• Woensdagnieuwtjes

  Alphense Boys zondag 1 heeft een succesvol en zeer geslaagd trainingkamp achter de rug in Sevilla (Spanje). Van zaterdagochtend vroeg tot dinsdagavond laat (dus 4 volle dagen) werd er onder ideale omstandigheden gewerkt onder de Spaanse zon.  Een oefenwedstrijd tegen het Spaanse Castilleja (zie foto) werd met 2-1 gewonnen. Zondagmiddag werd de topper in de competitie in de Primera Division bezocht tussen Sevilla en Atletico Madrid (1-1). En dat werd een spektakelstuk in een geweldige sfeer met 12 gele kaarten.

   

 • De trainingsaccommodatie waar de ploeg van trainer Hein van Heek gebruik van mocht maken, was dik in orde. Er kan voortreffelijk getraind worden met dank aan de organisatie ''trainingskampen''

 • Op maandag 7 januari staat de oefenwedstrijd tegen Castilleja op het programma. Deze Spaanse club speelt daar in de derde divisie, dus het zal een aardig potje moeten worden. Na dat de hele selectie om half 10 aan het ontbijt had gezeten vertrok de bus om 10:15 naar Castilleja waar we moesten spelen. Daar aangekomen even rustig een training bekeken van hun jeugd waarna we gingen omkleden om de warming up te doen. Om 12 uur begon de wedstrijd die onderleiding stond van drietal Nederlandse scheidsrechters. Maar eerst moest er nog een groepsfoto gemaakt worden (zie boven).

  De wedstrijd ging in de eerste helft redelijk gelijk op waarbij de beide teams een paar kansen kregen om de score te openen. Voor Castilleja was het jammer dat Tim op doel stond want die was op de inzetten steeds paraat. Voor de Boys was het jammer dat Thijs op de paal schoot en lilinho zijn schot geblokt werd. Na dat de scheids affloot voor de eerste helft werden aan allebei de kanten veel gewisseld zodat de tweede helft weer kon beginnen. In de 55ste minuut was het toch Castilleja die op 1-0 kwam doordat een speler een op een op Justin af kon lopen en hem keurig langs Justin schoot. Dit was wel een domper voor de Boys want die begonnen ijzersterk in de tweede helft. Maar gelukkig was het een paar minuten later 1-1 Lilinho werd weggestuurd aan de zijkant dook naar binnen en schoot keihard onderkant lat de bal erin vanaf 16 meter (1-1). Hierna kreeg Patrick Krop de kans om de 2-1 te maken maar de keeper pakte de bal goed. De rechterkant moest het gevaar komen en dat gebeurde in de 67 ste minuut was het de A1 speler Nick Broekhuizen die aangespeeld werd en de bal kapte in de 16 meter maar werd neergehaald door zijn tegenstander dus floot de scheids voor een penalty. Nick mocht van Thom Nouwens (de vaste penalty nemer)  deze penalty zelf nemen en schoot de Boys keurig en beheerst naar de 1-2.

 • In de 71 ste minuur schoot Milan Stiphout de bal richting de kruising maar de keeper haalde de bal er fantastisch uit en dus bleef het 1-2 . Hierdoor won de Boys deze wedstrijd met 1-2. Nadat de spullen gepakt waren moesten we snel weer naar de hostel want de lunch stond op ons te wachten. Verder mogen de spelers het rustig aan doen tot we weer gaan eten. Na het eten volgt er nog een voetbalquiz. Twee spelers gaan naar het vliegveld want die vertrekken naar Nederland wegens verplichtingen. De rest gaat nog een mooie dag beleven in deze fraaie stad en een bezoek brengen aan de andere club in Sevilla, namelijk  Betis Sevilla, waar we een tour krijgen in het stadion om vandaar uit naar het vliegveld te gaan om gisteravond laat (dinsdag) weer terug te keren op Eindhoven Airport.

