• Topdag voor selectieteams Alphense Boys

Wat een geweldig begin van de voorjaarscompetitie voor de 19-1, 17-1, 15-1 en 13-1 in de landelijke competities. Alle vier de teams wonnen hun eerste competitiewedstrijd. De 19-1 won met 1-2 bij en tegen Alexandria'66 o19, de 17-1 won héél knap met 1-2 bij en tegen VVV Venlo o17, de 15-1 won miraculeus met 4-3 van Spartaan'20 o15 (na een 1-3 achterstand) en de 13-1 won probleemloos net 3-0 van Alexandra'66 o13 na o.a. een goal van Dani Guis (zie foto)

Alphense Boys o19 speelde vandaag de superbelangrijke uitwedstrijd tegen Alexandria''66 o19. De mannen van trainer Sander van Dijk spelden niet geweldig, maar werkten er keihard voor. In het veld waren beide teams aan elkaar gewaagd maar leden ook veel balverlies omdat ze elkaar steeds onder druk zetten. Al in de 4e minuut schoot Nick Broekhuizen op de voeten van de keeper. In de 26e minuut legde Tarik de bal vanuit een vrije trap bij de 2e paal, waar Alessio uit de draai knap raak schoot (0-1).

• Vlak voor rust kopte dezelfde Alessio net over het doel. Direct na rust een prima boysaanval. Alessio kwam alleen voor de keeper, legde de bal keurig terug op Steven v/d Pijl maar diens te zachte inzet werd nog van de lijn gehaald. In de 52e minuut kwam Alexandria via rechts door met een voorzet. Het schot werd in eerste instantie nog schitterend gepakt door keeper Bas Schol, maar op de rebound had hij geen antwoord (1-1). In de 60e minuut gaf Sem Plezier de bal op de doorgelopen Finn Brandt. en zijn voorzet werd door Steven van de Pijl tegen de lat geschoten. In de 62e minuut was Steven van de Pijl wél trefzeker toen hij een vrije trap voorzet in de rebound in de korte hoek prikte (1-2).

• Daarna was het nog even spannend en had keeper Bas Schol weer een geweldige redding in huis waardoor de drie kostbare punten konden worden meegenomen naar Alphen aan den Rijn. Komende dinsdag oefent de 19-1 om 20.00 uur bij en tegen Westlandia 19-1. Volgende week zaterdag wacht dan de thuiswedstrijd om 15.15 uur voor de competitie tegen Go Ahead Eagles o19

8. Go Ahead Eagles o19           1-0

Alphense Boys o17 ging supergemotiveerd voor de eerste competitiewedstrijd naar VVV Venlo o17. Een meer dan lastige uitwedstrijd.

• De eerste helft was voor de ploeg van trainer Jeffrey van Dijk. In de 10e minuut kreeg Max van Hees een goede kans na een voorzet van Junior Sonowo, maar de VVV keeper lag in de weg. Ook in de 18e minuut zagen we een goede kopkans, maar die ging net over. In de 34e minuut werd de score verdiend geopend. Linkervleugelverdediger Lars Verzaal dribbelde in en legde de bal heerlijk achter de VVV verdediging waar Taner Bayram opdook en de bal ineens op zijn slof nam (0-1).

• Helaas was het drie minuten later al weer gelijk. Na een verloren 1 tegen 1 duel op het middenveld werd er geen druk gegeven op de bal en schoot een VVV speler de bal vanaf 20 meter achter Boys keeper Thomas de Vries. Het was het enige schot op doel van VVV in de eerste helft. Na de rust was de dominantie van Alphense Boys wat minder en werd het een gelijkwaardige wedstrijd zonder al te veel kansen. In de 53e minuut was Max van Hees kansrijk uit een pass van Junior, maar werd het net geen goal. In de 64e minuut scoorde Samir Messaoudi de achteraf winnende goal. Naoufel Ahmidouch gaf de voorzet over de keeper naar de 2e paal waar Samir de bal kon binnenlopen voor de 1-2.

• Daarna werd het natuurlijk enorm spannend, maar de superfitte ploeg van Jeffrey van Dijk hield stand ondanks enkele kansjes voor VVV. Maar keeper Thomas de Vries stond steeds op de goede plek. Een prachtig begin van de voorjaarscompetitie en nu doorpakken in de volgende wederom belangrijke competitiewedstrijd.  Komende dinsdag oefent de 17-1 om 20.00 uur thuis tegen ARC 17-1. Volgende week zaterdag volgt dan de thuis competitiewedstrijd om 13.00 uur tegen AFC 17-1.

8. AFC o17                               1-0

Alphense Boys 17-2 speelde vandaag de eerste oefenwedstrijd van 2019 tegen SDZ uit Amsterdam. Al snel wordt duidelijk er vandaag sprake is van eenrichtingsverkeer. De Boys spelen dominant, maar zijn niet secuur in de eindpass. In de 22e minuut breekt Julian van der Kwaak de ban met een schitterende knal in de kruising.

