootdorper en hij via een goede combinatie dwars door het midden en na een slim hakballetje zo door kan lopen en de 1-4 in de verre hoek binnenschiet. Vijf minuten later wordt het zelfs onnodig 2-4, wanneer er drie Boys-verdedigers achter elkaar het duel te slap ingaan en ook Rens de behendige spits niet kan afstoppen. De Boys zijn gelukkig net op tijd weer wakker uit hun acute kortstondige winterslaap, want vanaf de aftrap wordt in de 79e minuut vol de aanval gezocht en weet Max Hulshof in een wir-war van spelers op de rand zestien Zakaria Atrougouti met een steekpass te bedienen. Zaka sleept de bal onder zijn voet door en laat de keeper kansloos als hij de bal met zijn andere voet in het doel schiet en daarmee de eindstand op 2-5 bepaalt. IJs en weder dienenden speelt de B2 aanstaande dinsdagavond om 20.00 uur de volgende oefenwedstrijd thuis tegen de B1 van Sparta AV. Zaterdag 26 januari spelen de B2-Boys thuis om 13.00 uur een oefenwedstrijd tegen Koninklijke HFC B1

Alphense Boys 15-1 speelde vandaag bij Volendam en had een enorm slechte dag. De ploeg van trainer Sander van der Kleij kon niet het niveau halen en ze kregen 6 goals tegen. Daarnaast kreeg Zakaria Kanfaoui een directe rode kaart. Nadat een speler van Volendam hem provoceerde en zelf ook over de schreef ging reageerde Kanfaoui daarop en hij kreeg rood. De Volendam speler die de ruzie begon kwam op onbegrijpelijke wijze weg met een gele kaart. De enige goal van Alphense Boys werd gemaakt door Ilias Dardour. Eindstand 6-1 voor Volendam. Komende dinsdag oefent de 15-1 om 18.30 uur thuis tegen DWS 15-1. Volgende week zaterdag volgt dan de bekerwedstrijd uit tegen ADO Den Haag o15 (10.30 uur)

8. Fc Den Bosch o15                2-0

Alphense Boys 15-2 speelde vandaag de oefenwedstrijd tegen BVCB.  Deze staan 3e in de andere Hoofdklasse en kon ons hopelijk meer tegenstand bieden dan vorige tegenstanders. Om tegenstand te kunnen krijgen voor ontwikkeling, zal er wel kwaliteit moeten zijn bij jezelf. Dat was er de gehele wedstrijd niet. Het was niet slecht, maar zeker niet het niveau dat wij kunnen aantikken. Dan kom je in de problemen en loop je de gehele wedstrijd te reageren, in plaats van dat je kunt ontwikkelen. BVCB besloot de eerste helft in te zakken tot kop cirkel. Die zou de ruimtes klein moeten maken, maar toch konden wij vaak de vrije man vinden. Met name Jarno stond continue vrij en werd regelmatig gevonden. De eerste kans van de wedstrijd was na een onrustige fase toch voor de Boys. Phil kon een voorzet geven na goed doorzetten, maar Steve kwam net een paar stappen tekort. Kort daarna was het Phil zelf die kon schieten, maar helaas recht op de keeper schoot.

• Zoals al eerder benoemd was de kwaliteit en de échte wil om te winnen over het algemeen ver te zoeken. Passing was slordig, veel foute aannames en vooral veel uit positie lopen zorgde ervoor dat BVCB in de omschakeling elke keer de bal achter de verdediging kon leggen en daaruit dreigend kon worden. Vlak voor rust hadden zij hun eerste twee schoten op doel. Beiden gingen erin en daarom gingen wij, ondanks dat wij meer balbezit hadden en de betere kansen gecreëerd hadden, met een 0-2 achterstand rusten. Na rust gingen wij iets anders spelen en gelukkig werden de passing en aannames beter en ook de ballen die achter de verdediging gelegd werden door BVCB werden teruggedrongen. In de 39e minuut kon Mickael, op aangeven van Aldo (zie foto), de 1-2 binnen schieten.

• De dominantie was vervolgens terug, kansjes creëerden wij ook wel, maar grote kansen waren het niet. Mickael schoot nog 1x op de keeper vlak voor tijd, waar hij hem misschien beter af kon leggen en ook Jelle volleerde nog voor langs. BVCB speelde vaak de lange bal naar voren en sloeg het middenveld vaak over. Daar bleef het bij en zo eindigde een matige wedstrijdstrijd in een 1-2 verlies. Komende dinsdag oefent de 15-2 om 18.30 uur uit tegen Sparta Rotterdam o14. Volgende week zaterdag volgt dan de oefenwedstrijd thuis om 13.00 uur tegen Zeeburgia 15-2

Alphense Boys 13-1 ging vanmorgen al vroeg op bezoek naar Quick o13. Op het Haagse sportpark 'Nieuw Hanenburg' werd op het ijzige kunstgrasveld met 0-3 gewonnen door de ploeg van trainer Robin Stolwijk. Al vroeg in de wedstrijd kwam Alphense Boys op voorsprong. Na een splijtende pass van Sam Ringeling, snelde Dani Guis zijn tegenstander voorbij, zijn voorzet werd van dichterbij binnen geschoten door Shanley Olijfveld (0-1).

