• AB JO13-2 – Be Fair JO13-1: Bekerronde verder door overtuigende 5-1 winst

  Vandaag ontvangen we Be Fair JO13-1 voor het eerste bekerduel na de korte winterstop. Winter moest het overigens nog worden en daar zijn we vandaag mee begonnen! Het veld is wit en een beetje glad, dus de Boys spelen met thermoshirts en de supporters hebben hun muts en sjaal uit de kast gehaald. Zonder regen of wind is het overigens weer prima weer voor een mooie winterwedstrijd.

  Er moet vandaag gewonnen worden om weer een bekerronde verder te komen en de statistieken wijzen uit dat de tegenstander uit Waddinxveen niet onderschat moet worden. We missen vandaag Joshua die ondersteuning bij de JO13-1 mag leveren en op de bank starten Ersan, Matz, Stef en Bryan. Er heerst een behoorlijk gedreven gevoel op het veld, beide teams hebben duidelijk een sportieve vechtlust.

  De wedstrijd begint met een pass in de verdediging welke niet lekker aankomt, maar Vince vangt gelukkig op. Even later een Be Fair aanvaller die dreigt uit te breken, maar met een mooie draaibeweging onderschept Yassine overtuigend en bouwt de aanval op. Het eerste gevaar vanuit de Boys is er wanneer Serua de bal hoog voor geeft op Senne die de bal bij Thijs in het doelgebied weet te krijgen. Direct het tegenantwoord van Be Fair met een uitgebroken speler, maar gelukkig onhandig op doel geschoten waardoor Vince de bal goed weet te stoppen.

  Be Fair probeert met lange ballen gevaarlijk te worden en verstoord fel de opbouwmomenten van de Boys. Er is duidelijk een goede voorbereiding op deze wedstrijd geweest en de Waddinxveense trainer herinnert zijn team herhaaldelijk aan gemaakte afspraken. Senne zet de aanval in over de linkerzijde en bereikt Abdul in het doelgebied, die met enkele verdedigers om hem heen de bal goed vast weet te houden, terwijl hij Sami op ziet komen. Een schot van Sami schampt maar net het doel.

  Een snelle tegenaanval wordt opgebouwd, maar weer is daar Yassine met een stevig blok om verder gevaar te voorkomen. Vanuit de verdediging wordt weer opgebouwd en wanneer Thijs diept loopt krijgt hij de bal mooi aangespeeld en bereikt Abdul die vanuit een moeilijke positie toch op doel weet te schieten. Helaas net naast. De druk op het doel van Be Fair blijft hoog wanneer Senne en Thijs zich in goed samenspel door de verdediging heen werken.

  Wanneer de doelman van Be Fair de bal mag uitschieten weet Thijs de centrale verdediging goed vast te zetten en is Abdul scherp waardoor hij de bal direct kan ondervangen tussen de keeper en verdediging in. De doelman is dan ook kansloos en Abdul schiet relaxed de 1-0 tussen de palen. Direct na de aftrap weet Be Fair de ruimte te vinden om tot het doel te komen, maar de afwerking is zwak, waardoor Vince de bal eenvoudig kan stoppen. Even later weer een diepe bal, maar nu is het Santino die met een fraaie draaibeweging de bal weet te onderscheppen en zijn tegenstander zoek speelt en afgeeft op Bjorn. Een diepe bal op Senne is het vervolg, maar helaas beland de bal nét in het zijnet.

  Be Fair probeert nog maar eens met een lang bal een vleugel weg te sturen, maar met een strakke sliding over het koude veld voorkomt Santino dat de 2 koppen grotere aanvaller gevaarlijk kan worden. De jongens komen steeds beter in de wedstrijd en met overtuigend samenspel trekken ze de wedstrijd naar zich toe. Thijs speelt de bal naar Abdul die mooi de achterlijn bereikt en voor geeft op Senne die zonder enige twijfel de 2-0 binnenschiet.

  Een heerlijke combinatie tussen Daan H, Serua en Yassine die elkaar lekker weten te vinden resulteert in een mooie opbouw. Uiteindelijk weet Thijs er een corner uit te halen, maar deze levert helaas geen gevaar op. Santino wisselt intussen met Matz. Vervolgens krijgt Daan S de bal hard tegen zijn hoofd op de rand van het doelgebied en letten we even niet goed op. De bal bereikt intussen Senne die zo ongeveer vanaf de achterlijn de bal in het doel schiet. De supporters kijken elkaar aan en applaudisseren met enige vertraging. Die zat er onverwacht lekker in! Daan S schudt even met zijn hoofd, waarna hij het doelpunt kan meevieren met het team. Het is inmiddels 3-0 en de bijzonder sportieve trainers en supporters van Be Fair weten dat zij vandaag hun meerdere moeten erkennen in de Boys.