   

  Programma wedstrijden jeugdselectie teams voor zaterdag 12 januari:

  09.00 uur      AB 13-2 - Reiger Boys 13-1 (vrsch)

  11.00 uur      AB 13-1 - Alexandria'66 13-1 (comp)

  11.00 uur      AB 15-2 - Desto 15-1 (vrsch)

  13.00 uur      AB 15-1 - Spartaan''20 15-1 (comp)

  13.00 uur      AB 17-2 - SDZ 17-1 (vrsch)

  15.00 uur      VVV Venlo 17-1 - AB 17-1 (comp)

  15.15 uur      Alexandria''66 19-1 - AB 19-1 (comp)

   

  Ook Alphense Boys o19 heeft een prima trainingskamp achter de rug. Zij bleven op Nederlandse bodem en waren welkom bij gastheer Vitesse op Papendal. De ploeg van trainer Sander van Dijk richt zich op de start van de voorjaarscompetitie waarin ze weer op nul beginnen en zich moeten zien te handhaven in de prachtige landelijke 1e divisie. Komende zaterdag starten ze al met een gelijk al belangrijke uitwedstrijd tegen Alexandria'66 o19

 • In de afgelopen kerstvakantie organiseerde de toernooicommissie van Alphense Boys maar liefst 9 kersttoernooien. In de meeste gevallen verliepen die dagen sfeervol en gezellig, maar waren er ook enkele irritaties vrijwel allemaal veroorzaakt door volwassenen die kennelijk niet begrijpen dat dit soort toernooitjes louter voor de gezelligheid zijn en zich niet altijd correct kunnen gedragen. Jammer, maar helaas een verschijnsel dat zich in de voetbalwereld vaker voordoet langs de lijn bij jeugdwedstrijden en geen goed voorbeeld is voor de voetballende jeugd. Gelukkig ging het in 95% van de toernooien wél leuk en goed.

  De kersttoernooien van Alphense Boys werden traditioneel ook veelvuldig bezocht door de scouts van de profclubs die maar wat blij waren met deze toernooien. We hebben de scouts van ADO, Sparta, Feyenoord, Ajax, Utrecht meerdere dagen op bezoek gehad en zelfs een scout van Manchester United!. Als je bij Alphense Boys speelt wordt je nu eenmaal heel vaak beoordeeld.

  Naast de tribune van Alphense Boys komt binnenkort een loods te staan die het voor Kees de Rijk (van bouw en onderhoud) mogelijk maakt om ook op regenachtige dagen of in de kou zijn werkzaamheden namens Alphense Boys te verrichten. Kees zat erg krap in zijn huisvesting, want zijn eigen opslaghok staat al stampvol en nu krijgt hij een eigen werkplek. Afgelopen zaterdag werd het fundament van de loods gelegd via zware betonnen platen.

 • Tijdens de Nieuwjaarsreceptie van Alphense Boys is Piet van der Aar zondagmiddag gehuldigd als Vrijwilliger van het Jaar. Deze Boys-man in hart en nieren is lid van de onvolprezen dagploeg, het team dat dagelijks in de weer is om de accommodatie te onderhouden. Piet is één van de mannen die zich al vele jaren lang inzet om de kleedkamers dagelijks (iedere doordeweekse ochtend) steeds schoon op te leveren. Oók tijdens de toernooiweken in de herfst- en kerstvakantie, zoals afgelopen weken weer. Dit werk gebeurt meestal op de achtergrond, buiten het zicht van de camera’s om het zo maar te noemen. Bij een groter Boys-publiek is Piet verder bekend als de man die samen met zijn echtgenote Ali al vrijwel sinds mensenheugenis de uitsmijters voor de leid(st)ers bakt bij het Sportweekend. Verder hoort Piet ook bij de lijnenploeg die eind van de zomer de grasvelden uitzetten en daar de eerste kalklijnen op zetten.