• Nog voor rust lopen de Boys uit naar 3-0 via Mohammed Rahal en Jordy Nieuwendijk. Aan het begin van de tweede helft staan er vijf andere namen aan de aftrap. Na één minuut scoort Kaan Temur de 4-0. Vervolgens is Dylan Nieuwendijk als enige alert op een carambole en maakt hij de 5-0.

• Dan is het tijd voor een mooi moment in de wedstrijd, de rentree van Zakaria Atrougouti na langdurig blessureleed. Zijn invalbeurt duurt nog geen 60 seconden of Zakaria maakt op aangeven van Kai Bodo de 6-0. De Boys blijven doorgaan en lopen via nog een doelpunt van Julian en een eigen doelpunt van een speler van SDZ uit naar 8-0. Al met al een prima manier om aan 2019 te beginnen. Volgende week zaterdag oefent de 17-2 om 09.00 uur (!) uit tegen Nootdorp 17-1.

Alphense Boys o15 is vandaag de eredivisie laag gestart met een thuiswedstrijd tegen Spartaan 20. Spartaan is gepromoveerd uit de eerste divisie hoog en samen met Alphense Boys de enige amateurclubs in de eredivisie. De wedstrijd begon voor Alphense Boys niet zo goed, na minder dan één minuut stond de ploeg van trainer Sander van der Kleij met 0-1 achter. Aanvoerder Jesse Belt verloor de bal in de opbouw en vanuit de omschakeling werd keeper Michel Engels gepasseerd en de bal in een leeg goal geschoven. Daarna kwam Alphense Boys beter in het spel en domineerde maar tot echte kansen kwamen zij niet. Het was Daniel Lopes Varela die de stand op 1-1 bracht. Na een slechte uitrap van de Spartaan keeper kwam de bal voor zijn voeten en schoof de bal van 20 meter in het verlaten doel.

• Na de 1-1 waren er aan beide kanten nog mogelijkheden maar de stand bleef tot de rust onveranderd.  Wel stopte keeper Michel Engels vlak voor het rustsignaal op uitstekende wijze een penalty van Spartaan'20. Na rust was Spartaan twee keer scherper dan Alphense Boys en scoorde binnen vijf minuten twee keer, 1-3. Beide tegengoals waren dekkingsfouten. Alphense Boys moest alle zeilen bijzetten en dat deden ze ook. Via uitblinker Tom Beijeman kwam de bal bij Zakaria Kanfaoui en hij schoot mooi raak en bracht Alphense Boys dichterbij Spartaan 2-3.

• Daarna ging Alphense Boys door en hadden zij een geweldige aanval in huis. Jesse Belt verplaatste het spel goed en bereikte Thierry Anthony, hij had vervolgens een perfecte voorzet op Tom Beijeman in huis 3-3!

• Spartaan kon even niet met die teleurstelling omgaan en Alphense Boys rook bloed. Vol gingen zij voor de overwinning en die kwam er. Illias Dardour had een mooie actie in huis en gaf de bal voorbij de 2e paal op Zakaria Kanfouai en hij kopte raak voor de achteraf winnende goal. Alphense Boys kwam terug van een 1-3 achterstand en toonde veerkracht. Met een spectaculaire 4-3 is de voorjaarscompetitie van de eredivisie weer begonnen. Komende dinsdag oefent de 15-1 om 18.00 uur bij en tegen Fc Utrecht o15. Volgende week zaterdag wacht dan de competitiewedstrijd uit tegen Fc Volendam (12.00 uur)

8. NEC o15                              1-0

Alphense Boys 15-2 begon na de winterstop met twee toernooien en vandaag traden wij voor de eerste oefenwedstrijd aan tegen Desto O15. Een 1e klasser die in de promotiepoule gaan spelen. Uiteindelijk werd het 5-0 en eigenlijk zijn de boys in beide helften slechts even in de problemen gekomen. Voor de rest van de wedstrijd hebben wij gedomineerd. De wedstrijd begon met veel balbezit. De overtal op het middenveld kon eigenlijk elke keer gemaakt worden. Dat zorgde ook voor de eerste kans. Mats kon met links oog in oog met de keeper een hoek uitzoeken, maar raakte toch de keeper. In het drukzetten werd de bal veel veroverd bij een middenvelder. Deze werd ook expres vrij gelaten om ingespeeld te worden, maar in de omschakeling verzuimden wij telkens om de diepte in de sprinten en de bal daar ook te krijgen. Na een veldoverwicht van ruim 20 minuten, had Jarno een goede steekbal in zijn benen. Hij zette Mickael vrij voor de keeper en Mickael faalde niet. Hij maakte de 1-0.