  Een corner voor de Boys wordt goed genomen en door Daan S richting het doel gekopt, maar de keeper stopt. De druk blijft hoog en met een fraaie hakbeweging van Daan H creëert hij een schietkans voor Bjorn. Een volgende lange bal wordt door Serua goed verstoord en wanneer weer een poging wordt gedaan zit Daan H dicht op zijn tegenstander, waarna Sami de bal prima vooruit weet te werken. Be Fair krijgt niet de kans om gevaarlijk te worden.

  Een overtreding levert nog een vrije trap op een mooie plek op. Senne neemt en dit levert nog wat voorzichtig gevaar op in het doelgebied. Het is rust, even opwarmen!

  De jongens verzamelen zich weer op het veld. Helaas kan Santino vandaag niet meer meespelen en op de bank starten Thijs, Abdul en Sami. De Boys starten scherp en Daan S opent met een diepe pass op Senne die enkele spelers uitkapt en een eerste schietkans op doel creëert. Even later zijn er ook twee kansjes voor Be Fair, maar Vince houdt zijn doel keurig schoon. Een overtreding van Daan H is nodig om een doorbrekende speler te stoppen, het levert onze tegenstander een vrije trap op een gevaarlijke plek op. Gelukkig werkt Be Fair de bal hard en hoog over het doel.

  Daan S ondervangt de bal op het middenveld en stuurt Ersan weg, maar Be Fair weet te bal te onderscheppen. Een volgende bal van Bryan diep op Ersan weet hij mooi terug te geven op Bryan die van flinke afstand probeert het doel te bereiken. Het lijkt erop dat Be Fair de wedstrijd heeft opgegeven.

  Een corner wordt keurig genomen door Daan H. De bal schuift langs het doel, maar het lukt niet om er een voet achter te krijgen. Even later ondervangt Senne de bal en schiet op doel, maar de keeper stopt. Een volgende kans is er voor Daan S, wanneer hij op aangeven van Matz de bal op een mooie plek weet te krijgen. Helaas gaat de bal over het doel.

  Een uittrap van Be Fair wordt door Ersan goed onderschept. Hij speelt de bal richting Bryan die bijna de lat doormidden schiet. De wisselspelers komen het veld in en Daan S, Senne en Serua nemen plaats op de bank. Be Fair zet nog wat druk en Stef maakt een overtreding om zijn tegenstander te stoppen. De scheidsrechter geeft er een gele kaart voor en daar is Stef het (terecht vind ik) beslist niet mee eens! De vrije trap wordt genomen, maar de bal gaat hard naast het doel.

  Een mooie diepe bal van Bjorn bereikt Bryan die wat verdedigers uitspeelt, maar zijn schot wordt geblokt. Weer onderschept Bjorn de bal en weet Thijs te vinden die zéér gecontroleerd de bal hoog over de keeper boogt en daarmee de 4-0 weet te realiseren. Dan is er vervolgens een klein smetje in de wedstrijd wanneer Be Fair uit een corner eenvoudig de 4-1 weet binnen te tikken.

  Een sterke aanval van Ersan en Abdul levert een corner op. Bryan neemt de corner mooi hoog en Abdul werkt de bal maar nét naast het doel. In de slotfase van de wedstrijd is daar nog een uitbraak van Be Fair. Met Matz en Stef op de hielen werkt de snelle aanvaller zich een baan richting het doel. Vince is scherp en komt op het juiste moment uit zijn doel en werpt zich voor de bal. Een fraaie redding!

  Wanneer Bjorn op het middenveld de bal krijgt geeft hij een mooie diepe pass en heeft Bryan goed gelopen, waarna hij keurig de 5-1 tussen de palen werkt. Een laatste fraaie bal van Thijs op Bryan die vervolgens de bal hoog voor op Ersan geeft levert het laatste gevaar op. Daarna is de wedstrijd gespeeld en noteren we een overtuigende 5-1 winst.

  Lekker gespeeld jongens. Gefeliciteerd met weer een ronde verder in de beker, nu afwachten wie de volgende tegenstander zal zijn! Volgende week spelen we een oefenwedstrijd tegen leeftijdsgenoten van Feyenoord. Daar hadden we volgens mij nog iets recht mee te zetten.

  Tenslotte willen we natuurlijk Robin Vaneman nog bedanken als wedstrijdsponsor van vandaag. Mede dankzij de bijdrage van Robin Vaneman gaan de Boys met Pasen een mooi internationaal toernooi in München spelen!

  Fijn weekend en tot volgende week

  Barry