   

 • Ook dat feitje werd door Manfred van den Berg genoemd, toen hij zondagmiddag als bestuurslid Vrijwilligerszaken in een bijna volle kantine de winnaar van de Vrijwilligersprijs bekend maakte. Traditiegetrouw inmiddels werden de bijbehorende versierselen plus bloemen uitgereikt door Ank Spaan.

 • Sinds 1989 – dit jaar dus voor de dertigste keer - reikt het bestuur van Alphense Boys deze prijs uit, waarmee vrijwilligers worden geëerd die zich in het bijzonder verdienstelijk voor onze vereniging hebben gemaakt. Feitelijk is het een blijk van waardering van het bestuur voor alle vrijwilligers. Tot 2004 droeg dit kleinood de naam ‘Steunpilaar’. In 2005 is de prijs vernoemd naar de in 2003 overleden Rinus Spaan. Klik hier voor een overzicht van alle winnaars.

  De bekendmaking van de Vrijwilliger van het Jaar is altijd een van de hoogtepunten van de Nieuwjaarsreceptie bij Alphense Boys. Een andere actie is de huldiging van de verenigingsjubilarissen. Nicky Klein ontving de bronzen speld voor zijn 25-jarig lidmaatschap. Manfred van den Berg werd gehuldigd voor 40 jaar (zilver) en goud was er voor Harry Redegeld en Gerard Haverkamp. Tot slot riep voorzitter Dennis Captein Kees de Rijk en Dick Rijsdam naar voren. Beide werden gehuldigd voor hun 60-jarig lidmaatschap.

 • Ook twee oud-keepers van Boys 1 jubileerden overigens in 2018: Fred van der Werff (60 jaar lid) en Herman Rombouts (40 jaar) en tot slot nog Hans van der Horst (25 jaar).

  Ook een groep jongere leden werd in het zonnetje gezet: de beste lotenverkopers van de Grote Clubactie afgelopen jaar, die onder de bezielende leiding van Jan-Willem den Elzen werd georganiseerd en - met 4.558 verkochte loten - andermaal een recordopbrengst opleverde. De JO13-3 verkocht als team de meeste loten (554) en won daarmee de prijs voor een teamuitje (bowlen met een hapje en een drankje) De beste individuele verkopers waren: Max Vermeulen (foto rechts): 122 loten, Mik Harten: 71 loten en Rosanne Kaper: 65 loten. Alphense Boys kan door de inzet en verkoop van deze loten een kleine € 6600 euro bijschrijven en belangrijke en nuttige investeringen in de club steken. Dit is een ongelofelijke super knappe prestatie van onze jeugdleden. Hiervoor enorm bedankt voor jullie inzet en bijdrage.

   

 • De finale dag van de Randstad Cup waar Alphense Boys 8-1 én Alphense Boys 9-1 zich eerder voor geplaatst hebben, zal worden gehouden op zondag 7 april 2019 in het eredivisie stadion van SBV Excelsior Rotterdam, wat voor een speciale finale sfeer moet gaan zorgen.

  Ook Alphense Boys 11-2 (o10) heeft zich daarvoor geplaatst, maar dan op zondag 14 april

  Vanuit alle vier de Randstad regio’s ( Amsterdam , Den Haag , Rotterdam en Utrecht ) worden de beste drie teams van de eerder gespeelde Randstad Cup toernooien uitgenodigd voor dit finale toernooi waar in totaal dus twaalf teams zullen strijden voor de Cup met de grote oren en om het beste onder 8 team te worden van de Randstad. Het toernooi zal in de middag worden gespeeld. Voorafgaand aan het toernooi zal er een grootse opening zijn waarbij alle finalisten voorgesteld zullen worden aan het publiek. Daarnaast is er voor de top drie een beker beschikbaar en voor alle aanwezige teams een aandenken.