• Dit was ook de ruststand. Vlak voor rust werd Desto nog gevaarlijk vanuit een corner, maar Niels stond twee maal op de goede plek. Het begin van de 2e helft was het spel wat onrustiger. Desto ging verder vooruit drukzetten en probeerden onze verdedigers in de opbouw helemaal vast te zetten. Uiteindelijk hadden we daardoor een aantal keer slordig balverlies en het bezorgde Desto een schot op doel. Mike had deze keurig klem. Na de openingsfase konden wij weer het spel maken. Een diepte loopactie van Steve bracht hem ten val in het strafschopgebied. Zijn voorzet kwam toch terecht bij Jelle, dus het was voordeel. Jelle schoot hem hard en laag binnen met zijn rechterbeen, 2-0.

• Tien minuten later scoorde Mats de 3-0. Drie minuten later was het wederom raak in de omschakeling na goed drukzetten. De pass in de opbouw van Desto werd veroverd en wederom Larrick gaf meteen de dieptebal op Steve. Hij kwam oog in oog met de keeper en bleef koel. Met een fraaie lob, schoot hij de bal over de keeper (4-0). Vijf seconden voor tijd schoot Wessel ook nog de 5-0 binnen.  Een kwalitatief goede wedstrijd waarbij de accenten aardig werden uitgevoerd en dominant werd gespeeld. Volgende week zaterdag oefent de 15-2 om 11.00 uur thuis tegen BVCB 15-1

Alphense Boys o13 heeft zaterdag met ruime cijfers gewonnen van Alexandria’66 o13. De ploeg van trainer Robin Stolwijk sloeg in de eerste helft al een gat van twee doelpunten en bouwde dit na de onderbreking uit naar een 3-0 overwinning. Waar Alexandria’66 het duel feller startte was het bij de eerste de beste uitbraak 1-0 voor Alphense Boys. Vanuit het middenveld werd Sven Verpoort de diepte ingestuurd, na een fraaie passeeractie langs de achterlijn werd de bal goed laag teruggetrokken en kon Shanley Olijfveld het laatste zetje geven (1-0)

• In het verloop van de eerste helft hield Alphense Boys het initiatief en speelde het spel zichzelf voornamelijk rondom de middenlijn en op de helft van Alexandria’66 af. In de 16e minuut werd Alphense Boys een 100% strafschop ontnomen, de mee opgekomen Benjamin Egels sneed het zestienmetergebied binnen en werd gevloerd maar de 11-meter trap bleef uit. Op de prachtige foto van Arjan de Graaf is dat contactmoment perfect te zien

• In de 22e minuut redde de keeper van Alexandria’66 door ver voor zijn doel de bal van de voet bij Sven te tikken. Net voor rust viel alsnog de tweede Boys-treffer, Dani Guis werd vrij gespeeld en zijn diagonale schot werd verkeerd beoordeeld door de Alexandria’66-keeper (2-0).

• Na rust veranderde het spelbeeld niet en zeer verdienstelijk werd de bal steeds in een vroeg stadium terugveroverd zonder dat Alexandria’66 aan aanvallen kon denken. Echter in de keuzes en aan de bal leverde deze mogelijkheden te weinig op. Halverwege de 2e helft gleed Shanley op aangeven van de uitblinkende Sven Verpoort (zie foto rechts) zijn tweede treffer van de ochtend binnen (zie foto links). Dit was ook de eindstand.

• We hebben in de eerste helft een ploeg gezien die goed de spelintenties van Alphense Boys hanteerde. We hadden veel diepgang, verplaatsten de bal goed en speelden met lef. We kwamen dan ook terecht op een 2-0 voorsprong en dit had zelfs meer kunnen zijn. Over wat we na de rust lieten zijn we minder tevreden. We speelden slordig en de intensiteit ging omlaag. We waren nog steeds de betere partij, maar speelden de tegenstander niet kapot. Daar deden we onszelf tekort mee anders had de score nog hoger kunnen zijn. Volgende week zaterdag speelt Alphense Boys o13 om 10.30 uur voor de competitie uit tegen Quick o13

Via deze link kunnen de prachtige wedstrijdfoto's van Arjan de Graaf bekeken worden en gratis gedownload: https://photos.app.goo.gl/TWBpWMbSTtCWFWRm6

8. Alexandria'66 o13                1-0

Alphense Boys 13-2 oefende thuis tegen Reiger Boys uit Heerhugowaard (hoofdklasse) en won met 3-1. Na een 0-1 achterstand scoorden Senne Steijlen, Daan Hartman en Thijs Hansen.Volgende week zaterdag speelt de 13-2 om 09.00 uur thuis voor de beker tegen Be Fair 13-1

Alphense Boys 13-7 speelt morgen (zondag) een toernooi bij AFC'34. Volgende week zaterdag speelt de 13-7 om 09.00 uur thuis voor de beker tegen DHC o13-2007

Alphense Boys zaterdag 1 oefende uit tegen VEP 1 en won knap met 0-5. Komende dinsdag oefent de zaterdag 1 om 20.15 uur uit tegen Bernardus. Volgende week zaterdag hervatten ze de competitie met een uitwedstrijd tegen Fc Oegstgeest (14.30 uur)