• In de 8e minuut viel er na goed voorbereidend werk van Alexander Kortekaas een tweede Boys-treffer. De linkerverdediger nam initiatief aan de bal en na een één-tweetje gaf hij vanaf de achterlijn aan de rechterkant van het veld een goede voorzet waarbij Sven Verpoort de rebound onder de keeper door schoot (0-2)

• In het resterende gedeelte viel op dat Quick gemakkelijk overeind kon blijven en de Boys-spelers enkele keren goed onder druk kwamen te staan. Na rust werd het aanwezige krachtsverschil na 7 minuten omgezet in een derde treffer. Sven Verpoort gaf mee op de diepgaande Dahli Jordense die van dichtbij met links de keeper verschalkte (0-3).

• In de slotfase had Alphense Boys nog verder uit kunnen lopen en zo aan het doelsaldo kunnen werken, al zal er dan zorgvuldiger moeten worden gebouwd in plaats van constant te dribbelen (daarmee ging het tempo naar beneden). In de laatste 10 minuten viel o12-speler Joshua van der Winden en deed vooral dit laatste voortreffelijk. Al met al een meer dan verdiende overwinning en hard werken om komende week nog beter te worden. Volgende week zaterdag speelt de o13 voor de beker om 11.00 uur thuis tegen FC Utrecht o13.

8. JVOZ o13                             2-0

Alphense Boys 13-2 mocht het op een koude ochtend opnemen tegen Be Fair 13-1 die zij hebben geloot in de bekerpoule. Een leuke tegenstander die zelfs één van onze competitie tegenstanders eruit heeft geknikkerd! We begonnen op een heel glad veld i.v.m. het weer én het was ook nog eens veld 2 dit keer! In de 11e minuut weet Abdul goed de bal te verstoren bij de keeper en rond hij keurig af en staat de 1-0 voor de Boys op de teller. Vlak daarna komt Abdul na goed samenspel aan de rechterflank langs zijn tegenstander en geeft de bal bij de tweede paal aan Senne die de 2-0 binnentikt. Na iets meer dan een kwartier spelen staat het al 2-0!

• Het is nog niet gedaan voor rust, want in de 22e minuut weet Senne na een pass gekregen te hebben van Bjorn ook de 3-0 te maken en gaan wij met een ruststand van 3-0 naar de kleedkamer. Na rust creëren wij niet veel kansen en geven wij niet veel weg. Stef pakt zijn eerste gele kaart in zijn voetbalcarrière. In de 51e minuut krijgt Thijs op aangeven van Bjorn de bal, die hem van buiten de 16 meter prachtig over de keeper het doel in schiet, 4-0.

• Helaas krijgen wij ook nog een tegengoal een minuut later uit een corner en kunnen wij niet de nul houden. Als kers op de taart schiet Bryan de 5-1 binnen en zijn wij door naar de volgende ronde in de beker! Volgende week spelen wij om 09.00 uur een oefenwedstrijd thuis  tegen Feyenoord O12, een leerzame wedstrijd en komt allen kijken!

Alphense Boys 13-7 (E-Top) mocht na een aantal weken winterstop, vandaag een kwartfinale beker spelen tegen DHC O13-2007.  Het is DHC die uiteindelijk de wedstrijd wint met 1-3. Net voor de rust weet Yassir na een voorzet van Finn de 1-0 in het doel te schieten. De tweede helft is het DHC die met vier aanvallers op zoek gaat na de gelijkmaker. Deze valt na 10 minuten. In de eindfase van de wedstrijd is het verzet gebroken en scoort DHC nog twee keer. Komende dinsdag oefent de E-Top om 18.30 uur thuis tegen Jodan Boys o13-2007 en volgende week zaterdag volgt de oefenwedstrijd om 09.00 uur tegen Roda'23 o13-2007

Alphense Boys zaterdag 1 laat eindelijk de winterstop achter zich en treft nu de komende twee weken gelijk de twee bovenste van de competitie. Eerst vandaag de nummer twee, FC Oegstgeest uit. Na twee oefenwedstrijden te hebben gespeeld (VEP 5-0 gewonnen en Bernardus 4-0 gewonnen) moest het gaan gebeuren. De eerste helft was erg slecht en was FC Oegstgeest de betere, alleen echte grote kansen kregen ze niet. Alphense boys was zoekende en kon niet in hun spel komen. Met weer twee domme gele kaarten gingen we gelukkig met een 0-0 stand de rust in. De tweede helft stonden we gewoon gelijk van het begin goed en kregen na drie minuten de eerste grote kans Jesse Boateng gaf de bal niet echt goed voor maar Ruben Rietdijk was attent en schoot de bal tegen het net 0-1.

• Daarna moest Oegstgeest wel komen en gaven ruimte weg waar we kansen kregen om de score verder op te laten lopen maar dat gebeurde niet. Oegstgeest kreeg een grote kans maar die ging gelukkig naast. Verder stond het achterin als een huis waardoor we de overwinning met de drie punten naar huis mee konden nemen. Volgende week thuis om 15:15 tegen de nummer 1 Aarlanderveen. Uit werd het 0-0 en nu hopen dat we daar ook de punten tegen kunnen pakken