  De inschrijving voor de Talentendag 2019 (woensdag 27 februari)  i.s.m. Feyenoord, is nog geopend tot  zondag 24 februari.  Dat kan via de website van Alphense Boys. Klik ''activiteiten'' aan en dan ''Talentendag''. Inmiddels hebben we al 176 serieuze inschrijvingen kunnen noteren. Vele honderden aanvragen hebben wij moeten afwijzen, omdat de betreffende speler veel te laag speelt of veel te ver weg woon (zelfs uit Brussel, Gent en Antwerpen kwamen verzoeken tot inschrijving, die wij allen hebben afgewezen)

  Angelo Leverock (ex-speler Alphense Boys 1) heeft zijn contract als hoofdtrainer van v.v. Alphia met twee jaar verlengd. Angelo is nu bezig aan zijn vijfde seizoen bij Alphia waarmee hij vorig seizoen promoveerde naar de derde klasse van het zaterdagvoetbal.

   

 • Vanaf 1 januari is het weer mogelijk dat jeugdspelers van Alphense Boys worden opgeroepen voor een stage activiteit bij een profclub. Inmiddels hebben wij al 16 uitnodigingen ontvangen. Iedere uitnodiging wordt direct doorgestuurd naar de speler en zijn ouders. Iedere speler mag één maal per week (en dan in het begin van de week) een stage activiteit bij een BVO afwerken, mits wij (= de TC van Alphense Boys) op de hoogte worden gesteld.

  Alphense Boys zondag 1 oefent komende zaterdag om 13.00 uur bij en tegen Delta Sport Vlaardingen. Volgende week dinsdag (15 januari) ontvangen wij FC Lisse 1 op ons hoofdveld voor een interessant oefenduel (aanvang 20.15 uur)

  Alphense Boys zaterdag 1 werkt zaterdag a.s. om 12.00 uur een oefenduel af bij en tegen VEP. Komende dinsdag oefent de ploeg van John Cuvelier en Ron Martin om 20.15 uur bij en tegen Bernardus 1, de ploeg van trainer Gerald vd Klok (ex-eerste elftal speler van Alphense Boys)

  Ron Hoenson was jarenlang de huisfotograaf van Alphense Boys. In die hoedanigheid maakte hij prachtige foto reportages van jeugdwedstrijden. Met terugwerkende kracht zijn die hartstikke leuk om te bekijken. Zoals deze reportage van Alphense Boys D1 tegen Ajax D1 (1-4) op 12 mei 2012 met daarin o.a. huidige wereldsterren als Justin Kluivert (foto links), Matthijs de Ligt (foto midden) en Donyell Malen (nu PSV). Klik op deze link om de volledige fotoreportage te bekijken. Voor een klein bedrag zijn zde foto's bij Ron Hoenson te bestellen.

  https://holland-pictures.photoshelter.com/portfolio/G0000cSVUYfUHRhI/I00002Y1zIfoaXQk

   

 • Op 22 mei 2012 (nog maar 6½ jaar geleden) werd de beslissingswedstrijd voor het landskampioenschap tussen Ajax D1 en Feyenoord D1 gespeeld op het hoofdveld van Alphense Boys. Zeker 2000 toeschouwers waren toegestroomd om deze super-jeugdwedstrijd te zien. Ook daarvan maakte Ron Hoenson een fotoreportage. Daarin zagen we de nu doorbrekende spelers als Justin Kluivert, Noah Lang, Tahith Chong, Rayan El Azrak, Donyell Malen (foto links, nu PSV), Tyrell Malacia (foto midden) ,Niklas Blesgraaf (foto rechts in het blauw) nu Alphense Boys 1) en Matthijs de Ligt. Via deze link is de volledige fotoreportage van Ron Hoenson te bekijken. Ook kunnen de foto's bij hem besteld worden.

  https://holland-pictures.photoshelter.com/portfolio/G00003TW4Sa2UdMg/I0000zzGV0ieCYuA

   

 • In de fotoreportage van Ron Hoenson ontdekten we ook de jonge Feyenoorder Tahith Chong, die toevallig afgelopen weekend zijn debuut maakte bij Manchester United

 • Komende zaterdag speelt Alphense Boys 15-1 de eerste competitiewedstrijd van de voorjaarscompetitie in de landelijke eredivisie laag. Spartaan'20 15-1 komt om 13.00 uur naar Alphen a/d Rijn. De balsponsor is Supply Chain, altijd een passende job voor jou.

  Het G-team haalt op 19 januari 2019 om 13.00 uur de wedstrijd in van 24 november 2018 tegen Barendrecht. Heb je zin om te kijken dan kan je ons zien spelen achter de kleedlokalen. We spelen

  Eind december reisde het G-team af met twee teams naar Rijnsburg voor een potje zaalvoetbal, het zgn. Oliebollentoernooi. Dit jaar was een speciale editie want er lag kunstgras en het veld was afgezet met een sterke boarding zodat via de boarding gespeeld kon worden. Alphense Boys had niet veel geluk en verloor helaas alles en speelde gelijk tegen Alphense Boys 2. Boys 2 won 1 wedstrijd en verloor er één wedstrijd op het nippertje in de laatste minuut. De laatste wedstrijd speelde Boys 1 en Boys 2 tegen elkaar en werd beslist in een gelijkspel, 1-1. Dit was terecht want beide teams waren even sterk.

 • Om het jaar goed te beginnen bowlt het G-Team altijd bij het bowlingcentrum bij de Zegerplas om het jaar goed te beginnen. Iedereen was er bijna en had er zin in. Van Ruud, ‘opa’ voor degene die wel eens komen kijken, wisten dat hij een flinke bal kan gooien. Van Lex (onze onmisbare) chauffeur wisten we dat niet maar ook hij wist hem goed te raken. Na het bowlen heerlijke saté én spareribs met 1 biertje want onze topsporters drinken natuurlijk ook wel eens een biertje, was het weer een zeer geslaagde aftrap van het tweede deel van seizoen.      

 • Zaterdag 19 januari is er weer BINGO bij Alphense Boys. Aanvang 20.00 uur

  Pieter van Zoest (ex-speler Alphense Boys 1) is ook komend seizoen de hoofdtrainer bij vv DONK. Hij is bij de zondag derdeklasser bezig aan zijn eerste seizoen.

  Cesco Agterberg (ex hoofdtrainer Alphense Boys) verlaat na dit seizoen ASWH en wordt trainer van hoofdklasser SDC Putten.

 • Goede kennis van de spelregels draagt bij aan een sportiever spel. Om die reden heeft de KNVB tijdens seizoen 2014/’15 het spelregelbewijs ingevoerd. Door het behalen van het spelregelbewijs zijn meer voetballers beter op de hoogte van de regels, begrijpen en accepteren zij waarom bepaalde beslissingen worden genomen en kunnen zij de regels ook beter toepassen tijdens het spel.

  Voor spelers en speelsters geboren in het jaar 1998, 1999, 2000 en 2001 was het eerder verplicht om het spelregelbewijs te halen. Dit seizoen zijn de leden geboren in het jaar 2002 aan de beurt om het spelregelbewijs te halen. Een speler heeft tot en met de start van het nieuwe seizoen in september de tijd om het te halen. Als leden uit de genoemde geboortejaar het spelregelbewijs niet hebben, mogen zij het seizoen 2019/‘20 niet voetballen.

  De spelers en speelsters geboren in het jaar 2002 kunnen nu aan de slag. Zij hebben inmiddels de activatiegegevens ontvangen. Voor meer informatie over het spelregelbewijs zie www.voetbalmasterz.nl en met vragen kan contact opgenomen worden met de KNVB via spelregelbewijs@knvb.nl of stuur een mail naar secretaris@alphenseboys.nl.

  De inschrijving voor de Alphense Boys Voetbalquiz 2.0 - op 15 maart a.s. in de kantine - is geopend. Meld je nu aan!